Analiză om cu om | Cum s-au descurcat steliştii în meciul cu Ujpest. Hamroun a strălucit, Bawab nu a existat. Cine a jucat bine şi cine a dezamăgit contra locului 2 din Ungaria

26 ian 2016 22040 afişări Comentează şi tu Liga 1
Analiză om cu om | Cum s-au descurcat steliştii în meciul cu Ujpest. Hamroun a strălucit, Bawab nu a existat. Cine a jucat bine şi cine a dezamăgit contra locului 2 din Ungaria 3 imagini http://storage0.dms.mpinteractiv.ro/media/401/581/7946/14996760/2/3010654-publimedia-octav-ganea.jpg
  • Steaua a câştigat contra lui Ujpest, locul doi din Ungaria, scor 2-0, primul meci din al doilea cantonament al iernii.


Echipa antrenată de Laurenţiu Reghecampf a avut o evoluţie solidă în prima parte a partidei, una pe care a dominat-o destul de clar, dar nivelul din a doua repriză a fost unul mult mai scăzut, pe fondul căruia maghiarii şi-au creat câteva ocazii importante de gol.

Ca şi în primul meci, remiza cu Young Boys Berna, 2-2, Jugurtha Hamroun a fost fotbalistul care a impresionat. Pe lista jucătorilor cu evoluţii solide se mai află Nicuşor Stanciu, autorul primului gol, şi Valentin Cojocaru, în timp ce Tha'er Bawab şi Sulley Muniru au fost cei mai slabi de pe teren şi au avut prestaţii pe care ar trebui să le uite cât mai repede. ProSport vă prezintă analiza om cu om a steliştilor care au jucat în meciul cu Ujpest.

Niţă - Nu a avut prea mult de lucru în prima repriză. A deviat la timp o centrare de pe partea dreaptă, iar pe finalul celor 45 de minute a făcut o gafă care o putea costa pe Steaua: a degajat complet greşit mingea, care a ajuns la un adversar, dar Varela a intervenit la timp.

Râpă - Dacă pe finalul primei părţi a sezonului a impresionat prin apetitul ofensiv, meciul cu Ujpest nu a fost prea strălucit din acest punct de vedere. Pe fază defensivă a fost atent, nu s-a lăsat surprins de acţiunile adversarilor, dar a ajuns rar sau foarte rar în poziţie de centrare. Totuşi, atunci când a făcut-o a oferit o pasă bună pentru Hamroun, în repriza a doua. Pe final a oprit un atac al maghiarilor t cu preţul unui cartonaş galben şi, trăgând linie, a jucat în nota sa obişnuită.

Papp - A ieşit în evidenţă rapid, în minutul 13, când a oferit o pasă superbă, de peste 50 de metri, pentru Hamroun. A avut un moment de rătăcire la mijlocul primei reprize când a dat pe lângă minge la o centrare de pe partea dreaptă, dar atacanţii maghiari nu au reuşit să-şi creeze ocazii de lângă el. A fost schimbat la pauză, după 45 de minute decente.

Varela - Ca de obicei, s-a comportat ca un lider din teren. Constant, atent şi experimentat a avut grijă ca defensiva pe care a condus-o să nu dea rateuri mari. Individual nu a avut probleme în a-şi opri adversarii, iar în repriza a doua, când ungurii au pus presiune mult mai mare, s-a descurcat bine în fazele limită.

Toşca - A început meciul ca fundaş stânga, iar pentru o perioadă mică de timp a fost folosit în centrul defensivei, alături de Varela. La fel ca Răpă, a fost inexistent pe plan ofensiv şi, spre deosebire de fundaşul dreapta, a arătat câteva slăbiciuni în apărare. La mijlocul primei reprize a dat o pasă greşită care i-a pus pe unguri pe contraatac, dar echipa a scăpat fără gol primit. În a doua parte, înainte de a fi schimbat cu Carp, a ieşit în evidenţă printr-un şut bun de la mare distanţă, care a trecut peste poarta adversă.

Muniru - A avut parte de un meci mai degrabă modest, pe care l-a început, totuşi, bine. În prima repriză a ţinut mijlocul terenului alături de Pintilii, fapt care a ajutat-o pe Steaua să domine primele 45 de minute. După pauză randamentul său a scăzut, iar scăderea din jocul său a făcut ca Ujpest să vină peste Steaua şi să preia frâiele la centrul terenului. A dat câteva pase greşite, a compensat prin unele intervenţii bune, dar faptul că nu reuşeşte să verticalizeze îl trage mult în jos.


 

Pintilii - Va fi, foarte probabil, omul determinant al Stelei la mijlocul terenului, lucru care s-a văzut şi cu Ujpest. Joacă în continuare la un nivel ridicat, face bine legătura între compartimente şi oferă siguranţă pe un post dificil de acoperit. Cu ungurii a avut 45 de minute foarte bune, a ratat o ocazie bună în minutul 40, când şutul său de la 24 de metri, cu stângul, a fost respins cu greu de portarul advers, dar în partea a doua a scăzut puţin ritmul.

Adi Popa - Eclipsat total de Hamroun, s-a văzut puţin spre deloc. În finalul primei reprize a avut ocazie de a-şi trece numele pe lista marcatorilor, dar a trimis pe lângă poartă, deşi se afla singur cu goalkeeper-ul advers. Nu a colaborat aşa cum ar fi trbuit cu Răpă pe plan ofensiv, dar a depus din nou un efort foarte mare, răsplătit în minutul 86, când a marcat golul de 2-0, pe contraatac, după o pasă a lui Onţel. O evoluţie ştearsă per total, trecută pe plan secund de reuşita din finalul meciului.

Stanciu - A marcat primul gol al meciului, a mai lovit bara după o pasă a lui Bawab, dar nu a fost la fel de eficient când a fost vorba despre servicii utile pentru colegii săi. În minutul 40 a pierdut o minge la mijlocul terenului, i-a pus pe unguri pe contraatac, dar Niţă a rezolvat faza. A avut multe momente în care s-a comportat ca un număr 10 veritabil, a coborât pentru a lua cât mai multe mingi de la fundaşi şi mijlocaşii la închidere şi a prins o zi bună. În repriza a doua a executat bine o lovitură liberă, dar portarul advers i-a refuzat "dubla".

Hamroun - Două ocazii mari ratate în primul sfert de oră. De fiecare dată a scăpat excelent din marcaj, dar a trimis pe lângă poartă din poziţie de singur cu portarul. A contribuit din plin la golul marcat de Nicuşor Stanciu, smulgând mingea din piciorul portarului advers şi trimiţând-o direct la coechipierul său. În minutul 38 a scăpat din nou singur cu portarul, dar a trimis şi de această dată pe lângă poartă. A fost, însă, cel mai activ om din atacul echipei lui Reghecampf. A plecat de multe ori din flancul stâng, s-a demarcat excelent şi a fost omul care a pus presiune continuă pe apărarea lui Ujpest. E într-o formă bună, a legat deja două meciuri reuşite la rând şi se anunţă deja un fotbalist greu de scos din primul 11 în meciurile oficiale. 

Bawab - Dacă în meciul cu Young Boys Berna a obţinut un penalty după o acţiune personală frumoasă, lucrurile au stat cu totul şi cu totul altfel pentru el în duelul cu Ujpest. A fost inexistent, a atins foarte puţine mingi, nu a reuşit să apară la finalizarez şi nu a intrat în combinaţiile propuse de Stanciu şi Hamroun Se vede cu ochiul liber că mai are nevoie de timp pentru a pune la punct relaţii şi mecanisme de joc cu coechipierii.

Au mai jucat:

Cojocaru - Dacă Niţă mai mult a şomat în primele 45 de minute, nu acelaşi noroc l-a avut şi portarul văzut ca a doua variantă. Introdus la pauză în locul lui Niţă a fost pus serios la încercare de adversari. Încă din primele minute petrecute în poartă a avut două intevenţii la aceeaşi fază, blocându-l pe Hazard, cel mai periculos om al meciului. În restul meciului a mai fost decisiv de două ori la alte ocazii ale adversarilor, arătând o formă bună.

Momcilovic - A primit 45 de minute, deşi nu este pus la punct cu pregătirea fizică. A intrat la pauză în locul lui Papp şi şi-a îndeplinit sarcinile din flancul stâng al defensivei. Le-a oferit mai mult spaţiu spaiu adversarilor decât a făcut-o Toşca în prima repriză, iar una dintre ocaziile lui Ujpest a venit din zona lui.

Carp - L-a înlocuit pe Toşca în minutul 56 şi a jucat în centrul defensivei alături de Varela. A avut o intervenţie decisivă la un şut al lui Hazard, pe care l-a deviat în corner. La capitolul părţi negative poate fi trecută o pasă dată greşit în propriul teren, dar, per ansamblu, a făcut un meci decent, în care nu a avut mari probleme.

Popadiuc - A prins 30 de minute, înlocuindu-l pe Sulley Muniru. La fel ca mijlocaşul ghanez, nu a reuşit să iasă în evidenţă 

Onţel, Ştefănescu şi Tudorie, care i-au înlocuit pe Pintilii, Hamroun şi Bawab, au jucat prea puţin pentru a se putea trage o concluzie despre evoluţia lor.

 

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.