LIVE BLOG Marele Derby | Dinamo - Steaua 0-0. Echipa lui Reghecampf a avut o viteză în plus, iar Stanciu a ratat ocazia meciului. Finalista se va decide pe 21 aprilie

3 mar 2016 35743 afişări Comentează şi tu Cupa Romaniei
LIVE BLOG Marele Derby | Dinamo - Steaua 0-0. Echipa lui Reghecampf a avut o viteză în plus, iar Stanciu a ratat ocazia meciului. Finalista se va decide pe 21 aprilie 39 imagini http://storage0.dms.mpinteractiv.ro/media/401/581/7949/15094705/2/marica.jpg

Dinamo - Steaua 0-0

Echipele de start:

  • Dinamo: Cerniauskas - Hanca, Mevlja, Puljic,   Olteanu - Anton (Bicfalvi 57) ,   Nedelcearu - Rotariu, Palic (V. Lazăr 67), Romario (Bartalsstovu 80) -   Gnohere
  • Steaua: Cojocaru -   Râpă, Papp, Tamaş, Momcilovic -   Bourceanu, L. Filip (Stanciu 60) - Enache, Chipciu (Adi Popa 73), Hamroun (Pintilii 66) - Tade

22:18 FINAL! Într-o atmosferă frumoasă a fanilor lui Dinamo punem capăt unui nou Derby de România. Se termină 0-0, iar finalista se va decide pe 21 aprilie.


22:17 Bara lui Stanciu i-a speriat şi mai tare pe dinamovişti, care ies rar din propria jumătate. Cum nici Steaua nu pare să aibă inspiraţia necesară pentru un gol pe final, 0-0 pare un rezultat echitabil, după 90 de minute în care Steaua a arătat ceva mai bine.


22:12 OCAZIA MECIULUI! La capătul unui atac prelungit al Stelei, Pintilii, mai încrezător în calităţile colegului său decât în ale lui, are inspiraţia de a-i aşeza mingea pe şut lui Stanciu. Decarul Stelei încarcă, apoi trimite o torpilă de la 25 de metri, iar mingea se opreşte în bara din dreapta a porţii lui Cerniauskas. 


22:09 Atenţionată de ocazia ratată de Enache, Dinamo revine în atac. Bicfalvi arată că nu degeaba a fost golgheter în Ucraina dă a doua pasă strălucită printre linii, Rotariu se demarcă la fel de bine, dar şutul său e blocat de Tamaş.


22:06 Rămânem în registrul pe care vi l-am prezentat mai devreme, cu singura diferenţă că mijlocul Stelei pare să dea rateuri. Intră feroezul Bartalsstovu, în locul lui Romario Kortzorg, iar Olteanu şi Hanca îşi mai arată o dată limitele. Popa centrează de pe dreapta, fostul fundaş de la ASA îl scapă pe Enache, dar reluarea jucătorului adus de la Astra, cu capul, din şase metri, trece pe lângă poartă. Mai avem 10 minute.


21:59 Am trecut de minutul 70 şi logica ne spune că cele două echipe vor fi şi mai prudente decât până acum. Ocaziile nu mai apar, iar lupta se dă la mijlocul terenului. Reghecampf încearcă un ultim imbold, cu Adi Popa în locul inexistentului Chipciu. 20 de minute are la dispoziţie fotbalistul venit de la Chiajna să arate ce poate. Dacă poate ceva.


21:52 Steaua nu joacă prea mult în sistemul 4-1-4-1. Intră Pintilii, care-l schimbă pe Hamroun. Asta înseamnă că Enache va rămâne în dreapta, Chipciu va trece în stânga, iar Stanciu va juca în spatele lui Tade. Replică şi Rednic, cu Vali Lazăr în locul lui Palic.


21:49 S-au produs schimbări importante şi în sistemul lui Dinamo. Palic coboară lângă Anton, iar Bicfalvi preia rolul mijlocaşului ofensiv, cu Rotariu în stânga şi Romario în dreapta. Tânărul mijlocaş al lui Dinamo are o ocazie bună, dar şutul din interiorul careului de 16 metri trece mult peste poarta lui Cojocaru.


21:44 Rednic îşi dă seama că echipa sa nu face un joc bun pe plan ofensiv, renunţă la Anton şi-l introduce pe Eric Bicfalvi. Reghecampf mută imediat, cu Stanciu în locul lui Filip şi Steaua trece la un sistem 4-1-4-1, cu un singur mijlocaş defensiv, Bourceanu, Enache în dreapta, Hamroun în stânga, Stanciu şi Chipciu în spatele lui Tade.


21:37 GNOHERE! Vârful lui Dinamo iese pentru prima dată în evidenţă în acastă seară. Mai întâi protejează ca la carte o minge, cu Tamaş în spate, şi pasează pe culoar pentru Romario Kortzorg, apoi profită de o eroare a lui Papp şi şutează puternic, din careu, dar mingea e blocată de Râpă. Dinamo a anunţat şi numărul suporterilor prezenţi la meci - 13.177.


21:34 OCAZIE PAPP! Fundaşul central al Stelei scapă din marcajul lui Nedelcearu la o lovitură liberă bătută foarte bine de Hamroun, păcăleşte şi linia ofsaid-ului, ajunge în poziţie bună de finalizare, dar trimite cu capul puţin peste poarta lui Cerniauskas. Dinamo dă replica, Palic primeşte o pasă excelentă în careu, dar amână prea mult momentul şutului, iar culoarul îi e închis. Început bun de repriză.


21:31 S-a reluat meciul, fără schimbări la pauză, chiar dacă Nicuşor Stanciu s-a încălzit intens în cele 15 minute. Probabil conducătorul de joc al Stelei va fi prima mutare a lui Reghecampf, care a sesizat, cu siguranţă, inexactităţile din sistemul defensiv al lui Rednic. Cât despre antrenorul dinamovist, dacă în meciul precedent i-a predat o lecţie de tactică lui Rădoi, astăzi nu pare să fi nimerit formula câştigătoare.


21:17 PAUZĂ! Se termină primele 45 de minute, unele în care Steaua a avut un mic plus, adus de incursiunile lui Hamroun şi Enache, dar şi de un mijloc mai eficient. Dinamo are probleme mari pe benzi, unde Olteanu şi mai ales Hanca nu prind cea mai bună zi. Ne recitim în aproximativ 15 minute, când va începe repriza a doua.


21:15 OCAZIE MARE A LUI CHIPCIU! Rotariu face o gafă imensă, merge cu mingea spre propria poartă, e deposedat de Hamroun, iar faza se transformă într-o ocazie imensă pentru Chipciu. Mijlocaşul Stelei preia la şase metri de poarta lui Cerniauskas, şutează, dar mingea se duce în înaltul tribunei. 


21:08 La fel ca Tamaş, Marica nu scapă nici el de huiduielile suporterilor dinamovişti, chiar dacă nu se află nici pe banca de rezerve. Înlocuitorul său, Tade, face un meci relativ bun. Reuşeşte să devieze către partenerii din linia de atac, protejează bine mingea şi se luptă foarte mult. Chiar dacă are puţine momente în care joacă cu faţa la poartă, francezul nu arată deloc rău. 


21:02 TAMAŞ + DINAMO = HATE. Fost fotbalist în Ştefan cel Mare, Gabi Tamaş nu e iertat de fani pentru faptul că a trădat de două ori şi a mers la Steaua. Orice atingere a fundaşului e huiduită, la fel cum orice atingere a lui Hanca reprezintă un adevărat pericol pentru poarta lui Cerniauskas. Fostul fotbalist de la ASA nu prinde cea mai bună zi, e nesigur, iar steliştii au observat acest aspect şi forţează în banda stângă, acolo unde Momcilovic colaborează cu Hamroun.


20:55 Bourceanu îşi arată din nou limitele şi se comportă ca un pilier de la rugby, iar Dinamo e aproape să dea lovitura. O acţiune rapidă îl aduce pe Palic în poziţie de 1 vs. 1 cu Râpă, croatul driblează, apoi cade în careu, dar se ridică imediat. Reluările arată că fundaşul de la Oţelul are inspiraţia de a-şi trage piciorul la timp. Credit şi pentru Palic, care s-a ridicat imediat, fără să ceară lovitură de la 11 metri. 25 de minute echilibrate, cu un mic plus pentru Steaua. 


20:47 CHIPCIU....Mijlocaşul ofensiv al Stelei are prima situaţie cu adevărat periculoasă. Filip face o treabă foarte bună la mijlocul terenului, recuperează mingea din picioarele lui Hanca, apoi pasează bine, la marginea careului de 16 metri. Din poziţie foarte bună, şeptarul nu face decât să bărbierească mingea şi să o trimită mult pe lângă poartă. Dinamo mai cere un penalty, pentru un presupus henţ la Tamaş, dar reluările arată că nu e cazul ca băieţii lui Rednic să facă prea mare caz.


20:44 Pe terenul lui Dinamo, în primul meci al unei duble manşe importante, Reghecampf începe începe curajos. Echipa sta să sus, face pressing şi împinge jocul spre poarta lui Cerniauskas. Aşa cum anticipan, duelul dintre Enache şi Olteanu va fi unul important pentru soarta jocului. Până acum, stelistul pare să se impună. Răspunde Dinamo, printr-o centrare spre Paul Anton, dar căderea mijlocaşului în careu nu-l impresionează pe Radu Petrescu.


20:37 Ionuţ Negoiţă, patronul lui Dinamo, are oaspeţi de marcă în acestă seară. Gino Iorgulescu şi Răzvan Burleanu, şefii de la Ligă şi Federaţie, sunt prezenţi în tribuna oficială din Ştefan cel Mare. Ca orice tânăr care se respectă, Burleanu nu poate lăsa din mână telefonul mobil. Pe teren, Steaua începe surprinzător de bine.


20:34 DERBY-UL, MAI PRESUS DECÂT ORICE. Meciul cu Steaua e cu totul şi cu totul special pentru fanii lui Dinamo. Vă amintiţi, probabil, că în urma tragediei din Colectiv fanii au suspendat pe termen nedeterminat folosirea materialelor pirotehnice. La începutul partidei, însă, torţele şi fumigenele s-au aprins, semn că rivalitatea e mai importantă decât o dramă naţională.


20:30 A început meciul! Fanii lui Dinamo au intrat în număr mare pe stadion. "Toţi pentru unul şi unul pentru toţi" e mesajul suporterilor pentru eroii din teren.


20:20 10 minute până la un nou Dinamo - Steaua. La capitolul veşti bune trecem venirea la meci a lui Dănuţ Lupu, legenda dinamovistă care în ultima vreme a trecut prin momente foarte grele. Mai jos, un bilet curajos al unui parior român, care a mizat 2.500 de lei pe o victorie a Stelei. Curajos, nu?


20:03 Steliano Filip e marele absent al lui Dinamo, după cartonaşul roşu încasat la Giurgiu. Fundaşul stânga de 21 de ani a venit la stadion pentru a fi alături de colegii săi şi e optimist. Speră că, ajutaţi de suporterii, băieţii lui Rednic vor câştiga, aşa cum au făcut-o şi în returul sezonului regulat, când Steaua lui Rădoi era învinsă cu 3-1: "Va fi foarte greu, pentru că niciun meci cu Steaua nu este uşor. Le-am transmis băieţilor baftă, toţi ne dorim victoria. Băieţii sunt optimişti, sper să câştigăm. Ca la fiecare meci fanii vin în număr mare, ne bucurăm că sunt alături de noi, pentru că fără ei nu putem. Echipa nu stă în mine, important e să câştigăm", a spus Steliano Filip înaintea meciului.


19:56 Cele două echipe au ieşit la încălzire. Logic, fotbaliştii lui Dinamo au fost aplaudaţi de fanii prezenţi deja în tribune, în timp ce steliştii nu au scăpat de huiduieli. De altfel, nu e nicio surpriză, ştim cu toţii cam cum stau lucrurile înaintea unor astfel de derby-uri. Mai jos, foaia de joc a partidei, una pe care organizatorii nu au reuşit să-i scrie corect numele feroezului Kaj Leo Bartalsstovu, rămas pe bancă.


Foto: Dan Pavel / Sport.ro.


19:43 Primul duel dintre Rednic şi Reghecmapf în Dinamo - Steaua propune multe dueluri individuale foarte interesante. Am încercat să le selectăm pe cele despre care credem că pot fi decisive în această seară. Cu siguranţă, lupta cea mai importantă se va da la centru terenului, unde Anton şi Nedelcearu îi vor avea ca adversari pe Bourceanu şi Filip. Din acest punct de vedere, Dinamo are un avantaj în capacitatea mare de efort a croatului Palic, care poate deveni, în multe momente, omul în plus la mijlocul terenului. Celelalte dueluri interesante le puteţi vedea mai jos.

  • Anton şi Nedecearu vs. Bourceanu şi Filip
  • Enache vs. Olteanu
  • Rotariu vs. Momcilovic
  • Gnohere vs. Tamaş şi Papp
  • Tade vs. Mevlja şi Puljic

19:35 Mai puţin de o oră până la Derby de România episodul 160. Momentan, stadionul din Şoseaua Ştefan cel Mare e mai degrabă depopulat, dar, cunoscându-i pe fanii echipei lui Mircea Rednic nu avem nicio emoţie. Ştim că în curând îşi vor face apariţia în număr mare. De altfel, gazdele aşteaptă aproximativ 12.000 de fani în tribună. Evident, galeriile Stelei nu vor fi prezente.


18:43 Casele de pariuri o văd pe Steaua favorită în această seară, asta în ciuda faptului că joacă cu multe rezerve.


18:30 Decizie extrem de riscantă pentru Reghecampf? Dacă Mircea Rednic foloseşte cea mai bună echipă pe care o are la dispoziţie, antrenorul Stelei apelează la foarte mulţu jucători care în mod normal nu sunt titulari. Tade este cea mai mare surpriză din primul ”11”, Enache va juca la mijloc în banda dreaptă, în timp ce Râpă îi ia locul în defensivă.


Victorioşi în ultima confruntare directă, scor 3-1, disputată tot în "Ştefan cel Mare", elevii lui Mircea Rednic vor să ia o opţiune pentru calificarea în finală încă din primul meci al "dublei", iar principalul obiectiv trasat de tehnicianul 53 de ani echipei sale e să nu primească gol. "Câinii" s-ar mulţumi şi cu o victorie la limită, care le-ar permite ca în retur să mizeze pe cartea contraatacului.

De cealaltă parte, Steaua vine după două rezultate slabe (1-3 cu Voluntari şi 1-1 cu CSMS Iaşi) şi un nou pas greşit ar instaura o stare de criză în lotul roş-albaştrilor, înainte de startul play-off-ului. Experienţa e însă de partea steliştilor, care au în lot mulţi fotbalişti care înţeleg perfect ce înseamnă un "Mare Derby".

Într-o analiză "faţă în faţă", Steaua pare să stea mai bine în ceea ce priveşte valoarea individuală a jucătorilor, însă Dinamo compensează prin forţa grupului.

Cum arată însă duelul Dinamo - Steaua pe compartimente

Portari

Vytautas Cerniauskas (foto) - Florin NiţăAmbii portari au primit câte 19 goluri în acest sezon al Ligii 1, diferenţa fiind că lituanianul lui Dinamo a jucat în 25 de partide, în timp ce Niţă a prins doar 19 meciuri ca titular la Steaua în sezonul regulat şi are deci o medie de un gol primit pe meci.

Chiar dacă Cerniauskas nu a părut cel mai sigur goalkeeper, acesta câştigă duelul cu Niţă din punct de vedere al cifrelor: a închis poarta lui Dinamo în 10 partide (Niţă în doar 4)  şi are o medie de 0.76 goluri primite pe meci.

Avantaj: Dinamo

Apărare

Hanca, Mevlja, Puljic, Olteanu -  Enache, Varela, Tamaş, Toşca

Luaţi individual, jucătorii Stelei câştigă clar duelul, însă apărarea lui Mircea Rednic s-a dovedit în multe rânduri principalul atu al roş-albilor în acest sezon. Mevljla şi Puljic formează în acest moment un cuplu mai sudat decât cel format la Steaua de Fernando Varela şi Gabi Tamaş, însă campioana compensează pe cele două benzi, unde Enache şi Toşca sunt mult mai bine cotaţi decât Hanca şi Olteanu. Ultimele performanţe ale celor două echipe ne fac însă să mergem tot pe mâna gazdelor la acest capitol.

Avantaj: Dinamo

Închizători

Ekeng (foto), Anton - Pintilii, MuniruPintilii şi Muniru sunt doi jucători care nu au nevoie de nicio prezentare la nivelul Ligii 1, însă forma de moment nu e de partea lor. Anton vine după un sezon excelent la Dinamo, în timp ce Ekeng reprezintă una din revelaţiile sezonului de primăvară. Camerunezul de 25 de ani a impresionat inclusiv în meciul cu Astra, iar dacă va fi refăcut în timp util pentru meciul din această seară va reprezenta una din "armele" principale ale "câinilor".

Avantaj: Dinamo

Mijlocaşi ofensivi:

Rotariu, Bicfalvi, Lazăr - Adi Popa, Stanciu (foto), ChipciuChiar dacă Chipciu e departe de cea mai bună formă, linia de mijlocaşi ofensivi a Stelei e peste "tripleta" folosită de Rednic. Bicfalvi poate reprezenta un plus important pentru Dinamo, dar mai are nevoie de timp pentru a se integra în angrenajul roş-albilor, în timp ce Rotariu şi Lazăr sunt încă inconstanţi. La Steaua, Stanciu se transformă încet dar sigur în următorul produs de export al campioanei, iar Adi Popa şi Chipciu sunt fotbalişti care pot face diferenţa oricând şi mai ales într-un derby. Ţinând cont şi de opţiunile avute de cei doi tehnicieni pe banca de rezerve, înclinăm să oferim avantaj Stelei.

Avantaj: Steaua

Atacanţi:

Gnohere - Marica (foto)Privit cu neîncredere în momentul transferului Gnohere i-a câştigat pe fanii lui Dinamo cu cele 13 goluri marcate în tricoul "câinilor". Chiar şi aşa însă, Marica rămâne probabil cel mai bun atacant român în activitate. Încă departe de cea mai bună formă, Marica demonstrează aproape la fiecare atingere experienţa acumulată în cei peste 10 ani petrecuţi în campionate puternice şi lasă impresia că golurile reprezintă doar o chiestiune de timp.

Avantaj: Steaua

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.