LIVE BLOG | Astra – Steaua 2-0. Alibec a strălucit din nou și a decis finala Ligii 1. Giurgiuvenii au șase puncte peste campioană!

LIVE BLOG | Astra - Steaua 2-0. Alibec a strălucit din nou și a decis finala Ligii 1. Giurgiuvenii au șase puncte peste campioană!
  • Publicat:
  • Actualizat:

Astra – Steaua 2-0 (Găman pen. 45, Alibec pen. 77)

Echipe de start

  • Astra:  Lung – Queiros, Găman, Oros, Junior Morais – Lovin, Seto – Boudjemaa (D. Niculae 88),   Boldrin (D. Florea 81), De Amorim (Teixeira 67)  –   Alibec
  • Steaua: Niță – Tamaș (Enache 46),   Varela, Toșca, Momcilovic – Bourceanu (Marica 46), Pintilii – A. Popa (Bawab 79), Stanciu, Hamroun – Chipciu

22:27 FINAL! Se termină meciul decisiv pentru titlul. Astra câștigă cu 2-0, după 90 de minute în care a controlat jocul de manieră clară. E sărbătoare la Giurgiu. Alibec izbucnește în lacrimi la capătul unei evoluții absolut incredibile, iar Șumudică și restul colegilor lui fac o horă la mijlocul terenului. Steaua pleacă învinsă și va rămâne cu golul lui Marica, anulat eronat pentru ofsaid. Prea puțin.


22:21 Cinci minute de prelungire pentru finala campionatului. Alibec are șansa de a închide meciul și de a duce scorul la 3-0, dar trimite slab din poziție foarte, foarte bună după o pasă a lui Daniel Niculae.


22:18 O imagine cu care Laurențiu Reghecampf nu ne-a obișnuit în cele două mandate pe banca Stelei. Antrenorul Stelei pare că a abandonat lupta, iar Șumudică mai face o schimbare, a doua: Niculae în locul accidentatului Boudjemaa.


22:14 Mai sunt cinci minute, iar mingea stă destul de mult timp în terenul Stelei. Alibec își completează evoluția senzațională cu o fază care ar trbui să-i asigure biletul pentru EURO. Îi ridiculizează din nou pe Varela și Toșca, scapă singur cu portarul, finalizează cu stângul, dar Niță lasă un braț salvator de care se agață șansele Stelei la titlu.


22:11 Cea mai controversată fază a meciului! Imediat după golul primit, Hamroun centrează, Marica înscrie, dar golul e anulat pentru ofsaid. Chiar dacă unghiul nu este cel mai bun, reluările par să-l indice pe atacantul Stelei pe aceeași linie cu Junior Morais.


22:08 GOOOOOOOOOOL ASTRA! Varela are o seară de coșmar, iar Alibec pare din altă lume! Atacantul Astrei repetă gestul tehnic incredibil din meciul cu Dinamo, pasează cu călcâiul printre picioarele lui Pintilii, iar Varela face un tackling nefericit asupra lui Teixeira. Penalty pentru Astra, al doilea al meciului, iar același atacant al giurgiuvenilor înscrie. Nu fără emoții, pentru că șutul lui Alibec a fost la un pas să fie respins de Niță. Așa a sărbătorit Șumudică reușita vedetei sale.


22:05 Am ajuns în minutul 75. Acțiunile ofensive ale Stelei se opresc, în mare parte, la 25-30 de metri de poarta lui Silviu Lung. Astra încearcă să țină cât mai mult de minge, să facă un presing util și reușește în multe momente.


22:00 Se petrece un eveniment ciudat. Ricardo Alves, unul dintre jucătorii de rezervă ai Astrei, se crede Adi Mutu, iese din spațiul tehnic și oferă indicații, motiv pentru care Balaj îl elimină. La Steaua, Bawab intră în locul lui Adi Popa.


21:57Șumudică face prima schimbare în minutul 67. Iese De Amorim, intră Teixeira. Mutarea nu va schimba cu nimic sistemul Astrei.


21:55 BARĂ‚ HAMROUN! Puteam asista la unul dintre cele mai frumoase goluri ale campionatului. Hamroun șutează de la 25 de metri, mingea capătă un efect ciudat și izbește bara din dreapta a porții lui Silviu Lung! Alibec înceracă să țină puțin de minge, dar nu face decât să adauge încă un faul colecției impresionante de intrări neregulamentare asupra lui Toșca. 


21:51 Steaua are prima ocazie a reprizei secunde. Enache centrează din dreapta, Hamroun reia, iar un carambol trimite mingea periculos spre poarta Astrei. Silviu Lung e atent și reține, cu ceva noroc. Campioana capătă un oarecare ritm, dar Adi Popa are grijiă să irosească un atac promițător. Echipa lui Reghecampf înăsprește ritmul.


21:48 Fotbalistul remunerat cu 30.000 de euro pe lună reușește să strice prima fază promițătoare a Stelei în repriza secundă. Chipciu are șansa unui duel unu la unu cu Queiros, dar nu face decât să iasă cu mingea în afara terenului. Marica a intrat de 15 minute, dar nu a ieșit absolut deloc în evidență.


21:44 Steaua e, pentru moment, incapabilă de ceva util pe plan ofensiv. Stanciu a prins o zi foarte proastă, Hamroun ajută foarte puțin, iar Adi Popa e Adi Popa. Alibec maii oferă câteva numere de fotbal total, dar execuțiile tehnice superbe nu-l ajută prea mult. E minutul 55.


21:39 Alibec începe bine repriza a doua. Prinde un șut superb de la distanță, cu stângul, dar Niță se întinde și respinge în corner. 


21:35 S-a reluat meciul. Regehcampf a făcut două schimbări și joacă o carte foarte riscantă, dar face alegerile logice. Ies Tamaș și Bourceanu, intră Marica și Enache. Stanciu trece lângă Pintilii, Chipciu va juca al doilea vârf, iar Marica va fi atacantul din a doua repriză.


21:20 Pauză la Giurgiu. Astra intră în avantaj la cabine și are o misiune mult mai ușoară în partea secundă. Reghecampf e nevoit să schimbe ceva și nu ar fi exclus ca Marica sau Bawab să intre pe teren încă de la reluarea meciului. Așa arată clasamentul în timp real.


21:18 GOOOOOOOL ASTRA! Varela primește o pasă nefericită la marginea propriului careu, trimite cu capul către Niță, Alibec sesizează ideea și ajunge înaintea portarului stelist. Balaj e sigur și dictează penalty după intervenția portarului. Execută Găman, în dreapta lui Niță, și deschide scorul! 1-0 în minutul 44, iar Astra are șase puncte peste Steaua.


21:14 Alibec are și prima ocazie de gol în acest meci. Atacantul Astrei câștigă un duel aerian cu Momcilovic, reia cu capul, dar Niță e atent și reține. Imediat, Chipciu îl testează pe Silviu Lung, dar goalkeeper-ul giurgiuvean reține în doi timpi. Trei minute până la pauză.


21:08 Prima ocazie a Stelei și cea mai mare a meciului! Tamaș arată că are veleități de fotbalist și dă o centrare superbă, prin spatele apărării, direct în piciorul lui Chipciu. Șeptarul reia din prima, cu dreptul, spre colțul lung, dar Silviu Lung are un reflex extraordinar și respinge în corner. Nicușor Stanciu e inexistent până acum.


21:02 Astrei îi convine un egal, iar ritmul jocului o ajută foarte mult pe echipa antrenată de Marius Șumudică. Giurgiuvenii faultează foarte des, de cele mai multe ori în jumătatea advesrsă, și se feresc să ofere cursivitate jocului. A trecut o jumătate de oră și rămânem cu ocazia lui William de Amorim și șutul bun al lui Pintilii.


20:57 Trebuie să-l menționăm pe Alex Chipciu. Criticat de toată lumea, șeptarul Stelei e cel mai bun om ofensiv al lui Regehcampf. Face o nouă fază frumoasă, îl ridiculizează pe Queiros, dar faza e oprită de pasa proastă a lui Nicușor Stanciu. Denis Alibec mai face un fault inutil: îl împinge pe toșca în Niță, iar ambii steliști au nevoie de îngrijiri medicale. Se joacă cu focul atacantul Astrei.


20:52 Steaua începe să fie periculoasă Chipciu face o fază frumoasă mingea ajunge la Pintilii, iar șutul mijlocașului stelist trece puțin peste poarta lui Silviu Lung. Au trecut primele 20 de minute.


20:50 După trei faulturi, proteste, un gest urât și un conflict cu Varela, Alibec vede primul cartonaș galben al meciului. Vârful Astrei e foarte motivat, joacă bine, dar trebuie să aibă grijă.


20:45 Steaua are 13 minute foarte, foarte slabe. Campionii ies foarte greu din propria jumătate și nu reușesc să lege mai mult de două-trei pase pe faza ofensivă. Ilie Năstase a ajuns la meci, după ce astăzi a oferit o repriză de plâns la Arenele BNR.


20:41 Astra începe foarte agresiv, iar Tamaș are un start foarte slab. Mai întâi face un fault dur în tușă și e avertizat verbal de Balaj, apoi centrează dezamăgitor. Steaua pare că așteaptă contraatacurile, mizând pe viteza lui Chipciu și Popa, giurgiuvenii încearcă să construiască și să impună un ritm alert jocului.


20:37 Prima mare ocazie a meciului vine în minutul șase. Alibec îl dă la o parte pe Varela, trimite în careu, iar De Amorim ajunge primul la minge. Brazilianul reia din poziție de 1 vs. 1 cu Niță, dar portarul Stelei intervine salvator cu prețul unei accidentări.


20:33 Florin Niță are un obicei ciudat: e un portar îndrăgostit de minge. În primele secunde ale meciului a riscat foarte mult când l-a driblat pe Alibec, a ieșit din careu cu mingea la picior, apoi a fost interceptat de Boudjemaa, care a trimis, însă, în aut de poartă.


20:30 Lăsăm deoparte 26 de etape din sezonul regulat și șapte din play-out, lăsăm deoparte scandalurile și ironiile, cotele la pariuri și suspendările. A început Astra – Steaua, meciul care decide în mare măsură campioana Ligii 1!


19:50 Meciul din această seară va fi arbitrat de Cristi Balaj, cel care e considerat unul dintre cei mai valoroși centrali în activitate. Balaj a condus patru partide ale Astrei și patru ale Stelei. Giurgiuvenii nu au pierdut niciodată cu el la centru (trei victorii și un egal), în timp ce campionii ultimelor trei sezoane au câștigat un singur meci condus de Balaj (2-1 cu CSMS Iași), a pierdut unul (1-3 cu Dinamo) și a terminat două la egalitate.


19:00 Vedeți mai sus echipele de start și mai vedeți că nu există surprize. Reghecampf îl ține pe Ciprian Marica pe banca de rezerve și joacă în atac cu Alexandru Chipciu, șeptarul fiind folosit vârf fals. Altfel, o linie puternică în spatele lui: Popa, Stanciu și Hamroun. Liderul campionatului îl are în avanposturi pe Alibec, poate cel mai în formă jucător din Liga 1. Boudjemaa, Boldrin și De Amorim îl susțin, o linie de mijlocași ofensivi de o valoare cel puțin egală cu cea a campioanei. Va fi un meci interesant!


18:00 Principalul obstacol pentru Steaua pare să fie Denis Alibec, unul dintre cei mai în formă atacanți din România. Alibec spune înainte de joc că: „Am muncit un an întreg să ajungem aici. Deși ar mai fi 3 meciuri, cred că le-ar fi greu să ne mai ajungă. Ar fi un titlu istoric, deși nu ne dădeau prea mulți șanse. Cred că ne-am putea compara cu ce a făcut Unirea Urziceni. Sper să ne comparăm doar la performanțe, pentru că ceea ce s-a întâmplat apoi n-a fost foarte bine„.


17:10 Pe cât de bine sună vestea aceasta pentru fanii campioanei, pe atât de greu poate fi pusă în practică. Ministrul Apărării vrea să permită revenirea FCSB în Complexul Sportiv Steaua pentru antrenamente, însă momentan există o lege care interzice acordarea fără licitație a dreptului de a folosi terenurile. 


16:30 Poate că nu are mulți suporteri, însă Astra Giurgiu se poate lăuda cu o galerie modernă. Fanii giurgiuvenilor au făcut un filmuleț de încurajare pentru fotbaliștii lui Marius Șumudică înaintea jocului cu Steaua și îndeamnă locuitorii orașului să vină la stadion.


26 de etape ale sezonului regulat și șase ale play-off-ului vor fi date uitării sâmbătă seara. La Giurgiu, Astra și Steaua vor juca meciul care va decide în mare măsură campioana Ligii 1 în sezonul 2015/2016. Giurgiuvenii au 39 de puncte, campioana are 36, dar o victorie o aduce pe echipa lui Laurențiu Reghecampf pe primul loc.

Cele două echipe s-au întâlnit, miercuri, în Cupa Ligii, iar Steaua a câștigat clar, 2-0, tot la Giurgiu. Totuși, meciul din returul semifinalelor Cupei Ligii nu poate fi luat în calcul, în condițiile în care cei doi antrenori au folosit doar rezerve. Marius Șumudică a anunțat deja că sunt șase foarte mici ca vreunul dintre fotbaliștii care au început meciul de joi să se afle pe teren în partida de sâmbătă.

Dilema lui Șumudică: Boldrin sau Teixeira?

Antrenorul Astrei are și opțiunea egalului, astfel că va începe meciul cu doi închizători – Lovin și Takayuki Seto. Opțiunea tactică relativ defensivă face ca unul dintre Boldrin și Teixeira să rămână pe bancă. Portughezul a fost folosit aproape 80 de minute în Cupa Ligii și a greșit la primul gol al Stelei, când a fost deposedat de Muniru în preajma propriului careu, iar eroarea îi poate fi fatală. Chiar dacă Teixeira a fost o prezență constantă în primul 11 al Astrei, indiferent dacă a jucat la închidere sau în spatele vârfurilor, șansele ca lusitanul să fie titular sunt destul de mici. Brazilianul Boldrin are avantajul unei capacități de efort mai mare, argument care va conta în alegerea lui Șumudică, mai ales că tehnicianul de 45 de ani va dori să aibă un om puternic în linia ofensivă, care să poată ajuta în lupta de la mijlocul terenului. Mai mult, în meciul cu Hagi, din etapa trecută a Ligii 1, Teixeira a rămas pe banca de rezerve, iar Boldrin a fost folosit timp de 90 de minute.

  • Echipa probabilă a Astrei: Lung – Queiros, Găman, Oros, Junior Morais – Lovin, Seto – Boudjemaa, Boldrin (Teixeira), De Amorim – Alibec

Reghecampf, cu un singur închizător și cu dubii în privința atacantului

Dacă Șumudică are de ales la mijlocul terenului, reghecampf e pus în fața unei decizii grele în ceea ce privește atacantul cu care va începe la Giurgiu. Antrenorul Stelei va renunța la un închizător – Alexandru Bourceanu -, iar Nicușor Stanciu va fi coborât lângă Mihai Pintilii în centrul liniei mediene. Această mutare face ca Alexandru Chipciu să nu mai fie folosit vârf fals, ci al doilea atacant, iar schimbarea poziției șeptarului eliberează locul din avanposturi, pentru care se vor lupta Ciprian Marica și Thaer Bawab.

Marica a revenit de curând după accidentare, a fost folosit în Cupa Ligii, dar nu a impresionat contra Astrei, chiar dacă a oferit un assist. Fostul atacant de la Stuttgart și Schalke a ratat o ocazie mare și a fost schimbat în repriza a doua, semnă că Reghecampf încearcă să-l păstreze pentru meciul decisiv. Bawab, în schimb, a petrecut 90 de minute pe teren și nu a stat degeaba: a marcat două goluri și a mai avut alte ocazii bune, dar, chiar și așa, Reghecampf a evitat să-l laude la finalul meciului, reproșându-i că nu a înscris mai mult.

  • Echipa probabilă a Stelei: Niță – Tamaș, Varela, Toșca, Momcilovic – Pintilii – A. Popa, Stanciu, Chipciu, Hamroun – Marica (Bawab)
 
Cristian Scutariu / Redactor
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
Mama studentei ucise în Timișoara a cedat când și-a văzut fiica în sicriu: „Este ținută doar pe perfuzii și hrănită cu lingura
Mama studentei ucise în Timișoara a cedat când și-a văzut fiica în sicriu: „Este ținută doar pe perfuzii și hrănită…
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă îi dă cineva!"
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă…
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Se jucau
Se jucau "urşii şi vânătorii" cu profesorul de geografie. Reacția directorului Liceului Tehnologic dn Bacău, după încăierarea din sala de clasă
Ceva CIUDAT se întâmplă cu copacii din toată lumea! Primii care au observat
Ceva CIUDAT se întâmplă cu copacii din toată lumea! Primii care au observat
La 78 de ani, Cristian Gațu se iubește cu menajera familiei! Divorțează după 53 de ani de căsnicie: Nu mă simt vinovat!
La 78 de ani, Cristian Gațu se iubește cu menajera familiei! Divorțează după 53 de ani de căsnicie: Nu mă…
Cât mai are de trăit Kate Middleton, de fapt, după ce a fost diagnosticată cu cancer
Cât mai are de trăit Kate Middleton, de fapt, după ce a fost diagnosticată cu cancer
Decizie finală în România. Legea intră în vigoare din 1 iunie. Ciolacu: Așa e corect
Decizie finală în România. Legea intră în vigoare din 1 iunie. Ciolacu: Așa e corect
Cum va fi înmormântată Andreea, studenta la Medicină ucisă la Timișoara! Detaliul neașteptat la care s-a gândit familia
Cum va fi înmormântată Andreea, studenta la Medicină ucisă la Timișoara! Detaliul neașteptat la care s-a gândit familia
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
Hagi s-a liniștit: Ianis merge sigur în Germania! Avem premianții și corigenții lotului pentru Euro ANALIZĂ
Hagi s-a liniștit: Ianis merge sigur în Germania! Avem premianții și corigenții lotului pentru Euro ANALIZĂ
Atleta Viorica Viscopoleanu şi gimnastul Dan Grecu au primit Colanul de Aur la 110 ani de la înfiinţarea COSR
Atleta Viorica Viscopoleanu şi gimnastul Dan Grecu au primit Colanul de Aur la 110 ani de la înfiinţarea COSR
Care e, de fapt, viteza minimă de deplasare în localitate? Poți lua amendă pentru așa ceva?
Care e, de fapt, viteza minimă de deplasare în localitate? Poți lua amendă pentru așa ceva?
A crezut că salvează un pui de arici, dar mare i-a fost surpriza când a ajuns la veterinar. Ce creatură îngrijise, de fapt
A crezut că salvează un pui de arici, dar mare i-a fost surpriza când a ajuns la veterinar. Ce creatură…