L-au depăşit pe Becali. Ionel Ganea, al 26-lea antrenor la Târgu Mureş, în 9 ani: "Nu avem nimic de pierdut"

21 apr 2017 1439 afişări Comentează şi tu Liga 1
L-au depăşit pe Becali. Ionel Ganea, al 26-lea antrenor la Târgu Mureş, în 9 ani: "Nu avem nimic de pierdut" 2 imagini http://storage0.dms.mpinteractiv.ro/media/401/581/7946/16240097/1/superdan.jpg
  • Clubul de fotbal din Târgu Mureş a ajuns la al 26-lea antrenor prezentat de la înfiinţarea echipei, din 2008. Gigi Becali are tot 26 de antrenori numiţi la FCSB, dar în 15 ani.
  • Ionel Ganea este al cincilea tehnician pe care ASA Târgu Mureş îl prezintă în actualul sezon al Ligii 1.


Guy Roux (44 de ani la Auxerre), Alex Ferguson (27 de ani la Manchester United) sau Arsene Wenger (de 21 de ani la Arsenal) n-ar înţelege nimic din ce se întâmplă la ASA Târgu Mureş. Clubul ardelean a prezentat în această săptămână al 26-lea antrenor din istoria echipei, care până în 2013 s-a numit FCM. Şi vorbim de o istorie de doar 9 ani, FCM-ul fiind fondat în 2008.

Ionel Ganea a preluat echipa de pe ultimul loc în Liga 1. „Încercăm, pe ultima sută de metri, să facem ce putem şi să obţinem maximum de puncte din cele opt partide care au mai rămas. Şanse matematice mai sunt, dar totul depinde numai de noi. Nu avem nimic de pierdut, mai jos decât este acum Mureşul, nu poate fi. Vom vedea ce va fi. Orice antrenor îşi doreşte continuitate. În cazul în care echipa va retrograda, vom vedea din vară ce decizie voi lua, împreună cu reprezentanţii conducerii”, a spus la prezentarea oficială, cel care reprezintă al 26-lea mandat la ASA.

Doar Dan Petrescu a plecat fără "ceartă"

Până şi Gigi Becali, recunoscut în urmă cu câţiva ani pentru regularitatea cu care schimba antrenorii, ar putea fi "gelos" pe "performanţa" mureşenilor. Tot 26 de antrenori a schimbat şi el, dar din 2002 şi nu din 2008, cum au făcut-o mureşenii. Totul a început cu Cosmin Bodea, în liga secundă, în 2008. Au urmat nume grele din fotbalul românesc, dar niciunul n-a reuşit să stea mai mult de un an pe bancă. Falub, Sabău, Lăcătuş, Selymes, Trombetta, Isăilă, Edi Iordănescu, Pustai, Ciobotariu, Dan Petrescu, Miriuţă, Bergodi sau Ionuţ Chirilă, ultimul pe listă. Au făcut cu toţii parte din "malaxorul" antrenorilor de la ASA. 

"Rezistenţii" Bodea şi Sabău

Cel mai mult a rezistat pe banca mureşenilor Cosmin Bodea, dar în liga secundă. În Liga 1, cel mai lung mandat l-a avut Ioan Ovidiu Sabău. El a fost antrenorul FCM-ului din septembrie 2010 până în septembrie 2011. Sabău a avut trei mandate pe banca echipei din Târgu Mureş, iar Adrian Falub, cu care s-a discutat şi înainte de venirea lui Ganea, dar a refuzat, a stat două mandate la ASA Târgu Mureş.

La capitolul cel mai scurt mandat este Ionuţ Chirilă pe primul loc, detaşat. Acesta a fost demis după doar două săptămâni.

Cele 26 de mandate de la ASA, din 2008 încoace:

2008 - 2010: Cosmin Bodea
2010: Adrian Falub, Ioan Ovidiu Sabău
2011: Tibor Selymes, Maurizio Trombetta
2012: Marius Lăcătuş, Ioan Ovidiu Sabău, Alexandru Pelici, Daniel Isăilă
2013: Mircea Cojocaru, Cristian Coroian, Eduard Iordănescu, Ioan Ovidiu Sabău
2014: Adrian Falub, Cristi Pustai
2015: Liviu Ciobotariu, Dan Petrescu, Vasile Miriuţă, Cristiano Bergodi, Petre Grigoraş
2016: George Ciorceri, Dario Bonetti, Dan Alexa
2017: Ilie Stan, Ionuţ Chirilă, Ionel Ganea

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.