L-au pierdut pe Roti, ţin de Roman! Ultimul puşti promovat de Dinamo are contract până în iunie, iar Oţelul îl vrea

24 mai 2013 6656 afişări Comentează şi tu Liga 1
L-au pierdut pe Roti, ţin de Roman! Ultimul puşti promovat de Dinamo are contract până în iunie, iar Oţelul îl vrea

Filip, Dobrosavlevici şi Buia au fost achiziţionaţi definitiv de Dinamo, dar oficialii „câinilor“ împart drepturile federative ale puştilor cu o echipă din liga a şasea, Avicola Buziaş.

Darius Buia a fost adus de Ţălnar la prima echipă marţi, dar a doua zi a fost trimis de conducere la juniori.

Ultimele zile au fost foarte tensionate în „Ştefan cel Mare“, pentru că Dinamo l-a pierdut pe Dorin Rotariu. Oficialii Vasluiului au speculat situaţia contractuală a mijlocaşului de 17 ani şi s-au înţeles cu Marian Iancu, cel care deţine drepturile federative ale jucătorului. Astăzi, Rotariu va merge la Vaslui şi va semna pe cinci ani cu formaţia la care antrenor secund este unchiul său, Iosif Rotariu. Cum fanii „câinilor“ nu au digerat deloc pierderea lui „Roti“, oficialii din „Groapă“ încearcă să nu repete  greşeala în ceea ce-l priveşte pe Alin Roman (19 ani), ultimul puşti promovat de Ţălnar.
 
Roman, până la sfârşitul lui iunie

Mijlocaşul central care a debutat la Dinamo etapa trecută, pe terenul lui FC Vaslui, are la rândul său o situaţie contractuală incertă. Roman, jucător format de LPS Banatul, este deţinut în coproprietate de liceul sportiv şi de o echipă de liga a şasea, Avicola Buziaş, parteneriat obligatoriu pentru ca Alin să dobândească statut de fotbalist profesionist. De aici, Dinamo l-a împrumutat, însă înţelegerea expiră la finalul lui iunie 2013, iar la pândă stă Oţelul Galaţi. Totuşi, conducătorii alb-roşilor s-au interesat deja despre condiţiile în care îl pot achiziţiona definitiv pe Roman şi, cum jucătorul doreşte la rândul său să continue în „Ştefan cel Mare“, tranzacţia are mari şanse să se încheie în următoarele săptămâni.

Filip, Buia şi Dobrosavlevici, până în 2017

Practic, mijlocaşul este singurul din setul de patru fotbalişti formaţi de LPS Banatul şi luaţi ulterior de Dinamo care nu aparţine „câinilor“. Ceilalţi, Filip, Dobrosavlevici şi Buia, au fost achiziţionaţi definitiv de dinamovişti, dar aceştia au de achitat, până pe 1 ianuarie 2017, atât cât durează contractul fiecăruia, restul tranşelor de bani către Avicola Buziaş, echipă care a rămas şi cu diferite procente consistente din viitoare transferuri. Cu toate că tranzacţia a fost intermediată de Nicolae Badea, ultima rată scadentă până în prezent a fost achitată recent de Ionuţ Negoiţă.

Buia, de la echipa mare, direct la juniori!

Cei patru sunt consideraţi în prezent cei mai talentaţi puşti din curtea lui Dinamo, iar doi dintre ei au apucat deja să debuteze în prima ligă. Steliano Filip încă de pe vremea lui Dario Bonetti, în timp ce Roman a fost promovat acum o săptămână de Cornel Ţălnar. La prima echipă a fost chemat acum trei zile, şi Darius  Buia. Totuşi, după ce a efectuat un antrenament alături de titulari, mijlocaşul a fost înştiinţat de cei din conducere, a doua zi, că trebuie să meargă să se pregătească alături de juniori.

50 la sută din drepturile federative ale lui Steliano Filip sunt deţinute în prezent de Avicola Buziaş

30 de procente din drepturile federative ale lui Buia şi Dobrosavlevici aparţin celor de la Avicola Buziaş
 

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.