„Câinii” pierd două puncte mari și șansa de a se bate la titlu. CS U Craiova – Dinamo 2-2. Zlatinski egalează în prelungiri, după ce oltenii au rămas în zece oameni!

  • Publicat:
  • Actualizat:

Turnu Severin, a doua casă a oltenilor, a găzduit meciul dintre CS U Craiova și Dinamo, 2-2. ” Câinii” au toate motivele să fie nemulțumiți de punctul luat la Severin. Echipa antrenată de Contra a avut meciul în mână, dar a pierdut două puncte în prelungirile partidei. 

Ivan i-a „furat” golul lui Băluță

Contra a început îndrăzneț meciul de la Turnu Severin, cu doi atacanți de meserie și care au demonstrat că au făcut un cuplu extrem de productiv în etapele precedente. Rivaldinho este o certitudine în acest moment, după cele două goluri cu CFR și Astra, iar brazilianul, mai mobil decât Nemec, a început tare încă din prima repriză. Fiul lui Rovaldo l-a driblat elegant pe Kelic, i-a pasat lui Nemec, dar șutul puternic al slovacului a fost respins de Calancea. Tot dinamoviștii au fost mai insistenți, dar moldoveanul din poarta lui CS U Craiova a reușit o nouă intervenție sigură în fața lui Nistor.  

Contrar cursului jocului, oltenii au deschis scorul, în minutul 14, după o fază foarte bine lucrată. Când toate privirile erau ațintite spre grupul de jucători format la 14 metri de poarta lui Calancea, Gustavo a executat lovitura liberă în marginea careului, până la Băluță, care l-a lobat pe Cerniauskas, iar bucuria micuțului oltean a fost  transformată într-o pasă de gol către Ivan, care i-a „furat” reușita colegului său. Dar când foamea de puncte zvâcnește realizările personale aproape că nu mai contează, așa cum au arătat și imaginile de la bucuria golului.

Iar premisele unui meci spectaculos au fost „omorâte” cu trecerea timpului de așezările tactice ale celor doi antrenori. Jumătatea de oră rămasă din prima repriză ne-a arătat un Mulțescu mulțumit cu ce are, cel puțin după primele 45 de minute, în timp ce Contra nu a găsit antidotul pentru a sparge liniile oltenilor. CS U Craiova a mai pătruns de câteva ori în careul advers, dar Băluță și Ivan au fost blocați de Dielna și Nedelcearu, în timp ce Dinamo a mers pe mâna mingilor lungi spre Nemec, care a fost anihilat fundașii centrali reveniți în echipa lui Mulțescu, Barthe și Kelic.

„Bomba” a căzut în prelungirile partidei

Partea a doua a meciului a început pe tiparul primei reprize, cu Dinamo în atac și cu CS U Craiova mizând pe cartea contraatacului Ivan fiind cel vizat de mingile lungi lansate de colegii din spatele său. Fotbalistul care a dat cele mai multe assist-uri în Liga 1, Sergiu Hanca, a fost protagonistul atacurilor oaspeților. În primă instanță, el și Kelic au fost avertizați cu cartonașe galbene, după ce „câinele” a simulat în careu, iar fundașul oltenilor s-a răstit la fotbalistul lui Contra. Același Hanca a apărut din nou în careul oltenilor, iar din centrarea lui Steliano Filip a trimis cu capul mult peste poartă.

Iar oltenii au fost taxați în cele din urmă pentru pasul făcut în spate și de jocul orientat doar pe contraatac. „Câinii” au fost lăsați să se plimbe de-a lungul careului, iar mingea scoasă de Nistor, în margine, a fost reluată de Romera fix în vinclul porții lui Calancea. Minutul 56, „câinii” reveneau în joc și în calculele pe care Mutu și le făcea pentru a se bate cu șanse reale la titlu.

Șansele au curs pentru dinamoviști, impulsionați și de golul superb al lui Romera. Nistor a fost deschis în partea stângă, dar mingea trimisă de decarul dinamovist, la colțul scurt, a fost scoasă în corner de Calancea.

Cu un Mulțescu pasiv, fără a schimba tactica ce nu a dat niciun randament de-a lungul meciului, golul fiind venit dintr-o fază fixă, oltenii au mai cedat o dată în fața lui Dinamo, de această dată de tot. Hanca a parcurs 30 de metri până în marginea careului oltenilor, a centrat, iar ceea ce părea că va fi o centrare din partea lui Barthe a devenit o gafă care l-a pus pe Nistor pe direcție, iar decarul dinamovist l-a învins pe Calancea cu un șut la colțul lung.

 

În prelungiri, egalarea a căzut total neașteptat și contrar cursului jocului. Oltenii s-au năpustit în careul lui Cerniauskas, Dielna a ratat intervenția, iar Zlatinski a egalat uimitor în minutul 90+2, după o centrare a lui Băluță. 


CS U Craiova – Dinamo 2-2 (Ivan 14, Zlatinski 90/ Romera 56, Nistor 81)

Echipele de start:

 

  • CS U Craiova: Calancea – Dimitrov, Kelic, Barthe, Bancu – Mateiu, Zlatinski, Dumitraș – Băluță, A. Ivan, Gustavo
  • Rezerve: Mingote – Jazvic, Măzărache, R. Petre, Fajic, Bucurică, Bîrzan
  • Dinamo: Cerniauskas – Romera Navarro, Nedelcearu, Dielna, St. Filip – Mahlangu, Hanca, Palic, D. Nistor – Rivaldinho, Nemec
  • Rezerve: Penedo Cano – Busuladzic, Bawab, M. Oliva, P. Petre, Spătaru, Maric

22:22 GOOOL Craiova! Zlatinski egalează când nimeni nu se mai aștepta. Final nebun la Severin. Istvan Kovacs a fluierat sfârșitul partidei. Două puncte imense pierdute azi de Dinamo, după o revenire spectaculoasă.


22:17 Caronaș roșu pentru Craiova! Mateiu a fost eliminat după o intrare foarte dură asupra lui Dan Nistor. Dinamo efectuează și ultima schimbare, Maric intră în locul lui Hanca.


22:15 Schimbări de ambele părți. Bawab intră pentru Nemec, iar Măzărache îi ia locul lui Barthe. Ambii tehnicieni mai au câte o modificare la dispoziție. Mai puțin de cinci minute până la finalul partidei de la Severin!


22:13 Clasamentul play-off-ului în acest moment:


22:10 GOOOL Dinamo! Nistor e angajat perfect de Hanca și-l învinge pe Calancea cu un șut la colțul lung. Bucureștenii întorc scorul de la 1-0 și sunt la doar câteva minute de a patra victorie consecutivă.


22:08 Băluță a ratat o ocazie importantă pentru gazde! Căpitanul oltenilor a tras slab de la 16 metri, iar Cerniauskas a reținut fără emoții. Băluță mai avea doi colegi cărora le putea pasa pentru a continua acțiunea ofensivă. 1-1, și am intrat în ultimele zece minute ale partidei.


22:00 Schimbare și la Craiova, Gustavo iese și intră Jazvic. Încă o șansă bună pentru Dinamo! Nistor a tras din marginea careului, dar Calancea a fost la post și a respins în afara terenului. Lovitură de colț pentru oaspeți.


21:50 Oltenii au ieșit la joc după reușita lui Romera, dar tot Dinamo e echipa mai bine așezată în acest moment. Craiova trebuie să schimbe ceva altfel poate pierde și acest rezultat de egalitate. Palic a fost înlocuit cu Busuladzic, prima modificare efectuată în această seară.


21:45 GOOOL Dinamo! Nistor îi pasează lui Romera care șutează violent direct în vinclul porții apărate de Calancea! 1-1, iar insistența dinamoviștilor a fost în cele din urmă răsplătită.


21:41 Dinamo continuă să controleze jocul și în debutul părții secunde. Oltenii sunt împăcați cu acest rezultat și încearcă să păstreze tabela intactă până la final.


21:37 S-au încins spiritele la Severin! După un carambol în careul Craiovei, Calancea a reușit să rețină mingea, dar Kelic și Hanca au avut ceva de împărțit. Arbitrul Kovacs i-a despărțit pe jucători cu ajutorul unui asistent, după care i-a avertizat pe Kelic și Hanca.


21:34 A început repriza a doua! Gazdele au avut lovitura de start.


21:17 Pauză la Severin! 1-0 pentru gazde după primele 45 de minute.

Clasamentul play-off-ului în acest moment:


21:10 Ocaziile întârzie să apară după golul marcat de gazde în minutul 13. Craiova e mulțumită cu acest rezultat și nu mai caută să se desprindă la două goluri, în timp ce dinamoviștii parcă aleargă în gol spre poarta lui Calancea.


21:00 Craiova a cedat terenul după golul marcat de Ivan! Dinamoviștii domină steril în acest moment, dar e greu de crezut că defensiva gazdelor va rezista până la final în acest ritm. Mai sunt 15 minute până la pauză.


20:55 Rivaldinho a încercat să marcheze cu capul de la distanță ca în partida cu CFR, dar Calancea a reținut fără probleme. Dinamo începe să se instaleze în jumătatea adversă, însă Nemec nu se află într-o formă grozavă astăzi.


20:45 GOOOL Craiova! Andrei Ivan a împins balonul în poartă dintr-un metru, după ce Băluță a săltat mingea peste Cerniauskas. Mingea ar fi intrat oricum în poartă, dar Ivan a ținut neapărat să-și treacă reușita în palmares. După ce a punctat, atacantul și-a ridicat tricoul pentru a-i dedica golul lui Gică Craioveanu! „Pentru Grande” era mesajul scris pe bluza purtată de Ivan pe sub echipamentul de joc.


20:39 Rivaldinho l-a păcălit ușor pe Kelic după care l-a angajat ideal pe Nemec. Vârful slovac a scăpat spre poarta adversă dar l-a luat la țintă pe Calancea. Semnăm prima ratare importantă a partidei.


20:32 A început al doilea meci al zilei! Dinamo are lovitura de start și atacă de la stânga la dreapta.



CS U Craiova și Dinamo se vor întâlni astăzi pentru a patra oară în acest an. Ultima confruntare dintre cele două formații a avut loc acum aproape o lună, în Cupa României, când oltenii s-au calificat în semifianele după lovituri de departajare. Partida va fi difuzată începând cu ora 20:30 pe Digi Sport, Dolce Sport, LOOK TV și LIVE TEXT pe ProSport.

În a doua etapă a play-off-ului, Dinamo și Craiova au remizat scor 0-0, pe Arena Națională. Cu o victorie astăzi, „câinii” ar urca pe locul secund al clasamentului, la numai două puncte de liderul FCSB. De partea cealaltă, gazdele mai au doar șanse teoretice la titlu. Dacă s-ar impune diseară, oltenii ar ajunge la 30 de puncte dar nu ar putea trece peste CFR. Oaspeții vin după trei victorii consecutive, 2-0 cu CFR, 2-1 cu Astra și 2-1 cu Viitorul, iar dacă forma impresionantă a dinamoviștilor continuă, Contra&co au o șansă bună la titlu. Etapa viitoare, pe 1 mai, Dinamo va primi vizita liderului. Cei doi antrenori vor fi adversari pentru a cincea oară în Liga 1. Cosmin Contra are 1-0 la general, iar celelalte trei partide s-au încheiat la egalitate.

  • „Rivalitatea dintre Craiova și Dinamo se știe că este foarte mare. Noi suntem într-un moment foarte bun, așa că nu-mi doresc decât să continuăm seria bună începută acum trei meciuri. Rivalitatea dintre Craiova și Dinamo se știe că este foarte mare. Noi suntem într-un moment foarte bun, așa că nu-mi doresc decât să continuăm seria bună începută acum trei meciuri” – Cosmin Contra
  • „Noi venim după o perioadă grea, cu două înfrângeri și vrem să ne revanșăm în fața suporterilor, pentru că știm ce înseamnă pentru ei un meci cu Dinamo. Avem probleme de lot, unele mai vechi, cu Popov și Briceag, altele noi, Burlacu s-a accidentat, iar Screciu este incert. Asta este, cei care vor intra pe teren trebuie să dea maximum, dar și ceva în plus pentru a ne putea impune, fiindcă Dinamo este cea mai în formă echipă din campionat” – Gheorghe Mulțescu
Octavian Vasilescu / Redactor
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Casa Regală a făcut anunțul. În ce stare se află Kate Middleton, de fapt
Casa Regală a făcut anunțul. În ce stare se află Kate Middleton, de fapt
Chetă pentru un violator: cine a plătit, de fapt, milionul de euro care l-a scos pe Dani Alves din închisoare
Chetă pentru un violator: cine a plătit, de fapt, milionul de euro care l-a scos pe Dani Alves din închisoare
Andreea nu este singura victimă a lui Mirel! Ce i-a făcut fostei iubite într-o criză de gelozie?!
Andreea nu este singura victimă a lui Mirel! Ce i-a făcut fostei iubite într-o criză de gelozie?!
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă îi dă cineva!"
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă…
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Din Londra s-a mutat într-un sătuc din România. De ce a renunțat Andrei la luxul de acolo, după 14 ani:
Din Londra s-a mutat într-un sătuc din România. De ce a renunțat Andrei la luxul de acolo, după 14 ani:…
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Cea mai frumoasă femeie din România i s-a destăinuit Anamariei Prodan! Cum a reacționat când și-a prins soțul înșelând-o
Cea mai frumoasă femeie din România i s-a destăinuit Anamariei Prodan! Cum a reacționat când și-a prins soțul înșelând-o
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
Putin CUTREMURĂ Europa! Ce țări poate ATACA Rusia: E legitim
Putin CUTREMURĂ Europa! Ce țări poate ATACA Rusia: E legitim
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
Hagi s-a liniștit: Ianis merge sigur în Germania! Avem premianții și corigenții lotului pentru Euro ANALIZĂ
Hagi s-a liniștit: Ianis merge sigur în Germania! Avem premianții și corigenții lotului pentru Euro ANALIZĂ
Atleta Viorica Viscopoleanu şi gimnastul Dan Grecu au primit Colanul de Aur la 110 ani de la înfiinţarea COSR
Atleta Viorica Viscopoleanu şi gimnastul Dan Grecu au primit Colanul de Aur la 110 ani de la înfiinţarea COSR
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
A crezut că salvează un pui de arici, dar mare i-a fost surpriza când a ajuns la veterinar. Ce creatură îngrijise, de fapt
A crezut că salvează un pui de arici, dar mare i-a fost surpriza când a ajuns la veterinar. Ce creatură…