ACS Poli – Steaua 1-0. Echipa lui Rădoi, învinsă de golul superb al lui Hernandez. Trei victorii consecutive pentru Florin Marin în fața roș-albaștrilor

 ACS Poli - Steaua 1-0. Echipa lui Rădoi, învinsă de golul superb al lui Hernandez. Trei victorii consecutive pentru Florin Marin în fața roș-albaștrilor
  • Publicat:
  • Actualizat:

Steaua a plecat învinsă de la Timișoara, 0-1 contra lui ACS Poli, după un gol superb marcat de spaniolul Javier Hernandez în minutul 88.

Proaspăt venit pe banca lui ACS în locul lui Dan Alexa, plecat la Rapid, Florin Marin s-a dovedit nașul roș-albaștrilor, la capătul unui meci modest, în care kilogramele în plus ale lui Zicu și Goga nu aveau cum să nu iasă în evidență.
 
Cu echipa standard pe teren, Steaua a dominat prima parte a meciului, una în care și-a creat, totuși, o singura ocazie mare, la un șut de la 30 de metri al lui Chipciu, care a lovit doar bara transversală. După pauză, Stanciu l-a copiat pe colegul său și a trimis și el în bară, din doar șase metri. A fost ultima ocazie a Stelei, care a intrat apoi în jocul propus de timișoreni.
 
Șocul a venit pe final, în minutul 88, când Javier Hernandez a prins un șut senzațional de la 20 de metri și l-a învins pe Niță, cel care îi refuzase golul lui Elek cu cinci minute mai devreme.
 
În urma înfrângerii, echipa lui Mirel Rădoi rămâne cu 16 puncte, pe locul al cincilea al clasamentului, în timp ce ACS Poli adună 11 puncte și urcă pe locul opt.

ACS Poli – Steaua 1-0 (J. Hernandez 88)

  • ACS Poli:   Kirschstein – Belu, Luchin, Cânu (Melinte 52), D. Popescu (Curtean 90+2) – M. Popescu,   Sarmov,   Llorente – Zicu (J. Hernandez 61), Elek,   Goga
  • Steaua: Niță – Alcenat, Varela, Toșca, Guilherme – Muniru (Breeveld 71),   Filip (   Tudorie 82) – Popa, Stanciu, Chipciu – Tade (Hamroun 61)

22:56 FINAL! Steaua pleacă învinsă de la Timișoara, după un meci modest, în care a lovit totuși de două ori bara, prin Chipciu și Stanciu. Florin Marin își învinge din nou fosta echipă, grație unei reușite superbe a lui Javier Hernandez, care a înscris pe final, în minutul 88, cu un vole care l-a lăsat fără replică pe Niță. 


22:51 GOOOOOOOOOOOOL ACS POLI! Spectatorii de pe Dan Păltinișanu sunt martorii uneia dintre cele mai frumoase reușite ale ultimilor ani în Liga 1. Introdus de Florin Marin în minutul 61 în locul lui Zicu, Hernandez profită de o eroare a lui Breeveld, nu stă mult pe gânduri și șutează din vole, de la 20 de metri, peste Niță, al cărui plonjon se dovedește inutil. 1-0 pentru Poli, care e pe care să producă o mare surpriză.


22:45 Prima ocazie importantă a lui Poli! Toșca pierde mingea la jumătatea terenului, Elek primește în unghi, încearcă să prindă colțul lung cu un șut puternic, dar Niță e din nou atent și respinge cu piciorul. Mai avem cinci minute plus prelungiri până la finalul meciului.


22:41 Goga cere penalty după ce se prăbușește în urma unui duel cu Alcenat. George Găman lasă jocul să continue și bine face. Prima schimbare cu adevărat ofensivă a meciului: Tudorie intră în locul lui Filip pentru ultimele 10 minute. Chipciu revine în banda stângă, Stanciu trece la închidere, iar Hamroun va evolua în spatele vârfului venit de la Galați.


22:32 Accidentat, Muniru iese de pe teren, iar locul lui e luat de un alt mijlocaș defensiv, Breeveld.


22:28 A DOUA BARĂ‚ A STELEI! E rândul lui Stanciu să trimită în bară, după o acțiune desenată de Filip și Guilherme. Din șase metri, decarul Stelei șutează cu dreptul, la colțul scurt, dar nu are suficient noroc, astfel că scorul rămâne 0-0. E pentru Steaua la mingi trimise în bară, după execuția superbă a lui Chipciu din prima repriză.


22:22 După o oră în care a stat pe teren, Zicu îi lasă locul lui Javier Hernandez, jucător celebru pentru că are același nume cu fostul atacant lui Manchester. La Steaua, Rădoi renunță la Tade și mizează pe Hamroun. Chipciu trece vârf împins.


22:18 Rămânem în aceeași notă dezolantă. Dacă Zicu și Goga ar putea ridica piciorul mai mult de 20 de centimetri și ar alerga mai mult decât perimetrul de 10 metri în care stau de la începutul partidei, atunci meciul ar fi ceva mai interesant. Remarcăm determinarea lui Muniru, siguranța lui Niță și ne întrebăm dacă tade a fost pe teren în cele 59 de minute scurse.


22:06 A început repriza secundă, după o mică întârziere. Aceiași 22 de jucători din prima parte. Sperăm că nu vom avea același joc modest.


21:48 S-a terminat prima repriză. ACS Poli și Steaua pleacă la cabine fără să ne ofere prea mult fotbal. Gazdele s-au concentrat pe faza de apărare și au contat în atac doar prin Elek, în timp ce campionii ultimelor trei sezoane au pasat mingea mult, dar inutil. Singura ocazie importantă a celor 45 de minute i-a aparținut lui Chipciu, care a izbit bara de la 35 de metri. Kirschstein a văzut cartonașul galben în minutul 44, ca să vă dați seama de intențiile ACS-ului și de nivelul jocului.


21:40 Tackling marca Muniru! Ovidiu Popescu a părut Usain Bolt pe lângă Guillherme, a scăpat spre poarta lui Niță, dar Muniru a avut una dintre cele mai frumoase intervenții ale acestui sezon. Un tackling din spate, prin care l-a deposedat pe mijlocașul timișorean. Riscant, dar eficient și spectaculos. Bine, în lipsa fotbalului adevărat am ajuns să tresărim la un tackling.


21:34 Pentru moment, lucrurile frumoase sunt în tribune. Pe teren, despre Steaua s-ar fi spus, dacă meciul avea loc acum 30 de ani, că domină steril. Noi spunem doar că are în față un adversar modest, pentru care un 0-0 ar fi rezultatul perfect. Elek mai încearcă o dată, dar șutează slab, direct în brațele lui Niță, cel care oferă mai multă siguranță decât Cojocaru. Mult mai multă.


21:25 BARĂ‚ STEAUA! Chipciu prinde un șut incredibil de la 35 de metri, Kirchstein rămână spectator, dar mingea trimisă de mijlocașul stelist izbește  bara transversală. Steaua domină din ce în ce mai clar, iar Poli trăiește doar prin mingile lungi aruncate spre Elek, rămas izolat între Toșca și Varela.


21:17 Colegul Cristi Scutariu e contrariat de înjurăturile răzlețe care răsună pe Dan Păltinișanu. Nu înțelege de unde provine rivalitatea dintre ACS Poli, o echipă apărută de doar câțiva ani, și Steaua FCSB. Ultrașii timișoreni, cei adevărați, fac, totuși, spectacol meci de meci în Liga 3, acolo unde joacă ASU Poli Timișoara.


21:16 Filip face un faul tare la mijlocul terenului și vede cartonașul galben. Yellow card, adică, pentru a-l ajuta puțin pe George Găman.


21:10 Au trecut primele 10 minute, unele care pot trece ca un preview pentru restul meciului. Steaua are posesia, dar, cum se întâmplă în ultimul timp, atacurile se opresc cu mult înainte să pună în pericol poarta adversă. Poli a avut o șansă bună, dar Elek a preluat prea lung în careu și i-a dat șansa lui Niță să intervină. 4-3-3-ul desenat de Florin Marin arată, momentan, ofensiv doar pe hârtie.


21:00 A început meciul! Țiți Dumitriu e deja pregătit cu sfaturi prețioase pentru Mirel Rădoi.


20:45 Steaua își întâlnește nașul! Fostul fundaș al roș-albaștrilor, Florin Marin și-a făcut un obicei din a învinge Steaua. Mai jos, un material scris de colegul Matei Udrea despre victoriile lui „Flocea” în fața fostei echipe. Un alt detaliu interesant e vârsta cumulată a celor doi tehnicieni licențiați în această seară: 131 de ani au împreună Florin Marin și Țiți Dumitriu, noul paravan al Stelei pentru Mirel Rădoi.


20:30 Inedit. George Găman, arbitrul de centru al meciului din această seară și fratele lui Valerică Găman, este protagonistul unui episod mai puțin întâlnit. Ar fi trebuit să facă parte, miercuri, din brigada lui Ovidiu Hațegan, care va conduce un meci din Liga Campionilor, dar a fost refuzat de UEFA pe motiv că….nu știe limba engleză. 


20:20 Remember. Ultima confruntare directă între ACS Poli și Steaua pe Dan Păltinișanu a avut loc în aprilie 2014, pe vremea când cele două echipe erau antrenate de Dan Alexa și Laurențiu Reghecampf. S-a terminat 0-0, iar timișorenii au luat apoi drumul ligii secunde, revenind după doar un an. Un 0-0 ar fi, totuși, un rezultat mulțumitor pentru echipa lui Florin Marin și în această seară.

Conducătorii lui ACS speră că vor avea în tribună 20.000 de suporteri și au tot dreptul, pentru că cel mai ieftin bilet costă doar 15 lei.


20:10 Prilejul revanșei pentru Luchin! Lansat în fotbalul mare de Poli Timișoara, Srdjan Luchin a fost înlăturat de la Steaua în vara acestui an, după venirea lui Cătălin Carp de la CFR Cluj. Fundașul a strâns doar 17 meciuri în tricoul campioanei ultimelor trei sezoane, dar și-a trecut în cont singurul titlu al carierei, iar în această seară va avea ocazia de a demonstra că putea fi o soluție viabilă pentru defensiva și așa șubredă a lui Mirel Rădoi.


19:56 Salut! Mai avem mai puțin de o oră până la ultimul meci al zilei de duminică din Liga 1. Pe Dan Păltinișanu, ACS Poli și Steaua vor juca ceea ce până în urmă cu nu mult timp era un derby al campionatului. Echipa de start a Stelei, conform contului de Facebook al campioanei: Niță – Alcenat, Varela, Toșca, Guilherme – Muniru, Filip – Popa, Stanciu, Chipciu – Tade.


Antrenorii care făceau performanță acum mai bine de un deceniu în Liga 1 se întâlnesc din nou, în această duminică, în unul dintre cele mai importante meciuri ale etapei a 10-a. Florin „Flocea” Marin și Dumitru „Țiți” Dumitriu sunt antrenorii care vor conduce pe ACS Poli Timișoara, respectiv Steaua în duelul de pe „Dan Păltinișanu” de la ora 21:00. Partida prinde cele două echipe în situații complet diferite. Dacă pentru gazde lucrurile par să fi fost resuscitate de la venirea lui Florin Marin, pentru Steaua lucrurile merg tot mai prost.

Mai mult, campioana ultimilor trei ani va avea de depășit „complexul Flocea”. Florin Marin este singurul antrenor care a reușit, sezonul trecut, să învingă Steaua cu două echipe diferite: Ceahlăul și Oțelul Galați. „Steaua rămâne o echipă bună, chiar dacă nu s-au obținut rezultatele pe care cei de acolo le așteptau, chiar și în cupele europene. Rămâne mai departe una din cele mai bune formații din Liga I, are jucători de calitate care pot să facă diferența. Ca să câștigăm, trebuie să facem un joc foarte bine gândit, să nu suferim la organizarea jocului. Trebuie să fim umili și să jucăm cu determinare, cu agresivitate și să nu comitem erori„, a spus noul antrenor al celor de la ACS Poli cu prilejul conferinței de presă care a precedat partida.

Cum câștigi meciurile? Explică „Flocea”: „Trebuie să cauți să nu primești gol!”

Provocat de jurnaliști, antrenorul lui ACS Poli a explicat câteva din „secretele” cu care a reușit să aducă două victorii în primele două meciuri – unul în Liga 1 și altul în Cupa Ligii – în care a condus echipa din Timișoara. „Nu există niciun secret, este important să câștigi jocul, să cauți să nu primești gol, să organizezi bine defensiva. Trebuie să ne organizăm bine defensiva, apoi e important să controlezi bine jocul cu posesia, să controlezi mingea„, a spus Florin Marin.

Cristian Scutariu / Redactor
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
FOTO „Arată dezgustător”. S-a umplut de mușchi după retragere, dar un fost coleg l-a pus la punct: „N-aș face la fel”
FOTO „Arată dezgustător”. S-a umplut de mușchi după retragere, dar un fost coleg l-a pus la punct: „N-aș face la…
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota 10 a „Reginei” la 62 de ani
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota 10 a „Reginei” la 62…
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce şi măriri de 90%
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce şi măriri de 90%
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Alexandra Stan s-a filmat fără sutien şi le-a pus o întrebare fanilor! Ce a vrut să afle excentrica artistă
Alexandra Stan s-a filmat fără sutien şi le-a pus o întrebare fanilor! Ce a vrut să afle excentrica artistă
Dispare numerarul? Decizia finală UE pentru plata cu BANCNOTE
Dispare numerarul? Decizia finală UE pentru plata cu BANCNOTE
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Afacerea care ia amploare în România. Locațiile apar ca ciupercile după ploaie, dar tot par neîncăpătoare: „Nu mai avem locuri disponibile”
Afacerea care ia amploare în România. Locațiile apar ca ciupercile după ploaie, dar tot par neîncăpătoare: „Nu mai avem locuri…
Nadal îl surclasează pe adolescentul Blanch în primul tur la Madrid Open
Nadal îl surclasează pe adolescentul Blanch în primul tur la Madrid Open
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate buzunarele
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate buzunarele