LIVE BLOG | CFR Cluj – FCSB 1-1. Derby doar în teorie! Petrescu și Dică au jucat să nu piardă în Gruia: Vera și Budescu, singurii marcatori

LIVE BLOG | CFR Cluj - FCSB 1-1. Derby doar în teorie! Petrescu și Dică au jucat să nu piardă în Gruia: Vera și Budescu, singurii marcatori
  • Publicat:
  • Actualizat:

CFR Cluj – FCSB 1-1 (Vera 45 / Budescu 64)

Echipele de start:

  • CFR Cluj: Arlauskis – Manea, Vinicius, Mureșan, Camora – Culio, Hoban – Nistor (L. Rus 88), Deac (Balde 90+1), Nouvier – Vera (Omrani 65)
  • Rezerve: Duka, Boli, Hamed, Peteleu
  • FCSB: Niță – R. Benzar, Planic, Bălașa, J. Morais – Nedelcu, Pintilii – Golofca (Man 46), Budescu, Fl. Tănase (Fl. Coman 74) – Alibec (Gnohere 84)
  • Rezerve: Stăncioiu, Larie, Momcilovic, Ov. Popescu

22:54 FINAL în derby-ul Ligii 1! CFR – FCSB 1-1. 


22:47 Derby în Liga 1? Nicio șansă! Ritmul e și mai scăzut după marcarea golurilor, iar intențiile antrenorilor sunt clare: meciul nu trebuie pierdut.


22:40 Nici măcar cele două goluri nu au schimbat ceva în jocul prestat de cele două echipe. CFR și FCSB se întrec ambele în cursa pentru a nu pierde partida și apelează la faulturi cât mai departe de propriul careu sau la pase de siguranță în lateral. 


22:30 S-au încins spiritele la Cluj după ce și FCSB a cerut penalty la intervenția lui Nouvier asupra lui Benzar! Hațegan pare hotărât să nu acorde niciun penalty în această seară după presiunea din ultima săptămână, dar se pare că centralul s-a păcălit la ultima fază. Nouvier și-a pierdut echilibrul în săritură și a căzut peste picioarele lui Benzar, cel care s-a prăbușit. Fundașul dreapta a gesticulat în direcția lui Hațegan, dar nimeni nu a putut schimba decizia centralului. 


22:24 GOOOOOOL FCSB! Momentele de liniște au fost perturbate de o fază fulger făcută de jucătorii lui Dică. Vicecampioana a scos mingea din apărare, mingea a fost trimisă pe dreapta la Man, cel care a pasat pe culoar pentru Budescu, iar numărul 11 al FCSB-ului a tras sec la colțul scurt și a egalat cu bara. CFR – FCSB 1-1.


22:18 FCSB e domolită în Gruia de CFR. Clujenii nu forțează mai mult decât este cazul, dar reușesc să iasă din propria jumătate mult mai bine decât adversarii de azi. Nistor l-a încălzit pe Niță cu un șut pe mijlocul porții, iar scorul a rămas neschimbat. 


22:10 Tactică, tactică și iar tactică. Așa arată derby-ul care aduce față în față cele mai bune echipe ale campionatului. CFR a făcut pasul înapoi în mod vizibil, Dan Petrescu apărând avantajul minim luat prin golul lui Vera, în timp ce FCSB avansează, construiește și deschide cu greu în jumătatea adversă de teren. Nu am avut parte de nicio ocazie notabilă până în acest moment, de la reluarea reprizei secunde. 


22:05 S-a reluat jocul în „Gruia”. La pauză, Nicolae Dică l-a trimis pe teren pe Denis Man, în locul lui Cătălin Golofca.


21:49 PAUZĂ‚! CFR – FCSB 1-0


21:47 GOOOOOOOL CFR! Cum jocul a fost unul destul de închis, scorul a fost deschis în urma unei faze fixe! Nistor i-a lăsat locul lui Deac pentru executarea fazei, acesta a centrat în stilul lui Budescu, în fața porții, acolo unde Niță a pierdut duelul cu Vera și l-a lovit cu pumnul în figură, dar atacantul apucase să reia spre poarta goală. CFR – FCSB 1-0. 


21:40 Ocazie uriașă ratată de FCSB! Nimeni altul decât Budescu a trimis mingea în gura porții din lovitură liberă, Bălașa i-a luat fața lui Arlauskis și a reluat cu capul foarte mult peste poartă din doar câțiva metri. Vicecampionii au bifat prima ocazie cu adevărat importantă abia în minutul 41.


21:31 Avem parte de o întâlnire extrem de echilibrată, în care nici Petrescu, nici Dică, nu riscă o ieșire hazardată din liniile defensive. Fundașii au făcut legea până în acest moment, iar un gol de orice parte probabil că va anima jocul lipsit de ocazii importante până în acest punct.


21:24 Încet-încet apar și fazele de poartă în Gruia, printre duritățile de ambele părți în urma cărora Hațegan a fragmentat destul de des jocul. După o centrare înșelătoare a lui Budescu, dar și un gol anulat al lui Vera, Nouvier a avut și el șansa sa, dar mingea a fost trimisă destul de moale spre poartă. Manea a imprimat unei centrări un efect care i-a păcălit pe fundașii centrali ai FCSB-ului, iar mingea a fost reluată destul de slab spre poartă de Nouvier de lângă Benzar. 


21:18 Niciun meci fără nervi în Gruia! După ce CFR a avut parte de o întâlnire tensionată cu CS U Craiova, derby-ul cu FCSB a început cu și mai multe orgolii, iar Pintilii a fost luat la ochi de Hațegan. Avertizat în urmă cu câteva minute cu cartonașul galben, în minutul 13, mijlocașul central nu s-a liniștit și a continuat cu alte două faulturi, faze la care tribunele din Gruia au cerut al doilea galben. 


21:11 Inevitabil, dar prima fază controversată s-a petrecut mai repede decât ne-am fi așteptat! Hațegan le-a anulat clujenilor un gol marcat de Vera sub pretextul unui fault în atac. Totuși, reluările au demonstrat că nu a avut loc nicio infracțiune la recentrarea în fața porții a lui Nouvier, cel care a sărit mai sus decât Benzar. 


21:07 Terenul de acasă le priește clujenilor, care au început tare și în această seară atacând cu mingi lungi careul lui Niță, dar jucătorii lui Dică au avut grijă, până în acest moment, să „rupă” jocul. Pintilii și Nedelcu au fost deja atenționați de Hațegan pentru intrările dure asupra lui Vera și Nistor.


21:00 A început meciul din Gruia pe o ploaie măruntă, astfel că vom avea parte de un meci pe o suprafață rapidă. FCSB a fost fluierată copios încă de la inspecția gazonului de joc, care arată impecabil. Clujenii au avut lovitura de start și atacă de la stânga la dreapta.


UPDATE | Iuliu Mureșan a prefațat partida și a trecut prin toate aspectele jocului din Gruia cu doar câteva minute înainte de fluierul lui Hațegan: „Acuzele sunt pentru noi o jignire. Noi nu avem arbitraje favorabile, cluburile nu au arbitrii lor. Eu un mi-aș permite să fac aceste lucruri, pentru că nu este adevărat. Noi avem arbitri corecți, sigur că pot și greși. Cred că ăsta a fost și scopul (n.r.  să se pună presiune pe CFR), dar cred că Hațegan nu o să facă greșeli. Sper să nu greșească, chiar deloc”.

După spusele lui Iuliu Mureșan, prețurile la bilete au explodat: „Suntem echipe diferite, suntem o echipă după chipul și asemănarea lui Dan Petrescu. Suntem o echipă arțăgoasă, care vrem să recuperăm repede. Am vândut toate locurile pe care le puteam vinde, pentru că peluza doi nu o putem folosi. Am înțeles că pe OLX se vând cu 3-400 de lei. Doar cu Chelsea a mai fost așa, cu Steaua am mai avut, cum va fi și azi”


UPDATE | Dacă vom avea parte de un egal în Gruia, măcar să fie cu goluri! Gică Popescu vede un meci strâns între principalele pretendente la titlul Ligii 1: „Văd un egal la CFR – Steaua. Dan e un antrenor căruia nu-i place să piardă, își asigură întâi defensiva și apoi se duce să marcheze. Ar fi un rezultat care le-ar conveni ambelor formații. Campionatele nu se câștigă în meciurile directă”.


UPDATE: Avem echipa de start trimisă în teren de Dică! Morais i-a luat fața din nou lui Momcilovic, cuplul de mijlocași centrali Pintilii – Nedelcu pare cel mai solid din Liga 1, Tănase a fost păstrat titular în urma celor două goluri din partida cu Gaz Metan, iar Alibec se va lupta cu puternicii fundași ai CFR-ului. 

 


UPDATE | Iuliu Mureșan a anunțat că nu va mai fi niciun loc disponibil la ora meciului în condițiile în care s-au vândut toate biletele, iar, în aceeași măsură, clujenii vor avea parte de o rețetă financiară de succes: „Interesul e enorm, stadionul va fi full. S-au vândut toate biletele, de la meciurile din Champions League nu am mai văzut asemenea interes. Vor fi peste 16.000 de oameni la meci. Rețeta financiară e de peste 100.000 de euro, pentru noi e foarte bine”, a spus Mureșan la DigiSport.


Echipele pe care fiecare microbist le vede drept cele mai bune din acest sezon din Liga 1 au venit la momentul departajării. Nu definitive, suntem abia în etapa a 11-a, ci la momentul departajării în ochii privitorilor. CFR Cluj primește în această seară, de la ora 21:00, vizita FCSB-ului lui Nicolae Dică, echipă care a deplasat în Ardeal tot ce are mai bun la dispoziție. De partea cealaltă, Dan Petrescu parte personajul principal într-o poveste începută brusc în această vară, dar care a evoluat într-un mediu coordonat atent de unul dintre cei mai bine văzuți antrenori din țară.

Dan Petrescu va antrena, în această seară, pentru a 13-a oară împotriva FCSB, la 32 de ani distanță de momentul în care debuta în 1985, pentru Steaua. În toate aceste jocului, „Bursucul” a învins de doar 3 ori, în două rânduri cu Unirea Urziceni și o dată cu ASA Târgu Mureș, în Supercupa României din 2015. Înfrângerile lui Super Dan în partidele cu echipa la care acesta a crescut ca jucător provin însă de dinainte de 2008. Patru sunt pe banca Sportului, iar alte patru de pe vremea când pregătea Unirea Urziceni. Din 2008 încoace, Petrescu a jucat contra echipei lui Gigi Becali de 3 ori, având un egal și două victorii. „Este un meci important pentru mine. În rest, nu cred că este așa important pentru clasament”, a spus Petrescu. De partea cealaltă, Nicolae Dică deplasează, după o cursă cu avionul care a adus ceva emoții la decolare, un lot cu care vrea să demonstreze superioritatea FCSB-ului în fața echipei care a impresionat în acest start. Antrenorul vicecampioanei îi are la dispoziție pe vedetele Budescu și Alibec, însă nu se va putea baza nici acum pe Filipe Teixeira, portughezul fiind în continuare accidentat.

Becali l-a dorit pe „Bursuc” de două ori

Bursucul a fost dorit în două rânduri pe banca FCSB, de către Gigi Becali. Finanțatorul roș-albaștrilor a recunoscut negocierile din 2010 și 2011 și a spus că s-a gândit la Petrescu inclusiv în această vară, dar că a renunțat la acest gând, pentru că n-ar fi fost de acord cu pretențiile antrenorului. „Steaua nu are cum să fie refuzată. Singurul care a făcut asta e Dan Petrescu. Mi-a zis că e disperat și că nu poate să vină pentru că echipa e prea sus. Veneam după semifinala de Cupa UEFA și a spus că nu are cum să preia echipa în acel moment”, declarat Becali în 2011, la sport.ro. Petrescu a fost deranjat de faptul că a fost înjurat de fanii FCSB în meciurile cu Unirea Urziceni, drept pentru care a refuzat invitația de a intra pe gazon, în 2013, la meciul cu Chelsea. „La meciul de la Londra sigur voi merge pe gazon, înaintea meciului. Dar mâine, nu cred. Prefer să nu mai repet șocul acela, de pe vremea când antrenamt Unirea Urziceni, când am fost huiduit de spectatori”, spunea Petrescu la acea vreme.

124 de meciuri și o finală cu Milan

Ca jucător, Petrescu are 95 de jocuri și 27 de goluri, în campionat, pentru Steaua, între 1985 și 1991. În aceeași perioadă a bifat și 14 partide în Cupa României și a reușit 16 partide și 4 goluri în cupele europene. Cu toate că a cîștigat 4 titluri și o cupă a României cu Steaua, cea mai importantă amintire a lui Petrescu din perioada când juca pentru roș-albaștri rămâne finala Cupei Campionilor Europeni, cu AC Milan, din 1989, Petrescu fiind titular în acea finală. „Pentru mine asta e Steaua, care joacă acum în Liga I. Tot timpul când voi juca contra Stelei va fi un meci deosebit. Este echipa la care am crescut, la care am jucat și la care am câștigat campionate și cupe și la care am jucat finala Cupei Campionilor”, a spus Dan Petrescu, înainte de meciul de astăzi. Peste 90 la sută din biletele scoase în vânzare pentru partida din această seară s-au vândut deja, pe internet sau la casele de bilete ale stadionului. Clujenii au o capacitate maximă de 18.000 de locuri, din care aproximativ 2000 de scaune sunt ocupate de abonați. CFR – FCSB nu s-a mai jucat cu 18.000 de oameni în tribună din 2014, de la un meci câștigat de steliști, cu 1-0, în Gruia, prin golul marcat de Chipciu. 

Dică nu știa să zică… Golofca sau Coman

În ceea ce privește alcătuirea echipei FCSB-ului, dilemele sunt foarte puține. Constanța unor fotbaliști, valoarea lor și preferințele patronului, toate acestea au făcut ca vicecampioana să aibă un „11” aproape standard în meciurile tari. Benzar și Morais sunt stăpâni pe benzi într-o defensivă în care miezul este ținut de Bălașa și de Planic. Nedelcu, unul dintre cei mai buni fecesebiști din ultima perioadă va juca la centrul terenului alături de Pintilii și în spatele unui compartiment ofensiv puternic. Dilema vine abia aici, pentru că Dică trebuie să decidă dacă îl folosește pe Budescu pe dreapta pentru a-i face loc lui Florinel Coman în banda stângă sau dacă joacă cu Golofca pe dreapta, cu Florin Tănase în spatele lui Alibec și cu Budescu la locul lui, pe postul de mijlocaș stânga.

Cristian Scutariu / Redactor
Licențiat în jurnalism, Vlad Măcicășan a început să colaboreze cu ProSport încă din anii de facultate. Scrie fără întrerupere pentru ProSport de 17 ani, când a și început cariera de jurnalist sportiv. Jurnalist de presă scrisă și tv, Vlad Măcicășan moderează și emisiuni ... citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti Miuța
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti Miuța
”Cea mai frumoasă femeie din România”, gata de un gest necugetat după ce soțul ei a fost umilit: ”I-am văzut mașina”
”Cea mai frumoasă femeie din România”, gata de un gest necugetat după ce soțul ei a fost umilit: ”I-am văzut…
„Ne pare rău de fata aceea” Tatăl lui Mirel a izbucnit în plâns după ce și-a vizitat fiul în arest. Nu își mai poate privi copilul în ochi
„Ne pare rău de fata aceea” Tatăl lui Mirel a izbucnit în plâns după ce și-a vizitat fiul în arest.…
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
E cutremur! Cine este blonda care aspiră la titlul de "noua doamnă Şoşoacă". Avem imagini-bombă!
E cutremur! Cine este blonda care aspiră la titlul de "noua doamnă Şoşoacă". Avem imagini-bombă!
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să nu îl citești!
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să nu îl citești!
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se așteaptă la cel mai călduros 1 aprilie din ultimii ani
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se așteaptă la cel mai călduros…
Bestia COSMICĂ din INIMA galaxiei noastre S-A TREZIT
Bestia COSMICĂ din INIMA galaxiei noastre S-A TREZIT
Transformare spectaculoasă a iubitei lui Laurenţiu Reghecampf! Corina Caciuc a uluit pe toată lumea
Transformare spectaculoasă a iubitei lui Laurenţiu Reghecampf! Corina Caciuc a uluit pe toată lumea
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul lor
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul lor
RUSIA, în lacrimi! A MURIT împușcat de 3 ori! S-a încercat imposibilul
RUSIA, în lacrimi! A MURIT împușcat de 3 ori! S-a încercat imposibilul
Primele declarații ale familiei lui Mirel Dragomir, după tragedia de la Timișoara! Tatăl tânărului:
Primele declarații ale familiei lui Mirel Dragomir, după tragedia de la Timișoara! Tatăl tânărului: "Nu pot să-l privesc în ochi"
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
FABULOS! Cum a folosit primul pacient implantul cerebral Neuralink?
FABULOS! Cum a folosit primul pacient implantul cerebral Neuralink?
Prețul amețitor cu care se vinde un garaj din lemn în Brașov: „E inclusă și mașina în preț?
Prețul amețitor cu care se vinde un garaj din lemn în Brașov: „E inclusă și mașina în preț?"
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Veste ȘOC pe piața mașinilor electrice. Chinezii au lansat mașina care bate TESLA! - GALERIE FOTO
Veste ȘOC pe piața mașinilor electrice. Chinezii au lansat mașina care bate TESLA! - GALERIE FOTO
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup