Dorin Rotariu, nemulțumit de suporterii dinamoviști: „Să mă înjure, mi se pare exagerat. Normal că m-a afectat”. Ce jucători de la Steaua crede că sunt cei mai valoroși din Liga 1 și câte game-uri i-ar lua Simonei Halep

Dorin Rotariu, nemulțumit de suporterii dinamoviști:
  • Publicat:
  • Actualizat:

Dorin Rotariu (19 ani) este unul dintre jucătorii tineri de la care se așteaptă, an de an, să crească în ceea ce privește evoluțiile sale la Dinamo. În conflict cu galeria din cauza impresarului, în scădere de formă față de sezonul trecut, când părea să inventeze câte ceva meci de meci, mijlocașul a vorbit despre ultimul an, unul care, spune el, l-a maturizat din multe puncte de vedere, făcându-l să realizeze lucrurile cu adevărat importante. Rotariu a discutat și despre plecarea lui Flavius Stoican de la echipă și numirea lui Ionel Dănciulescu pe banca tehnică, dezvăluind faptul că, dacă în trecut îi spunea „Danciu”, lucrurile par să se fi schimbat în ultima perioadă.

Întrebat despre jucătorul preferat din acest sezon, Dorin Rotariu a surprins, oferind exemple de la echipa rivală, Steaua. Același lucru s-a întâmplat atunci când a fost rugat să spună numele celui mai dificil adversar de până acum. Conform Digisport, mijlocașul își petrece timpul liber jucând tenis, dar e convins că nu i-ar lua niciun game Simonei Halep.

„Eu am rămas la fel, muncesc, sunt ca anul trecut”

Cât de mulțumit ești de evoluțiile tale din acest sezon?
Tot e loc de mai bine. Totuși, eu sunt mulțumit de evoluția mea în general, chiar dacă nu am dat 10 goluri sau nu sunt golgheter. Chiar dacă unii nu observă, pentru mine e un nivel mai bun decât anul trecut, chiar dacă alții cred altceva. Eu am muncit la toate capitolele, și la cele la care sunt bun, și la cele la care nu sunt bun.

Dar ești conștient că lumea așteaptă mai mult de la tine?
Și eu aștept mai mult de la mine, nu doar lumea. Dar eu am rămas în continuare la fel, muncesc, sunt la fel ca anul trecut.

Au fost și unele discuții legate de faptul că ai fi deficitar la capitolul fizic.
Eu am muncit și la capitolul ăsta, am crescut și aici, se vede acest lucru, chiar dacă nu e o mare diferență. Dar asta pentru că, nu știu ce se întâmplă, dar eu cresc în înălțime în continuare. La fiecare șase luni cresc câte 1-2 cm. Și e destul de…

Lucrezi suplimentar la sala de forță?
Da, și înainte, și după antrenament. Și am pus și masă musculară, e diferență mare între cum eram când am venit și cum sunt acum. Dar am zis de ce nu se vede prea mult…

„Vreau să fac performanță, nu bani”

Când crezi că ar fi cel mai potrivit pentru tine să pleci afară?
Nu știu, e o întrebare interesantă. Sunt mai mulți factori, mai multe discuții pe tema asta. Eu aș dori la un moment dat să plec, nu știu când… Cel mai mult mi-ar plăcea în Anglia. Nu atât ca fotbal, cât ca țară. Am fost acolo și m-a impresionat.

S-a vehiculat ca sumă de transfer 3 milioane de euro, atât ar cere Dinamo pentru tine. Cum ți se pare?
Mi se pare mult pentru un jucător de 19 ani, mi se pare o sumă mare. Normal. Mai ales că joc într-un campionat precum România și o sumă de 3 milioane de euro e mare și mai ales pentru un jucător tânăr.

La vârsta ta te-ar tenta și o ofertă foarte bună financiar din zona arabă? Ai pleca acolo doar pentru bani?
Nu. Vreau să fac performanță, nu bani. Normal, ai sta pe gânduri când vin milioane dintr-o parte, dar în momentul de față nu m-ar tenta să merg acolo.

„A plecat domnul Stoican, care ne-a unit, a pus suflet în tot ce a însemnat Dinamo”

Cât de mult te-a surprins plecarea lui Flavius Stoican?
M-a surprins foarte mult, pentru că a fost mult timp cu noi, a făcut lucruri pe care nu cred că le poate face oricine cu Dinamo, mai ales în stadiul în care era. A reușit mai mult decât își imagina multă lume. Dacă eram atenți doar la un meci să câștigăm trei puncte eram acolo în față…

Te-a emoționat discursul lui de plecare?
Da, normal. A plecat domnul Flavius Stoican, care ne-a unit, a pus suflet în tot ce a însemnat și Dinamo, dar și în afara terenului, ne-a adunat, ne-a făcut pe toți să fim ca frații. Acum i-a luat Danciu locul, sperăm să rămânem la fel.

Cum e Danciu antrenor?
E un om care ne cunoaște pe majoritatea, ne știe foarte bine și știe cum să vorbească cu noi. Nu e unul care vine și ne ia de la zero. Din punct de vedere fizic, e la fel ca atunci când era jucător. Se mai bagă și la antrenamente cu noi.

Tu cum i te adresezi?
Păi Mister, e antrenor acum, s-a schimbat…

Și înainte cum îi spuneai?
Danciu.

„În România se vorbește mult, dar se face puțin. Vorbele nu înseamnă nimic”

Cine crezi că e cel mai bun jucător din Liga 1?
Aș spune Keșeru și Sânmărtean.

Dar cel mai greu adversar pe care l-ai avut?
În acest sezon? Varela.

Se vorbește acum de faptul că Dinamo ar putea ieși din insolvență chiar în acest sezon.
În România e normal, se vorbește mult, dar se face puțin. Pentru noi, până nu se va întâmpla acest lucru, vorbele nu înseamnă nimic. Dar ne dă speranță că unii oameni sunt pozitivi și e un lucru bun pentru noi.

Nu a fost niciun jucător de la Dinamo la echipa națională. Ați discutat între voi acest lucru?
Faptul că am pierdut mai multe meciuri, probabil că ăsta a fost motivul. Domnul Anghel Iordănescu cheamă jucători numai de la echipe care sunt în formă sau au un psihic bun, ca să vină la națională în formă. Sperăm să ne revenim acum la final și să cheme și de la Dinamo, pentru că sunt jucători talentați și merită.

„Îmi dă cu minus dacă joc contra Simonei Halep”

Cum e Dorin Rotariu în afara terenului? Cum te relaxezi?
Alții preferă altceva, eu prefer să merg la film, la grădina zoologică… Dar cel mai mult îmi place să joc tenis de câmp. Am făcut mulți ani tenis și ăsta ar fi primul lucru pe care l-aș face într-o zi liberă.

Câte game-uri crezi că i-ai lua Simonei Halep?
Aaa, zero, minus, îmi dă cu minus (râde).

Cum te-ai caracteriza în câteva cuvinte?
Nu țin ură, nu prea mint… Cam ăsta sunt.

Cu ce vise ai intrat în fotbal?
Vise foarte mari. Când ești mic, visezi cât mai sus, cât mai departe. Și acum visez să joc la Barcelona sau Real Madrid, unde se câștigă milioane de euro.

„Să mă înjure galeria, mi se pare exagerat. Nu mi se părea logic de ce reacționează în felul ăsta”

Cât de mult te-au afectat momentele în care erai fluierat, în care ți se punea la îndoială atașamentul față de Dinamo?
E un lucru negativ că s-au gândit la așa ceva. Eu, când am venit de la Timișoara la 17 ani, am venit cu inima deschisă la Dinamo, am fost trup și suflet pentru Dinamo. Și pentru simplul fapt că nu știu ce au crezut ei, să te injure mi se pare exagerat. Dar a fost chiar mai mult decât atât, au fost încontinuu, și normal că m-au afectat. Mai ales că nu mi s-a părut în regulă, adică nu mi se părea logic de ce reacționează în felul ăsta.

Te-au maturizat mai repede acele momente?
M-au ajutat, m-au învățat să fiu altfel, să văd oamenii altcumva, să-i citesc după cum vorbesc, după cum reacționează la anumite lucruri. Să nu crezi tot ce-ți zice lumea, că tot ce e în jurul tău e bine, că sunt și persoane care vor să te vadă trist, dărâmat, închis în tine, să fii într-o degringoladă totală.

Cine te-a ajutat cel mai mult atunci?
Familia. Familia a fost singura și încă vreo două personae care într-adevăr m-au ajutat. Unchiul și tata au trecut și ei prin astfel de lucruri și m-au ajutat mult.

Ai fost dezamăgit de unii oameni?
De unii? De majoritatea. Nu știu câte persoane au trecut prin ce am trecut eu să vadă cum pot să te lase anumite persoane baltă, cum pot să nu te ajute când ei puteau să facă asta, pur și simplu, chiar nu trebuiau să facă foarte multe…

sursă interviu: DigiSport

Sorina Oprițescu / Redactor
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut: 'Dacă era în București, poate puteam să fug jumătate de oră'
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut: 'Dacă era în București, poate…
Adio, Real Madrid! I-a spus „nu” lui Florentino Perez și pleacă la finalul sezonului
Adio, Real Madrid! I-a spus „nu” lui Florentino Perez și pleacă la finalul sezonului
Scene sfâșietoare la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce s-a întâmplat la cimitir, în timp ce sicriul cu trupul neînsuflețit al bărbatului era coborât în groapă?
Scene sfâșietoare la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce s-a întâmplat la cimitir, în timp ce sicriul cu trupul neînsuflețit al…
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și adio de la Antena 1
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și…
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma uriaşă e plătită de o companie a familiei conducătoare din Emirate
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma uriaşă e plătită de o…
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Ce studii are cea mai frumoasă femeie din România. Interdicţia pe care i-a pus-o soţului ei: Doar două ore, în weekend!
Ce studii are cea mai frumoasă femeie din România. Interdicţia pe care i-a pus-o soţului ei: Doar două ore, în…
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
ITP 2024. OBLIGATORIU pentru toți șoferii care trebuie să facă inspecția tehnică periodică
ITP 2024. OBLIGATORIU pentru toți șoferii care trebuie să facă inspecția tehnică periodică
Ce a moștenit fiica lui Costel Corduneanu, la doar 12 ani. Elisa a...
Ce a moștenit fiica lui Costel Corduneanu, la doar 12 ani. Elisa a...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post la altul după ce au cunoscut celebritatea
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post la altul după ce au…
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici în cazul reluării negocierilor de pace
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici în cazul reluării negocierilor de pace
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
Ce înregistrează, de fapt, „CUTIA NEAGRĂ” a mașinii? Devine obligatorie din iulie
Ce înregistrează, de fapt, „CUTIA NEAGRĂ” a mașinii? Devine obligatorie din iulie
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen