În luna Bizonului. Gnohere a decis meciul cu Chiajna și a ajuns la cinci goluri și un assist în patru zile. Concordia – Dinamo 1-3

În luna Bizonului. Gnohere a decis meciul cu Chiajna și a ajuns la cinci goluri și un assist în patru zile. Concordia - Dinamo 1-3
  • Publicat:
  • Actualizat:

Dinamo a zdrobit Concordia, pe sinteticul de la Chiajna, unde s-a impus cu 3-1, după golul lui Rotariu și dubla lui Gnohere.

Pentru un iubitor al fotbalului românesc obișnuit cu nivelul catastrofal al meciurilor din prima ligă, partida dintre Concordia Chiajna și Dinamo a fost o raritate. Nu datorită spectacolului, ci prin prisma faptului că a putut urmări, în sfârșit, o echipă care știe ce are de făcut din minutul 1 până în minutul 90. Rare sunt momentele în care despre o formație din Liga 1 se poate spune sau scrie că a jucat perfect. Este, însă, cazul lui Dinamo, care pe sinteticul din Ilfov a arătat ca o mașinărie germană la care funcționează perfect și ultima piuliță din angrenaj.

Revenit pe banca tehnică după o suspendare de trei meciuri, Mircea Rednic a fost din nou lovit de inspirație, iar tactica și resursele lui Cornel Țălnar s-au dovedit decisive. Deși a jucat practic în 10 oameni, pentru că a ales să-l trimită pe teren din primul minut pe olandezul Van Haaren, a cărui inutilitate l-ar face invidios până și pe Gabi Matei, Dinamo a dominat nestânjenită, iar motivația suplimentară cu care amenințau Lazăr și Bărboianu, plecați cu scandal din Ștefan cel Mare, a rămas pe drumul dintre vestiare și teren.

Ploaia, poate singurul inamic adevărat al dinamoviștilor, a încurcat puțin lucrurile în prima parte a meciului, în care mostrele de balet din partea fotbaliștilor nu au lipsit. Echilibrul s-a rupt, logic, în minutul 34, când mințile cu imaginație de la Dinamo, Palic, Vojnovic și Gnohere, au combinat frumos și l-au lăsat pe Rotariu singur cu Matache, care nu a mai reușit decât să scoată mingea din plasă.

„Bzonul” Gnohere, vole în stilul lui Van Basten și cifre uluitoare: cinci goluri și un assist în două meciuri

Dacă în zodiacul chinezesc și-ar fi găsit loc și bizonul, cu siguranță acesta ar fi fost definit ca un jucător de fotbal, atacant de profesie, care marchează din orice poziție și la prima șansă. La câteva zile după monologul din Cupa României, unde a marcat de trei ori în poarta Brăilei, Harlem Gnohere a mai oferit o prestație lăudabilă. În minutul 40, puținii fani prezenți la Chiajna au avut, pentru un moment, impresia că Marco Van Basten s-a reapucat de fotbal și a venit în România pentru a le arăta și românilor cum a marcat la EURO 1988, în semifinala de legendă cu URSS. Nu a fost, însă, atacantul olandez, ci un alt fotbalist cu pedigree de marcator. Gnohere a primit de la Anton, a judecat repede și corect, a șutat cu stângul din unghi, iar balonul nu a avut altă destinație decât plasa laterală a nefericitului Matache.

După o perioadă de joc în care Concordia a încercat câte ceva și a avut un penalty neacordat de Tudor, la un duel între Răducanu și Marc, Gnohere a mai lovit o dată, în minutul 70, după o centrare a lui Fai, asigurând astfel cele trei puncte și punând capăt unei săptămâni în care a marcat cinci goluri și a oferit o pasă decisivă.

În prelungiri, Bărboianu și-a luat o palidă revanșă în fața conducătorilor dinamoviști și i-a centrat perfect lui Pena, care a înscris golul de onoare pentru gazde.

Concordia Chiajna – Dinamo 1-3 (M. Pena 90+3 / Rotariu 34, Gnohere 40, 66)

  • Concordia: Fl. Matache – Bărboianu, Mamele, Sîrghi, Bucurică –   G. Giurgiu, Serediuc (Grădinaru 54) –   M. Constantinescu (M. Pena 68), Purece, V. Lazăr – R. Răducanu
  • Dinamo : Cerniauskas – Fai,   A. Marc, Mevlja,   S. Filip – P. Anton (Ghomsi 82), Van Haaren (Gavrilă 70) – D. Rotariu,   Vojnovic (   Nedelcearu 63), Palic – Gnohere

22:51 Final de meci la Chiajna! Dinamo se impune categoric, 3-1 pe terenul Concordiei, și ajunge pe locul al patrulea, cu 21 de puncte.


22:46 GOOOOOOOOOOOOL CONCORDIA! Prea târziu, însă, pentru elevii lui Țălnar. Bărboianu centrează frumos din flancul drept, Pena îi ia fața lui Nedelcearu și înscrie cu capul, din 10 metri, golul de onoare.


22:35 Echipee lui Rednic sunt în general foarte mature. La 3-0 Dinamo face exact ce trebuie: rămâne sus, ține de minge, iar adversarii găsesc cu greu sau nu găsesc deloc rutele spre poarta lui Cerniauskas. E minutul 80, Gnohere și compania pot bifa încă un meci reușit și încă trei puncte în clasament. 


22:23 GOOOOOOOOOOOOL DINAMO! „Bizonul” e în forma vieții și ajunge la al cincilea gol în ultimele două meciuri. De data aceasta centrarea a venit din partea dreaptă, de la Fai, și tot ce a avut de făcut a fost să șuteze din careul 16 metri, fără șanse pentru Matache, rămas pe linia porții. E 3-0 pentru Dinamo, care-și va trece în cont prima victorie în deplasare în acest sezon și care a descoperit un posibil golgheter al campionatului intern.


22:17 S-au schimbat puțin coordonatele față de prima repriză. Dinamo a făcut pasul în spate, așteptând atacurile Chiajnei și sperând la o lovitură pe contraatac, iar fotbaliștii antrenați de Cornel Țălnar au trecut la conducerea jocului. Au apărut și primele ocazii, ratate de tânărul Răducanu și de Lazăr.


22:12 Gazdele cer penalty. Răducanu intră în careu, trece de Marc și centrează în fața porții, iar fundașul lui Dinamo intră imprudent prin alunecare, ratează mingea și prinde piciorul atacantului ilfovean. Reluările arată că a existat un contact, nu foarte puternic, dar Tudor nu a arătat lovitură de la 11 metri. Imediat, același Răducanu semnează prima ocazie a Chiajnei, dar șutul său la colțul lung trece puțin pe lângă poarta lui Cerniauskas.


22:02 A început repriza a doua, fără schimbări în cele două echipe.


21:45 Am ajuns la finalul primei reprize. Dinamo a fost echipa superioară, iar proiectul pornit în jurul lui Mircea Rednic pare să prindă contur. „Câinii” joacă superb pe alocuri, și-au găsit un atacant de valoare în persoana lui Gnohere și, cu o apărare solidă și un mijloc creativ, sunt capabili să marcheze în poarta fiecărui adversar. Chiajna nu a jucat tocmai rău, dar nu a avut nicio ocazie la poarta lui Cerniauskas. Ne recitim peste 15 minute când așteptăm și alte goluri la fel de spectaculoase precum ale lui Rotariu și Gnohere.


21:40 GOOOOOOOOOOOL DINAMO! Tocmai am văzut unul dintre cele mai frumoase goluri ale campionatului! Anton l-a găsit pe Gnohere cu o pasă lungă, iar atacantul lui Dinamo a demonstrat din nou că e un jucător peste media Ligii 1 și l-a făcut invidios chiar și pe marele Van Basten: șut violent cu stângul, din vole, dintr-un unghi aproape imposibil, care s-a oprit în plasa laterală a porții lui Matache. Echipa mai bună conduce clar, după primele 40 de minute, iar elevii lui Țălnar vor avea mult de muncit pentru a obține ceva din acest meci.


21:35 GOOOOOOOOOOOL DINAMO! Fază colectivă superbă creată de fotbaliștii lui Mircea Rednic. Toți cei patru oameni ofensivi, Palic, Vojnovic, Rotariu și Gnohere au participat la o succesiune de pase foarte interesantă. Palic și Vojnovic au combinat în preajma careului, Gnohere i-a pasat pe culoar lui Rotariu, tânărul dinamovist a preluat ciudat, cu capul, dar apoi l-a învins pe Matache din apropiere. A venit golul pe care-l așteptam, cel care poate debloca meciul.


21:30 Gnohere l-a tras de tricou în propriul careu pe Sârghi, la o fază în care Tudor apucase deja să fluiere, iar Rotariu a ajuns prea târziu la o pasă a lui Vojnovic. Cam aici s-ar încheia lista evenimentelor din ultimul timp. Am ajuns la capătul primelor 30 de minute, iar jocul e îngreunat atât de ploaie, cât și de greșelile tehnice dese ale fotbaliștilor. Galeria lui Dinamo e la înălțime și reușește să creeze o atmosferă plăcută.


21:18 Ce ne surprinde e faptul că au trecut aproape 20 de minute și Alexandru Tudor nu a arătat niciun cartonaș galben. Câte credeți că va arăta? Eu aș merge pe un over 6.5.


21:11 Au trecut primele 10 minute, unele în care am remarcat viteza lui Fai, care l-a prins din urmă pe Constantinescu la un contraatac, și…cam atât. Gnohere a ratat prima ocazie a meciului, după o centrare a lui Filip, pe care a reluat-o prea încet din mijlocul careului. Mulți dintre jucători alunecă pe sinteticul de la Chiajna, iar ploaia le face misiunea și mai grea.


21:05 O imagine cu care Mircea Rednic nu a fost obișnuit în ultimul timp. Antrenorul dinamovist revine pe banca tehnică a echipei, după trei meciuri pe care le-a văzut din tribună, în urma protestelor de la meciul cu CFR, care l-au determinat pe arbitrul Radu Petrescu să-l elimine. 


21:00 Sinteticul de la Chiajna e pregătit să facă față ploii din Ilfov. A început meciul!


20:33 După ce în partida cu CFR a avut trei eliminați, iar protestele nu au întârziat la finalul meciului, Dinamo a primit, pentru a doua etapă la rând, un arbitru cu experiență la centru. Istvan Kovacs a condus, nu fără probleme, meciul de la Botoșani, terminat la egalitate, 1-1, iar Alexandru Tudor va fi la centru la Chiajna.


20:23 Ultima șansă pentru Van Haaren? Omul care încasează unul dintre cele mai mari salarii din vestiarul lui Dinamo a dezamăgit în mai toate meciurile jucate în alb-roșu în acest sezon, iar Rednic a declarat în mai multe rânduri că nu este mulțumit de mijlocașul olandez. În această seară, Van Haaren e titular și primește o nouă șansă: joacă în centrul linei de mijloc, alături de Anton și Vojnovic.


20:10 Bărboianu, fotbalistul aflat în proces cu Ionuț Negoiță, finanțatorul lui Dinamo, se va afla în această seară față în față cu fosta echipă. De asemenea, Vali Lazăr, împrumutat la Concordia de Mrcea Rednic, care nu l-a considerat util pentru echipa sa, va avea multe de demonstrat. Dincolo de cei doi foști dinamoviști, cărora li se adaugă și Matache, cândva goalkeeper în Ștefan cel Mare, în echipa Concordiei există un alt nume interesant. La 18 ani, atacantul Robert Răducanu se anunță un talent imens, iar astăzi va avea șansa să o demonstreze. Mai jos, o fază de la începutul sezonului, în care tânărul vârf s-a distrat cu Geraldo Alves, fundașul Astrei. Marc și Mevlja au de ce să se teamă.


20:00 Bună seara! 60 de minute ne despart de ultimul meci al etapei, dintre Concordia Chiajna și Dinamo. Mai sus puteți vedea echipele de start trimise în teren de Cornel Țălnar și Mircea Rednic!


  • Concordia Chiajna – Dinamo. „Câinii” caută răzbunare pe sinteticul ilfovean după umilința la care au fost supuși în ultima confruntare directă. În primăvară, Concordia, pe atunci antrenată de Marius Șumudică, învingea Dinamo chiar în Ștefan cel Mare, scor  3-0, după golurile marcate de Mihai Dina, Ricardo Alves și autogolul lui Elhamed. Dinamoviștii merg la Chiajna din postura de echipă care nu a cunoscut gustul înfrângerii în deplasare în acest sezon.

Elevii lui Mircea Rednic, proaspăt ieșiți din insolvență, urmează să întâlnească o adevărată colonie de foști dinamoviști. Începând de la antrenorul Cornel Țălnar și continuând cu exilații Vali Lazăr și Ștefan Bărboianu, dar și jucători precum Marian Cristescu, Nicolae Mușat și Hristu Chiacu, Florin Matache și Adrian Cristea, toți au trecut într-o anumită perioadă prin Ștefan cel Mare.

Statistica este de partea dinamoviștilor, care conduc în confruntările directe. Cinci victorii are Dinamo, două partide s-au încheiat la egalitate, iar Concordia are o singură victorie contra „câinilor”.

Dorință de revansă pentru Lazăr și Bărboianu, plecați cu scandal din Ștefan cel Mare

Toți fotbaliștii mei vor fi motivați, probabil cei care au trecut pe la Dinamo vor fi și mai și. Cred că vor să arate că s-a făcut o greșeală cu ei, când au plecat de acolo. Fiecare jucător se concentrează în felul lui și sper ca toți băieții să fie concentrați la maximum, ca să obținem un rezultat favorabil„, a declarat Țălnar înaintea confruntării cu Dinamo.

Bărboianu: „Mai am sentimente pentru Dinamo, dar asta nu ma va împiedica să dau totul pentru Chiajna”

Am jucat la Dinamo. Normal că mai am sentimente față de această echipă, însă asta nu mă împiedică să dau sută la sută în meciul de luni și să fac tot posibilul ca ai mei să câștige„, a explicat și Ștefan Bărboianu.

Duel și la nivelul tehnicienilor

Se știe deja că relația dintre Țălnar și Rednic nu este una foarte bună, iar asta va contribui la nivelul ridicat al partidei. „Puriul” și „Țânțarul” au fost colegi în una din marile echipe ale lui Dinamo, din anii ”80. Rednic a strâns 310 meciuri în tricoul alb-roșilor, în timp ce Țălnar are aproape 200. Singurul duel direct între cei doi antrenori a avut loc în 2002, la Supercupa dintre Dinamo și Rapid. Pe atunci, Rapidul s-a impus în fața „câinilor”, scor 2-1. Fosta glorie din Ștefan cel Mare, și-a întâlnit formația de suflet de cinci ori, de-a lungul timpului. Palmaresul „Țânțarului” cu Dinamo este unul negativ: o victorie, o remiză și trei înfrângeri.

Chiajna – Dinamo, echipele probabile

Chiajna: Matache – Bărboianu, Sârghi, Mamele, Bucurică – Purece, Giurgiu – Serediuc, Constantinescu,  V. Lazăr – Pena
Dinamo: Cerniauskas – Fai, A. Marc, Mevlja, Filip – Van Haaren, Anton – Rotariu, Vojnovic, Palic – Gnohere 

articol scris de Andrei Pal

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Simona Halep, tot mai aproape de retragerea din tenis? Ce lovitură: a fost exclusă
Simona Halep, tot mai aproape de retragerea din tenis? Ce lovitură: a fost exclusă
FOTO „Arată dezgustător”. S-a umplut de mușchi după retragere, dar un fost coleg l-a pus la punct: „N-aș face la fel”
FOTO „Arată dezgustător”. S-a umplut de mușchi după retragere, dar un fost coleg l-a pus la punct: „N-aș face la…
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota 10 a „Reginei” la 62 de ani
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota 10 a „Reginei” la 62…
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce şi măriri de 90%
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce şi măriri de 90%
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Alexandra Stan s-a filmat fără sutien şi le-a pus o întrebare fanilor! Ce a vrut să afle excentrica artistă
Alexandra Stan s-a filmat fără sutien şi le-a pus o întrebare fanilor! Ce a vrut să afle excentrica artistă
Zanni este câștigătorul Survivor 2024?! Cum s-a dat de gol, după ce s-a întors din Republica Dominicană
Zanni este câștigătorul Survivor 2024?! Cum s-a dat de gol, după ce s-a întors din Republica Dominicană
Dispare numerarul? Decizia finală UE pentru plata cu BANCNOTE
Dispare numerarul? Decizia finală UE pentru plata cu BANCNOTE
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Afacerea care ia amploare în România. Locațiile apar ca ciupercile după ploaie, dar tot par neîncăpătoare: „Nu mai avem locuri disponibile”
Afacerea care ia amploare în România. Locațiile apar ca ciupercile după ploaie, dar tot par neîncăpătoare: „Nu mai avem locuri…
Nadal îl surclasează pe adolescentul Blanch în primul tur la Madrid Open
Nadal îl surclasează pe adolescentul Blanch în primul tur la Madrid Open
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate buzunarele
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate buzunarele