„Bursucul” câștigă derby-ul „de dreapta” cu Contra. CFR – Dinamo 1-0, după un meci cu multă tensiune și clujenii au maximum de puncte în ultimele 4 meciuri: Culio și Camora au fost eliminați

Redactor:
Dan Mirea
  • Publicat:
  • Actualizat:

CFR ClujDinamo 1-0 (Culio pen. 37)

  • CFR: Vâtcă – Manea, Vinicius, A. Mureșan,   Camora – Hoban,   Culio – Omrani, Deac (Luchin 86), Moutinho (Nouvier 60) – Bokila (Vera 62)
  • Rezerve: Duka, L. Rus, Nistor, Hamed
  • Dinamo: Penedo – Romera (Costache 76), Nedelcearu, Katsikas, Filip – P. Anton (Nemec 56), Mahlangu – Hanca, Nascimento, Salomao – Rivaldinho (Albin 81)
  • Rezerve: Brănescu, Busuladzic, Maric, Bumba

Culio a marcat după un penalty contestat de dinamoviști singurul gol al unui meci terminat de CFR în 9 oameni.

Numărul 2 le-a deschis amândurora visul în fotbal ca jucători. Ca antrenori însă doar numărul 1 îi poate mulțumi, într-un campionat în care CFR și Dinamo vor din nou titlul. Dan Petrescu și Cosmin Contra au fost cei mai buni fundași dreapta pe care i-a avut România. Din 1989 și până în 2010 acest post a fost în grija lor. S-au întâlnit 4 ani la echipa națională, iar în 2000 Petrescu i-a cedat tricoul cu numărul doi lui Contra. De atunci cei doi nu s-au mai întâlnit într-un meci de fotbal. După 17 ani s-au îmbrățișat din nou pe gazon, în debutul unui CFR – Dinamo. Deveniseră adversari. Petrescu și Contra par a avea destine apropiate și ca antrenori. Cel puțin par clădiți după același tipar. Ambii sunt ca leii în cușcă pe bancă și sunt vedetele echipelor pe care le antrenează, numele lor fiind asociat cu rigurozitatea și ambiția. Și, poate cel mai solid argument, cei doi sunt singurii români din Liga I care au antrenat recent în campionate mai tari decât al României.

O strategie câștigătoare și o decizie controversată

Meciul a început, iar gol Petrescu a dat impresiat că i-a aruncat „momeala” lui Contra. Dinamo a avut posesia în start, dar CFR a venit cu ocaziile. Hoban a inventat o foarfecă de care nu părea capabil, dar mingea s-a scurs prin fața porții, sub privirile neputincioase ale lui Penedo și fundașilor dinamoviști (13). Dinamo a răspuns după 10 minute. Rivaldinho a deviat perfect după un corner, dar Camora i-a scos golul, de pe linia porții (23). Avea să fie însă singura ocaie importantă a reprizei pentru Dinamo. De atunci, CFR a devenit și mai cinică. A blocat tot și s-a apropiat puțin câte puțin de gol. Vinicius a deviat periculos, la un corner (31), iar apoi a venit cea mai controversată fază a meciului. Centrare Bokila, mingea l-a lovit pe Nedelcearu, iar Găman a dictat penalty pentru henț (35). Multă supărare pe banca lui Dinamo, Nedelcearu se jura că n-a atins mingea cu mâna, dar penalty-ul s-a executat și a fost transformat de Culio, care a ajuns la 3 penalty-uri din 3 de când a venit la CFR (37). Putea fi 2-0 la pauză, dar dinamoviștii au avut noroc la devierea nefericită a lui Katsikas (45).

Petrescu a renunțat la atac, Contra a riscat totul pentru gol

În unul dintre primele derby-uri ale campionatului, tensiunea a atins cote greu de măsurat și explicat și pentru un psiholog, pe cele două bănci de rezerve. Petrescu și Contra, cu pulsul mult peste media normală au încercat să-și ofere lovitura decisivă. „Bursucul” a ordonat retragerea, iar CFR s-a apărat supranumeric, cedând voit posesia și încercând contraatacuri letale. În aceste condiții, Contra a mutat super-ofensiv. Nemec în locul lui Anton, Costache în locul lui Romera au fost mișcările cu care „Guriță” a riscat tot. Vâtcă a blocat însă șutul lui Salomao (59). Filip putea fi erou, dar lobul său peste portar a mers și peste poartă (74), iar Nouvier n-a putut devia devisiv un aut bătut suprinzător de lung, după care mingea a trecut puțin pe lângă poartă (75).

Camora și Culio, eliminați pe final

Finalul a fost cu roșu, dar nu cu alb-roșu. Camora a primit cartonașul care aduce eliminarea după o intrare dură de tot la prietenul Nascimento (84). CFR a încheiat meciul în propriul careu, Dinamo a atacat cu disperare, dar când s-a depășit defensiva a apărut Vâtcă. Așa s-a întâmplat și la șutul la vinclu a lui Costache (85). În minutul 90+2 CFR a mai primit o „lovitură”. Culio a fost și el eliminat, iar Petrescu a terminat în 9 oameni. A fost panică și tensiune în apărarea CFR-ului, dar „fortăreața” „Bursucului” nu a cedat și CFR are 4 victorii consecutive, fără gol primit și mai trece de un derby cu bine, după cel cu Viitorul. 

22:56 FINAL! CFR – DINAMO 1-0, după ce în ultimele minute clujenii au rezistat eroic.


22:53 ROȘU CULIO! Clujenii rămân din ce în ce mai puțini pe teren, după ce și Culio a fost eliminat. Costache l-a depășit ușor în bandă pe argentinian, Culio l-a oprit din alergare, iar Găman i-a arătat al doilea galben. Din lovitura liberă rezultată, Nemec a reluat peste poartă cu capul. 


22:48 Găman a judecat greșit faultul lui Filip asupra lui Vera, spre deosebire de faza la care l-a eliminat pe Camora. Fundașul stânga, avertizat deja cu cartonașul galben, l-a oprit din contraatac pe Vera, clujenii au cerut al doilea galben, dar Găman nu a scos cartonașul din buzunar. 


22:44 ROȘU CAMORA! Clujenii vor evolua în ultimele 10 minute ale partidei cu un om în minus, după ce Camora a avut o intrare periculoasă asupra lui Nascimento. Portughezul a intrat cu ambele picioare asupra fostului său coleg, iar Găman i-a arătat cartonașul roșu.


22:40 Puștiul minune al lui Dinamo a ratat și el o cazie! Valentin Costache a reluat cu capul în brațele lui Vâtcă din centrarea lui Hanca. Dan Petrescu s-a retras în apărare, dar și-a păstrat oamenii de viteză în teren pentru un contraatac care ar dubla avantajul.


22:35 Ocazii la ambele părți în decurs de doar un minut. Dinamoviștii au ratat egalarea prin Filip, care, deschis ideal de Nascimento în careu, a încercat să-l lobeze pe Vâtcă, dar mingea s-a dus mult peste poartă. La poarta cealaltă, CFR a finalizat din doar trei mișcări. Manea a aruncat lung de la margine, Omrani a deviat cu capul până la Nouvier, care a reluat tot cu capul puțin pe lângă.


22:25 Nemec a dovedit încă o dată că este ieșit din formă. Atacantul a preluat la marginea terenului, a întors un adversar și s-a pregătit de șut, dar mingea i-a scăpat de sub control, iar Nemec a dat pe lângă. 


22:19 Contra a dictat o singură direcție în această repriză, iar dinamoviștii atacă în valuri în aceste momente de pe flancurile terenului. Totuși, centrările au fost respinse cu ușurință de fundașii CFR-ului. În urmă cu câteva minute, Nemec l-a înlocuit pe Paul Anton. 


22:10 Dinamoviștii au început mai bine repriza secundă și au ratat cea mai mare ocazie a lor prin Salomao. Nascimento l-a lăsat pe colegul său singur cu Vâtcă, dar cu Mureșan pe urmele sale, Salomao a șutat la colțul scurt, iar portarul CFR-ului a respins cu vârful degetelor în corner. 


22:06 A început repriza secundă.


21:49 PAUZĂ‚! CFR – DINAMO 1-0


21:46 Tot clujenii rămân mai periculoși, după ce au deschis scorul. Omul meciului până în acest moment, Culio, a condus mingea până în jumătatea adversă, a scos balonul în stânga la Moutinho, care a centrat, iar Katsikas, păcălit de efectul imprimat mingii, a scos în corner, dar periculos de aproape de poarta lui Penedo. 


21:37 GOOOOOOOOOOOL CFR! Lovitură de pedeapsă executată perfect de Culio, fază la care argentinianul l-a trimis în colțul opus pe Penedo. Totuși, penalty-ul a fost contestat de dinamoviști. Cert este că George Găman a considerat că mingea trimisă de Bokila l-a lovit pe Nedelcearu în mână. 


21:32 Avem parte de un fotbal bun în Gruia între cele două echipe. Se joacă de la o poartă la alta, iar aproape fiecare acțiune de atac e finalizată cu șut. La ultima acțiune, Moutinho a executat un corner de pe stânga, Vinicius s-a desprins de grupul de jucători din careu și a reluat cu capul puțin peste poarta lui Penedo. 


21:24 Dinamo a revenit în jumătatea adversă, după presiunea pusă de CFR Cluj în ultimele 10 minute. Un fotbalist al gazdelor a scos mingea de pe linia porții, după ce Rivaldinho a reluat cu capul pe spate din cornerul executat de Paul Anton. 


21:16 Cine ar fi crezut că omul responsabil să „distrugă” jocul adversarului este capabil de așa ceva? Hoban a profitat de o respingere greșită a apărării dinamoviste, și-a ridicat mingea cu genunchiul și a reluat pe spate puțin pe lângă bară. CFR este echipa cu un ritm mai ridicat de joc în aceste momente. 


21:11 Au apărut și primele faze ofensive, iar omul cedat de CFR la Dinamo, Nascimento, le-a dat emoții clujenilor. Hanca i-a întors o minge în careu, Nascimento și-a potrivit-o și a șutat spre poartă, dar Mureșan a respins în corner. 


21:01 A început unul dintre primele derby-uri ale sezonului! Arbitrează George Găman, iar stadionul din Gruia e populat și asta ne place.


20:45 Aflat în studioul Digi Sport, Vasile Miriuță a analizat componența echipei lui Cosmin Contra și nu e de acord cu o mutare pregătită de antrenorul din Ștefan cel Mare. Fostul tehnician al CFR-ului consideră că Nascimento nu e genul de jucător care să fie trimis în spatele vârfului, spune că Dinamo se va concentra pe lupta de la mijlocul terenului și crede că Nemec era o variantă mai bună decât Rivaldinho.


20:10 Avem echipele de start! Dan Petrescu a schimbat surprinzător și a mutat masiv de la mijloc în sus, acolo de unde au dispărut Nouvier, Păun și Vera, atacantul din lotul CFR-ului, care a înscris cele mai multe goluri în actualul sezon, două la număr. În schimb, și-au făcut apariția Bokila și Omrani, care nu au mai jucat împreună din prima etapă, dar și Moutinho, care se află la debut. 

De cealaltă parte, Contra l-a lăsat pe bancă pe Busuladzic și l-a introdus pe Paul Anton, în timp ce Nascimento va fi folosit mijlocaș ofensiv. 


16:45 Sursele ProSport susțin că aproximativ 10.000 de fani vor asista în această seară la meciul din Gruia. Fanii dinamoviști vor fi prezenți în număr mare, bilete fiind cumpărate doar cu buletin de București. Suporterii lui U Cluj vor ocupa, cel mai probabil, o parte dintre scaunele de la tribuna II. 


CFR și Dinamo se întâlnesc în derby-ul etapei cu numărul cinci din Liga 1 într-o partidă în care ambele echipe vin cu un moral foarte bun. Clujenii nu au primit gol de trei etape, timp în care au marcat de șate ori, în timp ce bucureștenii vin după victoria de pe teren propriu cu Gaz Metan, scor 3-1, și după ce au învins campioana României, Viitorul, la Ovidiu, scor 1-0.

Cele două candidate la titlu vor avea parte și de un al duel interesant, după ce au făcut schimbul verii în fotbalul românesc. Nascimento a făcut pasul de la CFR la Dinamo, în timp ce Dan Nistor a trecut din „Ștefan cel Mare”, în Gruia.  

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Simona Halep, tot mai aproape de retragerea din tenis? Ce lovitură: a fost exclusă
Simona Halep, tot mai aproape de retragerea din tenis? Ce lovitură: a fost exclusă
FOTO „Arată dezgustător”. S-a umplut de mușchi după retragere, dar un fost coleg l-a pus la punct: „N-aș face la fel”
FOTO „Arată dezgustător”. S-a umplut de mușchi după retragere, dar un fost coleg l-a pus la punct: „N-aș face la…
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota 10 a „Reginei” la 62 de ani
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota 10 a „Reginei” la 62…
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce şi măriri de 90%
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce şi măriri de 90%
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Alexandra Stan s-a filmat fără sutien şi le-a pus o întrebare fanilor! Ce a vrut să afle excentrica artistă
Alexandra Stan s-a filmat fără sutien şi le-a pus o întrebare fanilor! Ce a vrut să afle excentrica artistă
Zanni este câștigătorul Survivor 2024?! Cum s-a dat de gol, după ce s-a întors din Republica Dominicană
Zanni este câștigătorul Survivor 2024?! Cum s-a dat de gol, după ce s-a întors din Republica Dominicană
Dispare numerarul? Decizia finală UE pentru plata cu BANCNOTE
Dispare numerarul? Decizia finală UE pentru plata cu BANCNOTE
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Afacerea care ia amploare în România. Locațiile apar ca ciupercile după ploaie, dar tot par neîncăpătoare: „Nu mai avem locuri disponibile”
Afacerea care ia amploare în România. Locațiile apar ca ciupercile după ploaie, dar tot par neîncăpătoare: „Nu mai avem locuri…
Nadal îl surclasează pe adolescentul Blanch în primul tur la Madrid Open
Nadal îl surclasează pe adolescentul Blanch în primul tur la Madrid Open
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate buzunarele
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate buzunarele