CFR nu oprește în „gara” Giurgiu. Echipa lui Petrescu câștigă cu 3-2 deplasarea de la Astra, după un meci dominat aproape în întregime

CFR nu oprește în
  • Publicat:
  • Actualizat:
  • Balde a marcat după doar 3 minute, iar Deac și Djokovic l-au imitat în partea a doua.
  • Astra a trăit cu mici speranțe după autogolul lui Manea și golul lui Ioniță din prelungiri, dar per total n-a făcut față liderului.

Astra – CFR a fost un meci cu personaje cheie. Doi constructori de echipe, Edi Iordănescu și Dan Petrescu, poate în top 3 al antrenorilor din actuala Ligă I și două vârfuri rasate, atacanții cu cele mai „grele” CV-uri din România, dacă ne gândim la Le Talec și Ibrahima Balde. În prima decadă a anilor 2000 unul juca pentru Liverpool, iar celălalt la Atletico Madrid.

Gol după 3 minute

Dintre aceste personaje principale ale ultimului meci din etapă aveau să iasă în evidență și în prima repriză. Era minutul 3 și apărea prima ocazie de gol a meciului. Contraatac CFR din jumătatea proprie, Nistor vede culoarul perfect, pe unde îi trimite la întâlnire lui Balde și cel mai eficient atacant din Liga I nu-l iartă pe Iliev, ajungând la 4 goluri în 86 de minute, adunate în 5 partide de Liga I.
Un meci început practic de la 0-1 a devenit aproape imposibil de controlat pentru echipa lui Iordănescu. CFR a rămas la controlul partidei, în ciuda avantajului pe teren străin. Asta pentru că formația lui Edi Iordănescu a fost incapabilă să domine un centru al terenului unde Hoban, Deac sau Culio au fost „stăpâni”. Atacurile au continuat, spre poarta Astrei, într-un ritm „ardelenesc”.

Penalty neacordat pentru CFR

CFR putea să aibă două goluri avantaj după doar 17 minute, dar n-a primit penalty la un henț evident al lui Stan, în careu. Balde avea să și rateze o șansă importantă, dintr-o centrare venită de la Deac (44), pentru ca în prelungirile primei reprize Astra să facă ceea ce nu a putut să facă timp de 45 de minute. A fost prima ocazie de gol a gazdelor, la reluarea în bară a lui Marquinos (45+1).
Repriza a doua a început ca și prima pentru CFR.

Gol Deac, la limită, și minutele de speranță pentru Astra

Un nou contraatac, o mingea care a circulat pe traseul Balde – Culio – Deac, iar ultimul marchează golul doi, dar dintr-o poziție de offside nesesizată de tușier (50). Petrescu e mulțumit, are 2-0 și comandă retragerea, iar CFR se poziționează cu toată echipa în jumătatea proprie. Astra încearcă, dar găsește greu soluții. Totuși, vine un cadou pe neașteptate. Manea deviază în propria poartă mingea șutată „cu sete” de Belu (74). Edi Iordănescu speră, dar e speranță de doar 5 minute, pentru că CFR marchează din nou, tot după un contraatac. Balde pentru Deac, pasă în spate la Djokovic și sârbul marchează primul gol de la revenirea în România (79). În prelungiri, Astra s-a mai amăgit câteva secunde, după golul lui Ioniță (90+2), da.

Un meci în care liderul a avut doar 7 minute de emoție, pe un teren unde nimeni nu câștigase până astăzi.


Astra – CFR 2-3 (Manea  73 ag, Ioniță 90+2 / Balde 3, Deac 50, Djokovic 79)

  • Astra: Iliev – Belu, Bejan, Polcazk, Al. Stan  – Seto, Dandea – Balaure, Marquinhos, Ioniță – Le Tallec
  • Rezerve: Lazar, Abang, Radunovic, Butean, Erico da Silva, Moise, Nyuiadzi
  • CFR: Arlauskis – Manea, A. Mureșan, Boli, Peteleu – Djokovic, Hoban – Nistor, Culio, Deac – Balde
  • Rezerve: Duka, Luchin, Rus, Nouvier, Urko Vera, Camora, Hamed

22:23 Final de meci la Giurgiu.


22:20 GOOOOL Astra! Claudiu Belu centrează, după ce a insistat foarte bine la o minge, din partea dreaptă, îl găsește pe Ioniță, care se întoarce cu adversar în spate și îl învinge pe Arlauskis.


22:08 GOOOOOL CFR! Fotbaliștii Astrei comit o eroare în marginea terenului, Balde recuperează și îi trimite în careu lui Deac, iar acesta încearcă să-și facă loc, dar îi scoate mingea lui Djokovic, în marginea careului, și acesta șutează din prima, pe jos, fără speranțe pentru Iliev.


22:02 GOOOOOL Astra! Andrei Mureșan respinge eronat o minge, Marquinhos îi trimite pe culoar lui Moise, care întoarce cu călcâiul lui Belu, iar acesta trage. Balonul este respins de Arlauskis în pieptul lui Manea și mingea ajunge în plasă.


22:01 Alexandru Ioniță se întoarce cu doi adversari în spate, în marginea careului lui Arlauskis, și șutează puternic, dar mingea trece peste poarta CFR-ului.


21:40 GOOOOOL CFR! Ardelenii scapă pe contraatac și, în 3 oameni, reușesc să ajungă în careul lui Iliev. Balde îi trimite mingea lui Culio, acesta îl găseșt excelent pe Deac, în careu, iar decarul lui Dan Petrescu înscrie cu un șut la colțul lung.


21:35 A început repriza a doua.


21:20 Pauză.


21:17 Bară Astra! Claudiu Belu reușește o incursiune bună în partea dreaptă, ajunge aproape de tușă, centrează și îl găsește nemarcat pe Marquinhos, cel care reia cu capul, dar mingea lovește bara transversală a porții apărate de Giedrius Arlauskis.


21:05 Ocazie uriașă ratată de Ibrahima Balde. Ciprian Deac a primit o pasă în margine, de la Nistor, a centrat în careu pentru atacantul senegalez care a scăpat din marcaj, a șutat, dar mingea s-a scurs puțin pe lângă stâlpul din stânga porții lui Plamen Iliev.


21:02 Astra nu reușește să-i pună deloc probleme echipei lui Dan Petrescu. Mijlocul giurviuvenilor nu susține atât cât ar trebui atacul, iar trupa lui Edward Iordănescu nu a avut, până în prezent, nicio ocazie concretă de a marca. S-a scurs prima jumătate de oră a meciului de pe „Marin Anastasovic”.


20:55 Ciprian Deac încearcă un șut de la marginea careului lui Iliev, însă mingea trece mult peste poartă.


20:47: Penalty neacordat pentru CFR! Deac l-a driblat pe Alexandru Stan în careu, fundașul stânga al Astrei a revenit la timp, a părut că are prim-planul în duel, dar apoi a făcut un gest pentru care trebuia acordat penalty. Stan s-a dus cu cotul spre minge, a atins-o în careu, Deac s-a oprit și a cerut penalty, dar Marius Avram a lăsat jocul să continue. Reluările au arătat că fundașul Astrei a lovit mingea cu cotul stâng.


20:34  GOOOOOL CFR! Dan Nistor găsește o pasă perfectă pentru Ibrahima Balde, îl lasă singur cu portarul pe atacantul senegalez, iar omul care a îmbrăcat în trecut tricoul lui Atletico Madrid deschide scorul fără mari probleme.


20:30 A început meciul


19:45 Mai sunt 45 de minute până la meciul de la Giurgiu, timp suficient pentru a întoarce pe toate părțile echipele de start. Edi Iordănescu a trimis în teren un 11 apropiat de cel folosit în mai toate meciurile, iar Dan Petrescu l-a lăsat pe bancă pe Urko Vera, marcatorul din derby-ul cu FCSB.


Astra – CFR Cluj, ora 20:30, este partida care încheie etapa a 12-a din Liga 1. Ardelenii sunt lideri și vin după un rezultat bun obținut etapa trecută pe teren propriu cu FCSB, scor 1-1. De altfel, echipa lui Dan Petrescu a pierdut un singur meci în acest sezon, partida de poveste cu ACS Poli Timișoara din runda a opta.

Echipa lui Edi Iordănescu este una dintre revelațiile acestui sezon. Rămas fără o echipă întreagă în perioada de transferuri din vară, antrenorul giurgiuvenilor a reușit să-și ducă formația până pe locul patru în clasament. În cazul unei victorii cu CFR, Astra ar acumula 25 de puncte și ar urca pe poziția a doua, alături de FCSB.

Dan Petrescu nu-l va folosi la acest meci pe Omrani. Fotbalistul francez a fost exclus din lot după ce a petrecut într-un club din Cluj imediat după partida cu FCSB de la mijlocul săptămânii trecute.

Licențiat în jurnalism, Vlad Măcicășan a început să colaboreze cu ProSport încă din anii de facultate. Scrie fără întrerupere pentru ProSport de 17 ani, când a și început cariera de jurnalist sportiv. Jurnalist de presă scrisă și tv, Vlad Măcicășan moderează și emisiuni ... citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Prințul cuceritor s-a despărțit de șatena sexy din Cluj și… din nou lângă marea iubire
Prințul cuceritor s-a despărțit de șatena sexy din Cluj și… din nou lângă marea iubire
Fanii n-au mai suportat! Ce a făcut jucătorul lui Arsenal, după ce echipa a fost eliminată din UCL: ”Dați-l afară!”
Fanii n-au mai suportat! Ce a făcut jucătorul lui Arsenal, după ce echipa a fost eliminată din UCL: ”Dați-l afară!”
Tânărul pe care Mădălin îl urmărea cu mașina rupe tăcerea: „A murit din prostia lui”
Tânărul pe care Mădălin îl urmărea cu mașina rupe tăcerea: „A murit din prostia lui”
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și adio de la Antena 1
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și…
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli pârjoliti, două…
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli pârjoliti, două…
Reacţia unui clujean după ce s-a trezit cu maşina lovită de o trotinetă electrică aruncată la întâmplare.
Reacţia unui clujean după ce s-a trezit cu maşina lovită de o trotinetă electrică aruncată la întâmplare. "Ar trebui interzise"
A fost SPART codul celui mai TEMUT criminal în serie din istoria Americii
A fost SPART codul celui mai TEMUT criminal în serie din istoria Americii
Ronald Gavril a apărut dezbrăcat în pat, alături de iubita lui, Anamaria Prodan: Viaţa nu se aşteaptă, se trăieşte!
Ronald Gavril a apărut dezbrăcat în pat, alături de iubita lui, Anamaria Prodan: Viaţa nu se aşteaptă, se trăieşte!
Starea de sănătate a Prințesei Kate Middleton s-a înrăutățit?! Gestul disperat al Prințului William
Starea de sănătate a Prințesei Kate Middleton s-a înrăutățit?! Gestul disperat al Prințului William
INTERDICŢIE pentru toți părinții cu copii. Se trece interzis direct în lege
INTERDICŢIE pentru toți părinții cu copii. Se trece interzis direct în lege
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO de la priveghi
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO de la priveghi
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Istvan Kovacs, răplata unei prestații stelare: poate bifa o premieră fabuloasă pentru România
Istvan Kovacs, răplata unei prestații stelare: poate bifa o premieră fabuloasă pentru România
De Rossi va continua ca antrenor al Romei
De Rossi va continua ca antrenor al Romei
❗ Modificare: Trusa de prim ajutor și stingătorul NU mai sunt obligatorii pentru aceste vehicule❗
❗ Modificare: Trusa de prim ajutor și stingătorul NU mai sunt obligatorii pentru aceste vehicule❗
Ce avere are Paul Nicolau, zis Pescobar. Suma impresionantă pe care o câștigă patronul de la Taverna Racilor într-o singură zi
Ce avere are Paul Nicolau, zis Pescobar. Suma impresionantă pe care o câștigă patronul de la Taverna Racilor într-o singură…