Cu Becali la psihiatru. Jucătorii sunt terorizați constant de finanțator: „E mort!”, „Afară, gata!”, „Nu e de noi!”, „E pe dinafară”, „Doarme pe el” sau „Un vagabond”

Cu Becali la psihiatru. Jucătorii sunt terorizați constant de finanțator:
  • Publicat:
  • Actualizat:

FCSB a suferit abia a doua înfrângere din acest sezon al Ligii 1 la Iași, acolo unde vicecampioana a pierdut cu 1-0, însă contraperformanța a fost un motiv suficient pentru ca finanțatorul echipei să demareze un nou șir de critici la adresa fotbaliștilor. Este doar ultimul astfel de episod dintr-o serie lungă, serie care de-a lungul ultimului an a atins aproape fiecare fotbalist din lotul FCSB-ului. Fie că a fost vorba despre vedetele echipei, despre căpitani, despre simpli fotbaliști de lot sau despre juniori, Becali nu s-a abținut de la a-i umili, jigni și desconsidera public pe fotbaliștii care îi plătește. 

Florin Niță – Unul dintre jucătorii cu evoluții constant bune a fost „victima” celei mai recente încercări a lui Becali de subminare a autorității antrenorului. Chiar înainte de ultima partidă a FCSB-ului, înfrângerea cu 1-0 de la Iași, Becali i-a transmis lui Nicolae Dică să îl lase pe Niță pe bancă și să îl titularizeze pe puștiul Andrei Vlad.

Gabriel Enache – Unul dintre cei mai criticați jucători ai vicecampioanei nu putea scăpa de tirul lui Becali. La începutul lunii septembrie, după o serie lungă de evoluții slabe, Becali a intervenit în direct la TV și a transmis un ordin care îl viza pe fundașul dreapta: „M-a enervat ăla, Enache, a jucat numai mingi lungi, n-a urcat nici măcar o dată. Lasă, o să stai tu la echipa a doua, în Liga a III-a, o să vezi tu„, spunea atunci Becali. Chiar dacă finanțatorul a vorbit atunci despre lăsarea lui Enache în afara listei UEFA, lipsa de soluții l-a făcut să își schimbe opinia din acest punct de vedere.

Mihai Bălașa – adus în iarna anului trecut din Italia, Bălașa a avut parte de un start cu probleme și din pricina faptului că a fost folosit pe postul de fundaș dreapta. La scurt timp după debutul în tricoul FCSB, Becali l-a criticat dur: „Nu mi-a plăcut de Bălașa, deloc! Meme l-a lăudat, dar eu i-am zis că îi avem pe Enache și pe Ovidiu Popescu pe postul ăsta. Să stea pe bancă dacă nu poate„, spunea finanțatorul.

Ionuț Larie – transferat de FCSB după ce a dus titlul la Ovidiu cu un penalty făcut în meciul cu Viitorul din finalul sezonului trecut, Larie nu a așteptat mult până să simtă furia finanțatorului. „La primul gol unul se ferește, celălalt se ferește. Dă, mă, cu capul! Acum trebie să improvizăm, nu mai poți jucat cu Larie”.

Marko Momcilovic – cu toate că și-a câștigat locul în primul „11” după un start de sezon în care a fost ținut pe margine de venirea lui Junior Morais, fotbalist cu statut de rezervă, sârbul a revenit cu evoluții impresionante la FCSB. Totuși, Momcilovic a fost criticat aspru de Becali după înfrângerea de la Iași: „Am avut o bandă stânga moartă, Momcilovic parcă a uitat fotbalul„, a spus Becali.

Junior Morais – fericitul posesor al unui „cazier” subțire în relația cu finanțatorul, brazilianul nu a scăpat nici el de critică. Imediat după startul sezonului, Morais a fost descris drept „aerian” de către Becali, acesta sugerându-i mai apoi lui Nicolae Dică să îl reprofileze pe jucătorul adus de la Astra.

Dragoș Nedelcu – unul dintre fotbaliștii aduși cu eforturi financiare uriașe, Nedelcu a fost criticat după jocul de la Iași: „Ca să nu mai spun despre Nedelcu, nu trebuia pus să joace după ce a venit de la echipa națională. N-ai cum să câștigi un meci dacă joci cu fotbaliști care sunt pe dinafară„, a tunat Becali într-un discurs în care a criticat o bună parte dintre alegerile lui Dică.

Ovidiu Popescu – adus la recomandarea lui Mihai Stoica, mijlocașul defensiv a început bine la FCSB. A fost lăudat de antrenori, de finanțator, acesta din urmă dublându-i rapid salariul. Totuși, în acest sezon Popescu a intrat în gura finanțatorului: „Nu știu ce se întâmplă cu el, nu mai e ăla căruia i-am dubla salariul. L-am dublat degeaba, îmi pare rău să o spun, dar nu e de Steaua„, a spus Becali.

Mihai Pintilii – a suferit cel mai mult de pe urma intervențiilor lui Gigi Becali în cadrul lotului. La mijlocul sezonului trecut, Pintilii a fost criticat dur deși nu a avut evoluții evident în scădere: „Nu mi-a plăcut Pintilii, nu mai e ăla de pe vremuri, stă și doarme pe teren. Îi mulțumesc pentru tot ce a făcut, îl îmbrățișez, dar nu mai poate„, spunea creditorul clubului. Mai mult, acesta a dat ordin ca banderola să îi fie luată lui Pintilii, noul căpitan al echipei fiind desemnat, din lojă, Denis Alibec.

Vlad Achim – Decizie greu de explicat în contextul în care Achim nu a avut niciodată prestații mai slabe decât contracandidații săi pe post, trimiterea la echipa secundă a fost o decizie respectată atât de Reghecampf, cât și de Dică.  „Nimeni nu poate da explicații când îl bagi pe Achim. Nu am nimic cu el, dar nu o să îl mai vedeți. Nu o să îl mai las în lot, ca să nu mai poată să îl bage. Achim e problema la Steaua, stă pe acolo, se plimbă…„, a spus Becali pentru a-și justifica decizia.

Dennis Man – transferat de la UTA din postura de „tânăr talent al fotbalului românesc”, fotbalistul a avut o explozie întârziată tot din pricina acțiunilor lui Gigi Becali. Pentru că în acordul de transfer cu arădenii era prevăzut faptul că FCSB trebuie să plătească 100.000 de euro după primele zece partide jucate de mijlocașul ofensiv, Becali i-a transmis lui Laurențiu Reghecampf să nu îl mai folosească pe fotbalist, astfel că Man a sfârșit fie prin a fi lăsat rezervă neutilizată, fie prin a fi lăsat în afara lotului.

Cătălin Golofca – adus cu un efort financiar uriaș pentru nivelul Ligii 1, Golofca nu a petrecut mult timp în zona sigură. „Golofca, Doamne ferește! M-am convins acum cu el, o să îi spun lui Dică să bage jucătorii de 19 ani„, spunea finanțatorul în septembrie. La scurt timp după, Golofca i-a intrat din nou în radar: „E cam vagabond. A mers în cluburi, a crezut că a venit în București și că toate femeile sunt ale lui„. Golofca este în acest moment pe lista de transferuri și joacă la echipa a doua, în liga a treia.

Filipe Teixeira – Cu toate că s-a bucurat de un statut special până acum, datorită vârstei, valorii și salariului pe care îl încasează, portughezul nu a fost nici el menajat de Becali după jocul de la Iași. „Teixeira? Mort! Și în a doua repriză, mort! A pierdut toate mingile„, a zbierat Becali în direct la TV.

William de Amorim – lăudat în ciuda evoluțiilor slabe pe care le-a avut încă de la transferul de la Astra, brazilianul a intrat într-un final și el în colimatorul finanțatorului. „Ce căuta el să facă penalty? N-a băgat în viața lui o alunecare, noi am băgat pe teren un jucător mort„, a spus Becali după un meci cu Dinamo din finalul sezonului trecut. De Amorim nu a mai evoluat constant de atunci, a fost pus pe lista de transferuri, iar în prezent joacă la FCSB II, în liga a treia.

Florin Tănase – încă de la primele sale meciuri, fotbalistul adus de la Viitorul a devenit un client fidel al lui Becali. Mânat de investiția de 1,5 milioane de euro făcută în el, Becali l-a criticat dur pe Tănase după un meci din toamna anului trecut: „Unde te trezești? Ești la fotbal de sală? Nu era așa la Viitorul! Vrei ceartă? Dacă la Viitorul jucai, la mine nu mai joci„. Nu a fost nici pe departe ultima intervenție de acest fel. În startul acestui sezon, în plin mercato, Becali a revenit: „Vreau să îl iau pe Coman de la Hagi ca să joace în locul lui Tănase. Să vadă și Tănase cum e să fie rezervă, că a ajuns să doarmă pe teren„.

Denis Alibec – fotbalistul de la care fanii au cele mai mari pretenții este, constant, destinatarul favorit atunci când Becali critică echipa. Cele mai recente atacuri au conținut caracterizări de tipul „o să moară la Steaua„, „e plin de mofturi„, „va sta doar pe bancă„. A fost numit căpitan peste decizia antrenorului, apoi i-a fost luată banderola tot după un ordin din lojă. După episodul de la Voluntari, atunci când Alibec a reacționat violent în urma schimbării, a fost amendat și trimis la echipa a doua. Tot peste capul antrenorului, așa cum s-a produs și revenirea lui în lotul echipei mari: „I-am zis lui Dică să îl antreneze pentru returul cu Beer Sheva„, spunea Becali.

Harlem Gnohere – poate cel mai nedreptățit fotbalist de la FCSB în acest sezon, „Bizonul” a devenit golgheterul echipei deși a fost umilit public de Becali. „El nu se compară cu Alibec, i-am și spus asta. N-are cum să se compare. A venit la mine să vedem ce face, dar i-am zis să stea în banca lui că nu se compară cu Alibec. L-am băgat titular și sărea mingea din el„, a spus finanțatorul după meciul echipei sale cu Lugano.

Cristian Scutariu / Redactor
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Ce bilețel a primit o șoferiță din România, pe parbrizul mașinii: 'Ești frumoasă, dar..'
Ce bilețel a primit o șoferiță din România, pe parbrizul mașinii: 'Ești frumoasă, dar..'
Lumea tenisului, șocată de decesul lui Konstantin Koltsov, partenerul Arynei Sabalenka
Lumea tenisului, șocată de decesul lui Konstantin Koltsov, partenerul Arynei Sabalenka
Val de reacții după ce Gabriela Cristea și-a filmat soacra „la cratiță”: „Poate înveți măcar de la ea ceva”
Val de reacții după ce Gabriela Cristea și-a filmat soacra „la cratiță”: „Poate înveți măcar de la ea ceva”
Continuă ‘războiul’ între Real Madrid și PSG! Se luptă să obțină semnătura jucătorului considerat ‘viitorul’ Messi
Continuă ‘războiul’ între Real Madrid și PSG! Se luptă să obțină semnătura jucătorului considerat ‘viitorul’ Messi
BREAKING NEWS! Tragedie la Miami! A murit în urmă cu puțin timp! Vestea șocantă primită de Simona Halep!
BREAKING NEWS! Tragedie la Miami! A murit în urmă cu puțin timp! Vestea șocantă primită de Simona Halep!
BANCUL ZILEI. Bulă și Bubulina dorm. Întins pe tot patul, Bulă sforăie...
BANCUL ZILEI. Bulă și Bubulina dorm. Întins pe tot patul, Bulă sforăie...
ANM a actualizat prognoza meteo până în 15 aprilie. Pentru săptămâna viitoare, meteorologii anunţă încălzire, dar şi ploi abundente
ANM a actualizat prognoza meteo până în 15 aprilie. Pentru săptămâna viitoare, meteorologii anunţă încălzire, dar şi ploi abundente
Ceva NEMAIVĂZUT se întâmplă în interiorul planetei Jupiter! Astronomii sunt șocați
Ceva NEMAIVĂZUT se întâmplă în interiorul planetei Jupiter! Astronomii sunt șocați
Tânăra acuzată că i-a fost amantă lui Laurenţiu Reghecampf, apariţie electrizantă la piscină. Cât de frumoasă este Florentina
Tânăra acuzată că i-a fost amantă lui Laurenţiu Reghecampf, apariţie electrizantă la piscină. Cât de frumoasă este Florentina
Ce s-a ales de Maria Sharapova. Considerată cândva cea mai frumoasă sportivă din lume, a ajuns acum de nerecunoscut
Ce s-a ales de Maria Sharapova. Considerată cândva cea mai frumoasă sportivă din lume, a ajuns acum de nerecunoscut
Judecătorii au luat DECIZIA. Cutremur fără precedent în DOSARUL CARACAL
Judecătorii au luat DECIZIA. Cutremur fără precedent în DOSARUL CARACAL
"Plângea acolo lângă schit". Primele imagini cu Radu Ayan, copilul de 2 ani găsit după 24 de ore de la…
Vedete din România care s-au luat la trântă cu sticlele și au pierdut lupta! Imagini amețitoare
Vedete din România care s-au luat la trântă cu sticlele și au pierdut lupta! Imagini amețitoare
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
Destinul crud al Arynei Sabalenka, al cărei iubit a murit azi-noapte. Și-a pierdut și tatăl, la aceeași vârstă
Destinul crud al Arynei Sabalenka, al cărei iubit a murit azi-noapte. Și-a pierdut și tatăl, la aceeași vârstă
Când joacă Simona Halep cu Badosa la Miami şi pe cine ar putea întâlni în turul doi
Când joacă Simona Halep cu Badosa la Miami şi pe cine ar putea întâlni în turul doi
Cele mai fiabile SUV-uri în 2024. Mașini care țin cu buzunarul - VIDEO
Cele mai fiabile SUV-uri în 2024. Mașini care țin cu buzunarul - VIDEO
Ce jurat a câștigat prima amuletă din sezonul 13 Chefi la cuțite: „Cineva a vrut să mă omoare!”. De ce a intervenit Irina Fodor: „Știe ce are de făcut!”
Ce jurat a câștigat prima amuletă din sezonul 13 Chefi la cuțite: „Cineva a vrut să mă omoare!”. De ce…