Dulap și Cocină, egalii campionilor timp de 80 de minute. „U” Cluj – Steaua 0-1. Tahar a salvat echipa lui Rădoi pe final

Dulap și Cocină, egalii campionilor timp de 80 de minute.
  • Publicat:
  • Actualizat:

Universitatea ClujSteaua 0-1 (Tahar 81)

  • U ClujNiczuly –   Dulap,   Cordoș, Crișan (Cocină 62), Hampea – Candea,   Kovacs (Boboc 57) – Calcan,   P. Popescu, Greu (Tarcea 76)  – Schieb
  • Steaua: Cojocaru – Guilherme, Carp,   Varela, Papp –   Breeveld, Muniru (Tahar 66) – Enceanu,   Chipciu, Popa –   Tade (Hamroun 78)

23:24 Final de meci la Cluj! Steaua câștigă, scor 1-0, grație unui gol marcat de Tahar în minutul 81. Campioana a făcut un meci slab, în care, timp de 80 de minute, nu a putut depăși o echipă a Universității formată din jucători foarte tineri, cu o medie de vârstă de aproximativ 20 de ani.


23:18 Jucătorii Universității merită felicitați. Căzuți fizic pe final, e clar că nu mai pot emite pretenții în ultimele minute ale jocului, dar, chiar și așa, au demonstrat că pot juca frumos și că pasiunea pentru fotbal e mai presus decât problemele financiare.


22:13 GOOOOOOL STEAUA! E nevoie de o centrare a lui Adi Popa și de o greșeală imensă a lui Cordoș, care dă pe lângă minge în propriul careu, pentru ca Steaua să deschidă scorul. O face Tahar, în minutul 81, trimițând mingea în plasă de pe linia porții, după ce cu câteva minute în urmă Papp ratase o altă ocazie bună. Hamroun a intrat în locul lui Tade, cel care a fost, timp de 78 de minute, adevăratul dulap din careul clujean.


22:07 Marius Popescu a rămas fără schimbări. Tarcea intră pe teren în locul lui Greu în minutul 76. În cazul prelungirilor, destul de probabile la cum arată meciul, clujenii s-ar putea să aibă ceva probleme cauzate de lipsa schimbărilor.


22:02 20 de minute până la finalul meciului. Singura schimbare care îi vine în minte lui Rădoi, în momentul în care are nevoie de gol sau goluri pentru a nu se face de râs într-un meci cu o echipă de puști, e Tahar pentru Muniru, adică ineficiență pentru ineficiență.


21:52 Popescu face și a doua schimbare. În acest moment, în echipa Universității îi avem pe Dulap, Hampea, Greu și Cocină. Bine, în echipa Stelei joacă Breeveld și Tade.


21:49 Steaua pare că pune lucrurile în ordine. După șansa lui Chipciu, Breeveld a primit o centrare excelentă de la Carp, s-a trezit singur în mijlocul careului, dar a dat pe lângă mine. Ploaia a încetat, iar fotbaliștii lui Mirel Rădoi se simt ceva mai bine.


21:44 Jocul nu s-a schimbat prea mult față de prima repriză. Universitatea a făcut un pas mic în spate, Steaua are mai mult timp posesia și începe să creeze pericol la poarta clujenilor. Chipciu a combinat superb cu Carp, a rămas singur cu portarul, dar șutul său din unghi a fost respins în corner de Niczuly.


21:36 S-a reluat meciul!


21:20 Pauză pe Cluj Arena! Steaua e incapabilă să joace un fotbal bun împotriva echipei de copii a Universității. Cu câteva dintre vedete în teren, echipa lui Rădoi a arătat penibil în primele 45 de minute, în care nu a avut nicio ocazie de gol. Clujenii joacă cu inima, sunt mult mai motivați și au avut două șanse bune, prin Greu și Kovacs. Ne recitim în 15 minute.


21:14 Încă o ocazie pentru Universitatea! Kovacs bate bine o lovitură liberă de la 20 de metri, mingea e deviată de zid, iar Cojocaru respinge cu greu în corner. De necrezut, după 40 de minute, gazdele au avut cele mai mari două ocazii, în timp ce Steaua nu a avut nicio situație în care să pună cu adevărat în pericol poarta lui Niczuly.


21:05 Rămânem cu 35 de minute în care singurul lucru demn de respect e prestația galeriei clujene. Mii de oameni înfruntă o ploaie puternică, stau în tribune și cântă încă din minutul 1. Steaua pare plictisită, clujenii se luptă din greu.


20:55 Breeveld și Tade sunt din alt film. Mijlocașul e incapabil să pună ordine la mijlocul terenului, în timp ce Tade a greșit aproximativ 95% dintre mingile pe care le-a atins. Alt jucător care ar avea multe de demonstrat în această seară, Enceanu, e și el inexistent. Chipciu simulează penibil în careul advers, dar nu impresionează pe nimeni. Plouă foarte tare la Cluj.


20:47 Clujenii au prima ocazie mare! Tade pierde mingea la mijlocul terenului, Calcan interceptează în fața lui Varela și trimite pentru Greu, care-l întrece pe Carp și scapă singur cu Cojocaru, dar șutul mijlocașului Universității, cu dreptul la colțul lung, e prea moale și goalkeeper-ul stelist reține. Campionii încep relaxați meciul.


20:37 Tineri, dar curajoși. Clujenii încep bine meciul, ambiționați de atmosfera creată de ceilalți clujeni, cei din tribune. Mijlocul echipei lui Marius Popescu se mișcă bine, ba chiar Kovacs a fost la câțiva centimetri de o ocazie importantă. De partea cealaltă, Tade demonstrează de ce i s-a făcut loc pe bancă și irosește o situație promițătoare.


20:30 A început meciul! Dacă Universitatea s-a transformat într-o divizionară secundă cu multe probleme financiare și are în teren doar fotbaliști foarte tineri, suporterii sunt din nou la înălțime. Atmosfera de pe Cluj Arena e inconfundabilă, indiferent de momentul pe care-l traversează clubul. Să ne bucurăm și în această seară de o galerie cum rar se vede în Liga 1 și la care Steaua poate doar să viseze în timpurile în care la meciurile sale de acasă vin puțin peste 1.000 de oameni.


20:15 Un sfert de oră ne desparte de ultimul meci al 16-imilor Cupei României. Ceea ce pe vremuri era un derby astăzi e o partidă cu o favorită clară, Steaua, și un adversar aflat în pragul falimentului. Rădoi și-a permis să trimită pe teren mai multe rezerve, dar Chipciu, Popa și Tade promit spectacol.


20:01 Steliștii și-au făcut apariția pe teren pentru a inspecta gazonul. Elevii lui Rădoi și Dumtriu au fost imediat luați „în primire” de cei 3.000 de fani clujeni.

Clujul este un oraș blocat în acest moment. Meciul cu Steaua și concertul lui Eros Ramazzotti au paralizat traficul în metropola ardeleană.


18:52 Echipele de start

Steaua: Cojocaru – Guilherme, Carp, Varela, Papp – Breeveld, Muniru – Enceanu, Chipciu, Popa – Tade

U Cluj:  Niczuly – Dulap, Cordoș, Crișan, Hampea – Candea, Kovacs – Calcan, P. Popescu, Greu – Schieb


U” Cluj – Steaua, live blog pe ProSport de la 20:30, aduce față în față în 16-imile Cupei României echipele care au jucat în urmă cu doar câteva luni finala competiției

Ultima întâlnire directă între „U” Cluj și Steaua avea loc la finalul sezonului trecut și însemna îmbogățirea palmaresului campioanei. Steaua învingea „U” cu 3-0 în finala Cupei României, își trecea în cont al treilea trofeu al sezonului, și dădea lumii fotbalului pe cel mai titrat tânăr antrenor șomer: Costel Gâlcă. La doar câteva luni după acel moment, situația s-a schimbat sensibil în ambele tabere. Steaua nu mai domină campionatul, ba chiar se străduiește să țină pasul cu Astra, iar „U” Cluj o ia de la capăt în liga a doua acolo unde a început sezonul cu o echipă de copii.

Steaua va juca pe Cluj Arena cu cea mai tânără echipă din primele două eșaloane. Universitatea a „întinerit” forțat în această vară, după retrogradarea din prima ligă. Este singurul club din primele două eșaloane care nu are în componența lotului niciun jucător peste 22 de ani, iar media de vârstă a echipei-tip este de 20 de ani și 2 luni. „Am văzut zâmbete pe fețele lor când au aflat adversarul. Nu exaltare și nici descumpănire. Mi-a plăcut reacția lor. Ne onorează acest meci. Este o continuare a tradiției partidelor între noi și Steaua. Respectăm Steaua, dar nu ne este frică„, a spus pentru ProSport antrenorul Marius Popescu.

Kharja a fost lăsat acasă de Mirel Rădoi. Steaua va juca cu rezervele pe Cluj Arena

Noul transfer al Stelei, Houssine Kharja, nu va intra pe teren contra clujenilor. Marocanul a fost lăsat acasă de Mirel Rădoi, alături de Stanciu, Toșca, Filip și Râpă, toți urmând să fie menajați pentru jocurile cu miză mai mare din campionat. De altfel, Kharja a ieșit de pe teren prematur în la debut din pricina unei accidentări la gambă.

Competiție între fotbal și Eros Ramazotti

Chiar dacă șefii clubului organizator se așteaptă la o asistență de cel puțin 10.000 de spectatori în această seară pe Național Arena, meciul din 16-imile Cupei României are concurență serioasă în oraș. La Sala Polivalentă, în imediata apropiere a stadionului, se va desfășura un concert în care va presta Eros Ramazotti. Potrivit stiridesport.ro, acolo sunt așteptați circa 8000 de oameni.

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Ce secret a ascuns Prințul William de Kate Middleton. Nu a vrut să-și compromită căsnicia
Ce secret a ascuns Prințul William de Kate Middleton. Nu a vrut să-și compromită căsnicia
Fernando Torres semnează! Prima echipă care pe care o va antrena la nivel de seniori
Fernando Torres semnează! Prima echipă care pe care o va antrena la nivel de seniori
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic impresionant
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic impresionant
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai culca cu el?
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai culca cu el?
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns de un parapet vechi. Acasă, doi copii îşi vor aştepta tatăl în zadar
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns de un parapet vechi. Acasă,…
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
Fosta soţie a lui Cristi Borcea, transformare spectaculoasă la 54 de ani: Nu-mi propun să întoarcă bărbații capul după mine!
Fosta soţie a lui Cristi Borcea, transformare spectaculoasă la 54 de ani: Nu-mi propun să întoarcă bărbații capul după mine!
Ce a pățit o moldoveancă de 39 de ani, după ce s-a cuplat cu un marocan mai tânăr. Abia după 18 luni, a aflat cine e iubitul ei, de fapt
Ce a pățit o moldoveancă de 39 de ani, după ce s-a cuplat cu un marocan mai tânăr. Abia după…
Toți românii au INTERZIS. Legea peste care nu poate trece NIMENI. Se dau amenzi de 5.000 de lei
Toți românii au INTERZIS. Legea peste care nu poate trece NIMENI. Se dau amenzi de 5.000 de lei
"Am călătorit în timp". Profesorul ieșit din comă a fost în anul 3906 și spune ce urmează
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi foştii parteneri
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi…
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Cât a ajuns să coste renovarea unui apartament în marile orașe ale României. „Chiar am avut un șoc”
Cât a ajuns să coste renovarea unui apartament în marile orașe ale României. „Chiar am avut un șoc”
Prima competiţie de frumuseţe AI din lume
Prima competiţie de frumuseţe AI din lume
Un nou SUV s-a lansat pe piața din România. Bate BMW sau Mercedes-Benz?
Un nou SUV s-a lansat pe piața din România. Bate BMW sau Mercedes-Benz?
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am pierdut?! E corect să iasă!”. Ce au filmat camerele
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am pierdut?! E corect să iasă!”.…