Cupa Ligii LIVE BLOG | Steaua – Pandurii 3-0. Roș-albaștrii câștigă trofeul după o a doua repriză excelentă. Costel Gâlcă obține primul trofeu al sezonului

Redactor:
Florin Marian
Cupa Ligii LIVE BLOG | Steaua - Pandurii 3-0. Roș-albaștrii câștigă trofeul după o a doua repriză excelentă. Costel Gâlcă obține primul trofeu al sezonului
  • Publicat:
  • Actualizat:

21:57 Final de meci! Steaua se impune în finala Cupei Ligii, Costel Gâlcă obține primul trofeu al sezonului


21:46 Eric iese pe targă după un duel cu Vâlceanu și acuză probleme seriose. Pandurii a efectuat toate schimbările


21:41 Ultima schimbare a lui Iordănescu: Eric intră în locul lui Mrzljak


21:37 La scorul de 3-0, Gâlcă îi dă o șansă și tânărului Vâlceanu. Iese Țucudean, autorul ultimul gol


21:32 Buleică intră în locul Nicoară, cel mai periculos om al Pandurilor în prima repriză


21:30 GOOL Steaua! Chipciu recupereaz[ din picioarele lui Vasiljevic și îi trimite în fața porții lui Țucudean care duce scorul la 3-0 (min. 67)


21:16 Autorul primului gol, Gabi Iancu, îi lasă locul lui Rusescu. Gâlcă mai vrea goluri


21:19 II Breeveld primește și el un cartonaș galben


21:18 GOOL Steaua! Adi Popa pătrunde pe partea dreaptă, îl găsește în mijlocul careului pe Chipciu care trimite mingea în vinclu (min. 54)


21:15 Luchin îl scapă din marcaj pe Momcilovic, fundașul gorjenilor reia incredibil, peste poartă, din 3 metri


21:14 II Matulevicius este avertizat pentru proteste. Jucătorii lui Iordănescu au cerut o lovitură liberă din marginea careului


21:13 Țucudean apare pe colțul lung, dar reluarea sa trece milimetric pe lângă. Steaua ratează trei ocazii mari în trei minute


21:11 Chipciu ratează de două ori în aceeași fază. Mingote s-a opus de fiecare dată. Steaua începe în forță și a doua repriză


21:10 Adi Popa se face repede remarcat: centrează periculos în fața porții pentru Țucudean, reluarea atacantului stelist trece puțin pe lângă


21:09 Începe repriza a doua! Adi Popa intră în locul lui Enceanu. Prima schimbare efectuată de Gâlcă


20:45 PAUZĂ‚! Se încheie prima repriză a finalei de pe Arena Națională. Steaua nu a mai contat în atac după golul marcat, Pandurii a controlat primele 45 de minute. Ultima ocazie a gorjenilor a venit în ultimele secunde ale primului act atunci când Luchin a intervenit providențial în fața lui Matulevicius, în careul mic.


20:51 Anton cade în careu și cere penalty, dar brigada de arbitru semnalizează off-side la poziția lui Nicoară (min. 45)


20:39 II Neagu primește și el un cartonaș galben pentru un fault asupra lui Mrzljak (min. 34)


20:36 Nicoară – omul cel mai periculos din tabară Pandurilor. Mijlocașul a executat o lovitură liberă din 25 metri-lateral dreapta, dar șutul nu a prins cadrul porții.


20:28 Nicoară are o nouă ocazie uriașă: șutul său puternic din marginea careului de 16 metri este respins de Niță (min. 23)


20:26 Pandurii are prima ocazie importantă a meciului: Nicoară trage în plasa laterală a colțului scurt (min. 20)


20:24 Edi Iordănescu este nevoit să schimbe rapid: Șandru intră în locul lui Cordoș care iese accidentat


20:19 II Primul cartonaș galben al meciului: Mrzljak este avertizat pentru un fault la mijlocul terenului


20:13 Surprize, surprize pentru spectatorii din sectorul destinat Stelei!


20:09 GOOL Steaua! Iancu deschide scorul în minutul 3 din penalty. Lovitura de la 11 metri a fost obținută de Breeveld


20:06 Partida a început cu o întârziere de cinci minute din pricina unor probleme la plasa porții apărate în prima repriză de Mingote.


20:05 A început prima finală a sezonului! Pandurii are lovitura de start


19:21 Totul este pregătit pentru finală…mai puțin stadionul. Organizatorii așteaptă un număr de 15.000 de spectatori


18:50 Luchin joacă doar pentru a doua oară la Steaua în acest retur. Fundașul a mai evoluat 34 de minute în primul meci din a doua parte a campionatului, derby-ul cu Rapid.


18:46 Echipele de start:

Steaua: Niță – Papp, Tamaș, Luchin, Latovlevici – Breeveld, Neagu – Chipciu, Iancu, Enceanu – Țucudean

Pandurii: Mingote – Ungurușan, Cordoș, Vasiljevic, Momcilovic – Anton, Mrzljak – Răduț, Nistor, Nicoară – Matulevicius


18:36 Adi Popa revine în lot după ce a absentat la meciul cu FC Brașov, iar Papp și Latovlevici vor începe finala din primul minut


18:19 Mihai Roman ratează prima sa finală, din cauza suspendării. Edi Iordănescu nu se poate baza pe serviciile sale, după ce Roman a primit trei cartonașe galbene în Cupa Ligii. Regulile diferă în această competiție și, față de Liga 1, un jucător este suspendat după trei cartonașe galbene, nu după patru.


Steaua sau FCSB cum îi spune Pintilii fostei sale echipe pleacă drept favorită în finala Cupei Ligii. Dar în realitate, jocul este unul echilibrat, mai ales că Gâlcă va miza probabil pe mulți jucători au evoluat mai puțin în acest retur de campionat, așa cum a procedat în această competiție. În plus, nu trebuie uitat faptul că echipa lui Edward Iordănescu a câștigat fără drept de apel ultima întâlnire și singura din acest an dintre cele două formații, cu scorul de 3-1, e drept, pe propriul teren.

Meciul Steaia – Pandurii, din finala Cupei Ligii, va fi transmis în direct, de la ora 20:00, de DigiSport1, Look Plus și DolceSport1 

Este evident că Pintilii nu va juca din primul minut, pentru că s-a antrenat de trei zile cu echipa, după ce a fost accidentat, și pentru că e mult mai indispensabil echipei naționale în meciurile de luna viitoare. Ar fi fost interesant de văzut cum l-ar fi întâmpinat foștii săi colegi de la Steaua, după ultimele declarații.

„Drăgălașul” ar vrea să-i arate vecinului Pintilii ce poate FCSB pe teren

„Pinti e prietenul meu și vecinul meu. Am citit și eu ce a spus. Cred totuși că nu a zis cu răutate acele lucruri despre noi, dar până la urmă orice om are dreptul la opinie. O să-i arătăm în teren că s-a înșelat”, a spus Chipciu, cel poreclit „Drăgălașul” de Gheorghe Șonea de la Radio Iași, la conferința de presă de marți, lucru ce l-a făcut pe stelist să roșească.

Cupa Ligii ar reprezenta primul trofeu din cariera de antrenor atât pentru Gâlcă, dar și pentru Edi Iordănescu. Primul însă are presiunea celor din club care îl sfătuiesc să se gândească la finalul de campionat, în timp ce Edward pare pregătit să așeze trofeul în vitrina săracă a echipei gorjene. „E un moment special pentru Pandurii că am ajuns în finală. Trebuie să câștigăm pentru că istoria îi ține minte doar pe învingători. Ținând cont că se întâlnesc două echipe cu fotbaliști de calitate, cu siguranță că lumea se așteaptă și la un spectacol în teren. Dar eu sunt preocupat de conținut, nu de formă, sunt pragmatic și știu că pe un antrenor doar rezultatele îl mențin în funcție”, a declarat Iordănescu, ușor filozofic.

Care e rețeta financiară a acestei competiții și cu cine ține sponsorul

Dar cât de interesantă e această Cupă a Ligii, într-un final de sezon în care ultimele etape din campionat acaparează atenția microbiștilor români? Ar fi niște aspecte. Primul ar fi de natură pur sportivă. Faptul că e prima ediție poate reprezenta o provocare pentru combatante de a-și trece în istorie și un astfel de trofeu. Apoi, mai e atracția financiară, deloc de neglijat pe „praful” care domnește în Liga 1. Fiecare echipă participantă a primit în prima fază câte 10.000 de euro net, apoi participantele în faza optimilor au fost recompensate cu câte 20.000 euro net, în timp ce cele opt echipe din sferturile de finală au primit câte 25.000 euro net. Semifinalistele Cupei Ligii Adeplast au fost premiate cu câte 50.000 de euro net, iar fiecare finalistă va încasa câte 70.000 de euro net, iar câștigătoarea trofeului va primi 100.000 de euro. În concluzie, câștigătoarea va încasa în total 275.000 de euro, iar finalista 175.000 de euro.

Banii provin probabil din partea firmei Adeplast, pentru că nu degeaba și-a împrumutat numele acestei competiții. Marcel Bărbuț, patronul acestei companii care va fi listată cât de curând la Bursa din București, a recunoscut într-un interviu acordat revistei LPF că e stelist, deși e născut în Oltenia și are o simpatie și pentru Universitatea.

STEAUA – PANDURII, echipele probabile

  • Steaua: Niță – Râpă, Luchin, Varela, Guilherme – Breeveld, Neagu – Popa, Stanciu, Chipciu – Țucudean
  • Pandurii: Mingote – Ungurușan, Cordoș, Vasiljevic, Momcilovic – Răduț, Anton, Nistor, Nicoară – Matulevicius, Shalaj

Meciul va fi condus de vâlceanul Adrian Comănescu (41 de ani), cel care a mai arbitrat în acest sezon și turul semifinalei Cupei României dintre Petrolul și Steaua (1-1). Ultimul joc al Pandurilor pe care Comănescu l-a arbitrat a fost cel pierdut cu Chiajna (0-1), în care vâlceanul l-a eliminat  pe Nistor încă din minutul 37. La cele două linii, Comănescu va fi ajutat de doi bucureșteni, Radu Ghinguleac și Mircea Mihail Grigoriu

 

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Ce s-a ales de Maria Sharapova. Considerată cândva cea mai frumoasă sportivă din lume, a ajuns acum de nerecunoscut
Ce s-a ales de Maria Sharapova. Considerată cândva cea mai frumoasă sportivă din lume, a ajuns acum de nerecunoscut
A murit la câteva ore după ce a jucat în prima ligă: ”Durere mare”
A murit la câteva ore după ce a jucat în prima ligă: ”Durere mare”
Val de reacții după ce Gabriela Cristea și-a filmat soacra „la cratiță”: „Poate înveți măcar de la ea ceva”
Val de reacții după ce Gabriela Cristea și-a filmat soacra „la cratiță”: „Poate înveți măcar de la ea ceva”
Ce a scris presa din Olanda după evoluția lui Radu Drăgușin, înlocuitorul lui Micky van de Ven, din eșecul lui Tottenham
Ce a scris presa din Olanda după evoluția lui Radu Drăgușin, înlocuitorul lui Micky van de Ven, din eșecul lui…
Câtă vechime trebuie să ai ca să primești pensie. Condițiile necesare ca să poți cere pensie anticipată
Câtă vechime trebuie să ai ca să primești pensie. Condițiile necesare ca să poți cere pensie anticipată
BANCUL ZILEI. Bulă și Bubulina dorm. Întins pe tot patul, Bulă sforăie...
BANCUL ZILEI. Bulă și Bubulina dorm. Întins pe tot patul, Bulă sforăie...
ANM a actualizat prognoza meteo până în 15 aprilie. Pentru săptămâna viitoare, meteorologii anunţă încălzire, dar şi ploi abundente
ANM a actualizat prognoza meteo până în 15 aprilie. Pentru săptămâna viitoare, meteorologii anunţă încălzire, dar şi ploi abundente
Un MARE savant AVERTIZEAZĂ: Se va ajunge la o luptă între mașinărie și om
Un MARE savant AVERTIZEAZĂ: Se va ajunge la o luptă între mașinărie și om
Tânăra acuzată că i-a fost amantă lui Laurenţiu Reghecampf, apariţie electrizantă la piscină. Cât de frumoasă este Florentina
Tânăra acuzată că i-a fost amantă lui Laurenţiu Reghecampf, apariţie electrizantă la piscină. Cât de frumoasă este Florentina
Ștefan Bănică Jr. forțează... tinerețea! A scos din dulap cei mai strâmți blugi și... 😲
Ștefan Bănică Jr. forțează... tinerețea! A scos din dulap cei mai strâmți blugi și... 😲
Lovitură pentru cei care vor să cumpere mașini SECOND-HAND. Ce s-a discutat în spatele ușilor închise
Lovitură pentru cei care vor să cumpere mașini SECOND-HAND. Ce s-a discutat în spatele ușilor închise
"Plângea acolo lângă schit". Primele imagini cu Radu Ayan, copilul de 2 ani găsit după 24 de ore de la…
Vedete din România care s-au luat la trântă cu sticlele și au pierdut lupta! Imagini amețitoare
Vedete din România care s-au luat la trântă cu sticlele și au pierdut lupta! Imagini amețitoare
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
Avionul supersonic mai rapid decât Concorde: Londra-New York în 2,5 ore. Incidentul care a pus cruce proiectului
Avionul supersonic mai rapid decât Concorde: Londra-New York în 2,5 ore. Incidentul care a pus cruce proiectului
Când joacă Simona Halep cu Badosa la Miami şi pe cine ar putea întâlni în turul doi
Când joacă Simona Halep cu Badosa la Miami şi pe cine ar putea întâlni în turul doi
Cele mai fiabile SUV-uri în 2024. Mașini care țin cu buzunarul - VIDEO
Cele mai fiabile SUV-uri în 2024. Mașini care țin cu buzunarul - VIDEO
Ce jurat a câștigat prima amuletă din sezonul 13 Chefi la cuțite: „Cineva a vrut să mă omoare!”. De ce a intervenit Irina Fodor: „Știe ce are de făcut!”
Ce jurat a câștigat prima amuletă din sezonul 13 Chefi la cuțite: „Cineva a vrut să mă omoare!”. De ce…