CS U Craiova – FCSB 1-2. Vicecampioana obține prima victorie din 2017. Tamaș a făcut două reprize diametral opuse, Enache a dat lovitura în minutul 79

Redactor:
Andrei Pal
CS U Craiova - FCSB 1-2. Vicecampioana obține prima victorie din 2017. Tamaș a făcut două reprize diametral opuse, Enache a dat lovitura în minutul 79
  • Publicat:
  • Actualizat:

FCSB s-a deplasat la Severin în căutarea primei victorii din 2017, dar avântul dat public și dorința Craiovei atârnă mai greu în balanța meciului, în primele minute. Oltenii domină startul partidei și, „ajutați” de o neînțelegere între Tamaș și Niță, obțin un penalty. Zlatinski execută, dar Niță apără și își spălă din păcate. Contrar cursului jocului, roș-albaștrii deschid scorul, prin Pintilii, care prinde un șut puternic din marginea careului, după o respingere eronată a lui Acka. Cu o linie de atac destul de ștearsă, apărarea FCSB este pusă din greu la încercare, iar prestația de coșmar a lui Tamaș continuă. Experimentatul fundaș făce un nou penalty, după un fault la Bancu, iar de această dată Zlatinski nu mai greșește ținta. Prima parte se încheie într-o notă lentă, fără mari ocazii.

Bălașa, vinovatul fără vină, eroul Enache și Imperator Tamaș

Reghecampf mută, așa cum ne-a obișnuit, încă de la pauză. Îl scoate pe Bălașa, care a făcut un meci modest în prima parte, și îl trimite în teren pe Enache. Oltenii încep mai bine și repriza secundă, dar se prestația lor se domolește cu trecerea timpului. FCSB trece la cârmă, jocul devine unul plin de durități, cu intări tari de ambele părți. Ovidiu Popescu vede „galben” pentru o intrare cu talpa pe glezna lui Kelic. Tamaș își spală păcatele din prima parte și în repriza secundă are o evoluție sigură, cu intervenții mai hotărâte. Alibec anunță golul ce urmează să vină, după o lovitură liberă executată bine, pe care Calancea o respinge greu.
 
Enache se transformă în erou, în minutul 79, când trage puternic din interiorul careului și înscrie, după o centrare a lui De Amorim. Mulțescu forțează pe final, cu Fajic și Robert Petre, dar echipa lui Laurențiu Reghecampf anihilează cu succes toate încercările oltenilor de a restabili egalitatea. Ovidiu Hațegan fluieră finalul unui meci cum nu am mai văzut de mult în Liga 1 și FCSB câștigă. Vicecampioana pune 5 puncte între ea și CS U Craiova în clasament, și se apropie la 3 de liderul FC Viitorul, care are un meci mai puțin disputat.


CS U Craiova – FCSB 1-2 (Zlatinski 34 / Pintilii 24, Enache 79)

  • CS U Craiova: Calancea – Dimitrov, Kelic, Acka, Briceag – Popov (Petre 90+1), Zlatinski – Ivan, Băluță (Fajic 76), Bancu – Nuno Rocha
  • FCSB: Fl. Niță – Bălașa (Enache 46), Moke, Tamaș, Momcilovic – Ov. Popescu, Pintilii (Muniru 75) – Jakolis, Achim (Tănase 63), De Amorim – Alibec

21:52 Final de joc. FCSB câștigă și pune 5 puncte distanță între ea și CS U Craiova în clasament. În același timp, vicecampioana se apropie la 3 puncte de liderul FC Viitorul, care are un meci mai puțin disputat.


21:37 GOOOOOOOOL FCSB! Gabi Enache, intrat la pauză, e găsit bine de De Amorim, cu o centrare din stânga, și finalizează acțiunea cu un șut din unghi. Calancea scoate mingea din plasă.


21:33 Alibec execută bine o lovitură liberă și îi dă emoții lui Calancea, dar portarul oltenilor reușește să respingă balonul trimis cu efect. A venit rândul lui Mulțescu să mute. Iese Băluță și intră Fajic, în minutul 76.


21:29 Mai sunt 20 de minute până la finalul partidei. Jocul s-a transformat într-unul plin de durități, cu multe faulturi și intrări dure. Arbitrul Ovidiu Hațegan ar de furcă, dar face față situațiilor tensionate. Tamaș a revenit mult mai concentrat de la cabine, evoluția bună a oltenilor continuă.


21:15 Ovidiu Popescu are o intervenție dură, pe glezna lui Kelic. În primă fază, Hațegan a lăsat jocul să continue, dar oltenii s-au oprit și până la urmă centralul a oprit și el jocul. Popescu vede „galben”, deși intrarea a fost una la limită. 


21:00 S-a reluat meciul de pe Municipalul din Severin. Reghecampf mută încă de la pauză. Îl scoate pe Bălașa, care a făcut un meci modest în prima parte, și îl trimite în teren pe Enache.


20:46 Pauză la Severin.


20:33 GOOOOOOOOL CS U Craiova! Tamaș o comite din nou! După faultul asupra lui Ivan, acum a venit rândul lui Bancu să fie faultat în careu de fundașul central. Hațegan dă din nou lovitură de pedeapsă și de această dată Zlatinski nu mai ratează.


captură: Dolce Sport


20:29 De Amorim ratează o ocazie importantă. Lansat bine de Alibec în stânga, brazilianul venit de la Astra a intrat în careu, dar a tras moale, pe centrul porții. Calancea a respins fără probleme. FCSB trece la cârma jocului, după startul bun de meci al oltenilor.


20:25 GOOOOOOOOL FCSB! Pintilii deschide scorul! Mijlocașul defensiv prinde un șut bun de la marginea careului, din prima, după o minge respinsă de olteni. Calancea nu mai poate interveni și tabela se modifică pentru prima dată în acest meci.


20:23 Oltenii scapă cu fața curată la o fază grea. După un corner executat scurt, Alibec a trimis o centrare care se așeza bine pe fruntea lui Bălașa, dar unul dintre jucătorii lui Mulțescu a respins!


20:11 Zlatinski ratează un penalty. Tamaș îl faultează pe Ivan în careu, după ce atacantul oltean i-a luat fața, Hațegan dă penalty, dar Niță apără execuția bulgarului!


20:10 Andrei Ivan a fost la un pas să speculeze o greșeală a lui Moke. Fundașul FCSB l-a scăpat din marcaj pe tânărul atacant și acesta, din unghi, a încercat să introducă mingea în poartă, dar Tamaș a respins de pe linie.


20:00 A început meciul de pe Municipalul din Severin. Interesul pentru partida din această seară a fost unul uriaș. Meciul se joacă cu casa închisă, toate cele 12.800 de bilete fiind vândute. Suporterii olteni au pregătit un mesaj special,afișat înaintea fluierului de start. „Numai stele cazătoare, într-un fotbal care moare/Doar iubirea alb-albastră a rămas să strălucească”.


19:30 Jumătate de oră până la meci. FCSB încearcă să obțină, la Severin, prima victorie din 2017. Până acum, echipa lui Regehcampf a izbutit doar două remize, 1-1 cu CFR Cluj și 2-2 cu FC Voluntari, pe teren propriu. Dacă înving, roș-albaștrii se vor distanța la cinci puncte de olteni și vor continua cursa de urmărire a liderului Viitorul. De cealaltă parte, dacă CS U Craiova va câștiga, va trece peste FCSB în clasament, la un punct distanță.


19:05 Avem și echipa de start a Craiovei. Mulțescu merge pe un 4-2-3-1 destul de ofensiv, dar și-a luat și o măsură de precauție, cu bulgarul Apostol Popov, fundaș central la bază, poziționat la mijlocul terenului.


18:41 FCSB a anunțat, pe contul de Facebook, echipa de start pentru meciul cu CS U Craiova de la Severin. Cu toate că Gigi Becali a cerut public ca Mihai Pintilii, căpitanul echipei, să nu mai fie folosit de către Reghecampf, antrenorul nu a îndeplinit cerința patronului. Pintilii este titular și va juca în meciul contra oltenilor. Mijlocașul defensiv va face cuplu cu Ovidiu Popescu, iar banderola va sta pe brațul lui Alibec.


CS U Craiova – FCSB este fără îndoială meciul vedetă al rundei a 24-a din Liga 1. Partida se va desfășura sâmbătă seară, cu începere de la ora 20:00.

Cele două formații sunt despărțite de doar două puncte în clasament: FCSB are 42 de puncte și se află pe poziția a doua a clasamentului. Duelul din Oltenia va decide care dintre cele două grupări va deveni principalul urmăritor al liderului Viitorul.

Potrivit declarațiilor lui Gigi Becali, primul „unsprezece” al lui Reghe pentru meciul cu Craiova este deja știut: Niță – Bălașa, Tamaș, Moke, Momcilovic – Ov. Popescu, Muniru – Jakolis, Achim, De Amorim – Alibec. Reghecampf are însă o altă variantă: „Pintilii este căpitanul echipei atât cât va fi apt și va juca aici. Nu pot să-i interzic eu patronului să vorbească la TV, dar echipa o fac eu”.

FCSB a înregistrat în 2017 două rezultate de egalitate (cu CFR și FC Voluntari), în timp ce Craiova a câștigat la scor meciul cu Voluntari, dar a pierdut în deplasarea de la Botoșani.

În tur, vicecampioana a câștigat cu 2-1. De Amorim a deschis scorul, Vătăjelu a egalat înainte de pauză, iar Boldrin a adus victoria dintr-un penalty intens contestat de olteni.

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Când și unde va fi înmormântat Costel Corduneanu. Familia interlopului a stabilit toate detaliile
Când și unde va fi înmormântat Costel Corduneanu. Familia interlopului a stabilit toate detaliile
Bergodi a câștigat o avere ca ”să rezilieze amiabil” contractul cu Rapid. Nu și-a asumat nimic
Bergodi a câștigat o avere ca ”să rezilieze amiabil” contractul cu Rapid. Nu și-a asumat nimic
Tânărul pe care Mădălin îl urmărea cu mașina rupe tăcerea: „A murit din prostia lui”
Tânărul pe care Mădălin îl urmărea cu mașina rupe tăcerea: „A murit din prostia lui”
„Sincer, eu l-aș titulariza pe el la EURO”. Fotbalistul care nu trebuie să lipsească din echipa de start a României
„Sincer, eu l-aș titulariza pe el la EURO”. Fotbalistul care nu trebuie să lipsească din echipa de start a României
S-a iubit cu Giani Kiriță, iar acum la 56 de ani arată fantastic! Sacrificiile pe care le face zilnic
S-a iubit cu Giani Kiriță, iar acum la 56 de ani arată fantastic! Sacrificiile pe care le face zilnic
Bomba bombelor în showbiz, avem imagini colosale cu Anamaria Prodan
Bomba bombelor în showbiz, avem imagini colosale cu Anamaria Prodan
BANCUL ZILEI. Polițistul către Bulă: - De ce mergeți cu 160 km la oră?
BANCUL ZILEI. Polițistul către Bulă: - De ce mergeți cu 160 km la oră?
O nouă taxă ar putea mări preţul biletelor de avion. Pasagerii ar primi în schimb o asigurare importantă
O nouă taxă ar putea mări preţul biletelor de avion. Pasagerii ar primi în schimb o asigurare importantă
EȘEC răsunător pentru cea mai AȘTEPTATĂ misiune de la NASA
EȘEC răsunător pentru cea mai AȘTEPTATĂ misiune de la NASA
Detalii incredibile despre înmormântarea de lux a lui Costel Corduneanu! Ce s-a aflat despre mormântul Stăpânului Moldovei
Detalii incredibile despre înmormântarea de lux a lui Costel Corduneanu! Ce s-a aflat despre mormântul Stăpânului Moldovei
Doi papagali au fost chemați ca martori într-un proces de divorț! Fabulos ce au repetat obsesiv cele două păsări
Doi papagali au fost chemați ca martori într-un proces de divorț! Fabulos ce au repetat obsesiv cele două păsări
Fumatul este INTERZIS la 5 m de altă persoană! Noua regulă intră în vigoare
Fumatul este INTERZIS la 5 m de altă persoană! Noua regulă intră în vigoare
Mireasa de 38 de ani a murit la propria ei nuntă, într-o tragedie care a șocat o țară întreagă
Mireasa de 38 de ani a murit la propria ei nuntă, într-o tragedie care a șocat o țară întreagă
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Penurie de alimente și creșteri de prețuri fără precedent în Marea Britanie din cauza vremii nefavorabile. „Piețele s-au prăbușit”
Penurie de alimente și creșteri de prețuri fără precedent în Marea Britanie din cauza vremii nefavorabile. „Piețele s-au prăbușit”
Henry Cavill şi Natalie Viscuso au anunţat că vor deveni părinţi
Henry Cavill şi Natalie Viscuso au anunţat că vor deveni părinţi
E legală depășirea prin dreapta a unei mașini ce virează la stânga? Ce prevede Codul Rutier
E legală depășirea prin dreapta a unei mașini ce virează la stânga? Ce prevede Codul Rutier
Ramore și soția lui divorțează la doar 2 luni de la nuntă. Câștigătorul sezonului 13 iUmor și Denisa Drăgan au o fetiță de 5 luni
Ramore și soția lui divorțează la doar 2 luni de la nuntă. Câștigătorul sezonului 13 iUmor și Denisa Drăgan au…