Florentin Petre clarifică situaţia fiului său: "Toţi fotbaliştii fumează şi consumă alcool. Patrick e victima unor gazete îndoielnice"

30 iun 2017 11255 afişări Comentează şi tu Liga 1
Florentin Petre clarifică situaţia fiului său: "Toţi fotbaliştii fumează şi consumă alcool. Patrick e victima unor gazete îndoielnice"

Florentin Petre, marea glorie a lui Dinamo, a postat în această după amiază, pe pagina lui de facebook, un text care se doreşte o lămurire a situaţiei actuale a fiului său, proaspăt împrumutat la Sepsi Sf. Gheorghe.

„Aş dori să dau nişte explicaţii cu privire la situaţia fiului meu, Patrick. Nu mă simt tocmai confortabil, ba chiar e o perioadă pe care aş descrie-o ca fiind apăsătoare şi neagră a vieţii mele.
Patrick nu e un tânăr vicios şi nici un fotbalist lipsit de talent. Şi nu spun asta neapărat din postura de tată. A muncit de copil şi a visat mult să fie titular la echipele româneşti de marcă. E de neînţeles de ce e atât de vehementă presa în a-l denigra sistematic, în condiţiile în care, să fim serioşi, aproximativ toţi fotbaliştii fumează şi consumă alcool”
, îşi începe Florentin postarea de pe facebook.

Fostul internaţional foloseşte în continuare cuvinte dure la adresa presei din România, pe care o categoriseşte drept o „cloacă” şi crede că jurnaliştii care scriu astfel de articole fără nicio bază reală fac mult rău sportului românesc: „Presa românească a ajuns o cloacă unde articolele sunt neasumate şi scrise fără nicio bază reală. Astfel de oameni, cu textele lor, pot pune capăt carierei unui tânăr care ar putea aduce valoare fotbalului românesc. Nici măcar nu au acordat dreptul la replică şi nici nu au vrut să înţeleagă că ceea ce au primit la redacţie de la un răuvoitor, nu e decât o fotografie, realizată pe ascuns, cu ceva timp în urmă şi nicidecum nu e recentă. Ipostaza nu e una tocmai fericită. Ca părinte şi sportiv, nu aprob viciile în viaţa sportivă, dar nici nu poate condamna cineva până la excludere un tânăr de douăzeci de ani, pentru că a exagerat în grupul său de prieteni la un moment dat. Asta nu-l face un fotbalist prost sau nepregătit”.

Patrick Petre a fost suspendat de FRF după ce a fost prins consumând băuturi alcoolice împreună cu alţi trei colegi de la Dinamo, în avionul naţionalei U21, dar tatăl său a spus că se afla conjunctural în această situaţie şi că, de obicei, nu consumă băuturi alcoolice.
Textul postat azi de Florentin Petre pe facebook se încheie cu o nouă referire la „gazetele îndoielnice care terfelesc oameni”, dar şi cu o încurajare pentru Patrick: „Sunt mâhnit pentru că etichetele sunt puse de gazete îndoielnice care, în goana după click-uri şi vizualizări, terfelesc oameni, aduc nefericire şi ruinează cariere. Fiul meu, Patrick, nu e unica victimă. De-a lungul anilor, suferinzi au tot fost. Păcat, însă, că puţini înţeleg că în spatele unui titlu de-o şchioapă, adevărul tinde către zero. Patrick este educat să nu renunţe, să fie puternic şi să creadă în visul lui. Dar, dacă nişte publicaţii imorale se dovedesc a fi atât de influente, înseamnă ca sportul în România e în agonie”.

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.