Astra – Dinamo 6-1. Aniversare de coșmar pentru Dănciulescu. Pandurii – Rapid 2-0. Matulevicius și Roman au marcat, Emil Dică a ratat un penalty

Astra - Dinamo 6-1. Aniversare de coșmar pentru Dănciulescu. Pandurii - Rapid 2-0. Matulevicius și Roman au marcat, Emil Dică a ratat un penalty
  • Publicat:
  • Actualizat:

Rezultatele etapei a 17-a:

  • Gaz MetanFC Brașov 2-1 (Llullaku ‘3, ‘5 / Constantinescu ’87)
  • Viitorul – FC Botoșani 1-2 (Tănase ’19 / Hadnagy ‘9, Batin ’80)
  • Ceahlăul – U Cluj 0-6 (Lemnaru ’27, ’71, Mengolo ’45+2, ’45+5, ’61, Gorea ’83-autogol)
  • Pandurii – Rapid 2-0 (Roman ’14, Matulevicius ’89)
  • Astra – Dinamo 6-1 (Budescu ’16, Seto ’19, De Amorim ’29, Oros ’36, Alibec ’69, Ben Youssef ’74 / Bilinski ’71)

22:26 Final de meci, final de coșmar pentru Dânciulescu și fotbaliștii săi. Hațegan pune capât unei umilințe greu de îndurat de către suporterii dinamoviști. 6-1 pentru Astra, scor care le va da multă bătaie de cap statisticienilor și un scor care-l va bântui pe Dănciulescu pentru întreaga carieră. Dacă tot vorbim despre statistică, iat-o și pe cea a meciului,


22:20 Erați curioși cum arată un antrenor care pierde cu 6-1 al doilea meci al carieri? Așa.


22:13 Meciul s-a mai calmat în ultimele minute. Astralii dau impresia că au mai redus ritmul și le permit dinamoviștilor să țină mai mult mingea. Valentin Lazăr scapă singur cu Lung, dar ratează șansa de a marca al doilea gol al echipei sale.


22:06 GOOOOOOOOOOL ASTRA (BEN YOUSSEF ’74). După Oros, marchează și Ben Youssef, celălalt fundaș central al Astrei. Boubacar îl faultează în careu pe Junior Morais și Hațegan dictează penalty. Algerianul transformă fără emoții, iar scorul ajunge la borne inimaginabile chiar și pentru cel mai optimist suporter giurgiuvean.



22:05 GOOOOOOOOOOL DINAMO (BILINSKI ’70). Dinamoviștii mai spală puțin din rușine prin Bilinski. Polonezul profită de o greșeală gravă a lui Silviu Lung Jr,, îl deposedează pe acesta și trimite mingea în poarta goală. O consolare prea palidă.


22:03 GOOOOOOOOL ASTRA (ALIBEC ’69). Pentru că nu era chiar foarte greu, Alibec marchează și el. De Amorim, probabil cel mai bun om al meciului, dă o pasă genială cu câlcâiul și îl lasă pe fostul atacant al Interului singur cu portarul. Alibec nu mai ratează.


21:59 E greu de crezut, dar dinamoviștii au avut și o doză de noroc în această seară. Scorul putea fi mult mai mare, dacă pe teren s-ar fi aflat Bukari sau Fatai. Așa, Alibec mai ratează o ocazie imensă, după cele două din prima repriză. Îl ia la țintă pe Marc din poziție 1 vs. 1. Apărarea lui Dinamo se prezintă la fel ca în prima repriză, execrabil.


 


21:52 Curaj sau nevoie? E abia minutul 58 și Ionel Dânciulescu face un lucru destul de ciudat: epuizează toate schimbările. La pauză, Bilinski a intrat în locul lui Fai, iar Bărboianu a trecut în partea dreaptă a apărării. În minutul 57, Gavrilă a fost introdus pe teren în locul lui Matei, iar în minutul 58 Șerban l-a înlocuit pe Elton. Între timp, Dinamo joacă ceva mai bine, iar Alexe îl pune la încercare pe Silviu Lung Jr. cu o lovitură de cap.



21:45 Dacă vă vine să credeți, au trecut cinci minute din repriza secundă și Astra nu a înscris și nici nu a avut o ocazie foarte  mare de gol. Mai jos, o poză amuzantă cu Oros și Ben Youssef, fundașii centrali ai Astrei, care încearcă să reia spre poarta lui Marc o centrare venită de la Budescu.


21:20 A venit și momentul pe care, probabil, jucătorii și fanii dinamoviști îl așteptau de multă vreme: pauza. O primă repriză șocantă, în care jocul bun al giurgiuvenilor, coroborat cu naivitatea defensivă a dinamoviștilor a condus la un neverosimil scor de 4-0 arătat de tabela de marcaj. Statistica primelor 45 de minute vorbește de la sinte despre cât de slabi au fost dinamoviștii. Probabil în aceste minute Dânciulescu trăiește cele mai grele minute din scurta carieră de antrenor.


 


21:16 Nicio fază fără emoții pentru Marc. Meciul excepțional al giurgiuvenilor continuă. De Amorim s-a distrat cu Fai, a centrat în careu, dar Enache a reluat slab cu capul, dându-i ocazia lui Marc să intervină. La doar două minute, Morais scapă pe partea stângă și șutează la colțul scurt. Același Marc intervine.

 


21:10 GOOOOOOOOOOL ASTRA (OROS ’36). Prime 35 de minute cum rar am întâlnit în fotbalul românesc. Trupa lui Protasov defilează în fața unei echipe care pare că nu se găsește. De data aceasta a venit rândul lui Oros să marcheze, după ce cu doar un minut înainte Alibec a ratat o șansă imensă. Budescu a executat o lovitură liberă de pe partea dreapta și fostul fundaș al Rapidului a reluat cu capul, pe spate, la colțul lung. Marc, din nou, a rămas fără reacție. La fel ca Dănciulescu, care nici în cele mai negre vise nu-și imagina că, în ziua în care împlinește 38 de ani, poate fi condus cu 4-0 în minutul 36.


21:03 GOOOOOOOOOOOL ASTRA (DE AMORIM ’30). Ei bine, s-ar putea să asistăm la una dintre cele mai mari umilințe ale ultimilor ani pentru Dinamo. Este de abia minutul 30 și Astra conduce cu 3-0. Fundașii dinamoviști au respins o centrare a lui Budescu, după o lovitură liberă, iar mingea a ajuns la De Amorim. Brazilianul nu a stat prea mult pe gânduri și a șutat din prima, cu piciorul stâng. Marc a văzut târziu balonul, iar scorul ia deja proporții.



20:54 GOOOOOOOOOL ASTRA (SETO TAKAYUKI ’19). La doar trei minute de la reușita lui Budescu, gazdele marchează și al doilea gol. Budescu deviază greșit o minge, care ajunge la Nedelcearu. Singur, tânărul fundaș central al dinamoviștilor degajează balonul, care îl lovește pe Boubacar și ajunge la Takayuki. Scăpat singur cu Marc, japonezul îl driblează pe Marc cu un calm specific niponilorși trimite mingea în poartă pentru 2-0.


20:51 GOOOOOOOOOOL ASTRA (BUDESCU ’16). Alibec pătrunde pe partea stângă și trimite mingea în fața porții. Cordoș încearcă să respingă, dar nu face decât să trimită mingea în genunchiul lui Budescu, care aștepta centrarea la colțul lung. Din mijlocașul Astrei, mingea sare direct în poartă, în ciuda eforturilor lui Marc.


20:43 Minutul șase aduce și prima ocazie a meciului. Alibec primește o centrare foarte bună de la Enche, din partea dreaptă, dar, din doar cinci metri, reia dezamăgitor, mult peste poarta apărată de Marc.


20:38 Gest frumos al gazdelor. La împlinirea a 38 de ani, Ionel Dănciulescu, antrenorul lui Dinamo, a primit din partea oficialilor Astrei un buchet de flori.


20:35 A început meciul de la Giurgiu, în același peisaj ca majoritatea partidelor din ultima perioadă: ploaie, ceață și frig. Jucătorii cu siguranță abia așteaptă finalul turului, pentru că suprafețele de joc au devenit din ce în ce mai grele, iar frigul le pune probleme.


20:05 De la meciul Pandurii – Rapid trecem la Astra – Dinamo, ultima partidă a zilei si, probabil, cea mai importantă a etapei. Avem echipele de start.

Astra: S. Lung – L. Rus, Oros, Ben Youssef, J. Morais – Laban, Seto – Enache, Budescu, De Amorim – Alibec
Rezerve: Arampatzis, Grandin, M. Cristescu, A. Chițu, Pliatsikas, Al. Ioniță
Antrenor: Oleg Protasov

Dinamo: Marc – Fai, Nedelcearu, Cordoș, S. Filip – Boubacar, Elton – Lazăr, Bărboianu, C. Matei – Alexe
Rezerve: Kovacs, Durimel, S. Dobre, I. Șerban, Gavrilă, Patrick Petre, Bilinski
Antrenor: Ionel Dănciulescu


19:43 GOOOOOOOOOOL PANDURII (MATULEVICIUS ’89). Ungurușan centrează foarte bine din partea dreaptă, prin spatele fundașilor giuleșteni, iar mingea îl găsește în poziție foarte bună pe Matulevicius. Lituanianul își ia revanșa  pentru ocazia ratată ceva mai devreme și reia simplu, cu latul, învingând-ul pe Mircea Bornescu, care nu a mai avut ce face. Este 2-0, iar Pandurii obține o victorie importantă.


19:21 Ritmul meciului este foarte bun. Pandurii răspunde pe contraatac, prin Matulevicius, care scapă singur cu portarul. Lituanianul șutează totuș modest, cu latul, chiar pe direcția pe care se afla Bornescu.


19:19 Cea mai bună fază de atac a giuleștenilor: Pancu a primit o pasă în careu și l-a lansat excelent pe Martin. Mijlocașul Rapidului a preluat perpendicular pe poarta lui Gliwa, dar Erico a intervenit în ultimul moment și i-a suflat mingea exact în momentul șutului. Rapid pune mai multă presiune.



19:11 PENALTY RATAT DE EMIL DICĂ‚ (MINUTUL 53). Coman a fost faultat în careu de Erico și Marius Avram a dictat lovitură de la 11 metri pentru oaspeți. Dicâ a executat, a șutat în dreapta lui Gliwa, dar polonezul a ghicit colțul și a reușit să respingă. Situația capătă aspecte dramatice pentru Rapid.



19:05 Marian Rada a sesizat, probabil, jocul slab al echipei și a mutat la pauză. Ciolacu în locul lui Stoica.



18:47 Pauză la Târgu Jiu. Pandurii conduce după golul marcat de Mihai Roman în minutul 14. O primă repriză începută foarte bine de gorjeni, care au ratat două ocazii prin Răduț și Nistor și au înscris prin Roman. Totuși, din minutul 25 ritmul meciului a scăzut, Pandurii mulțumindu-se să aniliheze o echipă a Rapidului care nu a tras nici măcat o dată pe cadrul poții polonezului Gliwa.


18:31 A trecut o jumătate de oră din meci, iar Rapidul arată ca o echipă care merită din plin locul din clasament. Elevii lui Marian Rada evoluează din nou modest, fără orizont la mijlocul terenului, unde Dică și Rui Miguel par depășiți de Nistor și Răduț. Slabi pe faza defensivă, giuleștenii nu au contat deloc în atac, unde au intrat de doar două ori în careul advers, fără să pună în pericol poarta apărată de polonezul Gliwa.


18:16 GOOOOOOOOOL PANDURII (MIHAI ROMAN’14). Atacantul gazdelor deschide scorul după o gafă monumentală a lui Lung. Fundașul central al Rapidului ratează degajarea în propriul careu, dă pe lângă minge și-i oferă balonul pe tavă lui Roman. Atacantul convocat de Anghel Iordănescu pentru meciul cu Danemarca a pivotat excelent, cu Iacob în spatele, și a șutat la colțul lung, fără nicio șansă pentru Bornescu. Este 1-0 pentru Pandurii, iar primele 15 minute nu au adus nimic încurajator pentru elevii antrenați de Marian Rada.


18:14 Presiunea gazdelor continuă. Nistor șutează excelent de la 25 de metri, cu piciorul stâng, dar Bornescu respinge peste poartă. Rapidiștii nu găsesc încă vreaun răspuns la jocul ofensiv al gorjenilor.


 


18:10 Mihai Răduț este, în mod cert, omul primelor 10 minute. După ocazia ratată, mijlocașul Pandurilor l-a lovit cu cotul în figură pe Emil Dică și a încasat primul cartonaș galben al partidei.


18:05 N-au trecut nici 50 de secunde de la primul fluier al arbitrului Marius Avram și Pandurii a avut deja o ocazie mare. Răduț a preluat în careul Rapidului o pasă primită de la Buleică și a șutat la colțul lung, puțin pe lângă poarta apărată de Mircea Bornescu.


18:02 A început meciul de la Târgu Jiu, nu înaintea de a se ține un moment de reculeger în memoria lui Teodor Rădoi, căpitanul gorjenilor între 1978 și 1983. Terenul se prezintă bine, în ciuda faptului că a avut de îndurat ploaia care a căzut peste Oltenia în ultimele trei zile.


 


17:32 Avem și echipele de start aliniate de Petre Grigoraș și Marian Rada. Fără zece jucători, antrenorul Rapidului introduce pe teren, totuși, o formație destul de experimentată.

Echipele de start

Pandurii: Gliwa – Ungurușan, Erico, Elton, Momcilovic – Răduț, Nistor – Buleică, Shalaj, Predescu – M. Roman
Rezerve: Stanca, Pleașcă, I. Constantin, P. Anton, Shamsin, Matulevicius
Antrenor: Petre Grigpraș

Rapid: Bornescu – Tînc, D. Lung, Al. Iacob, Mendy – E. Dică, Rui Miguel, M. Stoica – Al. Coman, Pancu, M. Martin
Rezerve: Drăghia, Al. Dan, Fl. Călin, Ciolacu, N. Vasile, Mera, V. Balint
Antrenor: Marian Rada


17:29 Bună ziua! Numele meu este Cristian Voicu și pentru următoarele ore vă voi ține la curent cu ce se întâmplă în meciurile dintre Pandurii și Rapid, respectiv Dinamo și Astra. Pentru început ne vom îndrepta atenția către meciul de la Târgu Jiu, unul foarte important pentru ambele formații, aflate în subsolul clasamentului Ligii 1, urmând ca de la ora 20:30 să comentâm împreună derby-ul ultimei etape a turului, meciul dintre Astra și Dinamo.


Situația și așa foarte grea în care se află Pandurii și Rapid, echipe care se întâlnesc sâmbătă, de la ora 18:00, în ultima etapă a turului din Liga 1, a fost complicată de victoria repurtată vineri de Gaz Metan Mediaș, 2-1 pe teren propriu cu FC Botoșani, și de succesul de sâmbătă al Universității Cluj pe terenul Ceahlăului, cu incredibil scor de 6-0.

  • Pandurii – Rapid este sâmbătă, de la ora 18:00, în direct la Look TV


După 16 etape dezamăgitoare, Pandurii este pe locul 14, retrogradabil, cu doar 15 puncte. Eliminați din Cupa României la mijlocul săptămânii de Universitatea Cluj, elevii lui Petre Grigoraș au nevoie de victorie în fața Rapidului pentru a nu se îndepărta de locul 12, ocupat de Gaz Metan Mediaș, care a acumulat 18 puncte în acest tur de campionat.

De partea cealaltă, rămas în ultimele săptămâni fără zece jucători ale căror contracte au fost reziliate pentru a face loc altor fotbaliști care ar urma să ajungă la echipă din iarnă, Marian Rada, antrenorul giuleștenilor, are o misiune aproape imposibilă, aceea de a motiva, în ultima etapă a turului, o echipă care nu a mai câștigat în campionat de la mijlocul lunii septembrie (2-1 pe teren propriu pe U Cluj). Rapid ocupă ultimul loc al clasamentului, cu 11 puncte, iar diferența dintre giuleșteni și locul 12 a ajuns deja la șapte puncte, astfel că „lanterna roșie” este obligată să obțină cel puțin un punct astăzi.

Dinamo n-a mai bătut la Astra de patru ani

În ultimul joc al zilei de sâmbătă în Liga 1, Dinamo merge la Astra, acolo unde n-a mai câștigat din 2010. În cele zece meciuri disputate în deplasare, „câinii” au câștigat doar de trei ori.

  • Astra – Dinamo este sâmbătă de la ora 20:30, în direct pe Look TV

Astra este unul dintre coșmarurile lui Dinamo, care a avut mereu misiuni foarte grele pe terenul giurgiuvenilor, foști ploieșteni. În Liga 1, cele două echipe s-au întâlnit de zece ori, cu Astra echipă gazdă. În aceste meciuri, „câinii” au învins de trei ori, două dintre acestea fiind în primele partide de pe terenul Astrei. 

Ultima victorie obținută de Dinamo pe terenul Astrei a fost pe 25 iulie 2010. Deși gazdele au condus atunci aproape tot meciul cu prin golul lui Lukacs din minutul 34, scorul a fost întors pe final. N’Doye a egalat (78) pentru ca Adrian Cristea să aducă victoria în minutele de prelungiri. 

PARTIDELE ASTRA – DINAMO DIN LIGA 1

  • 1998-1999 Astra – Dinamo 0-1
  • 1999-2000 Astra – Dinamo 1-2
  • 2000-2001 Astra – Dinamo 4-3
  • 2001-2002 Astra – Dinamo 1-1
  • 2002-2003 Astra – Dinamo 4-2
  • 2009-2010 Astra – Dinamo 1-1
  • 2010-2011 Astra – Dinamo 1-2
  • 2011-2012 Astra – Dinamo 0-0
  • 2012-2013 Astra – Dinamo 1-0
  • 2013-2014 Astra – Dinamo 2-1



 

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de luni
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de luni
”Dan Petrescu?”. Gigi Becali a provocat hohote de râs în direct, după ce FCSB a luat titlul
”Dan Petrescu?”. Gigi Becali a provocat hohote de râs în direct, după ce FCSB a luat titlul
Ce a apărut la mormântul lui Mădălin, tânărul care și-a pierdut viața în timp ce îl urmărea pe presupusul amant al iubitei sale!
Ce a apărut la mormântul lui Mădălin, tânărul care și-a pierdut viața în timp ce îl urmărea pe presupusul amant…
Singurele echipe din Superligă care au felicitat-o pe FCSB după ce a devenit campioana României
Singurele echipe din Superligă care au felicitat-o pe FCSB după ce a devenit campioana României
I-a ÎNNEBUNIT pe toți bărbații! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță la 57 de ani
I-a ÎNNEBUNIT pe toți bărbații! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță la 57 de ani
Lovitură devastatoare pentru Simona Halep
Lovitură devastatoare pentru Simona Halep
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce câine ai!
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce câine ai!
De ce este bine să mănânci pește de Florii. Conform tradiţiei, îţi poate aduce un beneficiu uriaş
De ce este bine să mănânci pește de Florii. Conform tradiţiei, îţi poate aduce un beneficiu uriaş
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
Care este singurul moment de desfătare al soţiei lui Dan Şucu. Diana Şucu a recunoscut totul
Care este singurul moment de desfătare al soţiei lui Dan Şucu. Diana Şucu a recunoscut totul
Localitatea care a dispărut de pe harta României. În 2002 mai avea doar 3 locuitori
Localitatea care a dispărut de pe harta României. În 2002 mai avea doar 3 locuitori
ORDINUL s-a dat deja de la primărie. Se întâmplă în FIECARE NOAPTE, începând cu ora 22
ORDINUL s-a dat deja de la primărie. Se întâmplă în FIECARE NOAPTE, începând cu ora 22
VIDEO. Viteza l-a ucis pe Florin de ziua numelui său. Drama tulburătoare a tânărului de 21 de ani care s-a filmat când gonește cu 180 km/h
VIDEO. Viteza l-a ucis pe Florin de ziua numelui său. Drama tulburătoare a tânărului de 21 de ani care s-a…
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Detalii incredibile din viaţa familiei regale britanice: Regele Charles, considerat „neajutorat” de regretata Regină Elisabeta II. Nici tatăl său nu îl ierta
Detalii incredibile din viaţa familiei regale britanice: Regele Charles, considerat „neajutorat” de regretata Regină Elisabeta II. Nici tatăl său nu…
PSG a obţinut titlul în Ligue 1
PSG a obţinut titlul în Ligue 1
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor fi nevoite să renunțe în luna mai 2024
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor fi nevoite să renunțe în…