BREAKING NEWS | TAS decide şi lupta din subsolul Ligii 1! Echipa retrogradată care speră să se salveze la "comisii". "Am primit acceptul, mergem la TAS!" Decizia atacată la Lausanne

19 iun 2017 19691 afişări Comentează şi tu Liga 1
BREAKING NEWS | TAS decide şi lupta din subsolul Ligii 1! Echipa retrogradată care speră să se salveze la "comisii". "Am primit acceptul, mergem la TAS!" Decizia atacată la Lausanne 3 imagini http://storage0.dms.mpinteractiv.ro/media/401/581/7946/16486090/2/condescu-florin-ceausu.jpg
  •  Marin Condescu anunţă că Pandurii va ataca la TAS decizia de depunctare cu trei puncte, după meciul cu ASA Târgu Mureş, disputat pe un teren impracticabil, dar şi punctele deduse din cauza datoriilor avute către foşti jucători şi speră ca echipa să poată juca în Liga 1 şi în sezonul viitor

Deşi clubul se află pe marginea prăpastiei şi desfiinţarea pare iminentă, conducătorul din umbră al CS Pandurii Lignitul Târgu Jiu încă mai crede că echipa gorjeană poate câştiga la TAS dreptul de a rămâne în Liga I şi astfel evita falimentul. Fostul preşedinte Marin Condescu este de părere că CS Pandurii va primi înapoi cele trei puncte de penalizare, după ce echipa s-a retras de pe teren la meciul de la Târgu Mureş, dar va contesta şi celelalte 3 puncte de penalizare primite pentru neîndeplinirea fair-play-lui financiar (neachitarea datoriilor către o parte din foştii jucători).  Chiar şi în cazul în care va pierde procesul la TAS, Marin Condescu susţine în continuare că CS Pandurii Lignitul nu se va desfiinţa.

"În urma discuţiei avute cu domnul preşedinte al Consiliului Judeţean Gorj, Cosmin Popescu, am prezentat cele două variante care există pentru Pandurii. În primul rând, am primit aprobarea să contestăm la TAS pierdea punctelor şi să suportăm noi toate cheltuielile, inclusiv ale FRF, urmând să recuperăm ulterior banii de la Federaţie, dacă vom câştiga. Dacă vom rămâne în prima ligă, vom juca tot la Severin, până la inaugurarea stadionului din Târgu Jiu. Cealaltă variantă e continuarea în liga secundă, cu obiectiv promovarea. Vom juca la Motru, până la fi gata stadionul.  Consiliul Judeţean Gorj îşi menţine contribuţia pentru finanţarea clubului. CS Panduriil nu va intra în faliment. Pe 21 iunie, când se va judeca cazul, vom demonstra că putem onora angajamentul luat şi că avem resursele financiare. Pentru întreg sezonul 2017-2018, banii pe care trebuie să-i plătim către masa credală nu se ridică decât la 210.000 de euro" a declarat Condescu, la Radio Infinit.

Vrea să dea  în judecată jucătorii!

Condescu mai are o variantă prin care speră să recupereze din bani: va da în judecată proprii jucători, dar şi pe arbitrul Marius Avram, cel care a decis că meciul cu ASA Târgu Mureş se poate juca. 

"În oricare dintre variante la mijloc e vorba de un milion de euro. Dacă Tribunalul de Arbitraj Sportiv ne dă dreptate, şi avem toate argumentele de partea noastră pentru a câştiga acolo, rămânem în Liga I şi primim aceşti bani din drepturile de televiziune. În varianta în care pierdem şi ajungem în Liga a II-a, nu mai primim aceşti bani, dar ne judecăm cu jucătorii care au ieşit de pe teren şi care ne-au pricinuit acest prejudiciu de trei puncte. Ei nu mai au nici un drept să fie la masa credală pentru că din cauza lor clubul a retrogradat şi, ca urmare, putem spune că nu li se mai cuvin datoriile de un milion de euro pe care le-ar avea ei de recuperat. Nu putem să-i plătim pentru că au retrogradat echipa. Despre mine nu mai vorbesc, pentru că milionul pe care eu îl am de recuperat de la masa credală, dacă se va întâmpla vreodată, am zis să fiu ultimul dintre cei care îşi primesc banii înapoi, deşi sunt primul pe lista creditorilor. Cu un milion de euro mai puţin la masa credală lucrurile sunt mult mai uşor de suportat pentru club în următorul an. În orice ţară normală la cap, angajatorul nu îl poate obliga pe angajatul său să presteze o muncă dacă îi este pusă în pericol viaţa. În acest caz jucătorii, televiziunile, spectatorii, toată lumea, a constatat că terenul era total inadecvat pentru disputarea unui meci de fotbal. Cum putea cineva de la club să îi forţeze pe jucători să continue meciul, iar apoi unul dintre ei să se accidenteze grav, pentru că erau condiţii pentru aşa ceva? Îi era pusă în pericol integritatea corporală a salariatului, adică a jucătorului? Eu zic că da! Singurul care putea opri meciul era arbitrul şi tocmai pentru că decizia lui de a continua partida a afectat grav interesele patrimoniale şi destinul clubului Pandurii am decis să ne adresăm cu o plângere penală organelor competente pentru a clarifica aceste aspecte. Sperăm, de asemenea, ca aşa ceva să nu se mai întâmple vreodată", a spus Condescu, conform pandurul.ro

Conducătorul din umbră al pandurilor a mai afirmat că a ajuns deja la un acord cu Eugen Neagoe, pentru preluarea băncii tehnice a echipei gorjene: "Avem 2 variante de antrenori. Amândoi şi-au manifestat dorinţa de a veni la Pandurii şi de a ajuta echipa să promoveze. Nu am deocamdată decât aproparea lui Eugen Neagoe, pentru a face publică această informaţie. Mă refer la dezvăluirea numelui antrenorului. La Motru vom avea cel puţin 1000 de spectatori la fiecare meci, iar o dată terminarea stadionului din Târgu Jiu vom avea peste 7000 de abonaţi".

80 de salariaţi vor fi trimiţi în şomaj

În schimb, administratorul special al CS Pandurii Lignitul Târgu Jiu, Marin Golea, a recunoscut că 80 de angajaţi ai clubului vor fi trimişi în şomaj, iar de marţi vor intra în preaviz.

„În perioada următoare, ca administrator special, trebuie să diminuez cheltuielile. La ultima şedinţă AGA, nu s-a concretizat o hotărâre din care să reiasă continuarea activităţii în liga a doua. Asociaţii nu au spus concret dacă vor mai continua să finanţeze echipa sau nu. Luni va fi o nouă şedinţă. Pentru a nu aduce, în continuare, prejudicii clubului prin prezenţa salariaţilor la serviciu sau a altor jucători care au contract până la sfârşitul acestei luni, trebuie să mai restrângem activitatea. Suntem presaţi de ANAF. Ne-au făcut o cerere de plată de 13 miliarde de lei. Eu nu trebuie să îndatorez clubul şi mai mult, ci să măresc averea clubului. O parte dintre salariaţi sunt înţelegători. Şi-au mai luat şi concediu câţiva dintre ei, iar de marţi, le vom înmâna preavizele, urmând ca apoi să facem informările către ITM, pentru ca angajaţii să beneficieze de şomaj. Dacă nu se continuă activitatea, ni se ridică dreptul de administrare. Administratorul judiciar preia conducerea clubului, iar angajaţii ar putea beneficia, în aceste condiţii, de măsurile de protecţie conform legii, adică de plăţi compensatorii. Ar putea primi trei salarii la plecarea din cadrul clubului. În principal, este vorba despre 84 de salariaţi ai clubului, antrenorii de la Centrul de Copii şi Juniori, sportivii de la Pandurii II, sportivii de la echipa mare. Lucrurile sunt complicate. E vorba, până la urmă, de distrugerea activităţii sportive în totalitate, dacă se intră în faliment. Administratorul judiciar lucrează la un punct de vedere despre situaţia de facto în care se află clubul. Această informare va ajunge la judecătorul sindic, cel mai probabil după şedinţa asociaţilor”, a declarat Marin Golea, la Gorj TV.Se încearcă înfiinţarea unui nou club, din care să nu mai facă parte Condescu?

Pe pare însă că oficialităţile locale din Târgu Jiu iau în calcul şi înfiinţarea unui nou club, care să pornească chiar din Liga a III-a. În cazul promovării, una din variante ar fi schimbarea denumirii echipei Internaţional Băleşti, care a câştigat, cu 2-1, manşa-tur a barajului, în care a întâlnit campioana Ligii a IV-a Dolj, Tractorul Cetate. Astfel, în loc de CS Pandurii Lignitul, la Târgu Jiu ar putea activa CS Pandurii Internaţional.
 

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.