OFICIAL Dezastru pentru „U”: Concordia a câștigat litigiul în cazul Marius Martac. „Șepcile” pierd meciul la masa verde

OFICIAL Dezastru pentru
  • Publicat:
  • Actualizat:
  • FRF a dat dreptate Concordiei Chiajna, care a contestat dreptul de joc al lui Martac, în meciul direct. Astfel, „U” Cluj va pierde partida la „masa verde”. Pe teren, cele două formații remizaseră, scor 1-1.
  • Fundașul adus în iarnă a evoluat și în meciul cu ACS Poli, câștigat de Universitatea, scor 2-1, dar timișorenii nu au contestat utilizarea sa. Federația se poate însă autosesiza, caz în care „U” ar pierde și această partidă.

UPDATE 11:30 Formația Universitatea Cluj pierde la masa verde partida cu Concordia Chiajna din cadrul etapei a XXII-a a Ligii I, încheiată pe teren la egalitate, scor 1-1, conform deciziei Comisiei de Recurs a FRF care a constatat că folosirea jucătorului Marius Martac de către echipa ardeleană a fost nelegală.

Conform site-ului oficial al Ligii Profesioniste de Fotbal, Comisia de Recurs a FRF a desființat, joi, decizia Camera Națională de Soluționare a Litigiilor (CNSL) în cazul Marius Martac, și a dat câștig de cauză clubului Concordia Chiajna. „Admite recursul. Modifică în totalitate hotărârea CNSL din 2 aprilie 2014. Constată că legitimarea jucătorului este nelegală. Definitivă și irevocabilă. Hotărârea poate fi atacată la TAS în termen de 21 de zile”, se arată în soluția Comisiei de Recurs.

Gruparea Universitatea Cluj anunță pe site-ul său oficial că meciul din deplasare cu Concordia va fi omologat cu scorul de 3-0 la masa verde. „Ilfovenii au contestat dreptul de joc al fotbalistului înaintea partidei directe, încheiate la egalitate, 1-1. În urma deciziei Comisiei de Recurs, jocul va fi omologat cu scorul de 0-3 la masa verde pentru echipa din Chiajna, astfel că Universitatea pierde un punct și ajunge la un total de 32”, se menționează pe site-ul ciatat.

Administratorul special al U. Cluj, Vlad Munteanu, susține că legitimarea lui Marius Martac este valabilă. „Am luat act de decizia Comisiei de Recurs, așteptăm motivarea pentru a decide exact pașii pe care-i vom urma în recuperarea punctului obținut de echipa noastră pe teren. Dreptatea este de partea noastră, mai ales că Liga Profesionistă de Fotbal ne-a înștiințat oficial că, din punctul de vedere al regulamentului, legitimarea lui Marius Martac este valabilă”, a spus Vlad Munteanu.

Universitatea Cluj susține că Liga Profesionistă de Fotbal, prin avocatul Paul Alexandru Mincu, din cadrul Departamentului de Competiții, a informat gruparea ardeleană că transferul fundașului dreapta este efectuat conform regulamentelor în vigoare.

„Jucătorul fusese transferat temporar de la clubul Oțelul Larisa la clubul Corona 2010 Brașov, pentru perioada 07.08.2013 – 30.06.2014. Prin hotărârea irevocabilă nr. 10 din 29.01.2014, pronunțată în dosar, comisia cu atribuții jurisdicționale a constatat încetarea raporturilor contractual între Martac Marius Mădălin și Corona 2010 Brașov. Fiind liber de contract, jucătorul a beneficat de dispozițiile art. 19.2 din RSTJF, potrivi cărora: «În situația unui transfer temporar, în cazul în care contractul cu clubul cesionar încetează înaintea transferului temporar, jucătorul are dreptul ca, în perioadele de transfer, să revină la clubul cedent, dacă acesta solicită, sau să încheie un nou contract cu un alt club numai pentru perioada de până la expirarea transferului temporar». (…) În opinia noastră, este evident că opțiunea privind întoarcerea la vechiul club sau alegerea unui nou club până la împlinirea perioadei inițiale a transferului temporar aparține jucătorului (…) În cazul de față, fotbalistul a ales să încheie un contract cu un nou club, astfel că o eventuală solicitare pentru revenirea jucătorului este ireleventă și nu poate suprima dreptul de opțiune al jucătorului. (…) Opinăm că legitimarea jucătorului este efectuată în mod regulamentar, iar Martac Marius Mădălin are drept de joc pentru Campionatul Național”, se arată în răspunsul primit de la LPF publicat, joi, pe site-ul oficial de gruparea clujeană.


Veste teribil de proastă pentru Universitatea Cluj, primită astăzi din partea FRF. Comisia de Recurs a dat dreptatea Concordiei Chiajna, care a contestat dreptul de joc al lui Marius Martac, în partida încheiată 1-1. Fotbalistul a fost transferat temporar de Oțelul Larisa la Corona Brașov pentru perioada 07.08.2013 – 30.06.2014, dar acesta și-a încheiat contractul cu brașovenii înainte de expirarea termenului pentru transferul temporar și a semnat cu Universitatea. Inițial, Departamentul Competiții al LPF a dat dreptatea Universității în litigiul cu Chiajna.

Jucătorul are dreptul ca, în perioadele de transfer, să revină la clubul cedent, dacă acesta solicită, sau să încheie un nou contract cu un alt club numai pentru perioada de până la expirarea transferului temporar. În cazul de față, fotbalistul a ales să încheie un contract cu un nou club. Opinăm că legitimarea jucătorului este efectuată în mod regulamentar, iar Marius Martac are drept de joc pentru Campionatul Național„, a scris în răspunsul LPF din 13 martie.

Numai că oficialii Chiajnei s-au adresat și Comisiei de Recurs, din cadrul FRF, deoarece au contestat legitimarea lui Martac și nu dreptul său de joc, iar Federația se pare că a dat dreptate Chiajnei. În urma acestei decizii, Universitatea va pierde cu 0-3 meciul cu formația din Chiajna. Dacă decizia nu se va modifica, „U” Cluj va rămâne pe locul 12, cu 32 de puncte, cu doar două mai multe decât FC Brașov, formație clasată în acest moment pe ultimul loc retrogradabil, 15.

Se autosesizează Federația?
Sunt șanse mari ca Universitatea să piardă și meciul cu ACS Poli, cu 0-3, din cauză că l-a utilizat pe Martac și în acel joc. Timișorenii nu au depus contestație înainte de meci ca să poată contesta și ei utilizarea jucătorului, dar în aceste cazuri Federația se poate autosesiza, așa cum s-a mai întâmplat. În acest caz, clujenii ar pierde încă 3 puncte în clasament (pe teren s-au impus cu 2-1) și ar pica până pe locul 15, cu 29 de puncte.

„Am luat act de decizia Comisiei de Recurs, iar până vineri așteptăm motivarea pentru a știi exact pașii pe care trebuie să-i urmăm. Dreptatea este de partea noastră”, Vlad Munteanu, președinte U Cluj.

Concordia Chiajna a terminat la egalitate pe teren propriu, scor 1-1 (0-1), cu Universitatea Cluj, într-un meci din etapa a XXII-a a Ligii I.

Golurile au fost marcate de Onduku ’74 pentru gazde și Lemnaru ’13 pentru oaspeți.

Concordia Chiajna: Râmniceanu – Leca, Bambara, Dima, Melinte – Onduku (Coșereanu ’81), Serediuc – Purece, Papasterianos, Roșu – Welington (Zaharia ’32). Antrenor: Ionuț Chirilă.

Universitatea Cluj: Niculescu – Martac, Dinu, Abrudan, Târnăcop – Bucșă, Lungu (Calcan ’83) – Kovacs (Menezes ’69), Boutadjine, Borza (Takacs ’74) – Lemnaru. Antrenor: Mihai Teja.

Cartonașe galbene: Papasterianos ’49, Roșu ’90+2 / Kovacs ’45, Lungu ’53, Calcan ’90+2
Arbitri: Sebastian Colțescu (central) – Vladimir Urzică, Daniel Mitruți (asistenți) – Viorel Flueran, Cristian Dumitrică (adiționali) – Florin Păunescu (rezervă)

Licențiat în jurnalism, Vlad Măcicășan a început să colaboreze cu ProSport încă din anii de facultate. Scrie fără întrerupere pentru ProSport de 17 ani, când a și început cariera de jurnalist sportiv. Jurnalist de presă scrisă și tv, Vlad Măcicășan moderează și emisiuni ... citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul lor
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul lor
Se pregătește o lovitură fără precedent în Formula 1
Se pregătește o lovitură fără precedent în Formula 1
„Ne pare rău de fata aceea” Tatăl lui Mirel a izbucnit în plâns după ce și-a vizitat fiul în arest. Nu își mai poate privi copilul în ochi
„Ne pare rău de fata aceea” Tatăl lui Mirel a izbucnit în plâns după ce și-a vizitat fiul în arest.…
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă îi dă cineva!"
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă…
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul.
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de el, şi de fata aceea…
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Horaţiu Moldovan şi-a făcut publică relaţia cu fosta iubită a lui Dragoş Nedelcu! Primele imagini cu cei doi sărutându-se!
Horaţiu Moldovan şi-a făcut publică relaţia cu fosta iubită a lui Dragoş Nedelcu! Primele imagini cu cei doi sărutându-se!
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe ultimul drum al tinerei
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe ultimul drum al tinerei
EXCLUSIV Ungurii, la ani lumină de România. Ungaria ne-a luat fața complet: Profit maxim
EXCLUSIV Ungurii, la ani lumină de România. Ungaria ne-a luat fața complet: Profit maxim
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
Gușă - Vizer, conflictul ia amploare: interviul exploziv care adâncește ruptura din judo
Gușă - Vizer, conflictul ia amploare: interviul exploziv care adâncește ruptura din judo
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Praful saharian ar putea afecta această piesă a mașinii
Praful saharian ar putea afecta această piesă a mașinii
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup