EXCLUSIV | Şumudică va fi apărat la Comisia de Recurs de fostul preşedinte al comisiei! Reacţia avocatului: "Aveţi o problemă cu asta? Eu nu am niciuna!"

5 mar 2016 3824 afişări Comentează şi tu Liga 1
EXCLUSIV | Şumudică va fi apărat la Comisia de Recurs de fostul preşedinte al comisiei! Reacţia avocatului: "Aveţi o problemă cu asta? Eu nu am niciuna!"

Marius Şumudică l-a angajat avocat pe fostul preşedinte al Comisiei de Recurs FRF, Dorin Silviu Sabău, pentru a-l apăra la apelul făcut la Comisia de Recurs.

Suspendat pentru 6 luni şi amendat cu 100.000 de lei pentru că a pariat, antrenorul de la Astra şi-a schimbat apărătorul în urma recursului făcut joi seară. El a renunţat la Claudiu Popa, juristul clubului din Giurgiu, şi l-a angajat pe avocatul Dorin Silviu Sabău. "L-a luat pe domnul Sabău care a fost la Comisia de Recurs. E un om care cunoaşte tot în materie de legi sportive. Mi-a plăcut de el. Alegerea lui a făcut-o, însă, Şumudică, nu clubul Astra", a declarat, pentru ProSport, Petre Buduru, preşedintele Consiliului Director de la Astra.

Dorin Silviu Sabău a fost preşedintele Comisiei de Recurs, acolo unde se va judeca apelul lui Şumudică, până în 28 iulie 2015, când a fost înlocuit cu Claudiu-Constantin Dinu, în urma unei şedinţe a Comitetului Executiv. Din cei 5 membri aflaţi acum în componenţa comisiei, doi au rămas din perioada în care comisia era condusă de Sabău: vicepreşedintele Elena Stoican şi Daniela-Lavinia Mândruţă.

Contactat de MEDIAFAX, avocatul Dorin Silviu Sabău a refuzat să comenteze situaţia lui Şumudică: "Raporturile mele cu clientul sunt confidenţiale şi până nu se soluţionează cauza nu pot să fac niciun fel de comentariu".

Chestionat în privinţa revenirii sale în faţa comisiei pe care a condus-o, de data aceasta în calitate de avocat, Sabău a declarat: "Aproape a trecut anul de când am plecat. Nu ştiu câţi membri din vechea comisiei mai sunt. Aveţi dumneavoastră vreun temei legal care să mă împiedice? Dacă aveţi, o să renunţ şi o să vină altcineva. Care e problema? N-am niciun fel de problemă. Nu e niciun fel de incompatibilitate".

Vineri, Comisia de Recurs trebuia să judece apelul lui Şumudică, însă la termen nu s-au prezentat decât doi membri din 5, astfel că nu s-a întrunit cvorumul. "Din ce am înţeles, două persoane au plecat aseară în străinătate şi la a treia nu am înţeles despre ce era vorba. Noi am depus apelul seara, târziu", a spus Şumudică, vineri, la DigiSport.

În 1990, actualul avocat Dorin Silviu Sabău a fost, potrivit mărturiei judecătorului Dorin Viorel Ursu, ajutorul acestuia la procesul lui Nicu Ceauşescu, fiul lui Nicolae Ceauşescu. În 1995, Dorin Silviu Sabău a fost eliberat din funcţia de judecător militar la Curtea Suprema de Justiţie, printr-un decret prezidenţial semnat de Ion Iliescu. În 2009, Sabău a fost numit de Mircea Sandu în funcţia de preşedinte al Curţii de Arbitraj pentru Fotbal, o instanţă supremă pe linie internă înfiinţată în 2006 şi desfiinţată în urmă cu câţiva ani.

http://www.prosport.ro/fotbal-intern/liga-1/exclusiv-sumudica-va-fi-aparat-la-comisia-de-recurs-de-fostul-presedinte-al-comisiei-reactia-avocatului-aveti-o-problema-cu-asta-eu-nu-am-niciuna-15097680
15097680
comments powered by Disqus
Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.

ULTIMA ORĂ
După declaraţiile de război explicite, Coreea de Nord se pregăteşte de MAREA INVAZIE. Anunţul STUPEFIANT făcut de Kim Jong Un în această dimineaţă