A furat-o arbitrul Cătălin Popa pe Steaua? Campioana reclamă trei penalty-uri, reluările îi dau dreptate

23 feb 2016 11193 afişări Comentează şi tu Liga 1
A furat-o arbitrul Cătălin Popa pe Steaua? Campioana reclamă trei penalty-uri, reluările îi dau dreptate

”Lecţia de umilinţă”, aşa cum a caracterizat site-ul Stelei înfrângerea surprinzătoare cu FC Voluntari, 3-1 în Ştefan cel Mare, a venit la capătul unei partide pe care jucătorii antrenaţi de Laurenţiu Reghecampf au dominat-o în cea mai mare parte. Chiar dacă impactul înfrângerii surprinzătoare i-a făcut pe stelişti să nu comenteze pe larg prestaţia arbitrului, Cătălin Popa a avut de judecat trei faze foarte importante, trei faze la care campioana a cerut penalty.

1. Laurenţiu Rus ”boxează” o minge în careu: ”Penalty clar ca lumina zilei!” Prima fază s-a petrecut în minutul 14, la o lovitură liberă indirectă acordată după un joc periculos al lui Achim la Hamroun. Stanciu execută lovitura de la marginea careului însă L. Rus iese din zid şi respinge în corner cu mâna balonul şutat de mijlocaş. ”Penalty clar ca lumina zilei” caracterizează faza şi comentatorul DigiSport, însă arbitrul Popa nu acordă nimic deşi era plasat ideal pentru această fază.  

2. Poate cea mai discutabilă fază are loc în minutul 67, atunci când Toşca trimite spre poartă după un corner, iar unul dintre jucătorii Voluntariului respinge mingea cu mâna. Chiar dacă jucătorul gazdelor avea ambele mâini ridicate deasupra capului în momentul contactului, Popa nu a oprit jocul pentru a acorda penalty campioanei. În ciuda faptului că e evident contactul între mâna lui Voduţ şi minge, există discuţia dată de faptul că ilfoveanul a fost dezechilibrat în săritură şi poziţia mâinilor este una naturală în aceste condiţii. Contactul a fost surprins excelent de fotoreporterul Alexandru Dobre, Mediafax.

3. Iorga dirijează mingea cu mâna. O altă fază clară a avut loc atunci imediat după cea din minutul 67, la un duel pentru minge între Iorga şi Chipciu, jucătorul Voluntariului se foloseşte de mână pentru a schimba traiectoria balonului. Decizia de a nu acorda penalty este cu atât mai curioasă cu cât vizibilitate maximă au avut şi Cătălin Popa, dar şi tuşierul.

Analiza video a tuturor celor trei faze poate fi urmărită pe site-ul DigiSport

http://www.prosport.ro/fotbal-intern/liga-1/a-furat-o-arbitrul-catalin-popa-pe-steaua-campioana-reclama-trei-penalty-uri-reluarile-ii-dau-dreptate-15084055
15084055
comments powered by Disqus
Versiune selectata: mobil / standard
ULTIMA ORĂ
Nu, nu este o glumă! Informaţia despre Gabriela Firea a EXPLODAT cu o săptămână înainte de alegeri. „Este adevărat că soţul său...”