Amănuntele din derby care nu au putut fi văzute la TV

Amănuntele din derby care nu au putut fi văzute la TV
  • Publicat:
  • Actualizat:

În afara cadrului camerelor de televiziune, meciul SteauaDinamo a fost presărat cu destule amănunte care au transformat într-un derby o partidă anostă, fără sare și piper, fadă, de multe ori plictisitoare.

– Toate intersecțiile din apropierea stadionului Steaua sunt blocate și înțesate de polițiști. Suporterii traversează pe unde vor, e un haos general. Autobuzele și tramvaiele nu deschid în stații pentru că sunt pline ochi.

– Stadionul e arhiplin, parcă e unul dintre meciurile cele bune ale Stelei.

– Galeria Stelei pregătește sigur ceva, tace, nu scandează nimic, ba mai mult fanii sunt așezați pe scaune. În difuzoarele sparte ale arenei e pus un zgomot de fond înregistrat cu galeria „roș-albastră” cu altă ocazie. Nu ține, se vede că steliștii nu fac nimic.

– Președintele PRM, Corneliu Vadim Tudor, își face apariția la masa presei. Poartă un pulover alb și un fular roșu. Confrații steliști nu par mulțumiți. Haina de iarnă are guler de astrahan. În mână o pungă de semințe de dovleac pe care le sparge, iar cojile le pune pe masă.

– La intrarea la loje presa e încă buluc, deși Gigi Becali nu mai e liber de mult timp.

– Actorul Andrei Duban, care poartă o șapcă cu însemnele Stelei, trece prin fața „Tribunului”, îl vede și nu are cum să rateze un spectacol. Se oprește, îl salută respectuos pe Vadim Tudor, apoi îi sărută mâna. Vorbesc despre Steaua.

– În fața stadionului un suporter stelist a băut mult prea mult, s-a împiedicat de o bordură și și-a rupt tot ceea ce reprezenta odată gura. Salvare, poliție, jandarmi, prieteni ai nefericitului care nu se dădea dus din zonă, mașini cu șoferi nerăbdători care claxonau, deși salvarea avea semnalele luminoase în funcțiune. Suporterul e dus în cele din urmă la Spitalul Universitar.

– Obiceiul fotografiilor făcute în fața stadionului sau chiar în interior, cu gazonul în spate nu a dispărut, chiar dacă meciul nu se joacă pe Arena Națională, semn că Facebook are în continuare foarte mulți adepți.

– La difuzoarele sparte ale arenei din Ghencea este pusă melodia „Să nu-mi iei niciodată dragostea” a trupei Holograf. Se vrea probabil a deveni un imn al Stelei de vreme ce versurile melodiei curg pe tabela de marcaj. Niciun stelist nu rezonează cu piesa. Cele câteva persoane de sex feminin din zonă par să fie atrase mai mult de Salam sau Guță. Cei care „apreciază” piesa sunt, surprinzător, membrii galeriei oaspete. Ironic ridică mâinile deasupra capului și le unduiesc dintr-o parte în alta.

– Cu 10 minute înainte de începerea partidei, membrii galeriei de la Peluza Nord a Stelei se iau la bătaie. Un singur steward încearcă zadarnic să-i despartă. Pare un erou de film, care nu renunță la luptă până la ultima suflare. Norocul lui că se potolesc steliștii. Nici galeria de la Sud nu se lasă mai prejos, încearcă să treacă peste gard la dinamoviști. Intervin jandarmii, n-au șanse de izbândă, jandarmii sunt mulți, pe trei cordoane.

– Controlul corporal al spectatorilor e făcut din nou „cu seriozitate”. Și un obuz de mare calibru ar fi putut fi introdus pe Ghencea sâmbătă, dacă i-ar fi trecut cuiva prin cap ideea. Dinamoviștii aruncă petardele spre Tribuna I.

– Managerul Stelei, Mihai Stoica, traversează terenul elegant, purtând sacou și cravată. Lumea îl recunoaște, îl aplaudă ca pe un star. MM răspunde tot cu aplauze și cu pumnul bătut spre inimă. Ajuns pe partea cealaltă, moda e lăsată deoparte; se îmbracă cu o geacă groasă, frigul strânge.

– Intră echipele pe teren, Dinamo surprinde cu tricourile albe cu dungi orizontale roșii, model retro al anilor ’20 sau ’30. Din păcate e vorba doar despre un tricou luat peste echipamentul complet alb.

– Toate tribunele se luminează de parcă am asista la o invazie de licurici sau extratereștri. Spectatorii filmează cu telefoanele mult mai inteligente desfășurarea de forțe a galeriilor, fără să știe că blițul bate maxim 3-4 metri. O tânără, cu unghii mai mult decât lungi de culoare mov și desene aplicate, filmează tot cu un telefon cu o carcasă jumătate albă, jumătate roz și cu multe ștrasuri argintii.

– Din galeria formației Dinamo se „trage” mai abitir ca la Revoluție, nimeni nu o mai vede pe Simona Halep cum dă lovitura de începere.

– Galeria Stelei cică nu ar avea voie să facă spectacol pirotehnic, pentru că nu ar fi adus acte de proveniență a produselor. Ar fi de aflat ce s-ar fi întâmplat dacă primeau acceptul, pentru că fără el stadionul arată de parcă ar fi luat foc.

– Din parte cealaltă, dinamoviștii nu se lasă mai prejos și chiar țin să precizeze prin intermediul a două bannere – „Fără aprobare” și „Ce au făcut câinii din Ștefan cel Mare nu o să faceți voi nici cu aprobare”.

– Galeria Stelei afișează bannere cu mesaje obscene, extrem de obscene. Și interzise de lege.

– Vine rândul suporterilor steliști de la Sud să se încaiere. Vreo 100 de ultrași își împart pumni și picioare. Vreo 10 minute.

– Dinamoviștii sunt ironici la adresa antrenorului Laurențiu Reghecampf: „În Germania ai fost un mare trișor, Reghe continui tradiția și ca antrenor?”

– În pauză, fanii steliști se fotografiază cu Vadim Tudor: „Domnu’ președinte, faceți o poză și cu mine?”. „Tribunul” acceptă.

– Unul dintre colaboratorii lui Reghecampf, cântărețul de manele Piți Talent se salută cu oameni de la Tribuna zero și mănâncă semințe.

– Andrei Duban revine la Corneliu Vadim Tudor: „Am vorit cu Teia (n.r.- Sponte) acu’, să-i zică lu’ Reghe să-l bage pe Piovacari, că nu avem vârf să o înfigă”.

– După pauză suporterii lui Dinamo de la peluza sud încep o bătaie cu pietre cu suporterii steliști de la Tribuna I. Nimeni nu câștigă, la un moment dat se termină muniția.

– Galeria de la Peluza Sud a Stelei își aduce aminte că derbiul are loc într-o zi specială și scot un banner: „La mulți ani femeilor”. Apoi au alăturat un alt banner cu o săgeată îndreptată către rivalii de la Dinamo.

– Golul din lovitură de la 11 metri al celor de la Dinamo e o nebuloasă în primele momente. Arbitrul adițional, cel mai aproape de fază, i-a făcut semn centralului că scărița lui Grigore nu a
depășit linia porții. Intervine tușierul, care spune că a fost gol, și Dinamo are 1-0. Jucătorii dinamoviști merg la arbitrul adițional, care în situația dată mai mult a încurcat decât a ajutat, pentru a-i face în ciudă.

– Omul de la tabela de marcaj e și el luat prin surprindere, scorul rămâne 0-0, dar este trecut marcator Dragoș Grigore, numai că în dreptul formației Steaua. Adevărul e că nu mulți au pariat pe un
gol al dinamoviștilor.

– Corneliul Vadim Tudor e în culmea fericirii, Steaua a înscris, dar e tras de mânecă, golul a fost anulat pe motiv de ofsaid. „Cum să fie ofsaid mă, că mingea a venit de la adversar, să știi că ăsta e bandit mare mă”, e concluzia trasă.

– Arbitrul Alexandru Tudor e aplaudat la scenă deschisă pentru că ia o torță aruncată pe teren și o aruncă în spatele porții.

– Steaua egalează, dar nu mai are forța să și câștige meciul, așa cum și-ar fi dorit spectatorii aflați pe picior de plecare la 0-1 pentru Dinamo.

– La 15 minute după miezul nopții, curtea stadionului Ghencea e pustie, rece, animată doar de câțiva câini vagabonzi. Și de o Dacie 1300 de culoare roșie, împodobită ca un brad de Crăciun, cu poze ale fostelor glorii steliste, lipite pe caroserie. Omul venise din Hunedoara, după numărul de înmatriculare, să vadă fotbal. Fotbalul a cam lipsit, nu și orgoliile.

Sursa: Mediafax

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Aparatul electrocasnic care te „rupe” la bani fără să-ți dai seama. Consumă într-un minut cât 300 de becuri simultan
Aparatul electrocasnic care te „rupe” la bani fără să-ți dai seama. Consumă într-un minut cât 300 de becuri simultan
A fost în top, dar și-a pierdut toată averea la jocurile de noroc! ”Sunați-mă! Voi fi cel mai bun”. Ce datorii are
A fost în top, dar și-a pierdut toată averea la jocurile de noroc! ”Sunați-mă! Voi fi cel mai bun”. Ce…
Unde au fugit azi noapte Irinel Columbeanu și Irinuca, direct de la aeroport. Avem imagini în exclusivitate
Unde au fugit azi noapte Irinel Columbeanu și Irinuca, direct de la aeroport. Avem imagini în exclusivitate
Florinel Coman și Darius Olaru, sub lupa ungurilor! Ce susțin maghiarii despre starurile de la FCSB
Florinel Coman și Darius Olaru, sub lupa ungurilor! Ce susțin maghiarii despre starurile de la FCSB
Ce dietă ține Inna, pentru a se menține SEXY! Care sunt alimentele la care a renunțat DEFINITIV
Ce dietă ține Inna, pentru a se menține SEXY! Care sunt alimentele la care a renunțat DEFINITIV
PRIMELE imagini din vacanța lui Irinel Columbeanu cu fiica sa. Petrec un sejur de vis la Cluj. Și nu e tot. Unde urmează să plece săptămâna viitoare! GALERIE FOTO!
PRIMELE imagini din vacanța lui Irinel Columbeanu cu fiica sa. Petrec un sejur de vis la Cluj. Și nu e…
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Măi Bulă, familia ta din câte persoane e compusă?
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Măi Bulă, familia ta din câte persoane e compusă?
Petru, românul ucis în Congo de rebelii M23, era la ultima misiune și urma să vină acasă:
Petru, românul ucis în Congo de rebelii M23, era la ultima misiune și urma să vină acasă: "Era extraordinar, diferit…
Ce a găsit NASA pe exteriorul STAȚIEI SPAȚIALE INTERNAȚIONALE? Sunt VII!
Ce a găsit NASA pe exteriorul STAȚIEI SPAȚIALE INTERNAȚIONALE? Sunt VII!
Ilie Năstase a mers să îl vadă pe multimilionarul care l-a jignit incalificabil: Românul ăsta mare şi prost
Ilie Năstase a mers să îl vadă pe multimilionarul care l-a jignit incalificabil: Românul ăsta mare şi prost
EXCLUSIV | Faimosul atacant al ”Generației de Aur” a fost condamnat la închisoare!
EXCLUSIV | Faimosul atacant al ”Generației de Aur” a fost condamnat la închisoare!
Obligatoriu pentru cei care stau la CURTE. Este cea mai bună soluție pe care o au
Obligatoriu pentru cei care stau la CURTE. Este cea mai bună soluție pe care o au
"Era sânge, era casa groazei!" - Ultimele clipe din viața Rădiței, surprinse de camerele de supraveghere
Au încins atmosfera la malul mării. Canicula le-a făcut pe vedete să renunţe la haine
Au încins atmosfera la malul mării. Canicula le-a făcut pe vedete să renunţe la haine
UEFA EURO 2024, disponibil acum gratuit
UEFA EURO 2024, disponibil acum gratuit
Reacția lui Steffi Graf după ce a fost cerută în căsătorie de un român, la Cluj-Napoca VIDEO
Reacția lui Steffi Graf după ce a fost cerută în căsătorie de un român, la Cluj-Napoca VIDEO
Mbappe exclude posibilitatea de a reprezenta Franţa la Jocurile Olimpice
Mbappe exclude posibilitatea de a reprezenta Franţa la Jocurile Olimpice
Dacia lui CEAUȘESCU a ajuns la RAR 🚫 Mașina INTERZISĂ poporului român!
Dacia lui CEAUȘESCU a ajuns la RAR 🚫 Mașina INTERZISĂ poporului român!
Ce a putut să facă un mire chiar în fața invitaților. A oprit nunta și a dat-o în vileag pe soția infidelă
Ce a putut să facă un mire chiar în fața invitaților. A oprit nunta și a dat-o în vileag pe…
×