Un nou episod al conflictului Steaua - echipa naţională. Iordănescu ameninţă: "Selecţia începe cu primul cantonament", Reghecampf răspunde dur: "Nu mă interesează pe mine ce spune domnul Iordănescu". Cum s-ar putea rezolva situaţia

7 ian 2016 3874 afişări Comentează şi tu Liga 1
Un nou episod al conflictului Steaua - echipa naţională. Iordănescu ameninţă: "Selecţia începe cu primul cantonament", Reghecampf răspunde dur: "Nu mă interesează pe mine ce spune domnul Iordănescu". Cum s-ar putea rezolva situaţia
  • Unul dintre cele mai interesante subiecte ale ultimelor săptămâni, prezenţa jucătorilor Stelei în cantonamentul organizat de echipa naţională în Bahrain, cu câteva luni înainte de EURO 2016, şi-a consumat joi seară un nou episod.
  • În direct la Digi Sport, Anghel Iordănescu, antrenorul echipei naţionale a declarat că este o obligaţie a cluburilor să dea jucători la prima reprezentativă, iar selecţia pentru turneul final din Franţa începe încă din cantonamentul programat de FRF, unul în care va dori să-i aibă sub comandă şi pe fotbaliştii Stelei despre care Laurenţiu Reghecampf, tehnicianul campioanei ultimelor trei sezoane, a declarat că nu vor merge în stagiul de pregătire al naţionalei, ci în cantonamentul Stelei din Turcia.
  • În replică,  Reghecampf a spus că pentru fotbalişti este mai important stagiul de pregătire alături de echipa de club: "Eu cred că este mai important pentru ei să joace patru luni la echipa de club decât trei meciuri la naţională"

În cantonament cu Steaua sau în stagiul de pregătire organizat de FRF? Telenovela legată de jucătorii campioanei doriţi şi de Anghel Iordănescu la prima reprezentativă este departe de final. După ce antrenorul Stelei a spus răspicat într-o conferinţă de presă că cei mai importanţi fotbalişti ai echipei vor merge în cantonament cu Steaua, nu cu echipa naţională, Anghel Iordănescu l-a contrazis pe Reghecampf, în direct la Digi Sport, unde a declarat că "selecţia la echipa naţională începe cu primul cantonament" şi că şi-ar dori să-i aibă pe stelişti la naţională, indiferent de dorinţa tehnicianului roş-albastru.

"Este obligaţia cluburilor să trimită jucătorii la echipa naţională. Este o hotărîre a Comitetului Executiv şi nu cred că se poate glumi cu acest lucru. Selecţia la echipa naţională începe cu primul cantonament. Să comentez ce spune Reghecampf? Nu cred că-şi are rostul. Am cerut FRF ca aceste jocuri să se desfăşoare sub titulatura de naţionala de fotbal a României. Trebuie să înţelegem că avem o arie de selecţie foarte restrânsă. Încercăm să forţăm anumiţi jucători să promoveze la echipa naţională, pentru ca atunci când vom ajunge la Euro să nu tremurăm în faţa Franţei sau să nu avem emoţii că un jucător tânăr îmbracă pentru prima dată tricoul naţionalei la Euro 2016. Îi luăm pe toţi de care considerăm că avem nevoie în acest turneu.  Repet, mă interesează mai puţin ce spune un antrenor sau altul. Poate fi ceea ce îşi doreşte el şi îi doresc succes. Nu are rost să comentez eu ce spune domnul Reghecampf", a spus Iordănescu, manifestându-şi dorinţa de a se baza pe fotbaliştii Stelei în cantonamentul premergător EURO 2016.

"Nu mă interesează pe mine ce spune domnul Iordănescu"

În replică, Laurenţiu Reghecampf a intervenit telefonic la doar câteva minute de la finalul discuţiei cu Anghel Iordănescu. Antrenorul Stelei a spus din nou că pentru fotbalişti e mai importantă pregătirea cu echipa de club decât cu echipa naţională, declarând răspicat că "nu mă interesează pe mine ce spune domnul Iordănescu": "Să vină 'nea Puiu la Steaua şi mă duc eu la naţională să-i iau toţi jucătorii. Să vedem atunci cum e. Eu cred că este mai important pentru ei să joace patru luni la echipa de club decât trei meciuri la naţională. Nu mă interesează pe mine ce spune domnul Iordănescu. Eu îmi doresc să am o întâlnire cu selecţionerul, dar nici să-mi ia jucătorii din cantonament. Eu mi-am făcut datoria. Îl respect pe domnul Iordănescu, i-am arătat acest lucru. Nu vreau să mă cert cu nimeni. Dar cred că toate echipele îşi doresc să aibă toţi jucătorii în cantonament. Nu este o dată UEFA, nu este dată oficială. Dacă nu merită să-i ia, nu-i ia. Dar eu cred că jucătorii vor fi selecţionaţi la naţională în funcţie de forma de la echipa de club. Eu nu cred că vor fi selecţionaţi în funcţie de turneele pe care le organizează domnul Iordănescu. Dacă domnul Iordănescu ne dă în scris că toţi jucătorii pe care-i cheamă în turneul de pregătire vor fi la EURO, este în regulă atunci”, a declarat Laurenţiu Reghecampf la DigiSport.

Întâlnirea Iodănescu - Reghecampf, decisivă pentru rezolvarea problemei

Deşi au discursuri complet opuse, cei doi antrenori pot ajunge la un numitor comun. Anghel Iordănescu e gata să pună capăt problemei printr-o întâlnire cu Laurenţiu Reghecampf: "
Sunt dispus să discut cu oricare dintre antrenorii sau reprezentanţii cluburilor care dau jucători la echipa naţională şi nu am refuzat niciodată niciun dialog, indiferent de numele clubului", a spus selecţionerul, completat de Reghecampf, care a declarat, la rândul său, că îşi doreşte să aibă o întâlnire cu Anghel Iordănescu.

 
 

 

 

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.