Messi vs Ronaldo la final de 2014. Cum arată statisticile celor mai buni doi fotbaliști din lume la final de an

Redactor:
Emanuel Ivan
Messi vs Ronaldo la final de 2014. Cum arată statisticile celor mai buni doi fotbaliști din lume la final de an
  • Publicat:
  • Actualizat:

Un an de Campionat Mondial. Un an în urma căruia Cristiano Ronaldo (29 de ani) și Lionel Messi (27 de ani) se luptă pentru Balonul de Aur. Cine va câștiga? Rămâne de văzut pe 12 ianuarie, când va avea loc decernarea trofeului. Până atunci, ProSport vă prezintă cum stau cele două staruri din punct de vedere al cifrelor pe anul 2014.

  • Ronaldo a doborât un număr impresionant de recorduri în tricoul lui Real Madrid, clubul alături de care a câștigat 4 trofee în 2014.
  • Messi a devenit golgheter all-time în Liga Campionilor și în Primera Division, într-un an în care Barcelona a trecut printr-o perioadă de tranziție.

Messi vs Ronaldo. Ronaldo vs Messi. Îi puteți spune cum doriți. Cert este că această confruntare, care a definit fotbalul de cel mai înalt nivel în ultimii ani, împarte majoritatea reprezentanților „sportului rege”, de la suporteri, la jucători și oficiali, în două tabere: cei care îl consideră pe Lionel Messi cel mai mare talent fotbalistic al tuturor timpurilor, și cei care văd în Cristiano Ronaldo un fenomen unic, o ilustrare a excelenței ce rezultă atunci când combini munca și disciplina cu talentul. În imaginea de mai jos aveți ilustrate, în cifre, meciurile jucate, golurile marcate și pasele decisive oferite de cele două staruri în anul 2014.


Ronaldo, superior lui Messi la echipa de club. În schimb, argentinianul a excelat la echipa națională. (sursa: messivsronaldo.net)

Cristiano Ronaldo. Goluri, goluri, și iar goluri

2013/14: Cristiano Ronaldo a început anul 2014 cum nu se putea mai bine. Pe 13 ianuarie, la Zurich, portughezul l-a învins pe Messi în cursa pentru Balonul de Aur, reușind astfel să pună capăt seriei de 4 ani în care rivalul său câștigase prestigiosul trofeu. O lună mai târziu, Ronaldo a marcat două goluri într-un meci în care formația din Madrid s-a impus cu 6-1 în fața lui Schalke 04. În urma acestor reușite, portughezul a devenit primul fotbalist care a marcat 10 sau mai multe goluri în trei sezoane consecutive de Liga Campionilor.

În luna aprilie, Ronaldo a devenit primul jucător din istoria Realului care înscris cel puțin 30 de goluri în patru sezoane consecutive din La Liga. La finalul lunii, în semifinalele Ligii Campionilor, fotbalistul a marcat două goluri în returul cu Bayern Munchen de pe Allianz Arena (Real Madrid a câștigat cu 4-0). În urma acestor reușite, portughezul a ajuns la 16 goluri în stagiunea 2013/14 de Liga Campionilor, și stabilea astfel un nou record în materie de numărul de goluri marcate într-un sezon al celei mai importante competiții intercluburi din Europa.

Pe 24 mai, Ronaldo câștigă Liga Campionilor pentru a doua oară în carieră (Real Madrid – Atletico Madrid 4-1). Portughezul marchează un gol în finala de pe Estadio da Luz (Lisabona) și încheie sezonul 2013/14 cu 51 de goluri în 47 de meciuri, împărțind Gheata de Aur cu uruguayanul Luis Suarez de la Liverpool.


Bucuria lui Ronaldo după golul marcat din lovitură de pedeapsă în finala Ligii Campionilor împotriva lui Atletico Madrid. (FOTO: AFP)

2014/15: La finalul lui august, Ronaldo primește din partea UEFA titlul de „Cel mai bun jucător din Europa în sezonul 2013/14”. În luna octombrie, starul în vârstă de 29 de ani a reușit o „dublă” în partida câștigată de Real Madrid cu scorul de 5-0 pe terenul lui Levante și a doborât astfel un record care data din anul 1943, reușind 15 goluri în primele opt partide ale unui sezon din La Liga.

  •  În noiembrie, Ronaldo a devenit cel mai bun marcator din istoria preliminariilor Campionatului European, după un gol înscris în minutul 73 al partidei dintre Portugalia și Armenia. Cu 23 de reușite, căpitanul naționalei iberice l-a depășit pe Jon Dahl Tomasson, fostul internațional al Danemarcei.

Pe 20 decembrie, Real Madrid a câștigat Campionatul Mondial al cluburilor, învingând în finala de la Marrakech, cu scorul de 2-0, echipa argentiniană San Lorenzo. În urma succesului, Ronaldo a devenit primul jucător care a câștigat toate trofeele majore cu două echipe de club diferite (Manchester United și Real Madrid).


Performanță istorică pentru Ronaldo. A devenit primul fotbalist care a câștigat toate trofeele majore cu două echipe de club diferite (Manchester United și Real Madrid)

  • Ronaldo încheie prima parte a acestui sezon cu 34 de goluri (club și națională)

Lionel Messi. Tranziția catalană, eclipsată prin depășirea recordurilor lui Raul și Zarra

2013/14: Messi a intrat în 2014 proaspăt revenit după o accidentare la bicepsul femural, accidentare care l-a ținut pe marginea terenului din noiembrie 2013. În primul său meci, argentinianul a reușit să marcheze două goluri împotriva lui Getafe într-un meci din Cupa Regelui. După patru sezoane în care s-a impus în lupta pentru Balonul de Aur, Messi a fost detronat de rivalul său Ronaldo.

  • În luna martie, Messi a reușit un hattrick într-un episod din „El Clasico” pe care Barcelona l-a câștigat cu scorul de 4-3,

Golurile și performanțele impresionante au continuat pentru Messi, deși sub comanda lui Gerardo Martino, Barcelona nu a reușit să câștige decât Supercupa Spaniei. În aprilie, catalanii au fost eliminați de Atletico Madrid din Liga Campionilor, pentru ca o lună mai târziu, aceeași formație antrenată de Diego Simeone să câștige La Liga în detrimentul grupării de pe Camp Nou (clasmentul final în Primera Division 2013/14: Atletico 90 pct., Barcelona 87 pct., Real Madrid 87 pct.). Messi a încheiat sezonul cu 41 de goluri și 15 pase decisive în toate competițiile.

În vara anului 2014 a avut loc Campionatul Mondial. Messi a fost responsabil cu spectacolul la turneul final din Brazilia, un capitol unde l-a dominat pe Ronaldo din toate punctele de vedere. Desemnat „Cel mai bun jucător al Campionatului Mondial din 2014”, Messi a ajutat prima reprezentativă a Argentinei să se califice până în finala turneului, acolo unde a fost învinsă de Germania cu scorul de 1-0 (d.p.).


Patru titluri de „Omul Meciului”, patru goluri și o pasă decisivă. Bilanțul lui Messi după cele șapte meciuri jucate la Mondialul din Brazilia (FOTO: AFP)

2014/15: Rezultatele obținute în actualul sezon sunt mult mai încurajatoare pentru Messi. Deși echipa Barcelonei se află în tranziție după ce a schimbat antrenorul (Gerardo Martino cu Luis Enrique), „decarul” catalanilor a continuat să impresioneze. În octombrie, după marcarea unui gol în Barcelona-Eibar 3-0, Messi a ajuns la 250 de goluri în La Liga, și s-a poziționat astfel la o singură reușită în spatele lui Telmo Zarra, golgheterul all-time din prima divizie de fotbal a Spaniei.

La începutul lui noiembrie, Messi l-a egalat pe Raul Gonzalez din punct de vedere al numărului de goluri marcate în Liga Campionilor, printr-o „dublă” reușită în meciul Barcelona-Ajax. Pe 22 noiembrie are loc inevitabilul. Messi reușește primul său hattrick al sezonului în Barcelona-Sevilla 5-1 și astfel ajunge la 253 de goluri în La Liga. La doar 27 de ani, devine golgheterul all-time al competiției.

Doar trei zile mai târziu are loc o altă seară nebună pentru „decarul” Barcelonei. Messi mai reușește încă un hattrick, de această dată în poarta lui APOEL Nicosia, în grupele Ligii Campionilor, și astfel devine golgheterul all-time al celei mai prestigioase competiții intercluburi din Europa (74 de goluri).

  • Messi încheie prima parte a acestui sezon cu 23 de goluri (club și națională).

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Ce secret a ascuns Prințul William de Kate Middleton. Nu a vrut să-și compromită căsnicia
Ce secret a ascuns Prințul William de Kate Middleton. Nu a vrut să-și compromită căsnicia
Fernando Torres semnează! Prima echipă care pe care o va antrena la nivel de seniori
Fernando Torres semnează! Prima echipă care pe care o va antrena la nivel de seniori
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic impresionant
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic impresionant
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai culca cu el?
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai culca cu el?
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns de un parapet vechi. Acasă, doi copii îşi vor aştepta tatăl în zadar
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns de un parapet vechi. Acasă,…
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
Fosta soţie a lui Cristi Borcea, transformare spectaculoasă la 54 de ani: Nu-mi propun să întoarcă bărbații capul după mine!
Fosta soţie a lui Cristi Borcea, transformare spectaculoasă la 54 de ani: Nu-mi propun să întoarcă bărbații capul după mine!
Ce a pățit o moldoveancă de 39 de ani, după ce s-a cuplat cu un marocan mai tânăr. Abia după 18 luni, a aflat cine e iubitul ei, de fapt
Ce a pățit o moldoveancă de 39 de ani, după ce s-a cuplat cu un marocan mai tânăr. Abia după…
Este OBLIGATORIU absolut peste tot în România. TE VERIFICĂ imediat
Este OBLIGATORIU absolut peste tot în România. TE VERIFICĂ imediat
"Am călătorit în timp". Profesorul ieșit din comă a fost în anul 3906 și spune ce urmează
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi foştii parteneri
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi…
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Cât a ajuns să coste renovarea unui apartament în marile orașe ale României. „Chiar am avut un șoc”
Cât a ajuns să coste renovarea unui apartament în marile orașe ale României. „Chiar am avut un șoc”
Prima competiţie de frumuseţe AI din lume
Prima competiţie de frumuseţe AI din lume
Un nou SUV s-a lansat pe piața din România. Bate BMW sau Mercedes-Benz?
Un nou SUV s-a lansat pe piața din România. Bate BMW sau Mercedes-Benz?
Ce legătură este între Anamaria Prodan și Gabriela Lucuțar. Impresara și Regina Întunericului se cunosc de mulți ani
Ce legătură este între Anamaria Prodan și Gabriela Lucuțar. Impresara și Regina Întunericului se cunosc de mulți ani