ANALIZĂ‚ | Cine a fost cel mai bun om al Stelei în derby-ul cu Petrolul. Apărarea Petrolului, catastrofală. Analiza om cu om și notele fiecărui jucător, după cel mai bun meci din Liga 1

Redactor:
Florin Marian
ANALIZĂ‚ | Cine a fost cel mai bun om al Stelei în derby-ul cu Petrolul. Apărarea Petrolului, catastrofală. Analiza om cu om și notele fiecărui jucător, după cel mai bun meci din Liga 1
  • Publicat:
  • Actualizat:

Petrolul – Steaua, meci disputat duminică seară în etapa a opta a Ligii 1, a fost unul dintre cele mai frumoase jocuri ale acestui sezon. Cele cinci goluri marcate, ocaziile ratate, dar și ritmul alert al partidei au transformat derby-ul într-un meci agreabil. ProSport a analizat jocul celor două echipe și i-a notat pe jucători în funcție de evoluțiile pe care le-au avut
 

  • După opt etape, Steaua e pe primul loc, cu 21 de puncte, în timp ce Petrolul, care nu a mai câștigat în Liga 1 din 24 august, a coborât pe locul 6, cu 14 puncte

Petrolul a părut că s-a autodepășit în anumite momente ale jocului, mai ales în condițiile în care Mutu, Albin și Teixeira, titulari incontestabili în atacul ploieștenilor, au lipsit de pe teren. Cu toate acestea, cele trei goluri au fost luate pe greșeli defensive, apărarea fiind punctul nevralgic al echipei lui Mulțescu. Priso și Tamuz au fost cei mai buni oameni ai Petrolului, însă nigerianul de 26 de ani putea să dea un cu totul alt curs jocului în cazul în care marca la ocazia uriașă avută în minutul 3.


Pecanha a intervenit tardiv la golurile 1 și 3 ale Stelei, care i se pot imputa portarului brazilian

PECANHA (nota 5): Se face vinovat la golul trei, când a respins slab șutul lui Rusescu. Portarul brazilian nu s-a poziționat favorabil nici la primul gol, când șutul lui Chipciu l-a păcălit, în ciuda plonjonului. S-a „salvat” cu alte intervenții foarte bune, la Keșeru sau Rusescu, dar, per total, putea termina meciul fără eroare.

ALCENAT (4): Aflat în vizibilă scădere de formă. Dacă evoluția slabă din partida cu Pandurii, când a fost surprins de două ori de Nicoară în primele două minute, putea fi considerată un accident, aceasta a fost dublată în seara de duminică, în meciul contra Stelei. La golul secund, Alcenat nu și-a păstrat zona, în timp ce la golul trei, l-a scăpat pe Varela mult prea ușor.

GERALDO (4): Lent, depășit ușor de Keșeru sau Rusescu, jucători care nu au viteza drept principală calitate, căpitanul Petrolului a fost veriga slabă din defensiva petrolistă. La 33 de ani, un jucător extrem de experimentat și cerebral, Geraldo nu se mai ridică la pretențiile unui club care dorește să se bată la titlu.

GERSON (4): În permanență în contratimp, a părut că nu a mai evoluat niciodată alături de Geraldo. A fost depășit în mai multe rânduri de Keșeru, Sânmărtean și Rusescu și a greșit la golul secund, când i-a scăpat din marcaj pe jucătorii Stelei. A primit un cartonaș galben și s-a expus de alte două ori – prin faulturi clare – pentru un roșu. A fost înlocuit la pauză, semn clar că nici antrenorul Gigi Mulțescu nu a fost mulțumit de evoluția sa.

FANCHONE (5): Evoluție modestă, la fel ca întreaga defensivă a Petrolului. Nu s-a văzut aproape deloc în ofensivă, dar l-a închis bine pe Adi Popa în defensivă. A greșit la golul doi al Stelei, când a stat mult prea departe de adversar.
 
MUSTIVAR (5): Deși n-a început sezonul ca titular, haitianul a evoluat bine în ultimele partide, fapt pentru care a fost trimis în „11”-le de start și de Gigi Mulțescu, noul antrenor al Petrolului. A pierdut multe mingi la mijlocul terenului, fiind ezitant în unele momente. La fel ca și De Lucas, a revenit destul de greu în defensivă.


De Lucas, aici în duel cu Adi Popa, a fost unul dintre cei mai constanți jucători ai Petrolului în meciul de duminică

DE LUCAS (6): „Cel mai tehnic jucător” alături de care a jucat Adi Mutu, așa cum l-a caracterizat deja fostul „decar” al Petrolului, nu a comis prea multe greșeli. A fost exact, peste media echipei, dar a fost surprins de fiecare dată când Steaua declanșa un contraatac. A tras două șuturi de la mare distanță, ambele reținute cu siguranță de Arlauskis.

NEPOMUCENO (5): Șters, nu a pus probleme apărării Stelei, fiind mult sub Priso, colegul său de pe partea cealaltă a ofensivei ploieștene. A schimbat deseori partea dreaptă cu cea stângă, dar nu a dat randament în nicio bandă. Înlocuit în minutul 57 cu Astafei, după ce Mulțescu și-a dat seama că are nevoie de suflu nou exact în banda în care Latovlevici suferea.

MARINESCU (5): În 11 meciuri jucate în acest sezon, Marinescu nu are niciun gol marcat și nicio pasă decisivă. Perioada de secetă a jucătorului care a jucat în postura de al doilea vârf a continuat și aseară, când fostul stelist nu a contribuit cu mare lucru la fazele ofensive ale ploieștenilor, nereușind să suplinească absențele lui Mutu sau Albin.

PRISO (7): A fost cel mai bun jucător al Petrolului. A alergat mult în ambele benzi, a reușit să se replieze pentru a dubla fundașii laterali și, probabil cel mai important, a pasat decisiv la ambele goluri marcate de Tamuz. Combativitatea lui Priso a fost observată și de Gâlcă, trei steliști formând în permanență un triunghi în fața lui pentru a-l bloca.


Cu șapte goluri marcate în șapte meciuri, Tamuz e pe locul secund în topul golgheterilor din Liga 1, după Keșeru (10 goluri)

TAMUZ (6): Cu zece goluri în 13 meciuri, Tamuz pare să-și fi revitalizat cariera la Petrolul. Atacantul israelian de 26 de ani a marcat o „dublă” și în partida de duminică seară. S-a luptat permanent cu fundașii Stelei, aproape de unul singur, dar putea avea un meci perfect dacă nu rata ocazia imensă din minutul 3, când a ratat singur cu Arlauskis, deși portarul lituanian fusese prins pe contre-pied. Rămâne, însă, unul dintre atacanții de top din Liga 1, fiind la mare bătaie cu Keșeru pentru primul loc.

SATLI (6): Un joc mult mai bun decât Gerson. S-a poziționat mai bine, a închis culoarele și a urcat și curajos în atac în multe faze.

ASTAFEI (5): La un minut după ce a intrat, a luat și cartonaș galben. Incisiv, a avut dorință, dar jocul nu i-a ieșit așa cum și-a dorit.

GALLEGOS: A jucat doar zece minute, timp în care nu s-a văzut aproape deloc.


STEAUA

Steaua a negociat excelent primele 20 de minute ale partidei, când a dominat categoric și a reușit să marcheze de două ori. S-a retras mult prea repede în defensivă, iar Arlauskis, deși excelent, a primit două goluri. Echipa lui Gâlcă s-a trezit din nou în repriza secundă, iar golul lui Varela, scăpat ușor de Alcenat, a adus victoria echipei din Ghencea, care a trecut din nou pe primul loc în clasament.


Cu câteva intervenții excelente, la sacrificiu, Arlauskis s-a descurcat excelent și la Ploiești

ARLAUSKIS (8) – Lituanianul are o formă sportivă incredibilă. Și la Ploiești și-a salvat echipa în multe situații. A respins cu piciorul șutul lui Tamuz din minutul 2, a ieșit oportun din poartă să-l blocheze pe același Tamuz în ultimele secunde ale primei reprize. Nota 8

PAPP (6) –  A jucat fundaș dreapta. Și-a făcut treaba în defensivă, dar colegii nu au putut conta deloc pe el în faza de construcție. Poziționarea lui l-a enervat la un moment dat și pe Szukala, în prima repriză. Totuși a ținut piept atacurilor pe partea sa

SZUKALA (6) – A câștigat cam toate duelurile aeriene, dar uneori a fost surprins pe picior greșit de adversar. Tamuz a înscris dintre fundașii centrali ai Stelei ambele goluri. La cea de-a doua reușită, Szukala a făcut târziu pasul la ofsaid, practic a plecat de lângă Tamuz

VARELA (7) A făcut un meci bun, foarte precis în intervenții, mai ales în prima repriză. La primul gol marcat de Tamuz trebuia să fie mai atent și să respingă mingea pentru că era poziționat pe traiectoria balonului centrat de Priso. A marcat golul victoriei echipei sale, la o fază în care a simțit că trebuie să rămână în careul advers


Depășit în permanență de Priso, Latovlevici a fost schimbat în minutul 60 de Gâlcă

LATOVLEVICI (4) –  Și la Ploiești a arătat că e ieșit din formă. Priso a făcut tot ce a vrut din el. La ambele goluri, Lato s-a apărat artificial. De multe ori a fost surprins și în față, așa cum s-a întâmplat la faza din minutul 2, când Tamuz a ratat incredibil din centrarea lui Priso. Gâlcă și-a dat seama de evoluția slabă a fundașului stânga și l-a schimbat după ce Steaua a fost egalată.

PREPELIȚĂ‚ (6) – Are partea lui de vină la primul gol primit de Steaua. Tamuz a plecat de lângă el, iar căpitanul Stelei nu l-a urmărit, crezând probabil că va intra oricum în zona fundașilor centrali. Dar în rest, s-a achitat bine de sarcini, în ambele faze, chiar a surprins uneori că a ieșit cu mingea la picior pentru a crea superioritate

SÂNMĂ‚RTEAN (7) – A fost al treilea meci din cele 5 jucate în acest sezon în campionat în care termină partida în teren. E un semn că nu mai are probleme de sănătate. Dispus la efort, Lucian alergat destul de mult între linii și are meritul unui nou „assist” la golul marcat de Keșeru. A intrat la limita regulamentului asupra unora dintre adversari, lucru care a dat încredere colegilor lui care au înțeles că și un artist ca el trebuie să facă treaba unui „muncitor”.

AD. POPA (6,5) – A făcut o primă repriză destul de bună. El a recuperat mingea la faza în care Chipciu a deschis scorul. Insistența lui a dat roade. În repriza a doua a încercat unele acțiuni pe cont propriu fără prea mare succes.

RUSESCU (7) –  A făcut un meci bun, a combinat de câteva ori foarte bine cu Chipciu cu care a făcut schimb de locuri pentru a surprinde defensiva adversă. A căutat uneori poarta cu insistență, lăsând impresia că vrea să fie din nou golgheter cu orice preț. A avut un șut în bară, în debutul meciului și tot el a șutat la faza din care Varela a marcat. A fost schimbat doar pentru a se respecta un plan tactic, pentru că era nevoie de introducerea lui Breeveld.


Chipciu a preferat să tragă la faza primului gol al Stelei, deși avea trei coechipieri mai bine poziționați

CHIPCIU (7) – În meciul cu Aalborg a fost slab în prima repriză și apoi senzațional în cea de-a doua. La Ploiești s-a întâmplat invers. A căutat mereu poarta, chiar dacă mai avea soluții să paseze, așa cum s-a întâmplat și la golul marcat de el. A venit excelent din linia a doua și a înscris. Excelent în prima repriză, Chipciu a scăzut mult în partea secundă, când a pierdut multe baloane și nu a avut clarviziunea din prima parte 

KEȘERU (7) – E clar că traversează o formă excelentă. A fost pus în valoare, din nou, de Sănmărtean. Pleacă bine pe poziție viitoare și se infiltrează între fundașii adverși. A marcat și un gol, dar a mai ratat două ocazii bune în prima repriză. 

TOȘCA (6) – Era să o comită încă de când a intrat în locul lui Latovlevici, a fost prins în față la un atac ce putea fi periculos pentru echipa lui. S-a eliminat apoi ușor într-o fază cu sperietoarea Priso, noroc că a fost dublat de un coleg, dar pe final a avut parte de liniște pentru că jucătorul camerunez se cam epuizase fizic.

Stanciu și Breeveld au jucat prea puțin pentru a putea fi analizați.

Știați că ProSport are pagină de Facebook destinată echipei Steaua?

 


 

Adrian Costeiu / Redactor
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut: 'Dacă era în București, poate puteam să fug jumătate de oră'
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut: 'Dacă era în București, poate…
Adio, Real Madrid! I-a spus „nu” lui Florentino Perez și pleacă la finalul sezonului
Adio, Real Madrid! I-a spus „nu” lui Florentino Perez și pleacă la finalul sezonului
Scene sfâșietoare la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce s-a întâmplat la cimitir, în timp ce sicriul cu trupul neînsuflețit al bărbatului era coborât în groapă?
Scene sfâșietoare la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce s-a întâmplat la cimitir, în timp ce sicriul cu trupul neînsuflețit al…
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și adio de la Antena 1
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și…
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma uriaşă e plătită de o companie a familiei conducătoare din Emirate
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma uriaşă e plătită de o…
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Ce studii are cea mai frumoasă femeie din România. Interdicţia pe care i-a pus-o soţului ei: Doar două ore, în weekend!
Ce studii are cea mai frumoasă femeie din România. Interdicţia pe care i-a pus-o soţului ei: Doar două ore, în…
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
ITP 2024. OBLIGATORIU pentru toți șoferii care trebuie să facă inspecția tehnică periodică
ITP 2024. OBLIGATORIU pentru toți șoferii care trebuie să facă inspecția tehnică periodică
Ce a moștenit fiica lui Costel Corduneanu, la doar 12 ani. Elisa a...
Ce a moștenit fiica lui Costel Corduneanu, la doar 12 ani. Elisa a...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post la altul după ce au cunoscut celebritatea
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post la altul după ce au…
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici în cazul reluării negocierilor de pace
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici în cazul reluării negocierilor de pace
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
Ce înregistrează, de fapt, „CUTIA NEAGRĂ” a mașinii? Devine obligatorie din iulie
Ce înregistrează, de fapt, „CUTIA NEAGRĂ” a mașinii? Devine obligatorie din iulie
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen