LIVE BLOG | CS U Craiova – Dinamo 0-0, 6-5 la loviturile de departajare. Ivan transformă penalty-ul decisiv și îi duce pe olteni în semifinalele Cupei României

Redactor:
Andrei Pal
LIVE BLOG | CS U Craiova - Dinamo 0-0, 6-5 la loviturile de departajare. Ivan transformă penalty-ul decisiv și îi duce pe olteni în semifinalele Cupei României
  • Publicat:
  • Actualizat:

CSU Craiova – Dinamo 0-0 / 6-5 după loviturile de departajare

Echipele de start: 

  • CS U Craiova: Calancea – Dimitrov, Kelic, Popov (Mateiu 46′), Briceag – Zlatinski (Gustavo 102′), Screciu, Bancu – A. Ivan, Jazvic (Măzărache 75′), Băluță
  • Rezerve: Mingote, Mateiu, Gustavo, Markovic, Măzărache, Dumitraș, Bucurică
  • Dinamo: Cerniauskas – Romera Navarro, M. Popescu, Dielna, St. Filip – D. Nistor, Busuladzic, Mahlangu (Spătaru 59′) – Hanca, Rivaldinho (D. Popa 67′), Bumba (P. Petre 79′)
  • Rezerve: I. Popescu, Nedelcearu, D. Popa, M. Oliva, P. Petre, Spătaru, I. Șerban

00:22 Andrei Ivan transformă penalty-ul decisiv pentru Craiova și oltenii se califică în semifinalele Cupei României. 


00:20 Calancea și Daniel Popa înscriu. E 5-4 pentru Dinamo.


00:19 Nistor transformă, Screciu trimite telefonat și Cerniauskas a apărat.


00:17 Briceag, Bancu și Busuladzic înscriu! E 3-2 pentru Craiova.


00:15 Gustavo transformă și el. Patrick Petre ratează!


00:14 Sergiu Hanca transformă prima lovitură de departajare. 1-0


00:08 Finalul celor 120 de minute. Am ajuns la capătul timpului regulamentar al unui meci în care fotbaliștii Craiovei au demonstrat că încă au mari probleme la finalizare. Băluță, Bancu și Ivan au ratat ocazii importante, care puteau ușura misiunea oltenilor. Băluța a fost eliminat, iar echipa lui Mulțescu a fost nevoită să reziste în inferioritate o oră de joc. Urmează loviturile de departajare.


23:59 Ce ocazie ratează Bancu!!! Ivan scoate bine o minge din margine, aceasta ajunge la Mateiu care face un dribling scurt în marginea careului, îi pasează lui Bancu, dar acesta trage slab, din apropiere. 


23:55 Hanca înșiră doi adversari, intră în careu, trage, dar Calancea respinge în lateral. Mateiu a deviat puțin mingea, iar niciunul dintre jucătorii aflați în apropiere nu a putut relua spre poartă. 


23:49 Ce șut al lui Gustavo! Decarul craiovenilor execută bine o lovitură liberă, de la aproximativ 28 de metri, dar Cerniauskas împinge bine în picioare și scoate mingea din vinclu. Hațegan pune capăt primei reprizie de prelungiri. 


23:42 Bancu trece de trei adversari, pătrunde în careu, își pune mingea pe stângul, dar trage în Dielna, iar Dinamo răspunde la faza următoare prin Dan Nistor. Decarul dinamovist trage puternic din marginea careului, dar Calancea se întinde și respinge. 


23:39 Ocazie mare pentru Dinamo. Danu Spătaru reia din prima o centrare din partea stânga a lui Filip, iar mingea trege puțin peste poarta apărată de Calancea. 


23:33 A început prima repriză a prelungirilor. Filip trimite un șut puternic spre poarta lui Calancea, Screciu deviază, iar mingea se scurge în afara terenului. 


23:26 Punem punct celor 90 de minute. Urmează prelungirile. Finalul a fost unul pe contre, cu ocazii de ambele părți. Dinamo putea da lovitura pe final, dar Daniel Popa s-a încurcat în minge la marginea careului, iar Bancu și Măzărache, scăpați pe contră, ratează șansa loviturii decisive. Bancu îi pasează bine, pe culoar, lui Măzărache, dar acesta trage slab, din poziție ideală, pe lângă buturile lui Cerniauskas. 


23:20 Andrei Ivan recuperează o minge în apropierea careului dinamovist, după o greșeală a apărării, preia și trage puternic, iar Cerniauskas respinge cu greu peste poartă. 


23:17 Ocazie imensă ratată de Patrick Petre, la 5 minute de la intrarea pe teren. Fiul lui Florentin Petre a răspuns prezent la o centrare din partea dreaptă, dar luftează și mingea se scurge în afara terenului. Petre a dat pe lângă minge, din 6 metri, cu poarta goală. 


23:12 Craiova menține o presiune continuă pe apărarea dinamovistă, Contra mută în atac. Iese Bumba, intră Patrick Petre, primind astfel o nouă șansă după escapada de la naționala de tineret. Mulțescu face și el a doua schimbare. Intră Măzărache, iese Filip Jazvic.


23:05 Penalty refuzat Craiovei! Mihai Popescu îl faultează în careu pe Nicușor Bancu, după o intrare întârziată, dar Ovidiu Hațegan îi dă galben pentru simulare mijlocașului oltean, deși faultul a fost evident! Fanii, dar și banca craiovenilor protestează îndelung. Pe Mulțescu l-a bufnti râsul când a văzut ce a decis Hațegan.


22:57 Imediat după eliminarea lui Băluță, Contra mută. Îl scoate pe Rivaldinho, care n-a arătat mare lucru, și îl trimite în teren pe Daniel Popa, care a fost la un pas să-i răsplătească încrederea la prima atingere de balon. Atacantul a reluat, în bară, o centrare venită din partea dreaptă. Succesiune de cornere la poarta lui Nicolai Calancea. 


22:55 Băluță vede al doilea „galben” și este trimis mai devreme la vestiare de către arbitrul Ovidiu Hațegan. Mijlocașul oltenilor l-a lovit cu cotul pe Steliano Filip, iar centralul arădean n-a ezitat să-i arată al doilea cartonaș galben. 


22:51 Contra face și el prima mutare pe tabla meciului. Iese May Mahlangu, intră Danu Spătaru. Mijlocașul sud-african, revenit după o accidentare, nu a dat satisfacție și nu s-a ridicat la nivelul așteptărilor antrenorului „câinilor”.


22:45 Filip și Ivan văd câte un galben, după un conflict izbucnit în marginea terenului, pentru că au fost cei mai vocali. Băluță este, în continuare, omul cu cele mai mari ratări din contul formației din Bănie. După ce nu a ajuns la o minge respinsă de fundașii dinamoviști, a încercat o lansare pentru Jazvic, dar mingea a fost blocată de Mihai Popescu. 


22:43 Oltenii început mai bine și în repriza secundă, iar după câteva minute vin și primele ocazii. Mai întâi, Băluță scapă de adversar și trage puternic din centrul terenului, peste poartă, deși îi putea pasa lui Ivan, mai bine plasat. Apoi, același Băluță, ajuns în banda stângă, pătrunde și trimite o centrare pe jos care trece agonizant pentru oltenii din tribune prin fața porții lui Cerniauskas. 


22:36 S-a reluat meciul. Gheorge Mulțescu mută primul, încă de la pauză. Iese Popov, intră Mateiu. Cel mai probabil fundașul bulgar avea probleme medicale. Vlad Screciu i-a luat locul în centrul apărării lui Popov. 


22:21 Pauză la Severin.


22:19 Ocazie mare pentru Craiova! După un corner, mingea este recentrată în careu, ajunge la Băluță, care o preia bine pe piept, și-o pune pe stângul și trage violent spre poarta lui Cerniauskas, dar portarul „câinilor” reușește să respingă. Prima repriză a meciului de la Severin, una cu destule evenimente notabile, este prelungită cu un minut. Craiova și Dinamo continuă linia meciurilor atractive pe care le-au oferit în întâlnirile directe din acest sezon. 


22:05 Craiova răspunde aproape imediat! Băluță, lansat bine de Ivan în adâncime, cu exteriorul, scapă spre poarta lui Cerniauskas, trece de Dielna, dar trage puternic în piciorul portarului lituanian. E cea mai mare ocazie a întâlnirii de pe stadionul Municipal din Turnu Severin. 


22:01 Ocazie mare ratată de Dinamo! Dielna centrează bine o minge ajunsă în banda stângă, primită de la Steliano Filip, balonul curge spre colțul lung unde Hanca așteaptă, acesta recentrează, dar Kelic respinge din fața porții lui Calancea. 


21:53 După începutul în forță a Craiovei, dinamoviștii lui Cosmin Contra încep, încet-încet, să echilibreze balanța, iar lupta pentru balon se dă mai mult la mijlocul terenului. Centrările curg din ambele benzi în careul lui Calancea, dar portarul moldovean nu are prea mari emoții. Profitând de o minge care a încetinit în apropierea careului de 16 metri al dinamoviștilor, Andrei Ivan scapă singur cu Cerniauskas, dar lituanianul reușește să ajungă primul la balon și să îndepărteze pericolul. 


21:45 Rivaldinho, foarte aproape de primul său gol în tricoul lui Dinamo. Fiul fostului atacant brazilian Rivaldo a trimis, cu capul, puțin pe lângă poarta apărată de Calancea, o centrare a lui Dan Nistor, din lovitură liberă.


21:41 Continuă ocaziile echipei lui Gheorghe Mulțescu, care a început mult mai în vână meciul de pe Municipalul din Severin. Același Bancu, care a pătruns mai devreme bine în careu, centrează bine din partea stângă, iar Jazvic reia, cu capul, puțin peste buturile lui Vytautas Cerniauskas.


21:38 Meciul de pe Municipalul din Severin începe activ. După o recuperea rapidă în marginea terenului, Bancu pătrune în careu, dar este orit la timp de Dielna, care reușește să intervină la timp. Imediat după respingerea fundașului francez, mingea este retrimisă în careu, din dreapta, ajunge pe capul lui Băluță, care nu poate relua din plin mingea spre poartă, iar această ajunge în brațele lui Cerniauskas. 


21:30 A început meciul. Suporterii prezenți în tribunele stadionului de la Turnu Severin trăiesc la intensitate maximă începutul și apelează la divinitate pentru a aduce victoria favoriților. 

21:00 Jumătate de oră până la meci. Vytautas Cerniauskas, portar care a mai trecut prin „Ștefan cel Mare” în sezonul 2015/2016, când echipa era pregătită de Mircea Rednic, revine în primul „11” al „câinilor”. Internaționalul lituanian a revenit la Dinamo pe 21 februarie 2017, de la Ermis Aradioppou, fiind adus după accidentarea lui Laurențiu Brănescu. Sezonul trecut, Cerniauskas a strâns 39 de meciuri în poarta lui Dinamo, dintre care 14 fără să primească gol. 3.540 este totalul minutelor adunate de goalkeeper-ul în vârstă de 28 de ani. 


20:48 Contra i-a iertat repede pe Nedelcearu și Patrick Petre. Excluși din lot și amendați după incidentul în care au fost implicați, după ce au consumat băuturi alcoolice în avionul echipei naționale de tineret, alături de Dudea, Petre și Nedelcearu au primit o nouă șansă. Cei doi se află pe banca de rezerve, șansele cele mai mari de a intra pe teren aflându-se în posesia fiului lui Florentin Petre, doar în cazul în care dinamoviștii nu vor avea parte de accidentări în axul central al apărării, pentru a modifica. 


20:34 Rivaldinho e titular în premieră după revenirea la Dinamo. Fiul fostului internațional brazilian Rivaldo va juca, în meciul de la Severin, prima partida ca titluar de la venirea la Dinamo. Rivaldinho a mai prins până acum minute în patru meciuri: 3 în campionat și unul în Cupa Ligii, dar cu un total de 64 de minute. Fotbalistul venit liber de contract de la formația braziliană Sport Club Internacional a ajuns în România la începutul lunii februarie. 


Schimbarea sistemului competițional ne-a adus dublarea întâlnirilor directe între cele mai puternice echipe din Liga 1, iar jocurile din Cupa Ligii și Cupa României pot aduce și mai des în fața spectatorilor astfel de dueluri. Un exemplu este și meciul dintre CSU Craiova și Dinamo, echipe care s-au întâlnit deja de două ori în 2017. În această seară, la Severin, Craiova se luptă cu Dinamo pentru un loc în semifinalele Cupei României, totul la o lună de zile după ce „câinii” câștiau în campionat cu 2-1 pe Național Arena.

Partida vine după o pauză prilejuită de meciul naționalei României în Danemarca, iar pentru Dinamo totul vine după scandalul în care au fost implicați jucătorii de la selecționata Under-21. Ionuț Nedelcearu, unul dintre cei implicați, are toate șansele să fie titular în această seară contra oltenilor, motivele lui Cosmin Contra fiind date de importanța fundașului în echipa cu care Dinamo se va prezenta duminică seară, în Liga 1, contra FCSB. „Ei trei au fost reprimiți în lot și pentru că avem aceste probleme. Avem nevoie de efectiv. Cei trei și-au cerut scuze public, iar eu am avut o discuție de 45 de minute cu ei și totul este bine. I-am făcut să vadă că au greșit și mi-aș dori să învețe din această greșeală. De vină a fost doar tinerețea lor, nimic altceva„, a fost explicația lui Contra. În legătură cu meciul de la Severin, antrenorul a completat zicând că: „Mi-ar plăcea să repet cu Dinamo performanța reușită cu Petrolul de a câștiga Cupa României, dar nu va fi ușor deoarece Craiova este o formație periculoasă, care joacă un fotbal de atac. Sperăm să ne prezentăm bine la acest meci și să jucăm la fel de bine ca în campionat când am câștigat„.

Rezolvă oltenii problemele ofensive?

Ultimul meci contra lui Dinamo a născut un val de probleme la Craiova. Antrenorul Gheorghe Mulțescu a fost extrem de nemulțumit de compartimentul ofensiv, de faptul că atacanții nu înscriu. „Este al treilea joc cu Dinamo în decurs de câteva săptămâni. De aceea consider că echipele se cunosc foarte bine. Trebuie să păstrăm ceea ce am făcut bine în primele dispute directe și să eliminăm din greșeli. Să nu mai facem greșeli în apărare și să fim eficienți în atac„, a spus Mulțescu înainte de meci. Discursul antrenorului a fost completat de cel al lui Andrei Ivan, fotbalist de la care fanii oltenilor așteaptă golurile în meciul din această seară. „Suntem toți conștienți că nu ne așteaptă un meci ușor. Am jucat de două ori cu Dinamo în acest an, știm calitățile lor, dar și punctele slabe. Vom face totul pentru a câștiga, pentru a avansa în competiție deoarece ne dorim toți să aducem un trofeu în Bănie. Am exersat loviturile de la 11 metri, dar nu cred că se va ajunge la ele în meciul de mâine. Am încredere în mine și colegii mei că ne putem impune în timpul regulamentar„, a spus Ivan.

Cristian Scutariu / Redactor
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti Miuța
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti Miuța
”Cea mai frumoasă femeie din România”, gata de un gest necugetat după ce soțul ei a fost umilit: ”I-am văzut mașina”
”Cea mai frumoasă femeie din România”, gata de un gest necugetat după ce soțul ei a fost umilit: ”I-am văzut…
„Ne pare rău de fata aceea” Tatăl lui Mirel a izbucnit în plâns după ce și-a vizitat fiul în arest. Nu își mai poate privi copilul în ochi
„Ne pare rău de fata aceea” Tatăl lui Mirel a izbucnit în plâns după ce și-a vizitat fiul în arest.…
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă îi dă cineva!"
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă…
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să nu îl citești!
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să nu îl citești!
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se așteaptă la cel mai călduros 1 aprilie din ultimii ani
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se așteaptă la cel mai călduros…
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Un milionar român a răbufnit şi a anunţat că e gata să facă un gest extrem: Asta nu înseamnă că nu îmi iubesc ţara!
Un milionar român a răbufnit şi a anunţat că e gata să facă un gest extrem: Asta nu înseamnă că…
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul lor
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul lor
Intră în vigoare de la 1 APRILIE. Schimbarea care afectează direct extrem de mulți români
Intră în vigoare de la 1 APRILIE. Schimbarea care afectează direct extrem de mulți români
Ies la iveală noi detalii despre Mirel. Tânărul este cunoscut pentru agresivitate:
Ies la iveală noi detalii despre Mirel. Tânărul este cunoscut pentru agresivitate: "Era foarte obsesiv, de o gelozie ieșită din…
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
FABULOS! Cum a folosit primul pacient implantul cerebral Neuralink?
FABULOS! Cum a folosit primul pacient implantul cerebral Neuralink?
Gușă - Vizer, conflictul ia amploare: interviul exploziv care adâncește ruptura din judo
Gușă - Vizer, conflictul ia amploare: interviul exploziv care adâncește ruptura din judo
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Cel mai nou SUV lansat în România vine din China. Își merită banii?  VIDEO
Cel mai nou SUV lansat în România vine din China. Își merită banii? VIDEO
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup