Dragomir se simte curat: „Nu sunt sunt surprins că am fost trimis în judecată de DNA. N-am nicio emoție, eu nu joc în piesa asta”

Dragomir se simte curat:
  • Publicat:
  • Actualizat:

Fostul președinte al Ligii Profesioniste de Fotbal Dumitru Dragomir a declarat marți agenției MEDIAFAX că nu este surprins de trimiterea sa în judecată în dosarul privind vânzarea drepturilor TV pentru meciuri de fotbal, aceasta fiind o consecință a faptului că a fost reținut 24 de ore în acest caz.

„Nu am alte probleme cu justiția, sunt aceleași. E normal să mă trimită în judecată. Dacă îmi dăduseră 24 de ore reținere puteau să nu mă trimită în judecată? Că dădeau ei de dracu’. Nu sunt deloc surprins. Dar eu nu joc în piesa asta, în procesul ăsta eu nu sunt, ăstia sunt pe altă lume. Pentru că cluburile au decis să dea acest comision de zece la sută. Eu sunt cel care le-a spus să micșoreze acest comision la cinci la sută. Totul s-a făcut la propunerea și la hotărârea lor. Eu nu am votat. Eu numai în caz de paritate aveam voie să votez. Cluburile nu s-au constituit în parte civilă pentru că ele au hotărât. Iar aștia acum nu aveau încotro, trebuiau să mă trimită pe mine în judecată. Pentru că apucaseră să-mi dea 24 de ore reținere, eu am fost trofeu pentru ei. Toți ceilalți complici sunt reținuți de atunci, iar eu sunt liber pentru că nu sunt în jocul ăsta„, a declarat Dragomir pentru MEDIAFAX.

El susține că a fost înștiințat de către procurori că a fost scos de sub urmărirea penală în ceea ce privește spălarea de bani: „Aici scrie că și pentru spălare de bani, deși pe mine m-au chemat alatăieri și mi-au scos spălarea de bani. Mi-au mai scos nu știu ce și acum văd că dau prin presă și spălare de bani. Iar evaziunea fiscală, dacă s-a făcut, s-a făcut în 2014, iar eu nu mai sunt din 2013 la ligă. Anul financiar se încheie la 31 decembrie, se face Adunarea Generală, Comisia de Cenzori și se aprobă ce s-a cheltuit. Iar eu din octombrie 2013 nu mai sunt la ligă. Deci nu sub conducerea mea s-a făcut evaziune, dacă s-a făcut. Dar nu s-a făcut evaziune. Dar ei nu aveau ce să pună, pentru că greșiseră cu mine atunci cnd mi-au dat reținere 24 de ore”.

În legătură cu prejudiciul estimat de către procurori, Dragomir afirmă că acesta nu există, întrucât banii care s-au dat drept comision la vânzarea drepturilor de televizare a pratidelor din Liga I aparțineau cluburilor și nu Ligii Profesioniste de Fotbal. „Prejudiciu nu există, pentru că nu erau banii ligii. Asta nu înțelege lumea. De asta spun că eu nu joc în piesa asta. Banii erau ai cluburilor, cluburile au dat comisionul, nu a fost nici măcar unul care să voteze împotrivă. Ei au votat și ei au aprobat în unanimitate. Eu am fost singurul care m-am opus„, a mai spus Dragomir.

Fostul președinte al LPF a precizat că motivul pentru care a intrat în atenția procurorilor îl consituie faptul că beneficiarul comisionului, Mihai Corbu, nu ar fi plătit taxele la stat. „De unde au ajuns la peste 40 de persoane? Păi au comasat procesul meu la un proces al lui Corbu, despre care se zicea că e prieten cu fata lui Băsescu, de a fost director la Gazprom Ungaria și pe aici (n.r. – Mihai Corbu). El a fost cel care a luat comisionul. Și ăsta nu a plătit dările la stat, înțelegi? Și l-a băgat la evaziune fiscală. Ei au comasat dosarul ăla cu dosarul ăsta. El cu încă 53 de oameni au fost arestați. Unul singur nu a fost arestat, Mitică Dragomir, pentru că nu joacă în piesa asta. Altfel mă curățau. Judecătorii și-au dat seama că eu sunt nevinovat, dar procurorii au greșit că mi-au dat în primă fază reținere 24 de ore. Și e normal să mă trimită și pe mine în judecată. Dar nu am nicio emoție„, a mai spus Dragomir.

Fostul șef al LPF, Dumitru Dragomir, a fost trimis în judecată, alături de peste 40 de persoane, pentru evaziune, delapidare și spălare de bani, cu un prejudiciu de circa 5,4 milioane de euro, Dragomir fiind acuzat și de nereguli în legătură cu vânzarea drepturilor TV pentru meciuri de fotbal.

Potrivit procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Capitalei, rețeaua evazionistă vizată în acest dosar a funcționat timp de cinci ani, între 2009 și 2014, fiind folosite 17 societăți comerciale de tip „fantomă”. Anchetatorii descriu, în actul de sesizare a instanței, modul în care a funcționat această rețea și spun că mecanismul infracțional a fost unul împărțit în cinci etape.

Astfel, o parte dintre inculpații din dosar, în calitate de administratori ai mai multor societăți comerciale, au înregistrat, în documentele contabile ale acestor firme, operațiuni fictive constând în achiziții nereale de bunuri și servicii.

Pentru a se ascunde proveniența ilicită a sumelor rezultate din evaziune, acestea au fost transferate, în mod succesiv, în conturile bancare ale celor 17 firme „fantomă”, sumele înscrise în facturile fictive emise de către acestea din urmă. Banii au fost retrași, uterior, în numerar cu ajutorul altor persoane implicate în dosar și au fost restituite „la sacoșă” inculpaților care au dispus anterior plata acestora, după perceperea, în prealabil, de către alte două persoane a unui comision cuprins între 6% și 8%.

Implicarea lui Dumitru Dragomir în acest dosar a apărut în iunie 2011, când acesta, în calitate de președinte al Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF), i-a determinat pe membrii Adunării Generale a LPF să aprobe încheierea unui contract de mandat cu SC Capital Properties SRL. Contractul se referea la vânzarea drepturilor de televiziune aferente pachetelor de meciuri 3, 4, 5, 6, 7 și 9, pentru sezoanele competiționale 2011/2012, 2012/2013, 2013/2014. Dragomir, susțin procurorii, a făcut acest lucru „cunoscând faptul că prestațiile înscrise în contractul de mandat respectiv nu aveau să fie executate în fapt (aceste prestații nemaiputând fi, de altfel, executate, întrucât oferta SC RCS RDS SA fusese deja depusă)”.

„În urma încheierii, în aceste condiții, a contractului de mandat nr. 2963/27.06.2011, în perioada 2011 – 2013, inculpatul Dragomir Dumitru a plătit, în mod succesiv, în numele LPF, în contul SC Capital Properties SRL (reprezentată de inculpatul CORBU MIHAI) un comision în sumă totală de 12.102.648 lei, în trei tranșe eșalonate pe trei ani, respectiv 2011, 2012 și 2013”, mai spun procurorii.

Banii au fost dați pentru servicii de intermediere care nu ar fi fost prestate niciodată, potrivit anchetatorilor.

În urma faptelor lui Dragomir, patrimoniul LPF a fost diminuat cu 2,8 milioane de euro, mai susțin procurorii.

„Sumele sus-menționate transferate de LPF în contul SC Capital Properties SRL au fost virate ulterior de inculpații Corbu Mihai și Radu-Arhire Alexandru-Mădălin, mai întâi, în conturile unor societăți comerciale de ‘tranzit’, iar din acestea în conturile unor societăți comerciale cu comportament de tip ‘fantomă’ – controlate de inculpații Negoescu Tiberiu-Constantin și Păun Cristian-Nicolae, de unde au fost retrase în numerar și restituite ‘la sacoșă’ dispunătorilor plăților”, mai arată Parchetul de pe lângă Tribunalul Capitalei.

De asemenea, în 2013, Dumitru Dragomir, tot în calitate de președinte al Ligii, a înregistrat în documentele contabile ale LPF, precum și în celelalte documente legale operațiuni fictive, ce constau în achiziții nereale de servicii în valoare de 3.250.800 lei de la SC Capital Properties SRL, în scopul sustragerii de la îndeplinirea obligațiilor fiscale și cauzând un prejudiciu estimat bugetului de stat în cuantum total de 1.300.320 lei, din care 780.192 lei reprezentând TVA, iar 520.128 lei, impozit pe profit.

Dosarul urmează să fie soluționat de magistrații de la Tribunalul București.

Pentru recuperarea prejudiciului și confiscarea sumelor „spălate”, au fost puse sub sechestru bunuri ale inculpaților în valoare totală de 46.000.000 lei, între care trei imobile ale fostului șef al LPF.

Sursa: MEDIAFAX

La 7 aprilie, Dumitru Dragomir și oamenii de afaceri Mihai Corbu și Radu Arhire au fost reținuți, iar Tribunalul București a decis, o zi mai târziu, cercetarea primului în stare de libertate, iar a celorlalți doi, în arest preventiv.

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul lor
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul lor
Se pregătește o lovitură fără precedent în Formula 1
Se pregătește o lovitură fără precedent în Formula 1
Andreea nu este singura victimă a lui Mirel! Ce i-a făcut fostei iubite într-o criză de gelozie?!
Andreea nu este singura victimă a lui Mirel! Ce i-a făcut fostei iubite într-o criză de gelozie?!
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă îi dă cineva!"
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă…
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Mărturia Alinei, mama fetiţelor de 2 şi 4 ani otrăvite de tată, în Spania. Stă zi şi noapte la mormântul lor.
Mărturia Alinei, mama fetiţelor de 2 şi 4 ani otrăvite de tată, în Spania. Stă zi şi noapte la mormântul…
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Să-i fie ţărâna uşoară! Vedeta mutilată cu ciocanul de soţul ei, mesaj şocant despre tatăl celor două fete ale sale!
Să-i fie ţărâna uşoară! Vedeta mutilată cu ciocanul de soţul ei, mesaj şocant despre tatăl celor două fete ale sale!
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe ultimul drum al tinerei
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe ultimul drum al tinerei
CARNEA DE PUI din magazine. Anunțul venit de la cel mai înalt nivel: Să fie foarte clar
CARNEA DE PUI din magazine. Anunțul venit de la cel mai înalt nivel: Să fie foarte clar
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
Hagi s-a liniștit: Ianis merge sigur în Germania! Avem premianții și corigenții lotului pentru Euro ANALIZĂ
Hagi s-a liniștit: Ianis merge sigur în Germania! Avem premianții și corigenții lotului pentru Euro ANALIZĂ
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Praful saharian ar putea afecta această piesă a mașinii
Praful saharian ar putea afecta această piesă a mașinii
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup