FC Voluntari – CS U Craiova 0-1. Oltenii s-au apropiat amenințător de FCSB și CFR Cluj. Niculescu și-a pierdut cumpătul în final: „Nu se poate așa ceva”

Redactor:
Cosmin Staicu
FC Voluntari - CS U Craiova 0-1. Oltenii s-au apropiat amenințător de FCSB și CFR Cluj. Niculescu și-a pierdut cumpătul în final:
  • Publicat:
  • Actualizat:

FC Voluntari – CS U Craiova 0-1 (Bancu 33)

FC Voluntari: Petrariu – Pleașcă, Balaur, Cazan, Bucurică – C. Achim, Novac (Cernatss 77) – Căpățânăss (G. Deac 58), Ivanovici (Voicu 67), D. Benzar – Ad. Balan
Rezerve: Balauru, Leasă, Horj, Pîrcălabu

U Craiova: Mitrovic – R. Popass, Kelici, Ferreira – Martici, Mateiu, Zlatinski, Bancu – Mitrițăss (Bărbuț 73) Băluță (Burlacu 90+1), Gustavo
Rezerve: Calancea, Briceag, Burlacu, Screciu, Dimitrov, Bic

Stadion: „Anghel Iordănescu”, spectatori: 1.000

Arbitri: Marcel Bârsan – Mircea Grigoriu, Mihai Marica

Craiova a triumfat la Voluntari, deși a tremurat pe final

Craiova câștigase toate cele 3 meciuri de pe terenul Voluntariului în campionat, dar de la venirea lui Claudiu Niculescu, ilfovenii au devenit imbatabili în duelurile cu oltenii, calificându-se din dubla din semifinalele Cupei, de anul trecut, și smulgând un egal la Severin, în turul actualului sezon. Acum, Mangia venea în Ilfov cu tot ce are mai bun în lot și cu scopul de a se păstra aproape de CFR și FCSB. Gazdele, fără grijile retrogradării, dar nici cu șanse la play-off, și-au luat din start poziții defensive, așteptând eventualele contraatacuri. Posesia cedată de ilfoveni a fost acceptată de alb-albaștri, care au avut o primă repriză în care au tot dat târcoale careului advers, baricadat de oamenii lui Niculescu. Mangia s-a plâns de terenul cu dimenasiuni minime, dar elevii săi l-au făcut practic și mai mic, înghesuindu-i pe adversari spre propriile buturi. „Poneii” din atacul Științei au avut parte de atenție specială, nereușind mare lucru, dar ilfovenii l-au uitat pe Bancu, care și-a făcut de cap pe stânga. El a fost și spăgătorul barajului ilfovean, când a slalomat și apoi profitat de luftul-assist al lui Băluță, șutând din 6 metri, iar Petrariu doar a auzit mingea care i-a trecut peste țeastă. În prima repriză, oltenii au combinat la nesfârșit, încercând să intre cu mingea în poartă și doar Zlatinski a avut o tentativă de la distanță, care a frizat vinclul. Principalul obstacol pentru olteni a fost centralul Bârsan, care s-a chinuit să echilibreze disputa, prin faulturi inventate pentru gazde, disperându-i pe craiovenii frustrați deja după cele 3 penalty-uri refuzate în primele două meciuri ale anului.

Asistentul Marica l-a „salvat” pe centralul Bârsan

Partea secundă a adus o replică mai consistentă a amfitrionilor, dar numai în fazele fixe, unde talia îi avantaja. Gustavo a avut însă prima ocazie a reprizei, cu un șut din întoarcere, la colțul scurt, apărat de Petrariu. După o oră de joc, ca și în meciurile anterioare, Craiova a dat semnale de oboseală, dar Mitriță, deși se târa pe teren, a reacționat vehement când a fost înlocuit, la fel ca la meciul anterior. Oltenii n-au mai forțat, avantajați de scor, iar ilfovenii, invitați la replică, n-au prea avut soluții. Băluță a avut de două ori șansa de a închide meciul, dar a fost blocat in extremis. Craiova n-a dat lovitura decisivă, crezând că poate repeta rezultatul cu Sepsi, dar a trecut prin mari emoții pe final. La un contraatac al gazdelor, Mitrovic a împins mingea din fața lui Daniel Benzar, iar centralul Bârsan a dictat penalty, dar decizia i-a fost schimbată la timp și inspirat de asistentul Mihai Marica, acesta văzând perfect ce se întâmplase. Oltenii au tremurat apoi și la șutul în plasa laterală al aceluiași D. Benzar, într-un final în care defensiva lui Mangia a fost hilară. Și totuși, printre protestele gazdelor și scandalul provocat, „Cântec pentru Oltenia” a răzbătut clar din peluza fanilor olteni, care au sărbătorit victoria de rămânere în lupta pentru titlu.  

Min 90+5 Final de meci la Voluntari! CS U Craiova se impune cu 1-0, la capătul unui meci pe care putea să-l tranșeze mult mai devreme. Oltenii s-au apropiat la un punct de FCSB și la trei de liderul CFR Cluj. Vicecampioana va juca cu Dinamo, duminică, în timp ce ardelenii primesc vizita Astrei.


Min. 90 Daniel Benzar a șutat la colțul scurt din lateral, dar mingea s-a oprit în plasa laterală. S-au arătat cinci minute suplimentare de la margine, deoarece jocul a fost întrerupt momente bune după faza la care gazdele au solicitat lovitură de pedeapsă. Din tribună, Claudiu Niculescu pare uimit de ceea ce s-a întâmplat: „Nu se poate așa ceva”.


Min. 87 Marcel Bîrsan și-a întors decizia! După ce s-a consultat cu asistentul Mihai Marica, centralul a întors faza și a acordat minge de arbitru. Mitrovic a jucat mingea, lucru care s-a văzut clar pe reluare. Claudiu Niculescu a fost trimis în tribună după ce a protestat vehement la adresa centralului, chiar dacă brigada de arbitri a luat decizia corectă.


ALEXANDRU DOBRE / MEDIAFAX FOTO


Min. 86 Lovitură de pedeapsă pentru FC Voluntari! Marcel Bîrsan a indicat punctul cu var după un duel între Mitrovic și Daniel Benzar. Portarul oaspeților a atins mingea, dar centralul a acordat lovitură de pedeapsă.


Min. 84 Jucătorii Voluntariului sunt comasați în propriul careu, dar Petrariu și fundașii săi rezistă eroic.


Min. 81 Bancu l-a angajat pe Băluță în interiorul careului, dar fundașii lui Claudiu Niculescu s-au năpustit asupra căpitanului advers. Băluță a șutat în cele din urmă, dar execuția sa a fost respinsă în afara terenului.


Min. 48 Emoții pentru olteni! Gazdele puteau înscrie la capătul unui carambol creat în careul advers. Acțiune s-a încheiat după ce Marcel Bîrsan a fluierat fault în atac.


Min 46 S-a reluat partida dintre FC Voluntari și CS U Craiova. Nu s-au efectuat modificări la pauză.


Min. 45 Achim a înscris pentru 1-1, dar golul apărătorului a fost anulat de asistentul Mircea Grigoriu, pe motiv de ofsaid. Pe reluare s-a văzut că jucătorii Voluntariului se aflau în afara jocului. Totul s-a petrecut la o lovitură liberă a ilfovenilor, executată din partea stângă. Pauză la Voluntari!


Min. 39 Zlatinski a șutat superb cu exteriorul, de la 20 de metri, dar mingea a trecut milimetric pe lângă vinclul porții apărate de Petrariu.


Min. 38 Adrian Bălan a trimis puțin peste poarta Craiovei dintr-o lovitură liberă de la marginea careului.


Min. 33 GOOOL CS U Craiova! Bancu a deschis scorul cu un voleu din careul mic. Mijlocașul oaspeților a profitat de șutul deviat al lui Băluță. Mingea a ajuns în zona în care se afla Bancu, care l-a executat cu sânge rece pe Petrariu. La acest scor, Craiova vine la un punct de FCSB și la trei de liderul CFR Cluj.


Min. 27 O nouă ocazie pentru Gustavo! Brazilianul a încercat să-l învingă pe Petrariu cu un șut la colțul lung, din marginea careului, dar portarul ilfovenilor a respins în lateral.


Min. 20 Bancu a centrat la bara a doua, Gustavo a reluat cu capu, dar mingea s-a dus peste bara transversală.


Min. 1 A început partida dintre FC Voluntari și CS U Craiova! Lovitura de start le-a aparținut gazdelor. În cazul unui succes, oltenii se apropie la un punct de FCSB și la trei de liderul CFR Cluj.


CS U Craiova se va duela cu FC Voluntari, pe terenul ilfovenilor, în penultima etapă din sezonul regular. Elevii lui Mangia vor neapărat să învingă și apoi vor ține pumnii rivalei Dinamo, scopul fiind ca roș-albii să se impună duminică în derby-ul cu FCSB. Astfel, trupa din Bănie s-ar apropia la doar un punct de echipa lui Dică. Acum CS U Craiova e pe locul trei, 47 de puncte, iar roș-albaștrii sunt pe poziția a doua, cu 51 de puncte. Fruntașa e CFR, 53 de puncte.

Formația din Bănie și cea condusă de Claudiu Niculescu s-au mai întrecut până acum de șapte ori în campionat, oaspeții de azi având cinci succese, ilfovenii doar una, în timp ce un meci s-a încheiat la egalitate. După remiza, 1-1, disputată în septembrie anul trecut, între cei doi antrenori a existat un schimb mai dur de replici.

„Antrenorul gazdelor m-a certat, nu știu ce voia. Probabil era nervos că au fost acele trageri de timp în prelungiri. Mi-a zis ca dacă am ceva să-i reproșez să vorbesc în italiană. Eu vorbesc italiană, dar el vorbește românește?”, a spus atunci Claudiu Niculescu.

Acum, Davis Mangia, tehnicianul oltenilor, se teme însă de terenul celor de la Voluntari: „Jucăm pe terenul lor, unul îngust. Va fi dificil. Cred că mărimea e ok, dar e clar că este îngust, cu suporterii aproape…Dar, nu-l putem schimba”.

Echipele probabile

FC Voluntari: Petrariu – Pleașcă, Achim, Cazan, Bucurică – Căpățână, Răuță, Lazăr, Benzar – Ivanovici, Bălan

CS U Craiova: Mitrovic – Popa, Kelic, Ferreira – Martic, Mateiu, Zlatinski, Briceag – Gustavo, Mitriță, Băluță
 

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Familia Regală a Marii Britanii, lovită de o nouă tragedie. A fost găsit mort, în urma unei supradoze
Familia Regală a Marii Britanii, lovită de o nouă tragedie. A fost găsit mort, în urma unei supradoze
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota 10 a „Reginei” la 62 de ani
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota 10 a „Reginei” la 62…
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce şi măriri de 90%
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce şi măriri de 90%
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Avocatul lui Michael Schumacher a rupt, în sfârşit, tăcerea, după 10 ani! Imaginea pe care nu şi-o poate scoate din cap
Avocatul lui Michael Schumacher a rupt, în sfârşit, tăcerea, după 10 ani! Imaginea pe care nu şi-o poate scoate din…
Simona Halep, tot mai aproape de retragerea din tenis? Ce lovitură: a fost exclusă
Simona Halep, tot mai aproape de retragerea din tenis? Ce lovitură: a fost exclusă
Anunț pentru toți românii care au CARDURI pentru ALIMENTE. Pe 25 Aprilie a fost ultima zi
Anunț pentru toți românii care au CARDURI pentru ALIMENTE. Pe 25 Aprilie a fost ultima zi
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Afacerea care ia amploare în România. Locațiile apar ca ciupercile după ploaie, dar tot par neîncăpătoare: „Nu mai avem locuri disponibile”
Afacerea care ia amploare în România. Locațiile apar ca ciupercile după ploaie, dar tot par neîncăpătoare: „Nu mai avem locuri…
Nadal îl surclasează pe adolescentul Blanch în primul tur la Madrid Open
Nadal îl surclasează pe adolescentul Blanch în primul tur la Madrid Open
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate buzunarele
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate buzunarele