INTERVIU | Selymes face analiza Oțelului după primul meci din retur: „Încep să prefer să joc ca Rapid, adică să bubui mingile și să scot puncte”

INTERVIU | Selymes face analiza Oțelului după primul meci din retur:
  • Publicat:
  • Actualizat:

Tehnicianul echipei gălățene, Tibor Selymes, a făcut analiza jucătorilor veniți în această iarnă și spune ce condiții trebuie să îndeplinească FC Oțelul pentru a rămâne în Liga 1. În primul meci al returului, formația din orașul de la Dunăre a pierdut pe teren propriu, cu Dinamo, scor 0-1, și trece prin momente critice în clasament. Fosta campioană a României se află pe penultima poziție a Ligii 1 cu doar 12 puncte acumulate în 18 etape, la șase puncte în spatele cluburilor ce ocupă locuri care îi salvează de la retrogradare.

Ați văzut jucătorii veniți în această iarnă și la un meci oficial, cel mai elocvent barometru. Cum vedeți potențialul echipei acum?
Așa este, meciul oficial este cel mai bun test. Ați văzut, am avut două reprize foarte diferite ca exprimare. În prima, unde unii dintre jucători, care au valoare și au jucat în campionate mai puternice, nu s-au integrat așa repede. În a doua, lucrurile s-au schimbat un pic și a fost un joc mai bun. Însă, încep să prefer să joc ca Rapid, adică să bubui mingile și să scot puncte, pentru că de asta avem nevoie, decât să jucăm bine, cum am făcut a doua repriza, dar să nu putem marca.

Dintre cei nou-veniți, puteți să spuneți care v-au mulțumit și care nu?
Solomou, fundașul dreapta, a jucat foarte bine, mai ales în a doua repriză, Hamroun s-a integrat destul de bine. Sanaa (n.r. – Altama), dacă-și elimină acele greșeli, acele momente în care se complică, nu e rău acolo, la mijloc.

Poate Sanaa să fie disciplinat, să nu mai țină atât de minge?
Trebuie să înțeleagă, altfel nu joacă. Eu am văzut meciuri întregi cu el din perioada când era în Franța și juca cu totul altceva. Este și o situație generată de potențialul nostru financiar. Nu ne permitem să luăm fotbaliști care vin din postura de titulari la echipe din Franța sau alte campionate bune, pentru că n-avem bani să plătim astfel de jucători. Nu avem cum să luăm jucători cu contracte de 10.000 (n.r. euro/lună), așa cum au luat Astra sau chiar Dinamo. Noi avem potențial să dăm 3.000, maximum 4.000, iar la banii aceștia, dacă vrei jucători de valoare, trebuie să-i găsești pe cei care vin fie după accidentări, fie au avut alte probleme și nu au jucat. Mulți, dintre cei care au venit, n-au mai jucat de jumătate de an, am fost nevoiți să ne asumăm riscul de a nu-și regăsi imediat ritmul.

„Cucu a devenit de neînlocuit”

O părere personală, cred că la meciul cu Dinamo ați câștigat și un fundaș central. La cum a jucat Cucu, mai poate fi scos de pe acel post, dintre titulari, curând?
Nici nu vreau. Pe Cucu l-am băgat pentru că mi-a plăcut enorm cum s-a pregătit. El a venit cu trei kilograme mai puțin din vacanță, asta spune multe, iar de acolo a plecat numai în sus ca potențial. Pentru noi, el este acum de neînlocuit, îmi place atitudinea lui. A reușit să își schimbe mentalitatea, modul de viață și abordarea meciurilor.

În schimb, ați pierdut astfel un mijlocaș, postul pe care juca…
Cucu este un jucător pe care poți să îl folosești fără probleme pe două posturi. Dar aici, ca fundaș central, mi-a plăcut cum a jucat. Poți să construiești cu el, este un jucător care câștigă duelurile, pentru mine a fost cel mai bun jucător al nostru din acest meci.


„Vreau un pic mai multă răutate, în sensul bun al cuvântului, vreau să îi simt pe băieți că mor de gât cu adversarii. Asta ne lipsește, o forță a grupului, spirit de luptători, calitate avem destul de multă”
Tibor Selymes, antrenor FC Oțelul


„N-avem timp decât pentru puncte”

Va fi o decizie grea în ceea ce privește alegerea portarului pentru următorul meci?
Aici noi trebuie să vedem în total cum a fost și pregătirea, nu numai un meci. Cu Maka (n.r. – portarul Ma-Kalamabay) am vorbit după meci, i-am spus că atunci când iese un portar de talia lui, acolo nu mai rămâne în picioare niciun jucător, nici al meu, nici adversarul. În rest, ați văzut că Maka nu a greșit cu nimic, a respins chiar o minge foarte grea în a doua repriză, iar jocul lui de picior dă siguranță.

Mi-a lăsat impresia că ar mai fi avut nevoie de o săptămână – două de pregătire, cam moale în picioare, inclusiv la acea ieșire…
Când aduci șase-șapte-opt jucători, normal că ai nevoie de mai mult timp ca să îi pregătești, să îi unești, să înțeleagă ce vrei, că nu le spui o dată ce vrei de la ei și gata. Trebuie să lucrezi câteodată și șase luni, dar, cum am mai zis, noi nu avem timp. Nu avem timp să construim, avem timp doar să strângem puncte, de asta trebuie să avem o atitudine exemplară. Să mori pe teren la fiecare meci.


Primul „11” al Oțelului în meciul cu Dinamo din etapa a 18-a

„Să murim cu ei de gât”

A fost și o etapă cu un joc al rezultatelor nefavorabil. În acest condiții, meciul următor, de la Chiajna, a devenit decisiv?
Vor veni și etape cu rezultate care să ne ajute, important este că am ajuns să jucăm cu Chiajna, Brașov și ceilalți adversari din următoarele cinci etape cu obligația de a scoate maximum, presiunea este uriașă. Aici se joacă totul. Trebuie rezultate, nu mă mai interesează cum jucăm, contează doar să luăm punctele. Trebuie câte trei puncte pentru a rămâne în prima ligă, acestea sunt meciuri directe. Spre exemplu, cu Chiajna e meci de șase puncte, dacă ne bat se duc la nouă de noi, în loc de trei puncte la victoria noastră. Dacă reușim să câștigăm, s-ar redresa totul. Vreau un pic mai multă răutate, în sensul bun al cuvântului, vreau să îi simt pe băieți că mor de gât cu adversarii. Asta ne lipsește, o forță a grupului, spirit de luptători, calitate avem destul de multă.

Cum stau băieții cu moralul după jocul pierdut cu Dinamo, cum i-ați simțit?
După vorbe și după cum îi simt eu, suntem în regulă, dar important este să fim OK vineri, pe teren.

În concluzie, cam cât de încrezător sunteți că se poate câștiga acest meci de la Chiajna? Un rezultat de egalitate mai poate fi acceptabil?
Din păcate, am ajuns să nu ne mulțumească un egal în deplasare, avem nevoie de victorie și astfel vom aborda meciul. Chiajna este o echipă senzațională, s-a văzut în această etapă la meciul lor cu Astra. Au jucători buni, care sunt împreună de doi-trei ani, va fi un meci foarte dificil, pe care noi încercăm să îl facem să fie ușor de câștigat.


Echipa Oțelului folosită de Selymes în meciul cu Dinamo: Ma-Kalambay – Solomou, Leca, St. Cucu, D. Popescu – Helder, Altama – L. Iorga (Mauricio Brigido ’82), Fl. Cernat (R. Tătar ’79), Hamroun – Tudorie (Grădinaru ’64).


În etapa următoarea a Ligii 1, FC Oțelul joacă în deplasare, vineri, de la ora 18:00, la Chiajna cu Concordia. Ambele echipe sunt pe loc retrogradabil: gazdele au 18 puncte, iar gălățenii 12.

Iată cum arată a doua jumătate a Ligii 1 după desfășurarea primei etape a returului:

loc / echipă / meciuri / victorii / egaluri / înfrângeri / golaveraj / puncte

10.     FC Brașov    18     5     4     9     20-29     19   
11.     „U” Cluj         18     4     6     8     21-24     18    
12.     Pandurii       18     4     6     8     20-25     18  
13.     Concordia    18     3     9     6     19-27     18    
14.     CSMS Iași    18     3     6     9     17-28     15
15.     Ceahlăul       18     3     6     9     14-32     15  
16.     FC Rapid      18     3     5     10     8-24     14    
17.     FC Oțelul      18     2     6     10     7-25     12
18.     CFR Cluj
*     18     10     5     3     27     10     11
*echipă penalizată cu 24 de puncte. Decizia poate fi atacată la TAS.

 

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Milioane de români rămân fără pensii, în prag de Paşte! Veste teribilă pentru pensionari
Milioane de români rămân fără pensii, în prag de Paşte! Veste teribilă pentru pensionari
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a luat-o pe Ana-Maria, tânăra gravidă în 6 luni, la ocazie?: „Doamne ferește! Cine știe câte victime sunt”
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a luat-o pe Ana-Maria, tânăra gravidă…
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic impresionant
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic impresionant
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai culca cu el?
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai culca cu el?
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
Au editat ADN-ul uman cu Inteligența Artificială! Ce-a urmat este ULUITOR
Au editat ADN-ul uman cu Inteligența Artificială! Ce-a urmat este ULUITOR
Pariul incredibil pus de milionarul român care construieşte un castel în România! „Stăteau ţăranii şi se închinau”
Pariul incredibil pus de milionarul român care construieşte un castel în România! „Stăteau ţăranii şi se închinau”
Au păcălit poporul cu televizorul! Ce înseamnă, de fapt, cifrele scrise de Sorin în baracă, la Survivor All Stars de la Pro TV
Au păcălit poporul cu televizorul! Ce înseamnă, de fapt, cifrele scrise de Sorin în baracă, la Survivor All Stars de…
Băncile din România sunt obligate. Anunț pentru toți românii care au credite la bancă
Băncile din România sunt obligate. Anunț pentru toți românii care au credite la bancă
"Am călătorit în timp". Profesorul ieșit din comă a fost în anul 3906 și spune ce urmează
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi foştii parteneri
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi…
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Cum s-a răzbunat în mod spectaculos un bărbat părăsit de soție din cauză că era obez VIDEO
Cum s-a răzbunat în mod spectaculos un bărbat părăsit de soție din cauză că era obez VIDEO
Lozuri pentru sprijinirea sportivilor români la JO de la Paris
Lozuri pentru sprijinirea sportivilor români la JO de la Paris
Un nou SUV s-a lansat pe piața din România. Bate BMW sau Mercedes-Benz?
Un nou SUV s-a lansat pe piața din România. Bate BMW sau Mercedes-Benz?
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen