LIVE BLOG | Astra – Dinamo 1-1, după 90 de minute tensionate la Giurgiu. Echipa lui Șumudică e campioana sezonului regulat!

LIVE BLOG | Astra - Dinamo 1-1, după 90 de minute tensionate la Giurgiu. Echipa lui Șumudică e campioana sezonului regulat!
  • Publicat:
  • Actualizat:

Astra – Dinamo 1-1 (De Amorim 69 / Rotariu 62)

Echipele de start:

  • Astra: Gavrilaș – Pedro Queiros, Găman,   Oros, Junior Morais –   Boubacar (D. Florea 64), Boldrin – Boudjemaa,   Teixeira, De Amorim – D. Niculae (Dandea 82)
  • Dinamo: Cerniauskas –   Hanca, Puljic, Mevlja,   Steliano Filip – Ekeng, Palic (Batin 67) – V. Lazăr (   Olteanu 45+1), Bicfalvi, Rotariu – Essombe

22:30 FINAL! S-a terminat meciul dintre locul 1 și locul 2 din România. 1-1 la Giurgiu, după 90 de minute tensionate, presărate de o eliminare și momente comice oferite de Marius Șumudică. Astra termină sezonul regulat cu 51 de puncte și obține titlul neoficial de campioană a primei părți a campionatului. 


22:17 Miza meciului pare să-și spună, în sfârșit cuvântul. Cu cât timpul trece, cu atât Dinamo pare mai mulțumită cu un rezultat de egalitate pe terenul Astrei, iar gazdele sunt incapabile să pună în pericol poarta lui Cerniauskas. Bicfalvi ține puțin de minge în terenul advers, obține un fault, motiv pentru coechipierii săi din defensivă să stea ceva mai relaxați. Mai sunt 10 minute.


22:06 GOOOOL ASTRA! Giurgiuvenii egalează cu noroc, la șapte minute de la golul lui Rotariu. William de Amorim șutează din marginea careului de 16 metri, balonul e deviat de Florea și nu se oprește decât în vinclul porții apărate de Cerniauskas, care nu are nicio șansă să intervină. 1-1 și apar schimbările în ambele tabere. Essombe îi lasă locul lui Romario Kortzorg, care debutează în tricoul lui Dinamo, iar De Amorim, autorul golului, e înlocuit de eterna speranță Alexandru Ioniță II.


22:00 GOOOOL DINAMO! Echipa lui Mircea Rednic reușește să dea lovitura în inferioritate numerică. Rotariu marchează din apropiere, cu poarta goală, dar meritul cel mare îl are camerunezul Ekeng! Mijlocașul camerunez ia o acțiune pe cont propriu, centrează perfect din fața lui Pedro Queiros și îi oferă șansa tânărului atacant de a pune doar latul. Șumudică mută imediat, cu Florea în locul lui Boubacar. La acest scor, Dinamo trece pe primul loc.


21:52 Hanca ia un cartonaș galben stupid și, potrivit noii schimbări, va rata următorul meci al lui Dinamo. Băieții lui Rednic trec repede peste startul mai greu de repriză, iar Ekeng, cel mai bun fotbalist îmbrăcat în roșu în această seară, șutează bine de la distanță, dar nu suficient de puternic pentru a-l păcăli pe Gavrilaș.


21:46 Astra începe mai bine partea a doua a meciului. Daniel Niculae șutează puțin pe lângă poartă, Oros ratează din apropiere, după ce trimite slab cu capul, iar Boubacar trimite și el puțin la distanță mică de poarta lui Cerniauskas.


21:43 A început repriza a doua, fără alte schimbări. În finalul primei reprize, Olteanu i-a luat locul lui Vali Lazăr. 


21:25 PAUZĂ‚! Se termină o primă repriză grea pentru toată lumea, începând cu arbitrul Bârsan și terminând cu Șumudică. 0-0, după 45 de minute în care fotbalul nu a fost de un nivel impresionant, în timp ce evenimentele din afara terenului au ținut capul de afiș. Sperăm că cele 15 minute care urmează vor liniști lucrurile, pentru că altfel meciul nu arată bine.

Evenimentele care au urmat ne-au făcut să scriem foarte puțin despre eliminarea lui Steliano Filip. Bârsan a dat dovadă de curaj când l-a eliminat pe fundașul stânga de națională, dar decizia pare puțin prea dură, în condițiile în care Boudjemaa se afla destul de departe de poarta lui Cerniauskas.


21:18 Vă spuneam ceva mai devreme că Marius Șumudică va avea o seară grea. Imediat după eliminarea lui Filip, câteva brichete zboară înspre antrenorul Astrei, care nu uită că a fost atacant (și unul chiar bun) și pretinde că e lovit în cap, chiar dacă reluările arată că un obiect aruncat din tribune îl lovește în umăr. De aici, începe un adevărat circ, care face ca meciul să fie întrerupt minute bune. Șumudică și Dănciulescu sunt aproape de bătaie pe marginea terenului, dar până la urmă se împacă și totul revine la normal. Anormal e doar faptul că fanii care l-au bombardat pe antrenorul Astrei se mai află încă în stadion.


21;14 ROȘU FILIP! Fundașul stânga al lui Dinamo îl oprește pe Boudjemaa din postura de ultim apărător, iar Marcel Bârsan îl elimină. O decizie controversată a arbitrului de centru, care aprinde scânteia la Giurgiu!


21:03 Golgheterul campionatului Ucrainei din sezonul trecut joacă la închidere în România! Mutare ciudată a lui Rednic, care-l folosește pe Eric Bicfalvi în fața apărării, alături de Ekeng, iar postul de mijlocaș ofensiv e acoperit de Antun Palic. Mijlocașul îl pierde din marcaj pe Găman, la o fază fixă, dar fundașul central reia mult peste poartă.

Minutul 30 oferă și un indiciu legat de cât de profesionist e clubul Astra. Găman e trimis la marginea terenului pentru că și-a pătat tricoul de sânge, dar e nevoit să stea în afara gazonului minute bune, pentru că un alt tricou e a fost foarte greu de găsit.


20:53 BOMBA LUI FILIPE! Astra echilibrează jocul rapid și își face simțită prezența în terenul lui Dinamo. Respingerea lui Hanca după o centrare a lui Boudjemaa aduce mingea pe dreptul lui Teixeira, iar veteranul nu stă mult pe gânduri, șutează violent de la marginea careului de 16 metri, dar o face pe direcția lui Cerniauskas și lituanianul respinge.


20:43 OCAZIE IMENSĂ‚! Ekeng dă o pasă genială, peste toată apărarea adversă, dar Rotariu se pierde cu firea și ratează incredibil. Tânărul mijlocaș
ofensiv dinamovist scapă singur cu Gavrilaș, dar finalizează modest, fără forță, iar goalkeeper-ul Astrei reține fără probleme. Dinamo începe mai bine.


20:38 Început de meci cu probleme. O parte dintre cei 3.000 de fani ai lui Dinamo care au făcut deplasarea la Giurgiu stă chiar deasupra băncii de rezerve a Astrei, iar Șumudică are de suferit. Câteva brichete au zburat în direcția antrenorului Astrei, iar arbitrul Marcel Bârsan a fost nevoit să vină la marginea terenului pentru a rezolva problema. Nu va fi o seară ușoară pentru Șumi.


20:34 A început meciul!


20:10 Îl mai țineți minte pe Ionuț Boșneag? Dacă ați urmărit fotbalul românesc în a doua parte a deceniului trecut nu aveți cum să-l uitați pe fostul portar de la FC Argeș. Ei bine, nu s-a retras, deși are 34 de ani și cu toții am fi crezut că s-a lăsat de fotbal, ba chiar se poate spune că o duce bine.  Absența lui Silviu Lung Jr. din poarta Astrei îi oferă prilejul de a fi rezerva lui Gavrilaș în această seară.


20:01 Duelul din teren se anunță foarte interesant, dar nici cel de pe banca tehnică nu e unul de neglijat. De ce? Pentru că Rednic și Șumudică sunt antrenorii din Liga 1 care oferă cel mai mult spectacol, atât pe teren, cât și în afara lui. Șumudică e neînvins în fața fostului coleg de la Rapid, iar în meciul din sferturile de finală ale Cupei României a fost nevoit să facă o scurtă vizită la Spitalul de Urgență Floreasca. Nu din cauza lui Rednic, ci a problemelor la inimă.


19:35 Bună seara! Sunt Cristian Voicu și am misiunea de a vă oferi cele mai importante informații legate de meciul de la Giurgiu, dintre Astra și Dinamo, pe care vă invit să-l comentăm împreună. Ne despart mai puțin de 60 de minute de începutul partidei, așa că vă invit să vedeți echipele de start. La Astra lipsesc Alibec și Geraldo Alves, iar la Dinamo debutează Eric Bicfalvi.


La Giurgiu, Astra și Dinamo vor da bătălia decisivă pentru titlul neoficial de campionă a sezonului regulat, după două serii de vis în Liga 1. Echipa lui Șumudică e neînvinsă de zece meciuri și se află în fața unui record în istoria clubului, în timp ce Dinamoo nu a mai pierdut de nouă etape, ultima înfrângere venind în fața Viitorului, 1-5 în Ștefan cel Mare. 

În clasament, Astra conduce cum a făcut-o în marea majoritate a sezonului. Giurgiuvenii au 50 de puncte, iar meciul cu Dinamo e, practic, unul de două puncte. Cu o victorie, Alibec și compania ar ajunge la 53 de puncte, care, după înjumătățire, i-ar ajuta să intre în play-off cu 27. De partea cealaltă, cu 47 de puncte înaintea etapei, Dinamo joacă pentru un singur punct, putând ajunge la 50 strânse în sezonul regulat, adică 25 în play-off.

Meciul, și așa foarte important, a fost dinamitat de o veste pe care cele două echipe au primit-o în dimineața meciului. Observatorul meciului i-a anunțat pe cei doi antrenori că s-a schimbat regula privind cartonașele galbene. Astfel, dacă inițial se decisese ca avertismentele primite în sezonul regulat să fie șterse înaintea începerii play-off, în dimineața zilei de duminică lucrurile s-au schimbat, declanșând protestele conducătorilor giurgiuveni, pentru că orice fotbalist aflat la limita suspendării va rata primul meci din play-off în cazul în care vede un cartonaș galben!

Din punct de vedere al celor două loturi, Dinamo pleacă cu un mic dezavantaj. Gnohere, Anton și Bartalsstovu au contactat o gripă puternică în săptămâna partidei și vor rata meciul de la Giurgiu. Vestea bună pentru Mircea Rednic este că Eric Bicfalvi și Romario Kortzorg, ultimele două transferuri ale perioadei de iarnă, se vor afla în lot, primul având șanse mari de a începe ca titular.

În tur, Astra a câștigat cu 1-0 pe Arena Națională, dar Dinamo și-a luat revanșa în sferturile de finală ale Cupei României, când s-au impus cu 2-1.

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti Miuța
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti Miuța
Se pregătește o lovitură fără precedent în Formula 1
Se pregătește o lovitură fără precedent în Formula 1
Mama lui Mirel face primele declarații, după ce fiul ei a ucis-o pe studenta la Medicină cu zeci de lovituri de cuțit. Ce a mărturisit în fața sediului de poliție, în ziua în care Andreea a fost condusă pe ultimul drum
Mama lui Mirel face primele declarații, după ce fiul ei a ucis-o pe studenta la Medicină cu zeci de lovituri…
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă îi dă cineva!"
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă…
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul.
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de el, şi de fata aceea…
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Să-i fie ţărâna uşoară! Vedeta mutilată cu ciocanul de soţul ei, mesaj şocant despre tatăl celor două fete ale sale!
Să-i fie ţărâna uşoară! Vedeta mutilată cu ciocanul de soţul ei, mesaj şocant despre tatăl celor două fete ale sale!
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul lor
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul lor
Noua regulă de pe 31 MARTIE. Este absolut OBLIGATORIU pentru milioane de români care călătoresc
Noua regulă de pe 31 MARTIE. Este absolut OBLIGATORIU pentru milioane de români care călătoresc
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
Gușă - Vizer, conflictul ia amploare: interviul exploziv care adâncește ruptura din judo
Gușă - Vizer, conflictul ia amploare: interviul exploziv care adâncește ruptura din judo
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Praful saharian ar putea afecta această piesă a mașinii
Praful saharian ar putea afecta această piesă a mașinii
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup