INTERVIU | Iuliu Mureşan anunţă revenirea CFR-ului în top: “Vor pleca 10 jucători, vrem să ridicăm nivelul lotului. Va fi o remaniere puternică. Ne dorim cel mai înalt nivel”. Ce spune despre Saşa Balic, motivul plecării lui Larie, Viitorul şi şansele FCSB la TAS

16 mai 2017 25279 afişări Comentează şi tu Liga 1
INTERVIU | Iuliu Mureşan anunţă revenirea CFR-ului în top: “Vor pleca 10 jucători, vrem să ridicăm nivelul lotului. Va fi o remaniere puternică. Ne dorim cel mai înalt nivel”. Ce spune despre Saşa Balic, motivul plecării lui Larie, Viitorul şi şansele FCSB la TAS
  • Preşedintele CFR-ului, Iuliu Mureşan, a confirmat că va rămâne în funcţie şi din sezonul viitor, când vrea să construiască un lot cu care clujenii să spere iar la titlu.
  • Mureşan regretă că starea de insolvenţă nu i-a permis să aloce mai mulţi bani echipei şi crede că CFR putea câştiga titlul, dacă situaţia ar fi fost alta.

Formaţia din Gruia se pregăteşte de remaniere. Dacă societatea va ieşi din insolvenţă pe 26 mai, cum speră oficialii, CFR va trece la un alt nivel, anunţă preşedintele Iuliu Mureşan. Sunt 10 jucător care vor părăsi echipa, începând cu portarii Marc şi Vîtcă, Larie, plecat la FCSB şi terminând cu jucători cărora le expiră contractele sau împrumuturile, cum sunt Tiago Lopez, Antal, Juan Carlos, Bud, Spehar, Omrani sau Gomelt. Iuliu Mureşan spune că în locul lor vor veni jucători mai valoroşi, dar în etape, unii în această vară şi alţii pregătiţi doar pentru play-off, primul obiectiv al echipei.

Mureşan a vorbit despre meritele Viitorului în cucerirea titlului, chiar dacă apreciază că penalty-ul decisiv din jocul cu CFR a fost dictat cam uşor şi crede că regulamentul LPF este interpretabil, în privinţa şanselor la TAS ale FCSB.

“Puteam lua locul 1”

Cu ce sentimente încheiaţi aceste sezon?
Am terminat cu bine. Locul 4 este bun, ţinând cont că am început de la 16 şi suntem un caz unicat pentru că am achitat toate datoriile de la masa credală, dar n-am ieşit din insolvenţă. Pe final, jucătorii au fost afectaţi şi de acest lucru. Sunt mulţumit însă de locul ocupat, în condiţiile date. N-am putut nici să promitem o primă jucătorilor, fiind în insolvenţă.

A fost cel mai greu, ţinând cont de problemele avute?
Pentru mine a fost cel mai greu sezon. Puteam lua şi locul 1, dacă aveam mijloace să susţinem echipă.

Cum vi se pare Viitorul campioană?
Este o campioană meritorie. Noi am mers să jucăm acolo, să obţinem puncte, asta s-a şi văzut. S-a dat un penalty poate prea uşor, am ratat câteva ocazii bune, dar Viitorul este o campioană meritorie. Îl felicit pe Gică Hagi pentru tot ceea ce a realizat.

Aveţi experienţă la TAS, credeţi că s-ar putea schimba campioana?
Sigur că acest lucru arată că regulamentele sunt imperfecte şi lasă loc la interpretări. Sunt probleme mari, nu sunt două campionate practic şi se poate interpreta. Chiar nu ştiu ce ar putea decide TAS, dar Viitorul este campioana, pe teren.

Ce urmează pentru CFR? Câţi jucători vor pleca?
Sunt jucători la final de contract, alţii de care dorim noi să ne despărţim. În total vor pleca 10 jucători.

“Aducem jucători pe toate posturile. Vrem să creştem nivelul”

Aveţi o listă cu jucătorii care îi vor înlocui?
Va fi o remaniere a lotului, căutăm şi jucători under 21 şi pe toate compartimentele. Am o listă cu plecări, una cu jucători care urmează să plece şi una cu veniri, cu transferuri, care sunt în lucru. Cu unii ne-am şi înţeles deja.

Puteţi să daţi câteva nume?
Nu pot să spun încă.

Se zvoneşte că a semnat Saşa Balic...
Nu pot să confirm nimic.

Construiţi un lot care să lupte la titlu?
Un lot cu care să intrăm în play-off, prima dată, iar apoi să ne dorim cel mai înalt nivel. Vor mai fi schimbări în lot şi la iarnă. Deocamdată obiectivul este intrarea în play-off.

Creşte şi nivelul salariilor?
În primul rând vrem să creştem nivelul jucătorilor, dar va creşte puţin şi nivelul salariilor.

Deac mai poate pleca?
Deac e jucătorul nostru. El poate pleca doar pe bani mulţi pentru club.

“Normal este să ieşim din insolvenţă”

Nu vă pare rău că l-aţi pierdut pe Larie?
Îmi pare rău, dar nu mai puteam să-i oferim ce i-a dat Steaua. Îi mulţumesc pentru tot ce a făcut, chiar am mers sâmbătă în vestiar şi le-am mulţumit tuturor pentru ce au făcut, iar lui în mod special. Un jucător care şi-a văzut mereu de treabă, care n-a venit niciodată să se plângă şi care ne-a ajutat mult.

Rămâne şi Iuliu Mureşan preşedinte?
Eu cred că da. Asta trebuie să-i întrebaţi pe alţii, dar din câte ştiu eu da. Vin cu plăcere la birou, chiar şi acum sunt la birou, chiar dacă suntem în vacanţă. Când nu voi mai veni cu plăcere la birou, voi renunţa.

E îngrijorat noul investitor de problema ieşirii din insolvenţă?
Suntem optimişti cu toţii. Situaţia normală ar fi să ieşim din insolvenţă, anormal ar fi să nu ieşim. Am achitat toate datoriile de la masa credală.

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.