E oficial! Varianta Motru a picat, Pandurii rămâne la Severin. Stadionul de la malul Dunării nu are însă încălzire a gazonului

9 ian 2017 1515 afişări Comentează şi tu Liga 1
E oficial! Varianta Motru a picat, Pandurii rămâne la Severin. Stadionul de la malul Dunării nu are însă încălzire a gazonului

Într-un comunicat postat pe site-ul oficial al clubului, CS Pandurii Târgu Jiu anunţă că va juca meciurile de acasă tot pe Municipalul severinean. Deşi oficialii gorjeni voiau să mute, din 2017, echipa la Motru, investiţiile la Stadionul Minerul erau destul de mari şi nejustificate, conform oficialilor de la Pandurii, deoarece meciurile programate de televiziuni în nocturnă ar fi trebuit să se dispute tot pe Stadionul Municipal din Drobeta – Turnu Severin. CS Pandurii va avea însă probleme, cel puţin în luna februarie, şi cu arena de la malul Dunării, deoarece aceasta nu beneficiază de instalaţie de încălzire a gazonului.  Aşadar, după ce au ieşit de pe teren din cauza terenului îngheţat de la Târgu Mureş, jucătorii Pandurilor riscă să ai aibă parte de o suprafaţă de joc similară şi la jocul de pe propriul teren. Pe 4 februarie, echipa gorjeană  va disputa primul joc din acest an, în calitate de gazdă, pe Municipalul severinean, cu CSM Poli Iaşi. Deoarece a nins din abundenţă zilele trecute, suprafaţa de joc a stadionului de malul Dunării riscă să fie înghetaţă peste o lună.

LPF a introdus acest criteriu de licenţiere în sezonul 2012-2013, iar nou-promovata în Liga I  CS Turnu Severin, ca şi alte cluburi, a obţinut la vremea respectivă o derogare în acest sens. Deoarece echipa locală a retrogradat la finele acelui campionat, iar  la scurt timp s-a şi desfiinţat, Primăria Drobeta Turnu Severin, cea care are în administrare baza sportivă, n-a mai investit peste 200.000 de euro într-un sistem care să asigure gazonului o temperatură optimă pentru găzduirea unui joc de fotbal pe timp de iarnă. E posibil ca LPF să oblige CS Pandurii să joace meciurile de acasă, din luna februarie, pe un teren cu instalaţie de încălzire, la Timişoara ori Cluj, sau, în cel mai fericit caz, să programeze jocurile de la malul Dunării la ora 14, când, teoretic, temperatura e mai ridicată decât cea de la ora 21.

A picat varianta Cârţu-Săndoi

Până la reluarea Ligii I, CS Pandurii trebuie să clarifice incertitudinile de la nivelul băncii tehnice. Varianta cuplului de antrenori Sorin Cârţu – Emil Săndoi a picat între timp, din cauza salariului mic şi a lipsei unui buget pentru achiziţii.  Din acelaşi motiv, nici Petre Grigoraş nu mai pare dispus să  rămână la Târgu Jiu. În aceste condiţii, favorit devine tot Flavius Stoican, aşa cum Prosport anunţa încă din 29 decembrie 2016. Pe listă se mai află şi Marius Baciu, ultima dată la Concordia Chiajna, în urmă cu un an. Acesta s-a mai aflat pe banca Pandurilor în iunie 2010, însă doar pentru 3 săptămâni. În acea vară, echipa gorjeană retrogradase, dar a rămas în Liga I după ce a cumparat locul, dar şi lotul, celor de la Internaţional Curtea de Argeş, iar Baciu a fost înlocuit rapid cu Ionuţ Badea, înainte ca sezonul să înceapă. Badea a fost ulterior demis, după doar 10 etape, în care a acumulat numai 6 puncte, iar locul său a fost luat chiar de Grigoraş.

Petre Grigoraş a <<descălecat>> vara trecută, pentru a treia oară, la Pandurii, iar astăzi este aşteptat la reunirea lotului. Marţi, la Craiova, CS Pandurii va încheia vizita medicală, iar echipa va pleca apoi în cantonament în Turcia, pentru un stagiu de 2 săptămâni în Antalya. Preparatorul fizic Ciprian Prună nu va mai însoţi echipa olteană. Acesta a plecat deja şi a preferat să meargă în liga secundă din Danemarca.

“Sunt discuţii. Noi trebuie să ne pregătim pentru orice variantă. Grigoraş s-a exprimat public că nu poate să stea pe un astfel de salariu. Clubul nu poate să ofere mai mult chiar şi dacă ar apărea o a treia variantă de antrenor, suma e aceeaşi, aşa cum şi obiectivele sunt aceleaşi. Ne dorim să evităm falimentul şi să nu retrogradăm. De aici încolo lucrurile sunt la voia întâmplării. Jucătorii trebuie să îşi exprime şi ei poziţia. Noi azi la nici un antrenor nu putem prezenta un lot valid. Sunt jucători care pot veni şi alţii care încă nu se pot despărţi de Pandurii. Niciunul din jucătorii de acum nu e obligat să stea la Pandurii dacă nu e de acord cu condiţiile ce le-au fost comunicate şi pe care clubul le poate asigura”, a spus Marin Condescu.

 

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.