"Domnule Crăciunescu, a fost penalty la Benzar?" Verdict cât se poate de clar dat de fostul mare arbitru

16 apr 2018 14458 afişări Comentează şi tu Liga 1
"Domnule Crăciunescu, a fost penalty la Benzar?" Verdict cât se poate de clar dat de fostul mare arbitru

Fostul mare arbitru Ion Crăciunescu e de părere că Marius Avram a comis o mare greşeală în minutul 26 al meciului Astra - FCSB, când a dictat un penalty controversat după un duel între Laurenţiu Buş şi Romario Benzar.

Fundaşul dreapta al celor de la FCSB a încercat să intre în careul advers, a simţit o mână pe spate şi s-a prăbuşit imediat, iar Avram nu a stat pe gânduri şi a arătat punctul cu var, sigur că fotbalistul adus de la Viitorul a fost faultat. Dar reluările nu au arătat doar că ţinerea lui Buş a fost fără intensitate, ci şi că faultul nu s-a produs în interiorul careului, ci imediat după linia de 16 metri, lucru remarcat şi de Ion Crăciunescu: "Ţinerea se produce în afara careului, uitaţi-vă la el. Mâna stângă e în afara careului, nu poate fi pe linie sau în suprafaţa de pedeapsă în niciun moment. El a mutat o lovitură liberă, pentru că aşa a judecat...a mutat-o din afara careului înăuntrul lui. Se judecă după locul de contact, care e în afara careului. Bine, la Avram toate sunt ca de baschet...A luat mâna de pe el, cu piciorul drept e în interiorul careului şi cu stângul e în afara lui. Dacă nu vrei să faci ceva rău, nu ai cum să te păcăleşti. Nu este o fază grea, pentru că jucătorul (n. red - Benzar) rămâne în afara careului. Mi s-a părut că faultul a fost dat uşor, să zicem că a fost fault, dar tot în afara careului e", a spus fostul şef al Comisiei Centrale a Arbitrilor, la Digi Sport.


 

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.