FC Botoșani – FC Viitorul 3-2. Campioana părăsește Cupa! Spectacol în Moldova, cu cinci goluri marcate în partea secundă. Oaspeții se pot consola cu golul serii

FC Botoșani - FC Viitorul 3-2. Campioana părăsește Cupa! Spectacol în Moldova, cu cinci goluri marcate în partea secundă. Oaspeții se pot consola cu golul serii
  • Publicat:
  • Actualizat:
  • După ce a eliminat pe CFR Cluj în 16-imile Cupei României, FC Botoșani a dat peste Viitorul Constanța în optimi. Până la această partidă, cele două echipe s-au întâlnit în 14 partide, 4 în Liga 2, 1 în Cupa Ligii și 9 în campionat. Ambele formații aveau câte patru victorii iar șase partide s-au încheiat la egalitate.
  • Meciul s-a disputat pe o vreme potrivnică fotbalului. Noaptea trecută a nins iar astăzi a plouat aproape toată ziua.

Hagi a venit cu „grădinița” la Botoșani, fără vedetele din lot și se părea că echipa lui Costel Enache va avea o misiune ușoară.Viitorul începe în atac partida și în minutul 1 are prima șansă de a deschide scorul. Replica botoșănenilor vine în minutul 6 dar Rodriguez nu reușește să reia cu capul din careul mic. În minutul 14, Andrei Ciobanu execută o lovitură de la 18 metri dar mingea este deviată în corner. Viitorul rămâne echipa mai periculoasă, Florin Cioablă șutează din interiorul careului dar Pap respinge.  În minutul 31, Kuku își depășește un adversar și șutează de la 25 de metri dar mingea trece puțin pe lângă poarta Viitorului. Patru minute mai târziu Tordai scapă mingea în față și apoi o prinde în afara careului. Sebastian Chitoșcă execută lovitura liberă dar mingea lovește bara.

Mușat șutează puternic de la 35 de metri dar Tordai scoate de sub bară iar după 45 de minute era egal. La pauză, Costel Enache îl scoate pe Dumitraș și îl trimite pe teren pe Roman. Intrarea lui Roman s-a văzut imediat în jocul botoșănenilor. În minutul 50, Târșa a centrat de pe dreapta iar Sebastian Chitoșcă a marcat cu capul din interiorul careului. Replica Viitorului vine imediat, Ciobanu șutează pe poartă din lovitură liberă dar Pap respinge.
În minutul 64, Viitorul reușește egalarea, Gavra marcând un gol spectaculos din marginea careului.  FC Botoșani revine în avantaj zece minute mai târziu. Burcă execută repede o lovitură liberă, Roman rămâne singur cu Tordai și marchează. În minutul 77, scorul devine 2-2. Fundașii botoșăneni îl lasă nemarcat pe Drăguș iar acesta marchează cu călcâiul din interiorul careului.
FC Botoșani se aruncă în atac iar în minutul 81 fundașul Florin Plămadă reușește să marcheze și să-și aducă echipa în avantaj. Finalul aparține Viitorului, Drăguș are șansa de a egala în prelungi dar trimite peste poartă din interiorul careului.
Partida s-a încheiat cu victoria botoșănenilor care se califică în sferturile Cupei României după un meci spectaculos.
  • FC Botoșani: Ed. Pap – Dumitraș (46 Roman), Burcă, Plămadă, Mușat – Oaidă, Târșa – Serediuc, Rodriguez, Chitoșcă – Kuku (73 Bordeianu)
  • Rezerve: Brânză, Miron, Moruțan, Ungurușan, Roman, Bordeianu, Popa
  • Viitorul: Tordai- Căpușă, V. Ghiță, B. Țîru (82 Horj), De Noojer – Dumitrescu, Băluță, Ciobanu – Cioablă (82 Ene), Gavra, D. Drăguș
  • Rezerve: Buzbuchi, Horj, Vînă, Twumasi, Mălăele, Hodorogea, Ene

Arbitri: Marius Avram (București) – Daniel Mitruți (Craiova), Vlad Bîrleanu (București)

Observatori: Stan Prodan (Alexandria), Adrian Petre (Buzău)


Min. 90+3 Fluier final la Botoșani! Gazdele se califică mai departe după o repriză secundă de-a dreptul spectaculoasă. Astăzi s-au mai calificat CSM Poli Iași și CS U Craiova.


Min. 90 Trei minute suplimentare pentru acest meci.


Min 81 GOOOL BOTOȘANI! Plămadă îi readuce pe moldoveni în avantaj. Rodriguez a centrat în centrul careului, Plămadă a preluat, de lângă fundașii centrali ai oaspeților, după care a înscris cu un șut plasat la colțul lung.


Min. 78 GOOOL VIITORUL! Drăguș egalează cu un gol superb! Puștiul oaspeților a reluat cu călcâiul o centrare exepdiată de Doru Dumitrescu din partea stângă. Drăguș a sărit și a reluat cu călcâiul la colțul lung, iar Pap n-a mai putut interveni.


Min. 74 GOOOL BOTOȘANI! Mihai Roman înscrie după o greșeală în apărarea gazdelor. Burcă a executat rapid o lovitură liberă, fundașii lui Hagi au fost neatenți, iar Roman a scăpat singur cu Tordai. Mijlocașul a înscris fără emoții, iar gazdele revin la conducerea partidei.


Min. 64 GOOOL VIITORUL! Gavra înscrie superb, aproape de vinclul porții, după ce a șutat lobat de la marginea careului. Mingea s-a dus peste Pap, care era puțin ieșit din poartă, și s-a oprit în plasa porții.


Min. 53 Ciobanu a executat la colțul lung o lovitură liberă din lateral, dar Pap a plonjat și a respins în lateral.


Min. 50 GOOOL BOTOȘANI! Chitoșcă deschide scorul cu o lovitură de cap. Târșa a centrat din flancul drept, în centrul careului, iar mijlocașul gazdelor a reluat pe centru, din apropierea porții, fără șansă pentru Tordai.


Min. 46 S-a reluat jocul dintre Botoșani și Viitorul.


Min. 45 Pauză la Botoșani.


Min. 41 Mușat a trimis violent din afara careului, sub bara transversală, dar Tordai a reușit să interivă salvator. Gazdele traversează o perioadă bună, dar defensiva lui Hagi rezistă.


Min. 38 Chitoșcă a executat o lovitură liberă de la 16 metri, dar mingea s-a dus în bara din stânga lui Arpad Tordai. Viitorul scapă cu fața curată după o greșeală a tânărului portar. Tordai a scăpat mingea în marginea careului, după care a revenit și a luat mingea în brațe, dar depășișe suprafața de pedeapsă. Marius Avram a dictat lovitură liberă directă, iar Chitoșcă a trecut pe lângă deschiderea scorului.


Min. 2 Ciobanu a executat o lovitură de colț, Gavra s-a înălțat și a trimis la bara a doua, dar Țîru n-a reușit să împingă balonul în poartă.


Min. 1 A început partida dintre FC Botoșani și FC Viitorul. Marius Avram este centralul jocului, Daniel Mitruți și Vlad Bârleanu sunt asistenți, iar rezervă este Iulian Dima.


20:20 Avem cele două echipe de start, iar ambii antrenori au preferat să atace meciul cu foarte multe rezerve.  Burcă șu Kuku sunt singurii titulari păstrați de Enache, în timp ce numele importante din 11-le lui Hagi sunt Țîru și De Nooijer. Robert Mălăele, puștiul de doar 14 ani, e rezervă.


19:44 La fel ca în meciul din 16-imi, cu Școlar Reșița, Gică Hagi va miza pe cei mai tineri jucătoti ai Viitorului. Conform site-ului campioanei, media de vârstă a lotului deplasat la Botoșani e de doar 20,2 ani, iar cel mai tânîr jucător, Roberto Mălăele, are doar 14 ani.

Lotul Viitorului pentru meciul cu Botosani:

  • Arpad Tordai (20 ani), Alexandru Buzbuchi (24 ani), Tiberiu Căpușă (19 ani), Bogdan Țîru (23 ani), Virgil Ghiță (19 ani), Robert Hodorogea (22 ani), Răzvan Horj (21 ani), Bradley de Nooijer (20 ani), Andrei Ciobanu (19 ani), Tudor Băluță (18 ani), Kofi Twumasi (21 ani), Ionuț Vînă (22 ani), Doru Dumitrescu (19 ani), Roberto Mălăele (14 ani), Florin Cioablă (21 ani), Denis Drăguș (18 ani), Cristian Gavra (24 ani), Cristian Ene (20 ani).

Supriza acestui sezon, FC Botoșani, primește vizita campionei en-titre, FC Viitorul, în ultimul meci al zilei din Cupa României. Ambele formații traversează un moment foarte bun, fiind neînvinse de două luni de zile. Ultimul eșec al Viitorului datează de la partida cu FC Botoșani din 29 septembrie, când moldovenii s-au impus cu 1-0, grație unui gol marcat de Olimpiu Moruțan. La polul opus, elevii lui Costel Enache au cedat ultima oară la numai patru zile de la succesul cu Viitorul, scor 1-0 la Mediaș. A fost ultima victorie a Gazului în Liga 1.

În Liga 1, Botoșani ocupă locul patru, cu 35 de puncte, în timp ce Viitorul se află pe poziția cu numărul cinci, având 31 de puncte. Astra i-a egalat pe constănțeni după victoria cu FCSB, scor 2-0. Dinamo e prima sub linia playoff-ului, la patru lungimi de Astra și Viitorul.

Octavian Vasilescu / Redactor
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti Miuța
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti Miuța
Se pregătește o lovitură fără precedent în Formula 1
Se pregătește o lovitură fără precedent în Formula 1
Mama lui Mirel face primele declarații, după ce fiul ei a ucis-o pe studenta la Medicină cu zeci de lovituri de cuțit. Ce a mărturisit în fața sediului de poliție, în ziua în care Andreea a fost condusă pe ultimul drum
Mama lui Mirel face primele declarații, după ce fiul ei a ucis-o pe studenta la Medicină cu zeci de lovituri…
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă îi dă cineva!"
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă…
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Trecutul întunecat al lui Mirel, criminalul Andreei: şi-a agresat şi fostele iubite. Reacţia mamei sale, în vizită la puşcărie
Trecutul întunecat al lui Mirel, criminalul Andreei: şi-a agresat şi fostele iubite. Reacţia mamei sale, în vizită la puşcărie
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Să-i fie ţărâna uşoară! Vedeta mutilată cu ciocanul de soţul ei, mesaj şocant despre tatăl celor două fete ale sale!
Să-i fie ţărâna uşoară! Vedeta mutilată cu ciocanul de soţul ei, mesaj şocant despre tatăl celor două fete ale sale!
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul lor
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul lor
Noua regulă de pe 31 MARTIE. Este absolut OBLIGATORIU pentru milioane de români care călătoresc
Noua regulă de pe 31 MARTIE. Este absolut OBLIGATORIU pentru milioane de români care călătoresc
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
Gușă - Vizer, conflictul ia amploare: interviul exploziv care adâncește ruptura din judo
Gușă - Vizer, conflictul ia amploare: interviul exploziv care adâncește ruptura din judo
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Praful saharian ar putea afecta această piesă a mașinii
Praful saharian ar putea afecta această piesă a mașinii
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup