Sărbătoare la Salonic! PAOK învinge Olympiakos cu 3-1, iar echipa lui Răzvan Lucescu e aproape de titlu! Cum arată clasamentul

Sărbătoare la Salonic! PAOK învinge Olympiakos cu 3-1, iar echipa lui Răzvan Lucescu e aproape de titlu! Cum arată clasamentul
  • Publicat:
  • Actualizat:

PAOK Salonic – Olympiakos 3-1

Marcatori: Vieirinha 3 (video), Biseswar 19 (video), Akpom 82 (video) / Podence 88


Victorie uriașă pentru Răzvan Lucescu. PAOK-ul pregătit de antrenorul român a învins, duminică seară, Olympiakos Pireu în meciul disputat pe teren propriu. PAOK a câștigat cu 3-1, primele două goluri fiind reușite în prima repriză. Mai întâi, căpitanul Vieirinha a marcat cu un șut frumos de la 25 de metri, apoi Biseswar a împins în poartă o minge pasată de Akpom. Acesta din urmă, atacant împrumutat de la Arsenal, a înscris pe final după o minge pe care a recuperat-o, iar tabela a fost închisă de Podence, în minutul 88, cu golul de onoare.

Cele trei puncte acumulate pe teren propriu o plasează pe PAOK Salonic la 9 puncte peste Olympiakos în fruntea Superligii din Grecia. Ambele echipe mai au zece etape de disputat, programul fiind asemănător în ceea ce privește numele „grele” pe care le mai au de întâlnit. Pentru PAOK, șansa cuceririi titlului este unică. Echipa din Salonic ar aduce, în acest caz, trofeul în vitrină după o pauză de 34 de ani!


Echipele de start:

  • PAOK: Paschalakis – Leo Matos, Varela, Crespo, Vieirinha (Giannoulis 80) – Mauricio, Shakov (S. Oliveira 53) – Leo Jaba, Biseswar (Pelkas 84), El Kaddouri – Akpom
  • Olympiakos: Sa – Torosidis, Cisse, Vukovic, Koutris – Guilherme, Natcho (Camara 46) – Podence, Fortounis (Hassan 76), Lazaros (Gil Dias 46) – Guerrero

21:15 GOL Olympiakos! Podence înscrie ușor, din fața porții, după ce Paschalakis respinge neconvingător un șut venit de pe stânga.


21:11 GOOOOOOOL PAOK! Akpom scapă singur cu portarul și face 3-0! Delir în tribune, delir și pe banca tehnică a celor din Salonic.


21:06 Olympiakos are posesia, însă nu reușește să își pună în valoare fotbaliștii de atac. PAOK face un meci tactic excelent. Lucescu l-a scos pe Vieirinha și l-a trimis pe teren pe Giannoulis.


20:58 Gol anulat pentru PAOK! Akpom a scăpat singur în banda stânga, a reușit să înscrie, dar golul a fost anulat corect pe motiv de ofsaid.


20:45 Meciul se desfășoară după coordonate surprinzătoare. PAOK nu se închide, așa cum era de așteptat. Echipa lui Lucescu continuă să facă presing avansat, un presing care incomodează vizibil încercările lui Olympiakos de a construi. Lucescu l-a scos de pe teren pe rusul Shakov și l-a introdus pe Sergio Oliveira, cel adus în urmă cu puțin timp de la Porto.


20:30 Meciul se reia! Olympiakos face 2 schimbări la pauză, intră Gil Dias și iese Lazaros, intră și Camara și iese Natcho. Răzvan Lucescu este mulțumit, evident, de felul în care merg lucrurile. PAOK revine pe teren în formula cu care a început partida. În această repriză, echipa din Salonic atacă la poarta în spatele căreia e Gate 4, galeria lui PAOK.


20:15 Pauză pe Toumba! 45 de minute perfecte făcute de PAOK-ul lui Răzvan Lucescu. 


20:08 Ocazie uriașă pentru PAOK! Vieirinha centrează de pe stânga, Akpom se înalță și trimite cu capul din șapte metri, dar portarul lui Olympiakos respinge cu un reflex admirabil.


19:58 PAOK continuă să joace ofensiv! Surprinzător, echipa lui Răzvan Lucescu nu s-a retras după marcarea celui de-al doilea gol așa cum anticipau și comentatorii partidei de la Salonic. Mauricio și El Kaddouri au ratat două șanse mari.


19:48 GOOOOOOOL PAOK! Echipa lui Lucescu se distanțează. Leo Jaba centrează de pe dreapta, Akpom reia slab spre poartă, dar Biseswar urmărește și împinge mingea în poartă!


19:45 Olympiakos s-a repliat rapid după primirea golului. Oaspeții de pe Toumba au fost periculoși la poarta lui Paschalakis în special la fazele fixe, acolo unde înaltul Cisse îi provoacă mari bătăi de cap lui Fernando Varela. 


19:32 GOOOOOOOL PAOK! Vieirinha, căpitanul lui Lucescu, înscrie cu un șut superb de la 25 de metri! PAOK începe excelent partida, echipa lui Lucescu are 9 puncte avans în acest moment.


19:20 Imagini impresionante de pe Toumba! Fanii par să fi ignorat avertismentul conducerii și au aprins materiale pirotehnice înainte de startul jocului.


18:45 Spiritele s-au încins pe Toumba! Patronul lui Olympiakos, Vangelis Marinakis, a venit la Salonic și a încercat să ajungă la vestiarul echipei sale. Într-o zonă împânzită cu oficiali și fani ai lui PAOK, Marinakis a fost busculat ușor și a fost nevoie de intervenția poliției pentru ca omul de afaceri controversat să ajungă la destinație. Pentru că nu avea acreditarea necesară pătrunderii la vestiare, Marinakis a fost ajutat de fiul patronului lui PAOK, cel care l-a ajutat pe „omologul” său să scape de mulțimea nervoasă.


18:30 Răzvan Lucescu a anunțat echipa de start pentru meciul cu Olympiakos. Formula nu surprinde, singurele dileme fiind date de folosirea lui Biseswar în locul lui Pelkas și introducerea lui El Kaddouri, unul dintre cei mai contestați fotbaliști ai lui PAOK. Antrenorul român a surprins lăsându-l în afara lotului pe fundașul român Alin Toșca.


În această seară, pe Toumba din Salonic, Răzvan Lucescu va conduce de pe banca tehnică probabil cel mai important meci de când a fost instalat în funcția de antrenor al celor de la PAOK. Românul trebuie să gestioneze 90 de minute la finalul cărora, dacă PAOK va obține cele trei puncte, clubul din nordul Greciei se va distanța la 9 puncte în fruntea clasamentului și, cu zece etape înainte de final, va fi principala favorită la câștigarea titlului.

PAOK are avantajul terenului propriu, acolo unde peste 25.000 de suporteri își vor ocupa locurile pentru care au cumpărat bilet, toate biletele fiind epuizate în primele două ore de la punerea în vânzare. „E o finală pentru noi, trebuie să continuăm să fim puternici, să luptăm pentru publicul care va fi al 12-lea jucător astăzi„, a spus înainte de meci Alexandros Paschalakis, portarul lui Lucescu. De altfel, problema publicului a fost una îndelung dezbătută în ultimele zile. PAOK vrea să evite repetarea incidentelor de la partida cu Olympiakos de sezonul trecut, așa că a emis un comunicat de presă în care a rugat suporterii să nu răspundă eventualelor provocări din partea oficialilor echipei din Atena. Mai mult, le-a cerut fanilor să nu folosească torțe sau petarde, totul pentru a nu risca întreruperea sau suspendarea partidei.

„PAOK – Olympiakos? E finala!”

Importanța partidei de la Salonic este la fel de mare și pentru adversarii echipei lui Răzvan Lucescu. Olympiakos are nevoie disperată de victorie, una care ar aduce-o la doar trei puncte în spatele lui PAOK. „E o finală! Ei au o echipă bună, și-au păstrat nivelul în ultimii doi-trei ani, dar jucăm un fotbal mai bun decât PAOK. E o echipă care nu a mai câștigat titlul de 34 de ani și nu le pasă cum, dar acum vor să îl câștige. Mă refer la faptul că nu le pasă dacă joacă fotbal sau nu, se uită doar la esențial, adică la victorie„, a spus Vasilis Torosidis, fotbalistul celor de la Olympiakos.

Meciuri rămase de jucat după PAOK – Olympiakos:

PAOK Salonic

  • Apollon Smirnis (d)
  • Aris Salonic (a)
  • Panathinaikos (d)
  • Atromitos (a)
  • Panaitolikos (d)
  • Xanthi (d)
  • Lamia (a)
  • Larisa (d)
  • Levadiakos (a)
  • Giannina (d)

Olympiakos

  • AEK Atena (a)
  • Heraklion (a)
  • Apollon Smirnis (d)
  • Aris Salonic (a)
  • Panathinaikos (d)
  • Atromitos (a)
  • Panaitolikos (d)
  • Xanthi (a)
  • Lamia (d)
  • Larisa (d)
Cristian Scutariu / Redactor
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Primele & singurele imagini cu Mititelu Jr., după ce s-a intoxicat cu medicamente! E bine, mersi!
Primele & singurele imagini cu Mititelu Jr., după ce s-a intoxicat cu medicamente! E bine, mersi!
Luptătorul suspendat pe viață pentru gestul golănesc pe care l-a făcut către fata din ring a rupt tăcerea! Mai rău a făcut
Luptătorul suspendat pe viață pentru gestul golănesc pe care l-a făcut către fata din ring a rupt tăcerea! Mai rău…
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a luat-o pe Ana-Maria, tânăra gravidă în 6 luni, la ocazie?: „Doamne ferește! Cine știe câte victime sunt”
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a luat-o pe Ana-Maria, tânăra gravidă…
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
Medicii din Iași, ȘOCAȚI de ce au găsit în ochiul unui băiat de 14 ani! Trăia cu ea de 5 ani și îi făcea viața un calvar
Medicii din Iași, ȘOCAȚI de ce au găsit în ochiul unui băiat de 14 ani! Trăia cu ea de 5…
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și femei?
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și femei?
Tradiţii, obiceiuri şi superstiţii de Sfântul Gheorghe. Ce să faci astăzi, în ziua Purtătorului de Biruinţă, ca să ai noroc tot anul
Tradiţii, obiceiuri şi superstiţii de Sfântul Gheorghe. Ce să faci astăzi, în ziua Purtătorului de Biruinţă, ca să ai noroc…
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
Spaima litoralului i-a salvat viaţa lui Adrian Mititelu Jr. Dezvăluiri incredibile, din spital, ale Prinţişorului Craiovei
Spaima litoralului i-a salvat viaţa lui Adrian Mititelu Jr. Dezvăluiri incredibile, din spital, ale Prinţişorului Craiovei
EXCLUSIV | Adrian Mititelu și-a pulverizat copilul aflat pe patul de spital: „E un escroc! A luat bani de la toată lumea”
EXCLUSIV | Adrian Mititelu și-a pulverizat copilul aflat pe patul de spital: „E un escroc! A luat bani de la…
Legea care a intrat în vigoare în România. Este o premieră națională
Legea care a intrat în vigoare în România. Este o premieră națională
Surpriză  în Clanul Cordunenilor! El e NOUL ȘEF după moartea lui Costel
Surpriză în Clanul Cordunenilor! El e NOUL ȘEF după moartea lui Costel
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi foştii parteneri
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi…
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Halep, încăpățânarea costă: cum plătește Simona prețul după ce l-a ignorat pe Ion Țiriac
Halep, încăpățânarea costă: cum plătește Simona prețul după ce l-a ignorat pe Ion Țiriac
Românii vor să trăiască mai sustenabil, dar le lipseşte infrastructura. Cum se poate implica mediul privat?
Românii vor să trăiască mai sustenabil, dar le lipseşte infrastructura. Cum se poate implica mediul privat?
Preț în România pentru cel mai interesant SUV din 2024
Preț în România pentru cel mai interesant SUV din 2024
Ce a putut să pună Regina Întunericului în farfuria Iuliei, atunci când ea nu era atentă: „Am făcut-o să o ajut!”. Camerele de filmat au surprins întregul moment
Ce a putut să pună Regina Întunericului în farfuria Iuliei, atunci când ea nu era atentă: „Am făcut-o să o…