EXCLUSIV | Şumudică va fi apărat la Comisia de Recurs de fostul preşedinte al comisiei! Reacţia avocatului: "Aveţi o problemă cu asta? Eu nu am niciuna!"

5 mar 2016 3829 afişări Comentează şi tu Liga 1
EXCLUSIV | Şumudică va fi apărat la Comisia de Recurs de fostul preşedinte al comisiei! Reacţia avocatului: "Aveţi o problemă cu asta? Eu nu am niciuna!"

Marius Şumudică l-a angajat avocat pe fostul preşedinte al Comisiei de Recurs FRF, Dorin Silviu Sabău, pentru a-l apăra la apelul făcut la Comisia de Recurs.

Suspendat pentru 6 luni şi amendat cu 100.000 de lei pentru că a pariat, antrenorul de la Astra şi-a schimbat apărătorul în urma recursului făcut joi seară. El a renunţat la Claudiu Popa, juristul clubului din Giurgiu, şi l-a angajat pe avocatul Dorin Silviu Sabău. "L-a luat pe domnul Sabău care a fost la Comisia de Recurs. E un om care cunoaşte tot în materie de legi sportive. Mi-a plăcut de el. Alegerea lui a făcut-o, însă, Şumudică, nu clubul Astra", a declarat, pentru ProSport, Petre Buduru, preşedintele Consiliului Director de la Astra.

Dorin Silviu Sabău a fost preşedintele Comisiei de Recurs, acolo unde se va judeca apelul lui Şumudică, până în 28 iulie 2015, când a fost înlocuit cu Claudiu-Constantin Dinu, în urma unei şedinţe a Comitetului Executiv. Din cei 5 membri aflaţi acum în componenţa comisiei, doi au rămas din perioada în care comisia era condusă de Sabău: vicepreşedintele Elena Stoican şi Daniela-Lavinia Mândruţă.

Contactat de MEDIAFAX, avocatul Dorin Silviu Sabău a refuzat să comenteze situaţia lui Şumudică: "Raporturile mele cu clientul sunt confidenţiale şi până nu se soluţionează cauza nu pot să fac niciun fel de comentariu".

Chestionat în privinţa revenirii sale în faţa comisiei pe care a condus-o, de data aceasta în calitate de avocat, Sabău a declarat: "Aproape a trecut anul de când am plecat. Nu ştiu câţi membri din vechea comisiei mai sunt. Aveţi dumneavoastră vreun temei legal care să mă împiedice? Dacă aveţi, o să renunţ şi o să vină altcineva. Care e problema? N-am niciun fel de problemă. Nu e niciun fel de incompatibilitate".

Vineri, Comisia de Recurs trebuia să judece apelul lui Şumudică, însă la termen nu s-au prezentat decât doi membri din 5, astfel că nu s-a întrunit cvorumul. "Din ce am înţeles, două persoane au plecat aseară în străinătate şi la a treia nu am înţeles despre ce era vorba. Noi am depus apelul seara, târziu", a spus Şumudică, vineri, la DigiSport.

În 1990, actualul avocat Dorin Silviu Sabău a fost, potrivit mărturiei judecătorului Dorin Viorel Ursu, ajutorul acestuia la procesul lui Nicu Ceauşescu, fiul lui Nicolae Ceauşescu. În 1995, Dorin Silviu Sabău a fost eliberat din funcţia de judecător militar la Curtea Suprema de Justiţie, printr-un decret prezidenţial semnat de Ion Iliescu. În 2009, Sabău a fost numit de Mircea Sandu în funcţia de preşedinte al Curţii de Arbitraj pentru Fotbal, o instanţă supremă pe linie internă înfiinţată în 2006 şi desfiinţată în urmă cu câţiva ani.

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.