De ce este Steaua „victima de serviciu” a lui Istvan Kovacs. Din 17 jocuri cu Kovacs la centru, Steaua a câștigat 7. Arbitrul a eliminat 5 steliști în 5 meciuri consecutive

De ce este Steaua
  • Publicat:
  • Actualizat:
  • În cariera de arbitru, Istvan Kovacs a condus de la centru 17 meciuri în care a fost implicată Steaua, actuala campioană reușind victorii în doar 7 partide, adică un procentaj de reușită de 41%
  • Centralul din Carei a eliminat câte un jucător al Stelei în 5 jocuri consecutive în care a arbitrat clubul din Ghencea, în perioada 2008-2010
  • Kovacs a fost acuzat în termeni duri în trecut. Atât Gigi Becali cât și de Ioan Niculae l-au învinuit de relații necurate cu Arpad Paszkany, patronul celor de la CFR Cluj

Maniera în care Istvan Kovacs a arbitrat meciul ASA Tg. Mureș cu Steaua, scor 1-0, a scandalizat suporterii campioanei și i-a determinat pe oficialii clubului să lanseze acuzații la adresa centralului din Carei. Helmut Duckadam a declarat că „Pot să îl fac nesimțit, a decimat o echipă. Își bate joc de munca unor fotbaliști„, în timp ce team-managerul Stelei, Marius Ianuli, a spus că în meciul cu ASA Tg. Mureș nu poate fi vorba despre simple greșeli din partea arbitrului. Pentru a oferi o imagine cât mai clară asupra felului în care Istvan Kovacs tratează meciurile în care arbitrează Steaua, ProSport a căutat în arhive fiecare partidă în care centralul a avut de gestionat jocuri ale actualei campioane. 

Rezultatele monitorizării sunt, într-adevăr, cel puțin ieșite din comun. Din octombrie 2007, atunci când a condus primul joc al Stelei, Istvan Kovacs are un palmares impresionant: a arbitrat 17 meciuri ale Stelei, perioadă în care cel mai titrat club din România a obținut numai șapte victorii, fiind învins de alte șapte ori. O altă remarcă a președintelui Stelei, Valeriu Argăseală, s-a verificat în urma monitorizării. „L-am recuzat pe Istvan Kovacs de câte ori am putut în ultimii ani. Din păcate, nu mai putem face acest lucru, iar atitudinea arbitrului se repetă ori de câte ori are de-a face cu Steaua„, a spus oficialul Stelei. Din septembrie 2011 și până în martie 2013, Istvan Kovacs nu a mai fost prezent la niciun meci al Stelei, fie că vorbim despre Liga I sau despre Cupa României. 

Un alt aspect care iese în relief atunci când trecem în revistă meciurile Stelei conduse de Kovacs este cel dat de eliminări. Centralul din Carei a eliminat câte un jucător al Stelei în 5 jocuri consecutive în care a fost nevoit să arbitreze clubul din Ghencea, în perioada 2008-2010! În total, în cele 17 jocuri în care a arbitrat, Istvan Kovacs a eliminat șapte fotbaliști ai Stelei.

  • Steaua – Unirea Urziceni 1-0, pe 1 decembrie 2008, în Liga 1

La al treilea meci al Stelei pe care Istvan Kovacs l-a condus de la centru, Petre Marin a fost eliminat pentru un fault în postura de ultim apărător. Totuși, echipa antrenată atunci de Dorinel Munteanu a câștigat printr-un gol marcat de Kapetanos la ultimele faze ale meciului.

  • Oțelul – Steaua 0-1, pe 23 august 2009, în Liga 1

O nouă victorie a Stelei la limită, 1-0 la Galați cu Oțelul în august 2009, dar un nou joc arbitrat de Kovacs în care un stelist este eliminat de pe teren. Bogdan Stancu a primit roșu atunci pentru ceea ce presa vremii nota ca fiind „două faulturi lipsite de fair-play”.


  • Steaua – Pandurii 1-0, pe 20 septembrie 2009, în Liga 1

Al treilea meci consecutiv al Stelei în care Kovacs arată un cartonaș roșu unui jucător al roș-albaștrilor. Juan Toja este eliminat de pe teren în minutul 78, la 1-0 pentru Steaua, după ce primește două cartonașe galbene în doar 4 minute.

  • Gloria Bistrița – Steaua 5-4, pe 28 octombrie 2009, în Cupa României

A venit și meciul cu numărul 4 din seria în care, cu Kovacs la centru, un stelist este eliminat. În partida pierdută la penalty-uri cu Gloria Bistrița, în cupa României, centralul din Carei l-a eliminat de pe teren pe Mihai Onicaș, în minutul 80, pentru o lovitură cu cotul.


  • Steaua – Ceahlăul 1-3, pe 20 februarie 2010, în Liga 1

Curiozitățile continuă și la al cincilea meci al Stelei din această serie. Jocul pierdut în Ghencea cu 1-3 în fața Ceahlăului, din iarna lui 2010, a adus a cincea eliminare dictată de central pentru un fotbalist stelist. Bănel Nicoliță a văzut cartonașul roșu în minutul 68, atunci când scorul era 1-1.

  • FC Vaslui – Steaua 2-1, pe 10 mai 2010, în Liga 1

În mai 2010, centralul din Carei a condus meciul pierdut de steliști cu 2-1 la Vaslui. Totuși, arbitrul a dictat un penalty pentru moldoveni la scorul de 1-0 pentru Steaua.

  • Steaua – Oțelul 1-0, pe 13 aprilie 2011, în Liga 1

Meciul cu numărul nouă condus de Kovacs a fost Steaua – Oțelul 1-0, în aprilie 2011. Chiar dacă a câștigat, Steaua a fost dezavantajată evident de către arbitru. Kovacs a anulat în minutul 42 o reușită a lui Bănel Nicoliță.

  • Steaua – Gaz Metan 3-0, 2 martie 2013, în Liga 1

Cel de-al șaselea cartonaș galben acordat de Kovacs steliștilor a apărut în meciul cu numărul 12. În victoria Stelei cu 3-0 în fața lui Gaz Metan, centralul l-a eliminat corect pe Tănase în minutul 44.


  • Astra – Steaua 1-1, 21 decembrie 2013, în Liga 1

Meciul din iarna lui 2013 de la Giurgiu în care Astra a remizat, 1-1 cu Steaua, a fost cel la finalul căruia Laurențiu Reghecampf promitea că echipa lui nu va mai fi arbitrată niciodată de Kovacs. Centralul a fost acuzat, printre altele, că nu a acordat un fault pentru Steaua la faza la care Enache a deschis scorul pentru giurgiuveni.

Toate meciurile în care Istvan Kovacs a condus de la centru Steaua București

  • FC Vaslui – Steaua 0-1
  • „U” Cluj – Steaua 2-1
  • Steaua – Unirea Urziceni 1-0
  • Oțelul – Steaua 0-1
  • Steaua – Pandurii 1-0
  • Gloria Bistrița – Steaua 5-4
  • Steaua – Ceahlăul 1-3
  • FC Vaslui – Steaua 2-1
  • Oțelul – Steaua 1-0
  • Steaua – FC Vaslui 1-1
  • Steaua – Oțelul 1-0
  • Steaua – CS Mioveni 4-0
  • Steaua – Pandurii 1-2
  • Steaua – Gaz Metan 3-0
  • Astra – Steaua 1-1
  • Dinamo – Steaua 1-1
  • ASA Tg. Mureș – Steaua 1-0

Acuzat de Becali că primește bani de la patronul lui CFR Cluj

Relația apropiată dintre Istvan Kovacs și CFR Cluj a fost subiectul mai multor declarații publice făcute de principalele rivale ale echipei patronate de Arpad Paszkany. Gigi Becali, finanțatorul Stelei, a făcut și acuzații clare în trecut cu privire la un presupus comportament dincolo de limitele legii pe care l-ar fi avut Kovacs. „Eu vă spun cum ia bani Istvan Kovacs. Dacă el stă prin discotecă pe acolo pe la Cluj… aia e discoteca patronului de la Cluj. Sau îi dai un sms și-l inviți la o cafea, mai ne plimbăm puțin prin parc. Îl bag în mașină, dau drumul la muzică, ce, trebuie să-i zic ceva. Sau îi zic, Kovacs, îți dau acum 500.000 de euro și, dacă iau titlul, îți mai dau 500.000 de euro. Dacă nu-l iau, mi-i dai înapoi. Care-i problema, poate să mă prindă cineva în flagrant? Și dacă ma prinde, ce? Le zic că-i dădeam împrumut și facem și contract„, Gigi Becali despre Istvan Kovacs, într-o declarație acordată în urmă cu trei ani. „Nu am văzut de prea multe ori în viața mea un astfel de arbitraj șmecheresc„, spunea Ioan Niculae, finanțatorul Astrei Giurgiu, după înfrângerea cu 1-4 a echipei lui la Cluj, cu CFR.

Cristian Scutariu / Redactor
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Cât costă sicriul în care a fost depus trupul neînsuflețit al lui Costel Corduneanu. 'Stăpânul Moldovei', înmormântat regește!
Cât costă sicriul în care a fost depus trupul neînsuflețit al lui Costel Corduneanu. 'Stăpânul Moldovei', înmormântat regește!
Surprinzător! A văzut cine s-a calificat în semifinalele UCL și a spus clar ce echipă va câștiga trofeul
Surprinzător! A văzut cine s-a calificat în semifinalele UCL și a spus clar ce echipă va câștiga trofeul
Tânărul pe care Mădălin îl urmărea cu mașina rupe tăcerea: „A murit din prostia lui”
Tânărul pe care Mădălin îl urmărea cu mașina rupe tăcerea: „A murit din prostia lui”
Pacienții care suferă de cancer colorectal se pot vindeca! Tratamentul revoluționar descoperit de medici
Pacienții care suferă de cancer colorectal se pot vindeca! Tratamentul revoluționar descoperit de medici
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și adio de la Antena 1
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și…
BANCUL ZILEI. Bulă îşi cumpără un taur viguros. Vine primarul:- Bulă, cât vrei pe el?
BANCUL ZILEI. Bulă îşi cumpără un taur viguros. Vine primarul:- Bulă, cât vrei pe el?
Filmul exploziei care a devastat, azi noapte, un bloc din Craiova: Țipete de groază și oameni sub dărâmături care imploră să fie salvați
Filmul exploziei care a devastat, azi noapte, un bloc din Craiova: Țipete de groază și oameni sub dărâmături care imploră…
A fost SPART codul celui mai TEMUT criminal în serie din istoria Americii
A fost SPART codul celui mai TEMUT criminal în serie din istoria Americii
Ronald Gavril a apărut dezbrăcat în pat, alături de iubita lui, Anamaria Prodan: Viaţa nu se aşteaptă, se trăieşte!
Ronald Gavril a apărut dezbrăcat în pat, alături de iubita lui, Anamaria Prodan: Viaţa nu se aşteaptă, se trăieşte!
IMAGINILE DURERII 😢 Mama lui Costel Corduneanu s-a prăbușit de durere când a văzut sicriul cu trupul neînsuflețit al fiului său
IMAGINILE DURERII 😢 Mama lui Costel Corduneanu s-a prăbușit de durere când a văzut sicriul cu trupul neînsuflețit al fiului…
Pericol uriaș în TRANSILVANIA. Informațiile oficiale venite chiar astăzi, 18 APRILIE
Pericol uriaș în TRANSILVANIA. Informațiile oficiale venite chiar astăzi, 18 APRILIE
Incredibil cine e Mihaela, fata care s-a aruncat de la etajul 15! Mesajul de adio emoționant: Vă rog să...
Incredibil cine e Mihaela, fata care s-a aruncat de la etajul 15! Mesajul de adio emoționant: Vă rog să...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Istvan Kovacs, răplata unei prestații stelare: poate bifa o premieră fabuloasă pentru România
Istvan Kovacs, răplata unei prestații stelare: poate bifa o premieră fabuloasă pentru România
Cum puteţi să luaţi 40.000 de euro direct pe Revolut să vă plătiţi instant creditele de la alte bănci. Cât veţi da înapoi pe lună
Cum puteţi să luaţi 40.000 de euro direct pe Revolut să vă plătiţi instant creditele de la alte bănci. Cât…
❗ Modificare: Trusa de prim ajutor și stingătorul NU mai sunt obligatorii pentru aceste vehicule❗
❗ Modificare: Trusa de prim ajutor și stingătorul NU mai sunt obligatorii pentru aceste vehicule❗
Chefi la cuțite, sezonul 13. Cine sunt concurenții din echipa lui chef Richard Abou Zaki. Ei au primit tunica roz
Chefi la cuțite, sezonul 13. Cine sunt concurenții din echipa lui chef Richard Abou Zaki. Ei au primit tunica roz