Doar egal la debutul în lupta Contra retrogradării. Marica a marcat la primul meci al lui Cosmin Contra în Primera: Getafe – Granada 3-3

Doar egal la debutul în lupta Contra retrogradării. Marica a marcat la primul meci al lui Cosmin Contra în Primera: Getafe - Granada 3-3
  • Publicat:
  • Actualizat:

Debutul lui Cosmin Contra pe banca lui Getafe a fost unul nebun: Noua echipă a tehnicianului român a condus de trei ori, dar nu a reușit să obțină decât o remiză pe teren propriu, scor 3-3, cu Granada. Marica a marcat primul gol și a creat faza golului trei

  • Getafe rămâne pe locul 16 în Primera, cu 28 de puncte în 28 de etape. Madrilenii păstrează un avantaj de 2 puncte în fața Almeriei, echipa aflată pe locul 18, retrogradant
     
  • Ciprian Marica a marcat al treilea gol din acest sezon pentru Getafe în campionat, fiind al doilea golgheter al echipei, după Pedro Leon, cu șase reușite


Doar cinci goluri și patru puncte câștigate în ultimele 12 etape! Acesta era bilanțul lui Getafe în ultimele 4 luni, în care clubul madrilen nu reușise să câștige niciun meci, ajungând la cea mai neagră serie din istorie în Primera Division. Iar această serie catastrofală s-a văzut și în clasament: dintr-o candidată la un loc de Europa League, Getafe s-a transformat într-o certă candidată la retrogradare. Evident, soarta antrenorului Luis Garcia fusese deja pecetluită. Iar pentru a salva echipa de la retrogradare a fost chemat Cosmin Contra, o fostă glorie a lui Getafe, care jucase între 2005 și 2010 la echipa de lângă Madrid.


Marica a făcut de departe cel mai bun meci din acest sezon, insuficient însă pentru a aduce toate cele trei puncte lui Getafe

Getafe, ofensivă doar la nevoie

„Promit că Getafe va juca un fotbal ofensiv, atractiv”. Au fost primele cuvinte ale lui Contra din postura de antrenor al lui Getafe. Care s-au materializat imediat și în teren. Era abia minutul 5 al debutului românului ca tehnician în Primera, iar Getafe deschidea deja scorul. O pasă filtrantă dată excelent de Diego Castro a fost preluată de Marica, iar românul l-a învins cu un șut plasat pe goalkeeperul advers, Fernandez. Trebuia să fie declickul unei formații care uitase să câștige! Dar care, surprinzător, nu a venit. Imediat după marcarea golului, Getafe a cedat inițiativa, iar Granada nu a rămas neinvitată. A atacat încontinuu – cele șapte cornere și zece șuturi la poartă din primele 30 de minute sunt un exemplu perfect – și a reușit să marcheze pentru 1-1 prin experimentatul Riki (35). A fost nevoie de o simplă „trezire” la realitate pentru Getafe. Pentru că madrilenii au dat imediat replica prin Lisandro Lopez (38) cu un cap perfect după o centrare a lui Gavilan.


Fragilitatea defensivă a lui Geatfe a fost decisivă în remiza de vineri seară cu Granada, scor 3-3

Le-a cerut atenție și concentrare

În ciuda scorului, Contra a fost nemulțumit la pauză. Presa spaniolă a scris că le-a cerut mai multă concentrare și mai multă atenție jucătorilor săi în partea secundă. Cerințe care, din păcate pentru român, nu au fost îndeplinite! Mai întâi, defensiva lui Getafe a fost făcută șah-mat de o combinație superbă între Angulo și El Arabi, marocanul înscriind cu o lovitură superbă de cap (62). N-a contat! Getafe a revenit din nou în atac, iar o fază creată superb de un Marica neobosit, a fost fructificată de Lafita (73), abia intrat pe teren! Cu om în plus după eliminarea lui Iturra, gazdele păreau că vor obține prima victorie după aproape patru luni.

43,5% – 56,5% a fost raportul posesiei balonului în remiza Getafe – Granada


INFO

Contra s-a reîntors la Getafe din postura de antrenor, după ce a jucat la clubul madrilen între 2005 și 2010. În această perioadă, românul a fost coechipier cu cinci jucători pe care îi antrenează acum: portarul Codina, fundașul Rafa și mijlocașii Gavilan, Alexis și Pedro Leon.


Doar că lipsa de atenție le-a permis andaluzilor să egaleze pentru a treia oară. O fază fixă care nu anunța nimic a făcut ca mingea să ajungă la El Arabi, rămas nesupravegheat în careul mic. Marocanul n-a iertat, marcând al 11-lea gol din acest sezon, și a făcut 3-3. Iar pentru Contra, care și-a „biciuit” în permanență jucătorii, debutul în Primera a însemnat doar o remiză. Una care s-ar putea dovedi, însă, importantă. Pentru că fiecare punct în lupta pentru evitarea retrogradării înseamnă enorm în Spania. Însă cum remarca și ziarul „Marca”, „Con Contra tampoco”, adică Getafe nu a reușit să rupă seria neagră nici măcar după schimbarea de antrenor!

Contra a adus mai mult dinamism și spectacol în jocul lui Getafe, dar nu e suficient, echipa poate cădea pe locul 18 după această etapă. Dar a marcat trei goluri, la fel de multe ca în ultimele 10 meciuri.
As, cotidian spaniol

5-5 a fost raportul șuturilor pe poartă în meciul Getafe – Granada de vineri seară

Getafe – Granada 3-3 (Marica 6, Lisandro Lopez 38, Lafita 73 / Riki 35, El Arabi 62 și 77)

Getafe: Codina – Valera, Lisandro Lopez, Alexis, Escudero – Pedro Leon (Lafita 69), Mosquera, Jose Rodriguez, Diego Castro (Gavilan 14) – Marica, Colunga (Sarabia 61)

Granada: Fernandez – Nyom (Foulquier 57), Coeff, Murillo, Angulo – Fatau, Iturra, Rico – Riki (D. Benitez 90), El Arabi, M. Pereira (Buonanotte 46)


23:51 FINAL DE MECI! Deși a avut două cornere în ultimul minut de prelungiri, Getafe nu a obținut decât o remiză cu Granada, scor 3-3!


23:37 Roșu pentru Getafe! Se joacă 10 la 10, după ce Escudero vede roșu pentru un fault la mijlocul terenului!


23:34 GOOOOOL GRANADA! O gafă uriașă în defensiva lui Getafe îl lasă pe El Arabi singur cu Codina, iar marocanul nu iartă și face 3-3 cu capul din 6 metri!


23:33 Contra dă dovadă și de fler, după ce nou-intratul Lafita a marcat în minutul 73, la doar șase minute după ce a intrat pe teren!


23:30 GOOOOOOOOOL GETAFE! Marica pleacă de lângă Murillo, pasează excelent pentru Sarabia, al cărui șut în lovește pe Lafita și intră în plasă. O fază bizară, dar care îl ajută pe Contra să reintre în avantaj pentru a treia oară


23:29 Ocazie mare pentru Marica! Românul reia din 7 metri cu capul, însă mingea trece puțin peste poartă!


23:25 Contra a făcut și ultima schimbare la Getafe: Lafita a intrat în locul lui Pedro Leon. La faza imediat următoare Iturra este eliminat pentru un fault asupra lui Sarabia. Getafe va avea 20 de minute om în plus în meciul cu Granada!


23:20 GOOOL GRANADA! Defensiva lui Getafe e făcută șah-mat de o fază superbă creată de Bryan Angulo, care a centrat perfect pentru El Arabi, iar marocanul a înscris cu o lovitură perfectă de cap.


23:18 A doua schimbare a lui Contra la Getafe. Sarabia, un mijlocaș, îl înlocuiește pe Colunga, un atacant, în minutul 61. Contra schimbă modulul tactic din 4-4-2 în 4-2-3-1, încercând să mențină o posesie cât mai mare.


23:15 Surprinzător, Granada nu mai forțează. Răutatea pozitivă a echipei oaspete, dar și șarjele ofensive nu mai sunt atât de pregnante, astfel că Getafe speră tot mai mult la o victorie.


23:08 Potrivit unor informații neoficiale, la meci asistă circa 13.000 de spectatori, aproape triplu față de media normală a lui Getafe, cea mai slabă din Primera.


23:03 S-a reluat partida dintre Getafe și Granada. Echipa lui Contra conduce cu 2-1


23:01 Marica s-a descătușat după marcarea golului! Românul a atins cota 3 în acest sezon, fiind al patrulea golgheter al lui Getafe, la egalitate cu Lafita și Colunga. Cel mai bun marcator al echipei madrilene este Pedro Leon, cu șase reușite.


22:47 Pauză pe „Coliseum”, Getafe conduce cu 2-1! A fost o primă repriză agreabilă, în care Getafe a marcat două goluri, cu trei mai puține decât înscrisese în ultimele 12 meciuri. Totuși, Getafe a părut că nu reușește să gestioneze un avantaj de un gol, lăsându-și adversara să o domine teritorial și pozițional (46,6% – 53,4%). Granada a reușit mai multe pase (130-101), a avut mai multe cornere (7-0), dar și mai multe șuturi la poartă (10-4).


22:40 GOOOOOL GETAFE!!! Ce revenire a echipei lui Contra. O centrare din banda dreaptă a fost reluată excelent de Lisandro Lopez în plasa Granadei! E 2-1, iar suporterii lui Getafe cântă pe stadion!


22:38 După marcarea golului în minutul 6, Getafe a fost mult prea pasivă. Echipa madrilenă a părut temătoare și a preferat să aștepte un contraatac pentru a da lovitura. Din păcate pentru Contra, experiența atacului Granadei a fost până la urmă decisivă.


22:36 GOOOOL Granada! Adversara lui Getafe reușește să marcheze prin Riki, după o pasă excelentă a lui El Arabi! Golul vine normal, după ce Granada trimisese deja 10 șuturi la poartă!


22:30 Contra s-a reîntors la Getafe din postura de antrenor, după ce a jucat la clubul madrilen între 2005 și 2010. În această perioadă, românul a fost coechipier cu cinci jucători pe care îi antrenează acum: portarul Codina, fundașul Rafa și mijlocașii Gavilan, Alexis și Pedro Leon.


22:27 Contra a nimerit în mijlocul celei mai slabe serii din istorie a lui Getafe din istoria echipei în Primera: 12 meciuri consecutive fără victorie!


22:24 Granada s-a instalat în jumătatea lui Getafe și încearcă să marcheze. Oaspeții au avut deja cinci șuturi la poartă, din care unul pe poartă, dar și cinci cornere!


22:22 Apar și primele probleme pentru tehnicianul român. Castro s-a accidentat și a fost înlocuit în minutul 14 cu Gavilan.


22:20 Destul de mulți spectatori pe „Coliseum”-ul din Getafe în această seară. Se pare că noul antrenor al lui Getafe le oferă speranță fanilor echipei!


22:15 O statistică destul de interesantă: jucătorii români cu cele mai multe prezențe în Primera, Craioveanu (221) și Contra (188) au evoluat la Getafe.


22:13 Mare eroare a portarului Codina, care era să o coste pe Getafe conducerea! Tot portarul lui Getafe revine și în blochează pe El Arabi!


22:11 Este al treilea gol marcat de Marica în Primera Division, după cele cu Villarreal și Sociedad! De fiecare dată, Getafe nu a pierdut!


22:08 GOOOOOOOOOL GETAFE!! Ce debut pentru Contra! O pasă a lui Castro în adâncime îl găsește pe Marica, iar românul înscrie cu un șut superb, plasat, de la 12 metri! Este deja minutul 6, iar Getafe conduce cu 1-0!


22:06 Contra i-a „păcălit” pe jurnaliștii de la „As” și „Marca”! Ziarele spaniole anunțaseră un modul 4-2-3-1, însă Contra a mizat pe un 4-4-2 cu Marica și Colunga în avanposturi! O schimbare importantă față de ce anunțaseră ziarele iberice este și cuplul de mijlocași centrali ai lui Getafe, format din Mosquera și Juan Rodriguez.


22:01 Start excelent pentru Getafe! Madrilenii încep ofensiv, iar Marica ratează din doar 6 metri, fiind blocat de un fundaș advers!


21:59 Românul e îmbrăcat lejer, cu un sacou negru și o pereche de blugi. Zâmbește și a dat mâna cu antrenorul advers. Meciul a început!


21:56 Cele două echipe au intrat pe teren, iar Contra pare decis să obțină prima victorie. Poate însă românul să schimbe situația la Getafe?


21:12 ECHIPELE DE START. Ciprian Marica e titular la debutul lui Contra pe banca lui Getafe!


Getafe: Codina – Valera, Lisandro Lopez ,Alexis, Escudero – Pedro Leon, Jose Rodriguez, Mosquera, Diego Castro – Colunga, Marica

Granada: Roberto – Nyom, Coeff, Murillo, Angulo – Iturra, Fran Rico, Fatau – Pereira, Riki, El Arabi.


21:07 Programul lui Contra la Getafe este unul foarte dificil. După meciul de diseară urmează o deplasare la Bilbao, un meci acasă cu Villarreal și o altă deplasare, la Valencia. Trei motive pentru care Contra ar trebui să câștige debutul pe banca lui Getafe.


21:00 Fanii așteaptă cu încredere meciul de diseară. Câțiva dintre ei, mai înfocați, au aprins și niște torțe în fața stadionului lui Getafe!


20:56 Două victorii pentru Granada, două victorii ale lui Getafe și un egal. Acesta este bilanțul ultimelor cinci meciuri între cele două echipe care se confruntă diseară. În tur, Getafe a câștigat cu 2-0, grație autogolului lui Murillo și reușitei lui Pedro Leon.


20:42 Angel Rubiano, jurnalist la postul de radio Cadena SER, anunță că se așteaptă circa 10.000 de spectatori în „Coliseumul” din Getafe. Media de spectatori a echipei lui Contra este de doar 5,649 de spectatori pe meci, ultima din Primera!


20:16 Antrenorul lui Granada, Lucas Alcaraz, consideră că impactul pe care Contra îl va avea asupra echipei madrilene nu va fi chiar atât de mare. „Ideile noi pe care românul le va aduce la Getafe nu vor avea timpul necesar să se așeze”, a spus Alcaraz.


19:55 Spusele lui Marica își au ecoul și în statistici. În ultimele 12 partide, Getafe a fost echipa reactivă, reușind să marcheze doar cinci goluri față de cele 21 primite.


19:50 Potrivit ziarului „As”, Contra va folosi un modul tactic 4-2-3-1, iar Marica va fi titularizat în avanposturi în dauna lui Colunga. „Contra e o bombă de energie și din ce ne-a spus și în vestiar, este un antrenor care vrea ca echipa să joace fotbal. Dacă noi cu antrenorul care a plecat ne apăram și eram o echipă tipică de mijlocul clasamentului, care se mulțumea să evite retrogradarea, acum Cosmin vine cu un alt suflu”, a declarat Marica într-un interviu pentru ProSport. 



19:42 Contra a schimbat tabieturile echipei madrilene. Potrivit ziarului „As”, românul i-a băgat în cantonament pe elevii săi de ieri seară, echipa reunindu-se la Hotelul H2 din Getafe. 


29 noiembrie 2013. Este data în care Getafe a obținut ultima victorie în Primera Division, scor 1-0, cu Levante. De atunci au trecut 12 etape, timp în care formația de pe „Coliseum Alfonso Perez” a înregistrat opt eșecuri și doar patru egaluri. Astfel, din echipa care se bătea pentru un loc în cupele europene, Getafe s-a transformat într-o certă candidată la retrogradare, fiind pe 16, cu un singur punct peste locul 18, ocupat de Almeria. De aici până la demiterea antrenorului Luis Garcia nu a fost decât un pas. „Intenționam să ne despărțim la sfârșitul sezonului, dar rezultatele au accelerat acest proces. E un moment trist pentru noi”, a declarat Angel Torres Sanchez la conferința de presă în care Cosmin Contra, noul antrenor al clubului madrilen, a fost prezentat.

Se așteaptă un stadion plin

Aflat la cea mai mare provocare din cariera de antrenor, Contra (38 de ani) debutează diseară (ora 22:00, în direct pe Digi 2) într-un meci de foc, contra Granadei, fosta echipă a lui Gabriel Torje. Nici echipa andaluză nu stă mai bine în clasament, fiind pe locul 12, cu patru puncte peste Getafe. Ceea ce transformă meciul din această seară într-unul extrem de important pentru tehnicianul român. „Ne așteaptă 12 finale, trebuie să ne salvăm”, a recunoscut și Contra. Iar pentru a-i încuraja pe suporterii lui Getafe să umple „Coliseumul”, șefii lui Getafe au hotărât ca fiecare abonat să primească câte un bilet gratis pentru ca românul să aibă o atmosferă cât mai bună la primul meci ca antrenor.

Adrian Costeiu / Redactor
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Detalii explozive! Ce s-a întâmplat în apartamentul lui Mititelu jr, după miezul nopții. Beinur a dat buzna și.....
Detalii explozive! Ce s-a întâmplat în apartamentul lui Mititelu jr, după miezul nopții. Beinur a dat buzna și.....
Luptătorul suspendat pe viață pentru gestul golănesc pe care l-a făcut către fata din ring a rupt tăcerea! Mai rău a făcut
Luptătorul suspendat pe viață pentru gestul golănesc pe care l-a făcut către fata din ring a rupt tăcerea! Mai rău…
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a luat-o pe Ana-Maria, tânăra gravidă în 6 luni, la ocazie?: „Doamne ferește! Cine știe câte victime sunt”
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a luat-o pe Ana-Maria, tânăra gravidă…
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
Medicii din Iași, ȘOCAȚI de ce au găsit în ochiul unui băiat de 14 ani! Trăia cu ea de 5 ani și îi făcea viața un calvar
Medicii din Iași, ȘOCAȚI de ce au găsit în ochiul unui băiat de 14 ani! Trăia cu ea de 5…
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și femei?
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și femei?
Tradiţii, obiceiuri şi superstiţii de Sfântul Gheorghe. Ce să faci astăzi, în ziua Purtătorului de Biruinţă, ca să ai noroc tot anul
Tradiţii, obiceiuri şi superstiţii de Sfântul Gheorghe. Ce să faci astăzi, în ziua Purtătorului de Biruinţă, ca să ai noroc…
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
Spaima litoralului i-a salvat viaţa lui Adrian Mititelu Jr. Dezvăluiri incredibile, din spital, ale Prinţişorului Craiovei
Spaima litoralului i-a salvat viaţa lui Adrian Mititelu Jr. Dezvăluiri incredibile, din spital, ale Prinţişorului Craiovei
Primele & singurele imagini cu Mititelu Jr., după ce s-a intoxicat cu medicamente! E bine, mersi!
Primele & singurele imagini cu Mititelu Jr., după ce s-a intoxicat cu medicamente! E bine, mersi!
Legea care a intrat în vigoare în România. Este o premieră națională
Legea care a intrat în vigoare în România. Este o premieră națională
Surpriză  în Clanul Cordunenilor! El e NOUL ȘEF după moartea lui Costel
Surpriză în Clanul Cordunenilor! El e NOUL ȘEF după moartea lui Costel
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi foştii parteneri
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi…
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Halep, încăpățânarea costă: cum plătește Simona prețul după ce l-a ignorat pe Ion Țiriac
Halep, încăpățânarea costă: cum plătește Simona prețul după ce l-a ignorat pe Ion Țiriac
Românii vor să trăiască mai sustenabil, dar le lipseşte infrastructura. Cum se poate implica mediul privat?
Românii vor să trăiască mai sustenabil, dar le lipseşte infrastructura. Cum se poate implica mediul privat?
Mașini vândute în România? 99Vehicles: „Undeva e o problemă, o fraudă, o vrăjeală”
Mașini vândute în România? 99Vehicles: „Undeva e o problemă, o fraudă, o vrăjeală”
Ce a putut să pună Regina Întunericului în farfuria Iuliei, atunci când ea nu era atentă: „Am făcut-o să o ajut!”. Camerele de filmat au surprins întregul moment
Ce a putut să pună Regina Întunericului în farfuria Iuliei, atunci când ea nu era atentă: „Am făcut-o să o…