Dinamo – Poli Iași 3-0. „Câinii” au mușcat cu sete din moldoveni. Montini a fost de neoprit, Daniel Popa s-a reabilitat

Dinamo - Poli Iași 3-0.
  • Publicat:
  • Actualizat:
  • Vezi AICI rezultatele înregistrate în prima etapă din 2019.

Dinamo – Poli Iași 3-0 (Montini 7, 69, D. Popa 90+3)
Stadion: Dinamo (București)
Arbitru: Horațiu Feșnic (Cluj-Napoca). Asistenți: Valentin Avram (București) și Alexandru Cerei (Cluj-Napoca) .

â–ºDinamo: McDermott – Sorescu, Klimaviciuss, R. Grigores, N. Aliji – I. Filips – Jaadi, Rachid (Mustoe 53), Nistors – Zenke (D. Popa 63) – M. Montini (N’Diaye 75)
Rezerve: Muțiu –  D. Ciobotariu, Marco Ehmann, G. Crețu
Antrenor: Mircea Rednic

â–ºPoli Iași: D. Rusu – Gallego (Bosoi 30), Gardoșs, Frăsinescu, Sin – Qakas, Cioinac – Platini, Flores (Enoh 73), P. Petre – Sanoh (Burlacu 61)
Rezerve: Peralta – Bădic, Zaharia, Mihăescu
Antrenor: Flavius Stoican

â–ºMinutul 90+4: Fluier final. Dinamo câștigă cu 3-0 și rămâne în cursa pentru playoff. „Câinii” au nevoie ca Astra să câștige maxim un meci și să piardă cel puțin un joc în ultimele patru etape, pentru a mai spera la locul 6. Desigur, ar fi nevoie ca băieții lui Rednic să câștige tot până la final. Mai sunt încă patru echipe peste Dinamo, însă calculele totale sunt de ordinul sutelor de mii.


â–ºMinutul 90+3: GOOOL Dinamo!  Dan Nistor îi pasează lui Daniel Popa la 16 metri, care șutează pe jos, din întoarcere, la colțul scurt. Rusu a fost prins pe contre-pied, iar mingea s-a scurs în plasă. 3-0 pentru Dinamo! Este al doilea 3-0 pentru Dinamo din acest sezon, pe teren propriu, după acel succes cu Craiova.


â–ºMinutul 90: Poli Iași caută golul de onoare. McDermott a fost la un pas să fie bătut de Klimavicius, dar devierea fundașului a trecut milimetric pe lângă propria poartă.


â–ºMinutul 73: Ultima schimbare pentru Poli Iași. Flavius Stoican mută pentru a treia oară: intră Enoh, iese Flores.


â–ºMinutul 69: GOOOL Dinamo! „Cholo”Mircea Rednic a mizat astăzi pe cartea contraatacului și are de câștigat. Mattia Montini ajunge la șase goluri marcate în șase meciuri, în Liga 1 Betano. Dan Nistor a scăpat în flancul stâng, după ce a fost lansat de Daniel Popa. Decarul lui Dinamo a fost altruist, a centrat în fața porții, iar Montini a venit demarcat și a avut de îndeplinit o simplă formalitate.


ALEXANDRU DOBRE / MEDIAFAX FOTO


â–ºMinutul 62: Scapă Poli Iași. Aliji a centrat din stânga, fundașii lui Stoican au respins cu greu, dar balonul a revenit la Aliji. Șeptarul a trimis pe jos de această dată, mingea a ricoșat până la Jaadi, care a trimis cu boltă spre poartă, însă Montini n-a reușit să împingă mingea în plasă. Rămâne 1-0 pentru Dinamo și se pregătește introducerea lui Daniel Popa.


â–ºMinutul 60: Probleme pentru Rednic. După Klimavicius, a venit rândul lui Ricardo Grigore să fie avertizat. Amândoi fundașii centrali de la Dinamo au luat cartonașul galben, iar pe lângă ei, Horațiu Feșnic l-a avertizat și pe Ioan Filip. Niciun jucător de la Poli Iași nu a văzut galbenul.


â–ºMinutul 56: Ocazie pentru Poli Iași. Patrick Petre a trimis la 11 metri, dintr-o lovitură liberă, dar Sanoh a reluat peste poartă, dintr-o poziție ideală. Dinamo rămâne în avantaj, scor 1-0.


â–ºMinutul 53: Prima schimbare la Dinamo.  Mircea Rednic îl aruncă în luptă pe englezul Mustoe, în locul lui Rachid Ait-Atmane. Omul trecut în copilărie prin academia lui Liverpool debutează în Liga 1 Betano. Rămâne de văzut dacă va juca în linia mediană, sau dacă va trece în flancul stâng al apărării, iar Aliji va fi cel avansat.


â–ºMinutul 45+2: S-a reluat jocul. Cei doi antrenori n-au mai efectuat modificări la pauză.


â–ºMinutul 45+2: Pauză. Dinamo conduce după primele 45 de minute. Mattia Montini e clar un atacant pe care Mircea Rednic se poate baza. Pe lângă golul marcat în debut, italianul a mai avut două ocazii importante. Poli Iași nu a avut vreo ocazie importantă în primele 45 de minute, astfel că Stoican e nevoit să schimbe ceva la pauză.


â–ºMinutul 45+1: Nistor îl testează pe Rusu.  Mijlocașul dinamovist a șutat puternic de la 16 metri, însă n-a reușit să cadreze șutul. Rusu a rămas pe mijloc și a reținut balonul.


â–ºMinutul 40: Montini ratează din nou. Andrei Sin a încercat să-i întoarcă lui Florin Gardoș, la 16 metri, dar Mattia Montini a interceptat. Italianul a mai făcut doi pași în lateral, după care a încercat să-l învingă pe Denis Rusu cu un șut la colțul scurt. Mingea s-a scurs pe lângă bara din stânga lui Rusu, spre disperarea lui Rednic. Nistor venea demarcat din spate, însă Montini a preferat să finalizeze.


ALEXANDRU DOBRE / MEDIAFAX FOTO


â–ºMinutul 35: O nouă șansă pentru Dinamo. Montini a finalizat cu șut un contraatac tăios al „câinilor”. Denis Rusu a reușit să respingă, iar Sin a respins mai în afara terenului. Moldovenii au avut câteva momente în care au fost la conducerea jocului, dar nu s-a concretizat vreo ocazie importantă, astfel că dinamoviștii au declanșat ofensiva.


â–ºMinutul 30: Florin Gardoș a revenit pe teren, dar Stoican a făcut altă schimbare.  Antrenorul oaspeților l-a scos pe Adria Gallego și l-a aruncat în teren pe Gabriel Bosoi. Gardoș a fost bandajat și poate continua jocul. Între timp, jocul s-a mai calmat, iar Dinamo parcă a luat piciorul de pe accelerație.


â–ºMinutul 23: Probleme pentru Gardoș. Ricardo Grigore la lovit cu brațul în figură pe fundașul venit de la Craiova, în timpul unui duel din careul lui Dinamo. Gardoș s-a ales cu nasul spart, astfel că a fost adus la margine pentru a primi îngrijiri medicale. Rămâne de văzut dacă Gardoș va mai juca sau nu.


â–ºMinutul 11: Ocazie pentru Dinamo.  Simon Zenke scapă singur cu Rusu, îl ia la țintă pe portarul advers, iar Montini reia și el pe lângă poartă, pe respingere. Dinamo domină începutul de meci, iar fanii prezenți în PCH încep să-și facă prezența simțită. Totul merge perfect pentru Dinamo în acest moment.


â–ºMinutul 7: GOOOL Dinamo! Mattia Montini înscrie cu capul, pentru 1-0, după o ocazie mare ratată de Zenke. Italianul ajunge la cota patru în Liga 1 Betano. Dinamo a început în forță meciul, fundașii stau undeva la centrul terenului, iar moldovenii sunt sufocați. E clar că Stoican nu se aștepta la un asemenea debut, iar golul lui Montini îi pică perfect lui Rednic.


ALEXANDRU DOBRE / MEDIAFAX FOTO


â–ºMinutul 2: Banner în memoria lui Cătălin Hîldan. PCH a arborat următorul mesaj: „Trebuia să suflu in tort și să povestim cum băteam pe Steaua și noi pe steliști… Dar în schimb a mai trecut un an și suntem tot mai triști.”


Foto: ProSport


â–ºMinutul 1: Start în „Groapă”. Lovitura de începere le-a aparținut gazdelor. Dinamo e obligată să câștige pentru a mai păstra șanse teoretice în lupta pentru playoff.


ALEXANDRU DOBRE / MEDIAFAX FOTO


â–º19:44 Danciulescu speră la un succes: „Nu este ușor, având în vedere că au venit mulți jucători noi. Timpul nu lucrează în favoarea noastră. Este foarte greu să ajungem în playoff. Trebuie să formăm o echipă competitivă pentru sezonul următor. Important e să câștigăm azi, pentru a prinde încredere. Tot am vorbit de reconstrucții și așa mai departe. În general mă feresc de cuvinte de genul ăsta. Îmi doresc ca acest implant să fie reușit. E un risc pe care ni-l asumăm, nu e ușor, dar am încredere în nea Mircea”, a spus oficialul dinamovist, pentru Digi Sport.


â–º18:52 Prea puțini. Conform informațiilor ProSport, circa 1000 de oameni vor asista la meciul din această seară.


â–º18:33 Avem echipele de start. În primul 11 al lui Rednic se regăsesc cinci jucători care n-au mai evoluat în tricoul alb-roșu până acum. Sorescu, Ricardo Grigore, Ioan Filip și Dan Nistor sunt românii titulari de la Dinamo. De partea cealaltă, Flavius Stoican începe cu Gardoș titular.

Florin Gardoș nu a mai fost titular în Liga 1 Betano de pe data 20 3 august 2018, când a fost trimis din primul minut în meciul Craiova – Concordia Chiajna scor 0-1. De atunci, au trecut 16 etape în care Gardoș fie a rămas pe bancă, fie în tribune. Totul se trage de la o dispută cu antrenorul Craiovei, Devis Mangia. Rămâne de văzut cum se va descurca în această seară.


Dinamo începe anul 2019 de pe locul 11, cu doar 22 de puncte acumulate și abordează prima partidă oficială din 2019 cu un lot modificat din temelii, Rednic aducănd pănă în prezent nu mai puțin de 12 jucători din toate colțurile lumii. De partea cealaltă, ieșenii lui Stoican sunt pe 10, cu șase puncte mai mult, iar fanii moldovenilor așteaptă și ei să vadă la lucru transferurile din această iarnă, printre cele mai notabile fiind cele ale lui Florin Gardoș și Andrei Burlacu.

Deși accederea în playoff a lui Dinamo pare mai mult un obiectiv iluzoriu al conducerii și al fanilor, Mircea Rednic încă mai păstrează speranțe, lucru anunțat chiar la conferința de presă de dinaintea partidei cu Poli Iași: „De ce să nu fiu încrezător? Nu e imposibil!”. Totuși, pentru a păstra minime șanse, dinamoviștii sunt obligați să învingă diseară, în partida din „Ștefan cel Mare”.

„Din momentul ăsta, responsabilitatea îmi aparține mie sută la sută. De ce să nu fiu încrezător? Important este ca noi să câștigăm toate meciurile ca să avem șanse la play-off. Nu e imposibil! Perioada de transferuri încă nu s-a terminat”, a spus Rednic.

„Ne așteaptă o partidă foarte grea. Este una dintre cele cinci finale rămase pentru noi și o tratăm ca atare. Suntem conștienți că putem obține o victorie, pentru că am în componență jucători care au demonstrat că pot face performanță, în condiții destul de grele. Am încredere în jucători că vor face o partidă mare”, a declarat și Stoican, care nu îi dă nicio șansă echipei sale de suflet la play-off: „Cred că ar fi o minune dacă ar ajunge acolo”.

Octavian Vasilescu / Redactor
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Simona Halep, tot mai aproape de retragerea din tenis? Ce lovitură: a fost exclusă
Simona Halep, tot mai aproape de retragerea din tenis? Ce lovitură: a fost exclusă
A venit răspunsul CNA, după sesizarea în care s-a cerut interzicerea alăturării numelui ”București” denumirii CSA Steaua
A venit răspunsul CNA, după sesizarea în care s-a cerut interzicerea alăturării numelui ”București” denumirii CSA Steaua
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota 10 a „Reginei” la 62 de ani
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota 10 a „Reginei” la 62…
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Mister în Slănic Prahova, după ce o stradă s-a surpat din senin. Craterul se măreşte pe măsură ce trec orele
Mister în Slănic Prahova, după ce o stradă s-a surpat din senin. Craterul se măreşte pe măsură ce trec orele
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Alexandra Stan s-a filmat fără sutien şi le-a pus o întrebare fanilor! Ce a vrut să afle excentrica artistă
Alexandra Stan s-a filmat fără sutien şi le-a pus o întrebare fanilor! Ce a vrut să afle excentrica artistă
Zanni este câștigătorul Survivor 2024?! Cum s-a dat de gol, după ce s-a întors din Republica Dominicană
Zanni este câștigătorul Survivor 2024?! Cum s-a dat de gol, după ce s-a întors din Republica Dominicană
Legea se schimbă în toată România. Decizie pentru părinții care au copii
Legea se schimbă în toată România. Decizie pentru părinții care au copii
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Halep, la mâna italienilor: ultima șansă a Simonei de a juca la Roma depinde de niște criterii clare
Halep, la mâna italienilor: ultima șansă a Simonei de a juca la Roma depinde de niște criterii clare
O româncă va arbitra returul unei semifinale din UEFA Women’s Champions League
O româncă va arbitra returul unei semifinale din UEFA Women’s Champions League
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate buzunarele
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate buzunarele