Baia Mare și o Stea mică. Echipa lui Rădoi, la un pas de o rușine istorică. FCM Baia Mare – Steaua 1-1, 1-4 după lovituri de departajare

Baia Mare și o Stea mică. Echipa lui Rădoi, la un pas de o rușine istorică. FCM Baia Mare - Steaua 1-1, 1-4 după lovituri de departajare
  • Publicat:
  • Actualizat:

Steaua a avut nevoie de lovituri de departajare pentru a trece de FCM Baia Mare în optimile de finală ale Cupei României, echipa lui Rădoi terminând la egalitate cu liderul Seriei 2 din liga secundă, 1-1 după 90 de minute.

În îndepărtatul Nord, Steaua a fost la un pas de una dintre cele mai rușinoase înfrângeri din istorie. La Baia Mare, echipa lui Rădoi a fost primită ca o formație mare. Fanii au luat cu asalt tribunele, gazdele au închiriat o nocturnă mobilă și nimeni nu anticipa o confruntare în adevăratul sens al cuvântului. Doar că realitatea din teren a fost cu totul și cu totul alta. Motivați de atmosfera din tribune, unde oamenii s-au călcat în picioare la propriu pentru a prinde un loc, ba chiar unii au intrat în zonele interzise ale stadionului, elevii lui Dorin Toma s-au autodepășit, iar la finalul partidei se pot considera adevărații câștigători.

Ceea ce la început a părut doar un start euforic al maramureșenilor s-a transformat rapid într-o potențială surpriză. Păcurar a deschis scorul devreme, în minutul 11, profitând de greșeala de marcaj a lui Târnovan, mijlocaș ofensiv la bază, utilizat de Rădoi ca fundaș stânga. Steaua și-a revenit repede, dar doar pe tabelă, nu și în joc. Stanciu a scos un penalty, Tade a transformat în minutul 28, iar aici se termină ceea ce se vrea a fi enumerarea fazelor importante de la poarta băimărenilor.

98 de minute fără ocazie de gol

În restul meciului, care s-a întins pe durata a 120 de minute, Steaua a arătat mai penibil decât niciodată. Cu Muniru și Tahar la centru, cu Tade izolat în față, cu Stanciu și Chipciu inexistenți, campionii s-au chinuit pur și simplu să ajungă la poarta adversă. Au făcut-o foarte rar, iar atunci când au văzut careul lui Bota nu au creat niciun fel de pericol. De partea cealaltă, FCM a rămas o echipă curajoasă. Vasile Pop și Ignea au ratat două ocazii bune în startul reprizei secunde. Pe final, băimărenii au obosit, iar toată lume aștepta o dominare brutală a Stelei în prelungiri.

În minutul 106, la o fază la care Cojocaru a arătat de ce, în mod normal, nu poate fi decât cel mult a treia variantă de portar la Steaua, scăpând o minge în față, Codin s-a trezit singur cu balonul în doi metri, dar a lovit bara. Cea mai mare ocazie a meciului fusese ratată de echipa de Liga 2, în timp ce vedetele campioanei demonstrau, pe minut ce trece, cam cum reacționează în situațiile limită.

La penalty-uri, lipsiți de experiență, băimărenii au cedat. Ba chiar Cojocaru a și apărat execuția lui Străuț. Steaua s-a calificat, după 4-1 la loviturile de departajare, dar a obținut prea puțin dintr-un meci în care avea doar de pierdut. Eroii sunt alții: Bota, Străuț, Hodor, Ilie, Lupu, Ignea, Duruș, Vasile Pop, Păcurar, Balaure, Mihai Deac, Arnăutu, Codin și Leonte.

Toate reacțiile după meci:

Baia Mare – Steaua 1-1 (Păcurar 11 / Tade 28)

  • Baia Mare: Bota – Străuț,   Hodor, Ilie, Lupu –   Ignea, Duruș (V. Pop 58) –   Păcurar,   Balaure (M. Deac 73), Arnăutu (Codin 79) – Leonte
  • Steaua:   Cojocaru – Papp (Râpă 5), Varela, Carp, Târnovan – Muniru,   Tahar (Mihalcea 98) – Adi Popa (L. Filip 76), Stanciu,   Chipciu – Tade

Carp execută sigur, iar echipa lui Rădoi ajunge între ultimele opt.

Cojocaru apără șutul lui Străuț. Carp poate duce echipa în sferturile de finală.

Bota ghicește colțul, dar Varela marchează și el. 1-3.

Mihai Deac înscrie, cu un șut în dreapta lui Cojocaru.

Chipciu înscrie, cu un șut pe centru, și Steaua conduce cu 2-0.

Vasile Pop bate bine, dar mingea lovește bara.

Tade înscrie, la fel ca în timpul regulamentar.

23:02 Steaua reușește, cumva, să nu-și creeze nicio ocazie de gol de mai bine de o oră. Meciul mizerabil al Stelei mai poate fi salvat doar de loviturile de departajare, deoarece s-au terminat cele 120 de minute. Urmează să-l vedem pe cojocaru, dar și cum vor rezista presiunii fotbaliștii din Liga 2.


22:49 OCAZIE RARISIMĂ‚ PENTRU BAIA MARE! Cojocaru face ce știe el mai bine, adică gafează, scapă printre mâini o centrare inofensivă, iar mingea ajunge la Codin. Din doi metri, jucătorul gazdelor izbutește performanța rară de a trimite în bară. A fost cea mai mare ocazie a partidei, de departe, și o ocazie de aur pentru gazde.


22:45 Trec și cele 15 minute din prima repriză de prelungiri. Deși se vede că maramureșenii nu prea mai pot din punct de vedere fizic, Steaua rămâne fără reacție. Campionii nu leagă pasele, nu reușesc să scoată mingea la margine, unde Chipciu și Mihalcea ar putea rezolva lejer duelurile 1 vs. 1, iar Tade atinge balonul foarte rar. Băieții lui Dorin Toma se apără liniștiți, nu intră în panica, pentru că probabil au simțit că adversarii au prins o zi absolut mizerabilă.


22:38 Rădoi face ultiam schimbare. Apelează la puștiul Mihalcea, care-i ia locul lui Tahar. Probabil că antrenorul Stelei ar fi putut miza mai devreme pe tânărul mijlocaș.


22:36 Au început prelungirile, au trecut și primele șapte minute, iar Steaua e la fel de inexpresivă.


22:26 S-au terminat 90 de minute de chin pentru steliști, vor începe imediat alte 30.


22:15 10 minute ne despart de un egal în 90 de minute între campioana ultimelor sezoane și echipa care în urmă cu un an evolua în Liga 3. Steaua face un meci mai mult decât prost și se îndreaptă cu pași siguri spre prelungiri. Maramureșenii rămân pozitivi, nu s-au retras în apărare, ba chiar încearcă să-i pună probleme lui Cojocaru.


22:10 Schimbă și rădoi și face o mutare oarecum ciudată. Iese Adi Popa, iar locul lui e luat de un închizător, Lucian Filip.


22:01 Ignea, aproape de gol. Băimărenii sunt din nou periculoși, de data aceasta prin Ignea, care șutează de la 20 de metri, puțin pe lângă poarta lui Cojocaru. Mai sunt 25 de minute, iar misiunea Stelei pare din ce în ce mai grea.


21:56 Cojocaru își arată din nou limitele și înțelegem de ce Niță nu e scos din poartă. Portarul Stelei iese din careu, preia o minge, dar o degajează direct în Vasile Pop. Are noroc apoi, pentru că intră prin alunecare, riscă, dar scoate mingea în afara terenului.


21:49 Ocazie pentru Tahar. Chipciu centrează bine din partea stângă, algerianul ajunge într-o poziție excelentă, dar trimite greșit cu capul, pe lângă poarta lui Bota. Steaua pare că apasă pe accelerație.


21:44 Tot Baia Mare începe mai bine și partea secundă a partidei. Leonte scapă pe un culoar între Carp și Târnovan, dar trage slab, iar Cojocaru reține. Imediat, Ignea șutează de la distanță, tot în brațele goalkeeper-ului roș-albastru. Încearcă și Chipciu ceva, dar execuția lui e blocată de fundașii gazdelor, Muniru vrea un șut pretențios, cu exteriorul, dar mingea ajunge undeva în afara stadionului.


21:38 A început repriza a doua. Rădoi nu a făcut nicio schimbare, Târnovan e în continuare fundaș stânga. Nici băimărenii nu au modificat echipa de start.


21:21 Pauză la Baia Mare. Steaua a început greu meciul, gazdele au avut primele ocazii și au deschis scorul în minutul 11, prin Păcurar. Tade a egalat din penalty și cam aici terminăm înșiruirea ocaziilor Stelei.


21:12 Maramureșenii s-au mai liniștit, odată cu golul încasat de la Tade, dar tot rămân periculoși. Steaua controlează jocul la mijlocul terenului, însă ocaziile mari întârzie să apară, la fel cum întârzie să apară și dovada că experimentele lui Rădoi ar fi bune la ceva. Târnovan, atacantul transformat în fundaș stânga, e veriga slabă din apărarea campioanei.


21:02 GOOOOOOOOOOL STEAUA! Stanciu se demarcă excelent în careu, preia o pasă bună a lui Tahar, iar Lupu vine din spate cu o alunecare inconștientă, ratează mingea, iar Florin Marcu nu are altă variantă decât penalty pentru Steaua. Execută Tade, care înscrie cu ceva noroc. Este primul gol al francezului din august încoace.


20:51 Muniru se face de râs la o fază la care piciorul îi zboară efectiv pe lângă minge, apoi rămâne întins pe gazon. Jucătorii Stelei au probleme, dar nu neapărat din pricina jocului dur al adversarilor. Adi Popa și Cojocaru au acuzat și ei dureri. Se anunță, deja, o seară foarte grea pentru Mirel și ai lui.


20:47 GOOOOOOOOOOOOL FCM BAIA MARE! La câteva secunde după ce Chipciu a ratat din postură de 1 vs. 1 cu Bota, băimărenii dau lovitura pe contraatac. Balaure centrează din partea stângă, Păcurar a rămas singur în careu, scăpat din marcaj de atacantul Târnovan, reprofilat de Rădoi pe postul de fundaș stânga, a lovit mingea greșit, cu tibia, dar, chiar și așa, Cojocaru a mai putut doar să o scoată din plasă. Gazdele au 1-0, după o perioadă de joc în care nu au arătat ca o echipă de Liga 2.


20:42 Tot FCM Baia Mare e echipa mai activă. Arnăutu scapă singur spre poarta lui Cojocaru, de la mijlocul terenului, dar se deplasează ca și cum ar ava un sac în spate, Varela îl ajunge cu ușurință și trimite în corner. Steaua contează în atac prin Chipciu, dar fără realizări importante.


20:39 Gazdele au prima ocazie a meciului. Arnăutu se descurcă bine în panda dreaptă, trece ușor de Târnovan și centrează în fața porții, unde Leonte e devansat la limită de Adi Popa, coborât în locul lui Papp. De altfel, fundașul dreapta titular al Stelei s-a accidentat după doar două minute, în urma unui duel aerian cu Lupu, iar locul său a fost luat de Răpă.


20:33 Meciul a început cu o întârziere cauzată de haosul de pe stadion. Jandarmii au fost nevoiți să intervină, dar scenele sunt impresionante: oamenii fac tot posibilul pentru a urmări meciul și se urcă pe mașini sau găsesc alte metode de a vedea ce se întâmplă pe teren.


20:15 Avem și primul 11 al maramureșenilor. Îl puteți vedea ceva mai sus.


20:05 Dincolo de entuziasmul creat în jurul venirii Stelei la Baia Mare, diferența dintre cele două echipe este, cel puțin pe hârtie, uriașă. Întreg lotul divizionarei secunde valorează 3.73 de milioane de euro, de șapte ori mai puțin decât al campioanei.


19:50 Nu, în imaginea de mai jos nu este tricoul lui Varela agățat în vreun cuier vechi dintr-o casă la fel de veche de țară. Așa arată vestiarul echipei din Baia Mare, rămas parcă cu ceva ani în urmă.


Foto: Facebook / FC Steaua București


19:31 Stadion plin la Baia Mare. Așa cum era de așteptat, date fiind declarațiile conducătorilor din săptămâna premergătoare meciului, stadionul din Baia Mare va fi plin. În primele 25 de minute de la deschiderea porților, cei aproximativ 7.000 de posesori de bilete au luat pe sus intrările. Așa arată stadionul cu o oră înaintea începerii partidei.


19:07 Steaua a anunțat echipa cu care va începe meciul din această seară: Cojocaru – Papp, Varela, Carp, Târnovan – Muniru, Tahar – Adi Popa, Stanciu, Chipciu – Tade e formula aleasă de Mirel Rădoi. Tade revine astfel în echipa de start a campioanei, după o perioadă în care a fost criticat des pentru evoluțiile slabe. Surprinde prezența în banda stângă a apărării a lui Târnovan, fotbalist obișnuit să joace pe poziții mult mai avansate.


Baia Mare – Steaua, live blog de la ora 20:30, pe „Viorel Mateianu”, în Cupa României. Campioana României merge în Maramureș pentru a încerca să continue cursa de apărare a trofeului pe care l-a cucerit anul trecut, după o finală contra celor de la Universitatea Cluj (3-0, pe Arena Națională).

Elevii lui Mirel Rădoi vin după două partide fără victorie (1-1, „acasă” contra Pandurilor și 0-0 pe Ilie Oană, la Ploiești) și sunt în căutarea unui succes logic. Steaua tocmai și-a adus trei jucători de perspectivă,Popadiuc, Ștefănescu și Chitoșcă de la Ceahlăul, dar pe care nu-i poate folosi până în luna ianuarie. Mare favorită la pariuri, Steaua pornește clar cu prima șansă, dar meciul din faza precedentă, în care a fost salvată de un gol târziu al lui Tahar de la un egal rușinos cu Universitatea Cluj, a arătat că nu degeaba Cupa este considerată competiția surprizelor.

La Baia Mare, steliștii își vor reîntâlni o fostă glorie a clubului. Zoltan Ritli, fost portart în Ghencea, este antrenorul principal al formației maramureșene .

De partea cealaltă, maramureșenii își vor juca joi seară șansa contra deținătoarei trofeului. Pentru acest meci, oficialii clubului au instalat o nocturnă mobilă. Steaua creează isterie, dar și profit la Baia Mare. Cele 7.500 de bilete scoase la vânzare pentru această partidă sunt insuficiente, comparativ cu interesul existent în oraș pentru partida împotriva bucureștenilor. Echipa campioană n-a mai fost în Maramureș de la mijlocul anilor 90, iar biletele s-au epuizat încă de luni.

Echipe probabile:
Steaua: Cojocaru – Alcenat, Papp, Carp, Guilherme – Muniru, Mihalcea, Breeveld – Târnovan, Tudorie, Tahar
Baia Mare: Ormenlșan – Durus, Oltean, Hodor, Lupu – Sîrbu, Ignea – Deac, Păcurar, Balaure – Arnăutu

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din Iași
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din Iași
Fanii n-au mai suportat! Ce a făcut jucătorul lui Arsenal, după ce echipa a fost eliminată din UCL: ”Dați-l afară!”
Fanii n-au mai suportat! Ce a făcut jucătorul lui Arsenal, după ce echipa a fost eliminată din UCL: ”Dați-l afară!”
Tânărul pe care Mădălin îl urmărea cu mașina rupe tăcerea: „A murit din prostia lui”
Tânărul pe care Mădălin îl urmărea cu mașina rupe tăcerea: „A murit din prostia lui”
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
Cum să evitați epuizarea la locul de muncă: sfaturile utile de la specialiști
Cum să evitați epuizarea la locul de muncă: sfaturile utile de la specialiști
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și adio de la Antena 1
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și…
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli pârjoliti, două…
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli pârjoliti, două…
Vremea 22 aprilie - 20 mai 2024. Prognoza meteorologilor de 1 Mai şi de Paşte; ANM anunţă o uşoară încălzire de la mijlocul săptămânii viitoare
Vremea 22 aprilie - 20 mai 2024. Prognoza meteorologilor de 1 Mai şi de Paşte; ANM anunţă o uşoară încălzire…
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Cât de frumoasă este fosta iubită a lui Ronald Gavril, pe care actualul iubit al Anamariei Prodan a ţinut-o ascunsă
Cât de frumoasă este fosta iubită a lui Ronald Gavril, pe care actualul iubit al Anamariei Prodan a ţinut-o ascunsă
Familia lui Costel Corduneanu refuză să deschidă sicriul cu trupul neînsuflețit. Motivul pentru care apropiații au luat această decizie
Familia lui Costel Corduneanu refuză să deschidă sicriul cu trupul neînsuflețit. Motivul pentru care apropiații au luat această decizie
Monica Tatoiu a fost îngrozită. Diagnosticul crunt primit de la medici
Monica Tatoiu a fost îngrozită. Diagnosticul crunt primit de la medici
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
FCSB – Rapid evidențiază o situație dezolantă pentru echipa lui Dan Șucu: giuleștenii au luat o decizie bizară
FCSB – Rapid evidențiază o situație dezolantă pentru echipa lui Dan Șucu: giuleștenii au luat o decizie bizară
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
❗ Modificare: Trusa de prim ajutor și stingătorul NU mai sunt obligatorii pentru aceste vehicule❗
❗ Modificare: Trusa de prim ajutor și stingătorul NU mai sunt obligatorii pentru aceste vehicule❗
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen