Cupa României | CSU Craiova-Steaua 0-1. Rusescu a stins nocturna pe arena „Ion Oblemenco”

Cupa României | CSU Craiova-Steaua 0-1. Rusescu a stins nocturna pe arena
  • Publicat:
  • Actualizat:

CS Universitatea CraiovaSteaua e cel mai așteptat meci al sferturilor de finală ale Cupei României. Partida va începe joi seară, la ora 20:30, și va fi transmisă în direct de ProTV. 


22:31 Arbitrul Tudor a pus capăt meciului de la Craiova. Steaua a câștigat chinuit cu 1-0 și s-a calificat în semifinalele Cupei României. Nu înainte ca Latovlevici să ia și el un cartonaș galben.


22:06 În minutul 90, Sănmărtean a luat și el un cartonaș galben pentru că a lovit mingea după fluierul arbitrului. De la margine s-au arătat 3 minute de prelungire.


22:20 A ieșit Madson și a intrat Andrei Sin, în minutul 84. În același minut, Cojocaru a primit cartonaș galben pentru tragere de timp.


22:15 Gâlcă a făcut și ultima schimbare la Steaua. A intrat Popa în locul lui Rusescu. Minutul 79


22:11 În minutul 74 al meciului, Săndoi și Cîrțu au mai făcut o schimbare. A intrat Adrian Cristea și a ieșit Ferfelea. Publicul încă mai speră ca Universitatea să egaleze.


22:04 Râpă a obținut în minutul 68 o lovitură de la 11 metri, după ce a fost faultat de Bălgrădean. Rusescu a executat lovitura de pedeapsă și a înscris cu ceva șansă. E 0-1.


21:56 Iordanianul Bawab a avut o acțiune individuală superbă. În minutul 60, el a plecat din tușă, a intrat în careu și a șutat peste poartă.  La Steaua a intrat Sănmărtean, în locul lui Neagu.


21:41 La pauză, CS Universitatea Craiova a efectuat o primă schimbare. Herghelegiu a intrat pe teren în locul lui Băluță. Și Gâlcă a operat o modificare. Toșca a rămas la cabine și în locul lui a intrat Chipciu.


21:33 În pauza meciului de la Craiova, Cristi Voinea a dat nas în nas cu personajul „Bobiță” din serialul „Las Fierbinți”


21:20 Brandan a fost și el la capătul unei bune ocazii a echipei gazdă. În minutul 42, argentinianul a reluat cu capul o minge centrată de pe dreapta, dar Cojocaru a prins balonul. 


21:17 În minutul 40, Latovlevici a șutat cu pământul de la mare distanță, Bălgrădean a respins în față, dar Rusescu nu a reușit decât să mângâie mingea care a poposit apoi în brațele portarului


21:10 Nicolae Stanciu a ratat o primă ocazie mare pentru Steaua. Jucătorul lui Gâlcă a tras pe pe jos din interiorul careului, dar Bălgrădean a scos în corner. Imediat, în faza următoare, Prepeliță a avut o ocazie și mai mare. Singur, pe linia de 6 metri, cu Bălgrădean, mijlocașul a reluat cu călcâiul iar mingea s-a scurs pe lângă poartă. Era minutul 32.


20:55 Sandoi si Cartu fac „cu schimbul” care sa iasa la indicatii


20:51 Oltenii au avut prima ocazie de poartă. Băluță a profitat de o eroare a lui Papp, dar tot stelistul l-a blocat în momentul șutului. Mingea a ajuns la Bawab, care a încercat să reia din foarfecă spre poarta lui Cojocaru, dar mingea nu i-a pus probleme stelistului.


20:37 Ilie Balaci, fostul mare fotbalist al Universității Craiova, a dat lovitura de începere la acest joc


20:32 Cele două echipe au intrat pe teren într-o atmosferă de sărbătoare, cu multe focuri de artificii care au făcut deliciul publicului oltean. Rusescu poartă masca de protecție. El e titular pentru prima dată de la meciul cu ASA Târgu Mureș, atunci când a fost desfigurat de Gabi Mureșan.


20:29 Gica Craioveanu tocmai a fost sef de galerie si a incheiat prin oltenescul „Vamos!”

 


20:15 Avem echipele de start. Brandan (31 de ani) joacă pentru prima dată în acest sezon împotriva Stelei, echipă la care a evoluat în perioada 2010-2012


20:10 atmosfera olteneasca! https://t.co/Fgom5XnEF8

20:02 Craiova – Steaua, ultimul meci pe „Ion Oblemenco”. Stadionul se umple chiar daca nu mai sunt toate scaunele pic.twitter.com/VCTuRwzR6J


20:00 Până acum s-au înregistrat următoarele rezultate în sferturile de finală ale Cupei României:

CS Mioveni – CFR Cluj 3-4

Au marcat: B. Stoica, Nilă, Gălan / Tade, Chanturia, Ivanovski

„U” Cluj – Pandurii 1-0

A marcat: Ceppelini

ASA Târgu Mureș – Petrolul 0-1

A marcat: Albin


19:55 Cozi mari la intrare! #craiova #steaua @ProSport pic.twitter.com/ovhzYmLmpR

 


19:50 Prepeliță e titular și poartă banderola de căpitan la Steaua. Rămâne de văzut cum va fi primit de craioveni, după ce a spus că el a jucat pentru FC Universitatea și nu are de ce să mai evolueze vreodată pentru CS Universitatea. Sau reacția steliștilor, după ce a apărut poza cu Prepeliță din tinerețe, în care fotbalistul săruta un tricou al rivalei Dinamo.


19:30 În ultimul meci oficial din istorie de pe Stadionul „Ion Oblemenco”, Constantin Gâlcă a decis să mizeze pe următoarea formulă de echipă:

Cojocaru – Râpă, Luchin, Papp, Latovlevici – Prepelița (cpt), Breeveld – Stanciu, Neagu, Toșca – Rusescu. 

Rezerve: Arlauskis – Szukala, Chipciu, Matei, Sănmărtean, Popa, Vâlceanu.


19:26 Dacă vreți să aflați cum trăiește Craiova ultimul meci pe stadionul „Ion Oblemenco”, puteți să citiți aici.


19:10 Steaua va juca fără să țină cont de decizia dată de Înalta Curte și nu va masca emblema de pe tricouri. Mai multe informații de la Craiova ne va da colegul Cristian Voinea, care se află la stadion.


18:30 Ultimul meci oficial jucat pe legendara arenă din Craiova nu va avea parte de o asistență pe măsură. Jandarmeria a decis ca doar 14.000 de locuri să fie ocupate la sfertul cu Steaua, din Cupa României.

16:08 Vechiul „Ion Oblemenco” își trăiește ultimele momente de existență. Bătrâna arenă va fi demolată după meciul din această seară, iar în locul ei va fi ridicat un stadion modern. Așa arată stadionul, cu aproape 4 ore înainte de fluierul de start

 

FOTO: BOGDAN IORDACHE


Campioana s-a deplasat încă de miercuri la Craiova, dar, în urma unor consultări pe care le-a avut cu doctorul echipei, Constantin Gâlcă și-a lăsat la București câțiva jucători importanți: Tănase, Varela, Keșeru, Filip și Bourceanu. Toți acuză diverse probleme medicale, accidentarea lui Bourceanu fiind cea mai recentă. În urma acestor absențe, Steaua, care e lider în Liga 1, va avea un meci dificil la Craiova, deoarece formația antrenată de Săndoi și Cîrțu nu a cunoscut deloc gustul înfrângerii de când a fost preluată de acești tehnicieni.

Jocul de la Craiova devine important nu numai prin prisma numelor celor două formații care se întâlnesc, dar și pentru că va fi ultimul eveniment găzduit de stadionul „Ion Oblemenco”, înainte de a fi demolat și de a se construi în același loc o arenă modernă. 

Fostul „fundaș de fier” al Universității, Nicolae Tilihoi, e de părere că o victorie împotriva Stelei ar confirma ascensiunea echipei din Craiova. „Îmi doresc ca în continuare spiritul Craiovei Maxima să fie în iarba acestui stadion și astfel să reînvie legenda. Implicit mizez pe victoria Universității. Merg pe inteligența antrenorilor, pe jocul bun arătat de echipă, pe publicul spectator care trebuie să umple până la refuz arena. Regret că din cauza unui individ s-au pierdut 10 mii de suporteri în București, două-trei mii în Gorj, trei-patru  mii în Severin și așa mai departe. Îmi doresc ca acești oameni să revină alături de echipă„. Și alte foste glorii ale Universității Craiova au vorbit despre acest meci într-un articol apărut în ProSport.

La rândul său, Emil Săndoi, unul dintre actualii antrenori ai echipei CS Universitatea Craiova a rememorat într-un interviu acordat pentru site-ul nostru ce amintiri îl leagă de stadionul vechi de peste 47 de ani: „Sunt câteva amintiri foarte, foarte plăcute. Sunt 13-14 ani pe care i-am petrecut ca jucător și alți ani petrecuți ca antrenor. Ce să spun… N-o să pot uita vreodată meciul de debut în prima ligă, cel cu FC Argeș, în 1983, un 2-0. Un alt eveniment frumos a fost eventul din 1991. Țin minte că am ieșit și golgheter într-un sezon și a fost ceva excelent. Sunt victorii împotriva marilor echipe ale României: Steaua, Dinamo, Rapid, Victoria… Victorii împotriva echipelor europene. E o întreagă carieră pe care am petrecut-o aici și nu pot uita multe lucruri„.

Cum s-au calificat cele două echipe până în sferturile de finală ale Cupei Românei:

CSU CRAIOVA

  • „16-mi”: Caransebeș – CSU Craiova 1-2
  • „Optimi”: CSU Craiova – Viitorul 2-1

STEAUA

  • „16-mi”: FC Berceni – Steaua 0-3
  • „Optimi”: CSMS Iași – Steaua 0-1

CSU Craiova – Steaua, ECHIPELE PROBABILE:

CSU CRAIOVA: Bălgrădean – Tîrnăcop, Izvoranu, Frăsineanu, Vătăjelu – Mateiu, Brandan – Băluță, Bawab, Ferfelea – Herghelegiu
STEAUA: Arlauskis – Papp, Szukala, Luchin, Latovlevici – Prepeliță, Breeveld – Ad. Popa, Chipciu, Sănmărtean – Rusescu  

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Doi papagali au fost chemați ca martori într-un proces de divorț! Fabulos ce au repetat obsesiv cele două păsări
Doi papagali au fost chemați ca martori într-un proces de divorț! Fabulos ce au repetat obsesiv cele două păsări
El i-a luat locul în clan lui Costel Condureanu! „Stăpânul Moldovei” va di înmormantat regește
El i-a luat locul în clan lui Costel Condureanu! „Stăpânul Moldovei” va di înmormantat regește
S-a iubit cu Giani Kiriță, iar acum la 56 de ani arată fantastic! Sacrificiile pe care le face zilnic
S-a iubit cu Giani Kiriță, iar acum la 56 de ani arată fantastic! Sacrificiile pe care le face zilnic
Deea Maxer a dat vestea mult așteptată, la un an de relație cu Robert Drilea. „Menirea femeii e să fie mamă”
Deea Maxer a dat vestea mult așteptată, la un an de relație cu Robert Drilea. „Menirea femeii e să fie…
BANCUL ZILEI. Polițistul către Bulă: - De ce mergeți cu 160 km la oră?
BANCUL ZILEI. Polițistul către Bulă: - De ce mergeți cu 160 km la oră?
Toată ţara intră din această după-amiază sub alertă de vreme severă. Ploi torențiale, grindină, vijelii și ninsori la munte, până joi seară
Toată ţara intră din această după-amiază sub alertă de vreme severă. Ploi torențiale, grindină, vijelii și ninsori la munte, până…
Cea mai MASIVĂ gaură neagră din galaxie este INCREDIBIL de aproape de noi
Cea mai MASIVĂ gaură neagră din galaxie este INCREDIBIL de aproape de noi
Văduva lui Costel Corduneanu, mesaj sfâşietor după moartea interlopului. Graţiela Corduneanu s-a prăbuşit emoţional
Văduva lui Costel Corduneanu, mesaj sfâşietor după moartea interlopului. Graţiela Corduneanu s-a prăbuşit emoţional
ȘOC în România! Miliardarul a divorțat pentru puștoaica de la TV, mai tânără cu 24 de ani! SUPER-GALERIE FOTO
ȘOC în România! Miliardarul a divorțat pentru puștoaica de la TV, mai tânără cu 24 de ani! SUPER-GALERIE FOTO
Se schimbă REGULILE PENTRU ITP. Pentru cine devine obligatoriu la 6 luni
Se schimbă REGULILE PENTRU ITP. Pentru cine devine obligatoriu la 6 luni
ADEVĂRUL despre moartea lui Corduneanu: Ajunsese să cântărească 35 de kilograme și...
ADEVĂRUL despre moartea lui Corduneanu: Ajunsese să cântărească 35 de kilograme și...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Becali, „turbat“ de fericire: planul său pentru a celebra câștigarea titlului va face înconjurul lumii
Becali, „turbat“ de fericire: planul său pentru a celebra câștigarea titlului va face înconjurul lumii
Henry Cavill şi Natalie Viscuso au anunţat că vor deveni părinţi
Henry Cavill şi Natalie Viscuso au anunţat că vor deveni părinţi
E legală depășirea prin dreapta a unei mașini ce virează la stânga? Ce prevede Codul Rutier
E legală depășirea prin dreapta a unei mașini ce virează la stânga? Ce prevede Codul Rutier
Văduva lui Costel Corduneanu, mesaj tulburător. Grațiela și-a strigat durerea pe internet: ”După atâția ani de iubire...”
Văduva lui Costel Corduneanu, mesaj tulburător. Grațiela și-a strigat durerea pe internet: ”După atâția ani de iubire...”