Frână dublă. CFR remizează cu Viitorul, 0-0, și doar FCSB se bucură. Cronica meciului în care Păun, Deac și Purece au ratat cele mai mari ocazii

Frână dublă. CFR remizează cu Viitorul, 0-0, și doar FCSB se bucură. Cronica meciului în care Păun, Deac și Purece au ratat cele mai mari ocazii
  • Publicat:
  • Actualizat:
  • Echipa lui Reghecampf poate înainta cu două puncte în fața Viitorului, dacă învinge Craiova.
  • Viitorul și CFR și-au împărțit ocaziile mari, dar și punctele și s-au încurcat reciproc în lupta pentru titlu.

Dacă CFR și Viitorul doreau să-și scrie povestea titlului în acest sezon, din istorie nu avea cum să lipsească un capitol cu punctele din meciul de astăzi. Un meci al adevărului, izvor de vise a părut confruntarea din Gruia. Gazdele știau că o victorie îi aduce în stadiul de urmăritoare a FCSB-ului, în timp ce jucătorii Viitorului erau convinși că două eșecuri consecutive nu reprezintă formula pentru titlu. A fost coadă la bilete și tensiune, întocmai ca la un meci mare. Clujenii aveau ca amintire proaspătă victoria din sezonul regulat cu trupa lui Hagi și au început cu tupeul echipei ce se consideră favorită. Camora a țintit poarta lui Râmniceanu, dar fără izbândă (4), în timp ce Păun a ratat din nou incredibil, la fel cum făcuse și cu FCSB în deplasare, singur cu Râmniceanu, din centrul careului (7). Viitorul s-a dezmeticit după primul sfert de oră, iar Vînă a tras peste poartă din poziție ideală (14). Au urmat 30 de minute fără ocazii. Cu teamă și precauție și fără intensitate sau avânt. Pe final de repriză s-a dezlănțuit însă „nebunia”. Viitorul a părut că „explodează” în minutul 44. Triplă ocazie la poarta lui Mincă. Florinel Coma și Purece, în două rânduri au încercat, fără folos, poarta unui Mincă care a avut reflexele la el, după o fază creată de Chițu.

Bara lui Deac și atât

În repriza a doua, Miriuță a mai renunțat la „gardă” și a căutat „upercutul” izbăvitor. A jucat cu doi atacanți de meserie, după intrarea lui Bud, iar Deac a fost avansat mai aproape de poartă. Dincolo, Hagi a mutat post pe post, dar mutările celor doi antrenori nu au adus neapărat ocazii mai clare ci doar au menținut tensiunea. Timpul trecea, CFR se zbătea mai mult în gol, în timp ce Viitorul începea să-și calculeze șansele cu un egal în Gruia. A apăut ocazia lui Țîru, din fază, fixă, dar Mincă a fost iarăși sigur (79). În ritmul lent al partidei, sclipirea lui Deac a părut ca un joc de artificii. Rupere de ritm în fața omului ce-l avea în marcaj și șut în bară, în diagonală, de la 14 metri (83). A fost doar un moment. Lipsa de idei și realizări ofensive a continuat și CFR – Viitorul s-a terminat 0-0, un rezultat ce pare mai bun pentru FCSB decât pentru cele două.


CFR Cluj – Viitorul 0-0

  • CFR: Mincă – Peteleu, Larie, Horj, Camora – Deac, Gomelt – Sorsa, Păun, Nouvier – Omrani
  • Viitorul: Rîmniceanu – Benzar, Țîru, Boli, Ganea – Nedelcu, N. Roșu, Vînă – Purece, Chițu, F. Coman

19:50 FINAL DE MECI în GRUIA. Se termină 0-0, așa cum nu era foarte greu de anticipat, iar rezultatul e perfect pentru FCSB. Viitorul e prima, cu 34 de puncte, iar CFR rămâne pe trei, cu 27 de puncte. Ambele echipe pod pierde o poziție în funcție de rezultatul de la Craiova – FCSB, meci pe care vă invit să-l comentăm împreună aici.


19:40 Perioada de relativă dominare a oaspeților se încheie odată cu lovitura de cap a lui Țîru, care a fost reținută de Mincă. CFR se trăiește, Antal și Deac aduc ceva nou în fața careului advers, iar mijlocașul dorit de FCSB nimerește bara, în minutul 82, când caută unghiul de șut și trimite superb, cu stângul, la colțul lung.

Mai sunt șase minute, iar scorul va fi schimbat fie de o greșeală gravă, fie de un moment special. 


19:33 Doar 15 minute ne despart de un egal în Gruia, iar cei doi antrenori umblă la ultima cutie cu surpriză. Hagi are curajul de a-l arunca în luptă pe tânărul Doru Dumitrescu, în locul lui Purece, iar Miriuță mută post pe post, cu Antal în locul lui Sorsa. Pe hârtie, CFR e o echipă foarte ofensivă, cu Deac, Antal, Omrani și Bud, dar clujenii nu reușesc absolut nimic notabil în preajma careului lui Mincă.


19:25 Continuă jocul de șah, atât între fotbaliști cât și între antrenori. Hagi renunță la puștiul Coman și îl aruncă în luptă pe Morar, iar Miriuță nu stă mult pe gânduri și betonează mijlocul. Iese Nouvier, intră Rus, iar Deac va juca în flancul stâng al atacului. Poate de acolo va putea da restartul necesar.


19:19 Răspunsul lui Hagi vine imediat, iar Sorin Rădoi îl înlocuiește pe Neluț Roșu. Benzar trece la mijlocul terenului și Rădoi joacă în banda dreaptă a apărării. Din păcate, rezultatele nu se văd, iar spectacolul întârzie să apară. E minutul 60 și, încet-încet, niciuna dintre echipe nu va mai dori să riște.


19:13 Primele 10 minute din repriza a doua nu aduc nimic spectaculos, motiv pentru care Vasile Miriuță încearcă să pună capăt plictiselii din linia sa ofensivă. Iese Păun, autorul celei mai mari ratări a meciului, și intră golgheterul Cristi Bud.


19:02 Repriza a doua începe fără ca vreunul dintre antrenori să schimbe în formulele de start. 


18:46 Dublă ocazie a Viitorului! Chițu îl depășește pe Larie și centrează în careu, Florinel Coman depășește un adversar din preluare, dar șutul său e blocat de Horj. Mingea rămâne la fotbaliștii lui Hagi, Coman pasează perfect pentru Purece, care rămâne singur cu Mincă, dar fostul mijlocaș al Concordiei trage prost și-l nimerește pe poartarul clujenilor. Așa s-au terminat primele 45 de minute, în care CFR a început mai bine, dar finalul reprizei i-a aparținut Viitorului.


18:38 E rândul Viitorului să facă legea la mijlocul terenului, dar nici trupa lui Hagi nu excelează din punct de vedere ofensiv. Chițu seamănă pericol în preajma porții lui Mincă, dar alege pasa în locul unui șut dintr-o poziție bună și îi permite lui Camora să-l blocheze. E minutul 37 și prima concluzie pe care o tragem e că așteptam mai multe decât am primit până acum.


18:30 Ritmul meciului a scăzut încet, dar sigur, iar importanța partidei se vede din plin. CFR face eforturi pentru a aglomera mijlocul terenului și se concentrează pe blocarea lui Florinel Coman și a celor doi fundași laterali, Benzar și Ganea. Ofensiv, clujenii produc foarte puțin, iar de aici rezultă impresia că meciul va fi deblocat foarte greu.


18:17 Gazdele de azi nu s-au erijat niciodată într-o echipă care să atace în valuri, iar CFR-ul a început să cedeze puțin inițiativa. Viitorul face rost de prima ocazie în minutul 14, când Vînă e blocat în careu de Peteleu. 15 minute echilibrate, așa cum credem că vor fi toate cele 90.


18:10 CFR e echipa mai activă în primele minute, iar Păun ratează o ocazie incredibilă. Peteleu îl lanseză pe Sorsa, croatul pasează perfect în careu, Păun rămâne într-o poziție perfectă, dar se sperie de șansă și trage mult peste.


18:00 A început partida din Gruia. E soare afară, temperatura e cum nu se poate mai bine, dar nu foarte mulți fani s-au înghesuit la stadion.


CFR Cluj – Viitorul, ora 18:00, este prima partidă a zilei în Liga 1 și primul meci al rundei a cincea din play-off. Echipa lui Hagi a pierdut runda precedentă prima poziție după înfrângerea din ultimul minut cu CS U Craiova, dar poate reveni pe primul loc în eventualitatea unui succes în Ardeal. Cel puțin pentru câteva ore, până la confruntarea dintre Craiova și FCSB.

De partea cealaltă, CFR a avut o prestație oscilantă în play-off. A început cu o înfrângere pe Arena Națională, în fața echipei lui Reghecampf, apoi au urmat două victorii (3-2 cu Astra și 4-1 cu Craiova), iar runda precedentă a cedat din nou cu 0-2 pe Arena Națională, de această dată cu Dinamo.

În sezonul regulat, Viitorul a câștigat pe teren propriu, scor 2-1, iar ardelenii au câștigat în Gruia, scor 1-0.

Licențiat în jurnalism, Vlad Măcicășan a început să colaboreze cu ProSport încă din anii de facultate. Scrie fără întrerupere pentru ProSport de 17 ani, când a și început cariera de jurnalist sportiv. Jurnalist de presă scrisă și tv, Vlad Măcicășan moderează și emisiuni ... citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
Chetă pentru un violator: cine a plătit, de fapt, milionul de euro care l-a scos pe Dani Alves din închisoare
Chetă pentru un violator: cine a plătit, de fapt, milionul de euro care l-a scos pe Dani Alves din închisoare
Andreea nu este singura victimă a lui Mirel! Ce i-a făcut fostei iubite într-o criză de gelozie?!
Andreea nu este singura victimă a lui Mirel! Ce i-a făcut fostei iubite într-o criză de gelozie?!
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă îi dă cineva!"
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă…
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Din Londra s-a mutat într-un sătuc din România. De ce a renunțat Andrei la luxul de acolo, după 14 ani:
Din Londra s-a mutat într-un sătuc din România. De ce a renunțat Andrei la luxul de acolo, după 14 ani:…
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Cât mai are de trăit Kate Middleton, de fapt, după ce a fost diagnosticată cu cancer
Cât mai are de trăit Kate Middleton, de fapt, după ce a fost diagnosticată cu cancer
Putin CUTREMURĂ Europa! Ce țări poate ATACA Rusia: E legitim
Putin CUTREMURĂ Europa! Ce țări poate ATACA Rusia: E legitim
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
Hagi s-a liniștit: Ianis merge sigur în Germania! Avem premianții și corigenții lotului pentru Euro ANALIZĂ
Hagi s-a liniștit: Ianis merge sigur în Germania! Avem premianții și corigenții lotului pentru Euro ANALIZĂ
Atleta Viorica Viscopoleanu şi gimnastul Dan Grecu au primit Colanul de Aur la 110 ani de la înfiinţarea COSR
Atleta Viorica Viscopoleanu şi gimnastul Dan Grecu au primit Colanul de Aur la 110 ani de la înfiinţarea COSR
Cum arată noul Hyundai Tuscon? SUV asiatic cu mulți fani în România - GALERIE FOTO
Cum arată noul Hyundai Tuscon? SUV asiatic cu mulți fani în România - GALERIE FOTO
A crezut că salvează un pui de arici, dar mare i-a fost surpriza când a ajuns la veterinar. Ce creatură îngrijise, de fapt
A crezut că salvează un pui de arici, dar mare i-a fost surpriza când a ajuns la veterinar. Ce creatură…