INTERVIU | Larie, la meciul dintre trecut, viitor şi prezent. Fundaşul vrea să strice petrecerea lui Hagi, deşi e fan Viitorul: "Sunt profesionist, vreau să câştig. La noi se interpretează tot ce spui. Dacă joci prost e blat, dacă joci bine tragi pentru alţii!"

13 mai 2017 2209 afişări Comentează şi tu Liga 1
INTERVIU | Larie, la meciul dintre trecut, viitor şi prezent. Fundaşul vrea să strice petrecerea lui Hagi, deşi e fan Viitorul: "Sunt profesionist, vreau să câştig. La noi se interpretează tot ce spui. Dacă joci prost e blat, dacă joci bine tragi pentru alţii!"
  • Fundaşul CFR-ului este anunţat titular în meciul unde CFR ar putea fura titlul Viitorului, echipa care i-a deschis drumul lui Larie spre fotbalul mare.
  • Larie a jucat 4 ani la Viitorul lui Hagi, dar spune că poate fi profesionist în jocul de sâmbătă, iar speculaţiile nu-şi au rostul.
  • Declarat cel mai bun fundaş din campionat de Vasile Miriuţă, Larie nu înţelege de ce nu i s-a propus continuarea înţelegerii.

Partida cu Viitorul are o însemnătate specială pentru Ionuţ Larie. El n-a cerut să fie menajat, cu toate că s-a declarat fan Viitorul în lupta la titlu şi că a jucat acolo între 2010 şi 2014. Larie spune că lumea ar trebui să aibă mai multă încredere în corectitudinea jucătorilor şi că poate fi profesionist, indiferent de preferinţe. Un interviu despre corectitudine, speculaţii şi trecutul Viitorului lui Hagi, în Liga a II-a, când Larie a fost scos din anonimat şi pus să joace la cel mai înalt nivel din România.

Ionuţ, te aşteptai ca Viitorul să joace cu titlul pe masă, în ultima etapă?
Eu am spus din turul campionatului am spus că vor fi în primele 3. În play-off nu mă aşteptam să se menţină aşa bine, dar mă bucur că au ajuns să lupte la tiltu în ultima etapă.

Cum va fi să joci contra fostei tale echipe, într-un meci aşa important pentru ei?
Eu sunt profesionist şi voi face tot posibilul să câştigăm acest meci, dacă voi juca.

Tu vei juca sau vei cere să nu joci, pentru a nu se interpreta?
Eu aş vrea să joc, pentru că am jucat toate minutele mai puţin 15, în acest campionat şi aş vrea să bifez toate meciurile. M-aş bucura să joc, dacă va considera domnul Miriuţă că trebuie să joc. Ştiu că am spus că îmi doresc să ia Viitorul campionatul, dar asta nu înseamnă că nu vreau să câştig. La noi se interpretează tot ce spui.

Cum ţi se pare că se vorbeşte despre echipe care se dau la o parte?
În România sunt la ordinea zilei aceste lucruri. Dacă joci prost e blat, dacă joci bine tragi pentru alţii. Cred însă că nu se mai gândeşte nimeni la aşa ceva şi cred că n-a fost niciun blat în acest sezon.

“Dacă nu mă lua Viitorul, poate jucam şi astăzi în Liga a II-a”

Pentru ce joacă CFR, în acest meci?
Nu vrem să termină cum 3 înfrângeri campionatul şi mergem să câştigăm, tocmai de aceea nimeni nu va fi menajat şi mergem cu 2 zile înainte de meci. Vrem să câştigăm, chiar dacă le stricăm petrecerea.

Tu cum ai ajuns la Viitorul?
Eram la Farul şi în Liga a II-a era ce este şi acum, nu dezastru, dar aproape dezastru. Mi-am plăcut proiectul lor şi am acceptat imedinat să merg, când m-au contactat. Dacă nu mă lua Viitorul atunci poate jucam şi astăzi în Liga a II-a. Situaţia s-a întors pentru mine cu 180 de grade, după ce a venit oferta de la Viitorul.

Ce a însemnat pentru tine să joci la echipa lui Hagi?
N-am vorbit atunci personal cu Hagi, dar m-a dorit toată lumea de acolo. Zoli Iasko, antrenorul Anghel, cu care am jucat împreună şi care mă cunoştea bine. Hagi nu se implica foarte mult atunci, decât managerial, abia după ce am plecat eu a început să se implice la echipă.

De ce ai plecat de la Viitorul?
Am plecat pentru că am simţit nevoia să schimb ceva, după 4 ani petrecuţi acolo. Situaţia era mai grea la Viitorul, ne tot băteam pentru salvarea de la retrogradare, iar Gică Hagi m-a înţeles că vreau să merg la o echipă mai bună şi mi-a spus că el nu opreşte jucătorii. Am ales CFR, care era unul dintre cele mai puternice cluburi atunci. Financiar nu era o diferenţă, dar am vrut să văd dacă am valoare să joc la un club mai mare.

“În 2010 nu se gândea nimeni la titlu, de la Viitorul”

Regreţi acum că nu mai eşti acolo?
Acum îmi pare puţin rău că nu sunt acolo să lupt la titlu (râde). Nu, adevărul e că nu-mi pare rău deloc. A fost mai mult decât îmi imaginam, la CFR. Am luat Cupa României şi trofeul suporterilor, care pentru mine valorează cât o cupă.

Vorbea cineva despre titlu, la Viitorul, când eraţi în Liga a II-a?
Atunci se spunea că se doreşte o echipă bună, care să promoveze şi să se menţină în Liga I. Nu cred că se gândea nimeni la titlu, decât în cazul în care ar fi venit şi alţi investitori.

“Mi se pare ciudat că CFR nu m-a chemat la negocieri”

Te-a deranjat faptul că CFR nu ţi-a propus prelungirea contractului?
Mi se pare ciudat că nu m-au chemat la negocieri pentru prelungirea contractului, am înţeles că pe unii i-au chemat, dar nu s-au înţeles. Probabil se aşteaptă decizia cu ieşirea din insolvenţă ca să ştie dacă pot investi.

Crezi că Viitorul va fi un model urmat şi de alţii, dacă ia campionatul?
Este posibil să se ia modelul lui, dar cine va alege să facă asta are nevoie de mult curaj. Nu ştiu câţi vor reuşi să facă ce a făcut Hagi. A luat cei mai buni jucători tineri din ţară. Mă bucur pentru el că a ajuns aici, pentru că ştiu cât a investit şi câte nopţi nedormite a avut.

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.