Mircea Lucescu nu s-a putut stăpâni la finalul meciului cu Ucraina! „Il Luce” a pus mâna pe telefon și a mers direct la arbitru. Ce i-a arătat și care a fost reacția „centralului”

Mircea Lucescu nu s-a putut stăpâni la finalul meciului cu Ucraina!
  • Publicat:
  • Actualizat:

Mircea Lucescu nu are parte de un debut plăcut pe banca Turciei. La Harkov, în fața reprezentativei similare a Ucrainei, pregătite de Balonul de Aur din 2004, Andrei Șevcenko, turcii erau obligați să câștige. Yarmolenko a decis, în mare parte, soarta jocului, încă din prima repriză. Brigada spaniolă care a oficiat în Ucraina, condusă de Fernandez Borbalan, a influențat decisiv soarta partidei, greșind la ambele goluri marcate de Yarmolenko, în minutele 18 și 42, iar tehnicianul român de 72 de ani a avut multe de spus la finalul primei partide pe banca Turciei.

Finalul celor 90 de minute l-a prins foarte nervos pe Mircea Lucescu. După ce a discutat cu Andrei Șevchenko, antrenorul Ucrainei, și i-a transmis că cele două goluri încasate nu au fost regulamentare, Il Luce și-a îndreptat atenția spre arbitrul David Fernandez Borbalan și brigada sa. Un om din staff-ul său a vizionat pe telefonul mobil fazele invocate de turci, apoi Lucescu a luat dispozitivul și a mers cu el direct la centralul iberic.


Chiar dacă Borbalan i-a făcut semn că nu are de gând să discute pe teren despre deciziile controversate luate, Lucescu nu a ținut cont și i-a reproșat lui Borbalan ambele faze din care echipa sa a primit gol: „Ofsaid și penalty!”, a strigat antrenorul român, făcând referire la primul gol al lui Yarmolenko, dar și la o lovitură de la 11 metri pe care turcii nu au primit-o în minutul 75.

Pus în fața unei situații neașteptate, Corbalan s-a îndreptat spre vestiare și a făcut semne că va continua discuția acolo, dar insistențele lui Lucescu au continuat, iar antrenorul român a continuat să protesteze vehement până au ajuns pe tunelul care duce spre cabine.

La golul de 1-0, Yarmolenko a reluat din fața porții, după o pasă filtrantă a lui Kovalenko. Vârful gazdelor era în spatele fundașilor adverși în momentul pasei, dar asistentul de pe partea respectivă nu a ridicat fanionul.

În minutul 42, Konoplyanka l-a angajat pe același Yarmolenko, tot în gura porții, după o incursiune în flancul stâng. Mijlocașul lui Schalke a intrat în careu, a fost împins spre linia de fund, dar a reușit să centreze în cele din urmă pentru Yarmolenko, care l-a fentat pe Babacan și a marcat cu poarta goală. Problema e că mingea se afla în afara terenului, cu toată circumferința, în momentul pasei lui Konoplyanka pentru Yarmolenko.

Cu o înfângere în Ucraina, Turcia ar rămâne pe patru în grupa I, la trei puncte de Ucraina care ar deveni lider. Islanda a pierdut cu Finlanda, scor 1-0, astfel că rămâne cu 13 puncte. Meciul dintre Croația și Kosovo a fost anulat din cauza polii torențiale. Croații au tot 13 puncte, dar un meci în minus, în acest moment. Partida a fost întreruptă în minutul 25, la scorul de 0-0.

Octavian Vasilescu / Redactor
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
×