Final de Oscar în play-out! Pandurii retrogradează, Timişoara merge la baraj, Concordia se salvează! Nebunie în Moldova: gorjenii au murit, au înviat şi au fost "ucişi" de un gol primit în minutul 90+4

4 iun 2017 37306 afişări Comentează şi tu Liga 1
Final de Oscar în play-out! Pandurii retrogradează, Timişoara merge la baraj, Concordia se salvează! Nebunie în Moldova: gorjenii au murit, au înviat şi au fost "ucişi" de un gol primit în minutul 90+4

Concordia Chiajna s-a salvat de la retrogradare, ACS Poli a obţinut locul de baraj, iar Pandurii merge în Liga 2, alături de ASA, la capătul unei etape nebune! Timişorenii şi gorjenii au terminat play-out-ul la egalitate de puncte, 27, dar echipa lui Ionuţ Popa merge la baraj graţie avantajului dat de rotunjirea punctelor înainte de startul părţii a doua a sezonului.

Lupta pentru evitarea retrogradării s-a dat până în ultimul minut al ultimei etape şi s-a lăsat cu o dramă de nedescris pentru Pandurii Târgu Jiu. Înaintea etapei, gorjenii aveau cea mai bună poziţie, plecând la drum de pe locul cinci din play-out, ultimul care asigura rămânerea în Liga 1, dar lucrurile au mers cum nu se poate mai prost pentru Stoican şi elevii lui.

La Piteşti, Chiajna a deschis scorul devreme, prin Grădinaru, în minutul şase şi şi-a făcut meciul mult mai uşor. Imediat, la Mediaş, Eric a transformat o lovitură liberă şi a înfipt un pumnal în inima Timişoarei. La 10 minute distanţă, acelaşi brazilian a făcut 2-0, iar drumul lui Ionuţ Popa părea că se înfundă. În tot acest timp, Pandurii a arătat un joc defensiv la Botoşani şi a părut că e mulţumită de modul în care decurge ultimul episod al Ligii 1.

Înainte de pauză, Popovici a redat speranţa Timişoarei şi a strâns scorul la Mediaş, dar gorjenii erau încă la mâna lor, având nevoie să ţină de rezultat pentru a prinde barajul. După minutul 81 a început nebunia, iar Pandurii a devenit marea perdantă.

Mai întâi Mailat a egalat la Mediaş, în minutul 81, iar ACS Poli mai avea nevoie de un gol pentru a se salva sau de o înfrângere a Pandurilor. La Piteşti, Chiajna s-a văzut de joc şi a închis meciul, iar drama a apărut în Moldova. În minutul 87, Golofca a luat o cursă pe cont propriu şi a deschis scorul, declanşând alarma. La trei minute distanţă, fundaşul Florin Ilie a egalat şi a transformat finalul într-o adevărată nebunie, dar thriller-ul nu avea să se oprească aici. În al patrulea minut de prelungire, Hergheligiu a pasat pentru Lorand Fulop, iar fratele mai mic al familiei Fulop a marcat, asigurându-le dramatic un bilet spre Liga 2 gorjenilor.

S-a terminat 2-1 la Botoşani, iar startul sărbătorii a fost dat la Piteşti şi la Mediaş. Pandurii retrogradează alături de ASA, după un sezon dominat de probleme financiare, în timp ce Chiajna rămâne în Liga 1, iar ACS Poli aşteaptă barajul cu UTA Arad.

Clasamentul final din play-out:


FC Voluntari - Concordia Chiajna 0-1 (Grădinaru 6)

  • FC Voluntari: Balauru - Maftei, Balaur, Achim, Acsinte - Tăbăcariu (G. Deac 46) , Lazăr - Căpăţână (Voduţ 45), Marinescu, Popadiuc (P. Ivanovici 74) - Ad. Bălan
  • Concordia: Bălgrădean - Melinte, Dobrosavlevici, Albu (Koenders 52), Fota - Deaconu, Costin - Serediuc (V. Munteanu 76), Cristescu, Grădinaru - Pena

FC Botoşani - Pandurii Târgu Jiu 2-1 (Golofca 87, L. Fulop 90+4 / F. Ilie 90+1)

  • FC Botoşani: Cobrea - Patache, Burcă, Tincu, Muşat - Vaşvari, Bordeianu (Endrick 71) - M. Roman, Moruţan (L. Fulop 51), Golofca - Kuku (Hergheligiu 84)
  • Pandurii: Popescu - Negoiţă, Ene (F. Ilie 85), Erico, Buşu - Cioinac, Zaina - Firţulescu, Păcurar, Hlistei (Hamed 62) - Negruţ (Pârcălabu 80)

Gaz Metan Mediaş - ACS Poli Timişoara 2-2 (Eric 13, 23 / Al. Popovici 37, Mailat 81)

  • Gaz Metan: Greab - Creţu, Trtovac, Akaki, Buzean - Bic, Danci - Munteanu, Eric, Buziuc (Romeo 69) - Olaru (Curtean 78)
  • ACS Poli Curileac - Străuţ (Şeroni 85), Bocşan, Cânu, Neagu - Soljic (Doman 75), Artean - Bărbuţ, Croitoru, Fucek (Mailat 29) - Popovici

22:57 FINAL DE MECI LA BOTOŞANI! Pandurii retrogradează direct după ce primeşte un gol în minutul 90+4 şi după un scenariu demn de un thriller excelent! ACS Poli merge la baraj, se va bate cu UTA, iar Concordia Chiajna se salvează!


22:53 GOOOOL! GOOOOL BOTOŞANI! Herghelegiu pasează perfect în careu, Lorand Fulop apare şi pune latul şi bate cuiul în coşciugul Pandurilor în minutul 90+4! S-au terminat meciurile de la Piteşti şi Mediaş, Timişoara şi Chiajna sărbătores, în timp ce la Botoşani jucătorii celor două echipe se iau la bătaie şi Mihai Roman e eliminat. Mai sunt trei minute din meciul de la Botoşani şi Pandurii e în "B"!


22:50 GOL PANDURII! Ce scenariu avem! Cioinac aruncă mingea în careu, Florin Ilie, introdus pe teren în minutul 87, se înalţă şi reia cu capul, iar lovitura sa e suficient de bună pentru a restabili egalitatea! E minutul 91 la Botoşani, iar la acest scor Timişoara e picată!


22:48 GOL BOTOŞANI! Cătălin Golofca ia o acţiune frumoasă pe cont propriu, pătrunde dintr-un unghi greu, finalizează pe sub Popescu şi deonează bomba! Pandurii pică pe locul retrogradabil direct, iar ACS Poli merge la baraj graţie rotunjirii punctelor înaintea play-out-ului! Dar mai sunt câteva minute.


22:39 GOL MAILAT ŞI POLI SPERĂ! Popovici iese din nou la rampă, creeează o acţiune frumoasă în partea stângă, centrează perfect în careu, iar Mailat nu face decât să apară la bara a doua şi să înscrie. E 2-2 la Mediaş, iar Poli mai are nevoie de un gol pentru un miracol.


22:30 Mai sunt 20 de minute din acest sezon al Ligii 1, iar lucrurile par din ce în ce mai clare pentru ACS Poli. Timişorenii au nevoie de două goluri pentru a spera, dar cursul jocului nu-i ajută deloc.

Pandurii riscă destul de puţin, în timp ce la Piteşti apar tragerile de timp.


22:18 Jocul ofensiv al Concordiei le permite adversarilor să scape pe un contraatac rapid, Popadiuc scapă singur cu Bălgrădean, dar finalizează slab şi-i permite fostului dinamovist să respingă cu piciorul.


22:14 Concordia e singura "retrogradabilă" care joacă la un nivel bun. Ilfovenii mai au o şansă excelentă, dar Pena dă pe lângă minge dintr-o poziţie excelentă şi completează, astfel, un meci al nereuşitelor.

Pandurii tremură în Moldova, iar Kuku trece pe lângă deschiderea scorului. Cât despre Poli, echipa lui Ionuţ Popa nu-şi creează mari şanse de gol, chiar dacă Gaz Metan a făcut un mic pas în spate.


22:07 Ocazie imensă pentru FC Botoşani! Bordeianu saltă mingea peste apărarea Pandurilor, Golofca preia superb şi şutează din prima, dar Popescu lasă o mână salvatoare şi reuşeşte un reflex prin care ţine în viaţă şansele echipei sale.


22:04 S-au reluat cele trei meciuri, iar singurul antrenor care a schimbat la pauză e Claudiu Niculescu. Aripa Căpăţână şi închizătorul Tăbăcariu au rămas la vestiare, iar locurile le-au fost luate de Voduţ şi Gabriel Deac. O schimbare post pe post, una ofensivă şi o schimbare de sistem, pentru că Voluntariul trece din 4-2-3-1 la 4-4-2.


21:49 Pauză pe cele trei stadioane. Concordia are cele mai multe opţiuni în acest moment, dar un gol al Pandurilor poate da peste cap orice calcul. Timişoara joacă rolul victimei sigure, din păcate pentru parcursul incredibil al lui Ionuţ Popa.


21:45 Pandurii are prima şansă importantă în minutul 43, când Păcurar ratează cu doar câţiva centimetri o centrare perfectă a lui Firţulescu. Concordia vrea să rezolve rapid meciul cu FC Voluntari, dar Pena ratează şansa unui 2-0. La Piteşti, Gaz Metan continuă să producă fotbal, iar Munteanu ratează din poziţie de unu vs. unu cu Curileac. Timişoara trebuie să rişte, iar asta se va vedea în spaţiile din defensivă.


21:41 GOL TIMIŞOARA! Alexandru Popovici, atacantul care a marcat o dublă etapa trecută, a săpat singur spre poartă, l-a driblat elegand pe Greab, a înscris fără emoţii şi a redat speranţele echipei sale.

În Moldova, meciul e foarte echilibrat, iar FC Botoşani nu arată chiar ca o echipă neinteresată de meci. La Piteşti, ritmul partidei a scăzut, pentru că Concordia are de apărat un scor la care rămâne sigur în Liga 1.


21:26 GOL GAZ METAN! Olaru recuperează o minge la mijlocul terenului, pasează perfect pentru Eric, iar brazilianul reuşeşte dubla după o execuţie în stilul lui Henry, la colţul lung, pe lângă portar. Timişoara e într-o situaţie dramatică, iar Concordia are nevoie de un rezultat de egalitate pentru a fi sigură măcar de locul de baraj.


21:14 GOL GAZ METAN! Eric de Oliveira mai oferă o mostră a talentului incontestabil, bate excepţional o lovitură liberă de la 22 de metri, pune mingea în vinclu şi Curileac nu mai poate face nimic. Situaţia timişorenilor e foarte, foarte complicată după primul sfert de oră.


21:08 GOL CONCORDIA! Serediuc ia o acţiune de la mijlocul terenului, centrează în careu şi mingea e respinsă până la Cristescu, al cărui şut e blocat de un fundaş advers. Concordia are noroc, balonul ajunge la Grădinaru, iar fostul stelist îl învinge pe Balauru cu o execuţie cu dreptul, la colţul lung. Chiajna e salvată în acest moment!


21:00 Au început cele trei meciuri, iar peste 90 de minute vom afla cine retrogradează, cine mai stă un an în Liga 1 şi cine primeşte şansa barajului.


ASA Târgu Mureş e singura echipă retrogradată matematic înainte de ultima rundă. Partidele Gaz Metan - ACS Poli, FC Botoşani - Pandurii şi Voluntari - Concordia se vor disputa în paralel, duminică, de la 21:00

Pandurii Târgu Jiu, ACS Poli Timişoara şi Concordia Chiajna sunt despărţite de un singur punct în subsolul clasamentului, pe locurile 5,6 şi 7 din play-out, cu trupa gorjeană în avantaj (27 de puncte, faţă de 26 câte au celelalte două echipe).

Locul 5 asigură menţinerea în Liga 1, în timp ce ocupanta locului 6 va fi nevoită să dispute un baraj de menţinere/retrogradare cu ocupanta locului 3 din Liga 2, UTA Bătrâna Doamnă.


ACS Poli, avantajată în caz de egalitate de puncte. Toate calculele

În cazul în care două sau toate cele trei echipe vor încheia sezonul la egalitate de puncte, principalul criteriu de departajare va fi cel al rotunjirii punctelor la finalul sezonului regulat, caz în care ACS Poli Timişoara ar fi avantajată. Bănăţenii au încheiat campionatul regulat cu punctaj par, deci punctajul din play-out nu a fost rotunjit în plus, cum s-a întâmplat în cazul celor de la Pandurii şi Chiajna. În ceea ce priveşte departajarea între ultimele două, va fi luat în calcul al doilea criteriu: meciurile directe din play-out, unde gorjenii au avantaj (Pandurii s-a impus în ambele confruntări, scor 1-0 şi 3-2). Astfel, dacă cele 3 încheie sezonul la egalitate de puncte, ACS Poli va scăpa de retrogradare, iar Pandurii va ajunge la baraj, în timp ce Chiajna va merge în Liga a II-a.


CLASAMENT PLAY-OUT


Calculele pentru Pandurii sunt simple: gorjenii vor fi siguri de menţinerea în Liga 1 doar în cazul unei victorii în partida cu FC Botoşani, din deplasare. La orice alt rezultat, elevii lui Stoican vor depinde de jocul rezultatelor şi vor avea nevoie de ajutor în celelalte meciuri.

Gorjenii se pot deci salva şi în cazul unui egal (dacă ACS Poli şi Concordia nu câştigă) sau la o înfrângere (dacă ACS Poli pierde, iar Concordia face cel mult egal).ACS Poli va fi sigură de locul de baraj în cazul unei victorii cu Gaz Metan (deplasare), iar pentru a se salva direct cu o victorie trebuie ca Pandurii să nu câştige la Botoşani.

Timişorenii se pot salva direct şi în cazul unui egal, dacă Concordia face cel mult egal, iar Pandurii pierde. Dacă ACS Poli va pierde cu Gaz Metan, mai poate spera doar la locul de baraj, cu condiţia ca partida Voluntari - Chiajna să se încheie cu victoria gazdelor.Concordia Chiajna se salvează direct doar în cazul unei victorii cu Voluntari, dar are nevoie ca Pandurii şi ACS Poli să nu câştige. În cazul unui egal, ilfovenii mai pot spera la locul de baraj, dar au nevoie de o înfrângere a lui ACS Poli cu Gaz Metan.

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.