Ion Stan, Vladimir Cohn și Marius Vorniceanu au fost audiați ca martori în Dosarul Transferurilor! Următorul termen: 18 decembrie, ora 10:00

Ion Stan, Vladimir Cohn și Marius Vorniceanu au fost audiați ca martori în Dosarul Transferurilor! Următorul termen: 18 decembrie, ora 10:00
  • Publicat:
  • Actualizat:

UPDATE Audierile de la Curtea de Apel București s-au încheiat în jurul orei de 14:50. Următorul termen a fost stabilit pentru data de 18 decembrie, cu începere de la ora 10:00.


UPDATE Următorul martor audiat este Vladimir Cohn, fost acționar la Dinamo.

„Nu aș putea să vă spun nimic special despre transferurile lui Codrea sau Mara. Codrea a venit la club, nu a fost considerat suficient de bun și a plecat în altă parte. Nu știam nimic despre societățile implicate în acest dosar. Mitea a venit liber de contract, nu s-a înțeles cu clubul la salariu și a plecat de la noi liber de contract. A venit liber, a plecat liber Dinamo nu putea să pretindă ceva.

Eu nu îmi aduc aminte de alte persoane să fin primit mandate de transferuri, dar este adevărat în ceea ce îl privește pe Mutu. Am primit mandat referitor la transferul său din 1999 (n.r. transferul lui Mutu a fost dat doar ca exemplu, nu face parte din dosar)”, a precizat Vladimir Cohn.


UPDATE După ce a fost audiat Marius Vorniceanu, a luat cuvântul Ion Stan, membru în Consiliul de Administrație al lui Dinamo, în perioada 1994 – 1999. Bărbatul a rămas în Consiliu și după 2000 dar, conform spuselor sale, a făcut-o „sporadic, până s-a făcut Societate Comercială”.

„Mențin declarațiile date anterior, doresc însă să fac anumite precizări și completări. În legătură cu perioada în care am participat la ședințele Consiliului de Administrație. Eu sunt unul dintre fondatorii clubului Dinamo în anul 1994, eu am făcut statutul acestui club având funcția de șef al direcției juridice din cadrul Ministerului de Interne.

La un moment dat, Consiliul de Administrație al clubului devenise atât de numeros încât nici nu ne mai cunoșteam între noi. Obligatoriu, se țineau două ședințe pe an, în vară și în iarnă. Se discuta despre bugete, fotbaliști, inclusiv de transferuri, datorii și despre sponsori. Fac precizarea că Dinamo mai mult cumpăra fotbaliști decât vindea,

Despre Contra știu doar că s-a discutat de 800 sau 900 de mii de dolari. Pentru perioada aceea era o sumă mare. El era un jucător scump – adică avea salariul mare.

Știu că s-a discutat și despre transferul lui Alexa într-o altă ședință, dar nu îmi mai amintesc suma discutată. Ședința Consiliului de Administrație adopta hotărâri. În aceste ședințe se discuta despre modul în care putem să facem rost de bani. Se discuta, de principiu, și despre suma pe care ar urma să încerce executivul să o obțină pe transferurile de jucători.

Înainte de a afla de la procurori de firmele Phoenix și Piralli Investment, nu auzisem de ele”, a spus Ion Stan.

Pe 5 septembrie, Ion Stan a declarat că nu a auzit de transferurile jucătorilor. Interogat de procuror, martorul citat a încercat o explicație. „La Tribunalul București am stat vreo șase ore în picioare, nu mai eram în stare de nimic și am făcut greșeala de a semna declarația fără să o citesc.

Alți membri care au participat la ședința cu Cosmin Contra au fost Badea, Marcel Popescu, Dan Matei Agathon, Vladimir Cohn, Nicu Berechet”, a spus Ion Stan.


UPDATE Fostul acționar dinamovist Gheorghe Nețoiu a declarat, luni, la Curtea de Apel București, unde are loc un nou termen în Dosarul Transferurilor, că regretă că judecătorii nu au acceptat expertiza contabilă solicitată de toți inculpații în acest caz.

„Mai sunt trei martori care vor fi audiați astăzi, iar pe 18 să vedem audierile celor de afară, din străinătate. După șapte ani, toți dorim să se termine mai repede. E regretabil că nu s-a aprobat expertiza (n.r. – solicitată de toți inculpații din Dosarul Transferurilor), dar sperăm să fie lucrurile clare”, a spus Nețoiu.

Fostul acționar majoritar al FC Rapid, George Copos, a afirmat că speră într-o sentință favorabilă, având încredere în cele două judecătoare. „Sunt încrezător pentru că sunt două doamne inteligente, care știu foarte bine dosarul. În ceea ce privește Rapidul, cu cele două transferuri nu există niciun fel de nereguli. Am multă încredere în această instanță”, a completat Copos.

„Eu am speranța că procesul va continua”, a afirmat la rândul său fostul impresar Ioan Becali.

Pe de altă parte, întrebat de ce nu a mers la termenul de luni al procesului vărului său Gigi Becali, Ioan Becali, a răspuns: „Dacă a fost fratele meu, îmi comunică el despre ce e vorba. De ce să mergem amândoi? Noi nu voiajăm niciodată amândoi în același avion. Poate exploda o bombă acolo și muream amândoi. Așa rămâne unul.”

La termenul de luni al dosarului transferurilor vor fi audiați, în calitate de martori, Ion Stan, Vladimir Cohn și Marius Vorniceanu.

MEDIAFAX


Astăzi, la Curtea de Apel București este programat un nou termen în dosarul celor opt oameni de fotbal judecați pentru fapte de corupție în legătură cu transferul mai multor jucători în străinătate.

La 20 mai, Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ) a decis să trimită dosarul transferurilor de jucători, pentru rejudecare, la Curtea de Apel București, instanță care, în noiembrie 2012, a dispus pedepse între trei și opt ani de închisoare cu executare sau cu suspendare pentru cei opt oameni de fotbal judecați pentru înșelăciune. Instanța supremă a admis atunci recursurile făcute de procurorii Direcției Naționale Anticorupție și de Gheorghe Popescu, George Copos, Mihai Stoica, Cristian Borcea, Ioan și Victor Becali, Jean Pădureanu și Gheorghe Nețoiu și a desființat „în totalitate” decizia prin care aceștia au fost condamnați de Curtea de Apel București în 12 noiembrie 2012.

Tribunalul București i-a achitat, în 3 aprilie 2012, pe toți cei opt inculpați din dosarul transferurilor de jucători, respectiv Ioan și Victor Becali, George Copos, Mihai Stoica, Jean Pădureanu, Cristi Borcea, Gigi Nețoiu și Gheorghe Popescu. Decizia a fost contestată de procurorii Direcției Naționale Anticorupție la Curtea de Apel București, care în 12 noiembrie 2012 a dispus pedepse între și opt ani de închisoare cu suspendare sau cu executare.

Ioan Becali a fost condamnat atunci la opt ani de închisoare cu executare, Victor Becali și Cristi Borcea au primit câte șapte ani de închisoare cu executare, George Copos – cinci ani de închisoare cu executare, Mihai Stoica – patru ani cu executare, iar Jean Pădureanu, Gheorghe Popescu și Gigi Nețoiu – câte trei ani de închisoare cu suspendare.

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție i-au trimis în judecată, în 2 octombrie 2008, pe Gheorghe Copos, Ioan Becali, Victor Becali, Mihai Stoica, Jean Pădureanu, Gheorghe Popescu, Gheorghe Nețoiu și Cristian Borcea, în legătură cu efectuarea de tranzacții ilegale la transferurile unor fotbaliști către cluburi din străinătate, ceea ce a produs un prejudiciu total de aproape 1,5 milioane de dolari în dauna statului și de peste 10 milioane de dolari în dauna a patru cluburi de fotbal.

În rechizitoriul DNA sunt prezentate 12 transferuri ale unor fotbaliști români efectuate de la cluburile Dinamo București, Rapid București, Gloria Bistrița și Oțelul Galați către cluburi din străinătate, în perioada 1999-2005. Este vorba despre transferurile jucătorilor Cristian Dulca – realizat în ianuarie 1999, de la clubul de fotbal Rapid București la clubul sud-coreean Pohang Steelers, Iulian Arhire – de la clubul Oțelul Galați la Pohang Steelers, realizat în martie 1999, Cosmin Contra – de la Dinamo la Deportivo Alaves, realizat în iunie 1999, Ionel Ganea – de la clubul de fotbal Gloria Bistrița la VfB. Stuttgart, din iulie 1999, Paul Codrea – de la Dinamo București (împrumutat la FC Argeș Dacia Pitești) la Genoa Cricket and Spa din Italia, realizat în ianuarie 2001, Florin Cernat – din februarie 2001, de la Dinamo București la Dinamo Kiev din Ucraina, Bogdan Mara – din iulie 2001, de la Dinamo București la Deportivo Alaves, Nicolae Mitea – din august 2003, de la Dinamo la Ajax Amsterdam, Lucian Sânmărtean – din august 2003, de la Gloria Bistrița la Panathinaikos Atena, Florin Bratu – din septembrie 2003, de la Rapid București la Galatasaray Istanbul, Dan Alexa – de la Dinamo București la Guoan Beijing, în Republica Populară Chineză, realizat în luna iunie 2004 și Adrian Mihalcea – din iulie 2005, de la Dinamo București, la Chunnam Dragons din Coreea de Sud.

MEDIAFAX

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Ultimele cuvinte pe care Ana-Maria a reușit să le rostească mamei sale, înainte să fie găsită moartă: „Mi-a zis că…”
Ultimele cuvinte pe care Ana-Maria a reușit să le rostească mamei sale, înainte să fie găsită moartă: „Mi-a zis că…”
Daniel Niculae a rupt tăcerea, la o lună după ce a fost dus la audieri: ”O mizerie de dosar!”
Daniel Niculae a rupt tăcerea, la o lună după ce a fost dus la audieri: ”O mizerie de dosar!”
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a luat-o pe Ana-Maria, tânăra gravidă în 6 luni, la ocazie?: „Doamne ferește! Cine știe câte victime sunt”
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a luat-o pe Ana-Maria, tânăra gravidă…
Gică Hagi a auzit declarațiile lui Florinel Coman și a reacționat: „Să fie clar!”
Gică Hagi a auzit declarațiile lui Florinel Coman și a reacționat: „Să fie clar!”
Cum arată Adi Minune după operația de micșorare a stomacului. E transformat total
Cum arată Adi Minune după operația de micșorare a stomacului. E transformat total
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și femei?
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și femei?
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
Răsturnare de situaţie! Cine a preluat, de fapt, şefia clanului Corduneanu, după moartea Stăpânului Moldovei
Răsturnare de situaţie! Cine a preluat, de fapt, şefia clanului Corduneanu, după moartea Stăpânului Moldovei
Detalii explozive! Ce s-a întâmplat în apartamentul lui Mititelu jr, după miezul nopții. Beinur a dat buzna și.....
Detalii explozive! Ce s-a întâmplat în apartamentul lui Mititelu jr, după miezul nopții. Beinur a dat buzna și.....
E OBLIGAȚIE pentru șoferii din România. REGULA de care trebuie sa țină cont când întâlnesc un radar
E OBLIGAȚIE pentru șoferii din România. REGULA de care trebuie sa țină cont când întâlnesc un radar
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi foştii parteneri
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi…
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Cum s-a răzbunat în mod spectaculos un bărbat părăsit de soție din cauză că era obez VIDEO
Cum s-a răzbunat în mod spectaculos un bărbat părăsit de soție din cauză că era obez VIDEO
Lozuri pentru sprijinirea sportivilor români la JO de la Paris
Lozuri pentru sprijinirea sportivilor români la JO de la Paris
Preț în România pentru cel mai interesant SUV din 2024
Preț în România pentru cel mai interesant SUV din 2024
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen