Semifinalele Champions League | Juventus – Real Madrid 2-1. Tevez, decisiv la ambele goluri ale torinezilor. Calificarea se joacă în returul de pe Bernabeu

Semifinalele Champions League | Juventus - Real Madrid 2-1. Tevez, decisiv la ambele goluri ale torinezilor. Calificarea se joacă în returul de pe Bernabeu
  • Publicat:
  • Actualizat:

Juventus – Real Madrid 2-1 (Morata 9, Tevez 58 / Ronaldo 27)
 

  • Juventus: Buffon –  Lichtsteiner,   Bonucci,   Chiellini, Evra –  Marchisio, Pirlo, Sturaro (Barzagli 64) –   Vidal –   Tevez (Pereyra 86), Morata (Llorente 78)
     
  • Real Madrid: Casillas –   Carvajal, Varane, Pepe,   Marcelo – Kroos, Ramos – Bale (Jese 86), Isco (Chicharito 63),   Rodríguez – Ronaldo


23:37 Final de meci la Torino. Juventus se impune cu scorul de 2-1, după golurile marcate de Morata, în minutul 9, și Tevez, în minutul 58 din penalty, respectiv Cristiano Ronaldo, în minutul 27. O partidă frumoasă, cu un ritm bun, dominată în mare parte de torinezi, care obțin o victorie meritată și care se aleg cu un avantaj relativ important în vederea returului de pe Santiago Bernabeu.

Mie nu-mi rămâne decât să vă mulțumes, în cazul în care ați citit live blog-ul din această seară și să vă invit și mâine seară la a doua semifinală, Barcelona – Bayern.


23:35 Prelungirile partidei au mai adus o ocazie mare pentru Llorente. Găsit excelent în careu de o centrare a lui Pirlo, vârful a reluat cu capul, din patru metri, dar a făcut-o din nou modest, iar Casillas a reținut în doi timpi.

Galben și pentru Chiellini, care se răzbună pe Ronaldo.


23:32 Colegul Cristian Mihală ne aduce aminte de un mare atacant al Italiei, Bobo Vieri. Cu siguranță fostul atacant de la Juve, Milan și Inter s-ar fi descurcat mai bine din poziția în care s-a aflat Llorente. Spaniolul a profitat de greșeala lui Varane, a scăpat singur cu Casillas, a încercat să dribleze, dar a sfârșit centrând slab în careu.


23:21 Încă două modificări. Părăsesc terenul Tevez, înlocuit de Pereyra, și Bale, inexistent în această seară, care-i lasă locul lui Jese.


23:21 Morata, autorul primului gol, iese de pe teren. Intră un alt spaniol, Fernando Llorente.


23:19 Așa arăta Giorgio Chiellini după un cot primit de la Cristiano Ronaldo. Un fotbalist dur, italianul a ieșit pe margine, și-a schimbat tricoul plin de sânge, apoi a revenit la datorie.


23:06 Ancelotti mută primul. Iese Isco, cel care s-a făcut remarcat cu centrarea de la ocazia imensă a lui James, și intră Chicharito, eroul din sferturile de finală, când a marcat golul decisiv în meciul retur cu Atletico.

Răspunde și Allegri, cu Barzagli, un fundaș, în locul tânărului Sturaro.


23:01 GOOOOOOOOOOOOOOOL JUVENTUS (TEVEZ 58). Argentinianul recuperează o minge în propria jumătate, după un corner al Realului. Ajunge în pozițe de 1 vs. 1 cu Carvajal, îl driblează, iar fundașul spaniol faultează. Penalty pentru Juve, transformat de același Tevez, pe centrul porții.


22:46 A început partea secundă.  Mai jos, statistica primei reprize. Echilibru din absolut toate punctele de vedere.


22:32 E pauză la Torino, după o primă repriză plină de ocazii, cu un fotbal frumos și două echipe aflate într-o formă bună.


22:28 Ocazie uriașă pentru James Rodriguez. Isco și Marcelo construiesc o fază superbă în banda stângă, spaniolul centrează șutat în fața porții, de unde James nu face decât sî pună capul, dar mingea trimisă de el lovește bara transversală a porții unui Buffon depășit.


22:14 GOOOOOOOOOOOOOOL REAL MADRID (RONALDO 27). Cristiano nu mai ratează și de această dată. E servit superb de James Rodriguez, care saltă o minge peste fundașii italieni, și nu are de făcut prea multe pentru a trimite mingea cu capul în poarta lui Buffon. E 1-1 în minutul 29, un rezultat interesant, care îi poate oferi liniște lui Ancelotti.


22:10 Ocazie mare pentru Ronaldo. Starul portughez se demarcă inteligent în spatele apărării adverse, încearcă un șut la colțul lung, cu stângul, dar execuția e dezamăgitoare și trece la metri buni de poarta lui Buffon.


22:00 Realul răspunde rapid, prin Kroos. Șutul neamțului din afara careului e bun, dar Buffon se întinde și respinge în corner. E un meci frumos, demn de o semifinală de Liga Campionilor.


21:59 O statistică ne spune în doar câteva cifre cât de bun este startul lui Juve. Tevez și compania au șutat de patru ori pe spațiul porții Realului în primele 10 minute. De tot atâtea ori o făcuse și Atletico, în dubla din sferturi, dar în 180 de minute.


21:56 GOOOOOOOOOOOOL JUVENTUS (MORATA 8). Fostul atacant al lui Real Madrid deschide scorul, după ce cu doar două minute în urmă ratase o ocazie bună. Tevez s-a demarcat excelent, a profitat de un spațiu imens în defensiva madrileană, a șutat la colțul lung, Casillas a respins în lateral, iar Morata, atent, a împins mingea în plasă. Elevii lui Ancelotti au cerut ofsaid, dar reluările arată clar că spaniolul era în poziție regulamentară.


21:50 Suntem pregătiți scrie pe coregrafia pregătită de fanii lui Juve. Pe teren, Sturaro trage din afara careului, dar Casillas reține fără probleme.


21:41 Cinci minute până la meciul de pe Juventus Stadium. Așa arată arena.


21;18 Ronaldo marchează mult contra italienilor. Are patru goluri în patru meciuri în tricoul Realului împotriva echipelor din Cizmă. Două contra lui Juve, două contra Milanului.


21:15 5 victorii, un egal și o înfrângere. Acesta este palmaresul lui Juve în meciurile cu Real Madrid pe teren propriu. Mai avem o jumătate de oră până la startul partidei.


21:00 Poate vă întrebați cine este Stefabz Sturaro, mijlocașul trimis pe teren de Allegri în locul lui Pogba. A fost cumpărat de la Genoa pentru 5,5 milioane de euro, iar Juve l-a lăsat să joace acolo până în ianuarie. Este un mijlocaș la închidere, pe care presa italiană îl aseamănă cu Gattuso, dar e capabil să joace atât în bandă cât și în spatele atacantului. Suntem și noi curioși cum se va descurca în fața puternicei linii de mijloc a lui Ancelotti.


20:55 Bună seara! Sunt Cristian Voicu și vă invit la o nouă seară din cea mai importantă competiție intercluburi. Astăzi vom urmări împreună meciul dintre Juventus și Real Madrid, din manșa tur a semifinalelor. Pentru început, echipele de start.


20:53 Gafă a celor de la UEFA care l-au tăguit pe cântărețul din România, Pepe, în echipa de start a Realului. Evident, cel care joacă sub comanda lui Ancelotti e fundașul portughez Pepe.


Carlo Ancelotti a antrenat-o pe Juventus în perioada 1999-2001, când a câștigat o Cupă Intertoto, trecând în dublă manșă de Ceahlăul Piatra Neamț. Nu lipsa trofeelor l-a transformat, însă, într-un personaj antipatizat la Torino, ci trecutul ca adversar al lui Juventus, motiv pentru care fanii nu ezită să-l facă „porc”. „Porcul e un animal sacru”, replică Ancelotti, al cărui viitor la Real Madrid se bazează pe rezultatul dublei cu Juve, a cărei primă manșă e marți, de la ora 21:45 (Digi 1 și Dolce 1)

  • 55,26% a fost procentajul de victorii înregistrat de Ancelotti la Juventus. Cu trei puncte procentuale mai mic decât cel al carierei sale
  • Real a fost eliminatăde către echipele italiene în ultimele șapte dueluri din fazele superioare ale competițiilor europene 

Pentru Juventus și Real Madrid, tragerea la sorți a semifinalelor Ligii Campionilor a fost win-win. Madrilenii au scăpat de o înfruntare cu Barcelona sau Bayern, întâlnind cea mai accesibilă echipă din penultimul act al competiție, în timp ce Juve a dat peste un adversar despre care Gazzetta dello Sport a scris că „nu e același fără Modric”. Și chiar meciul pare că are o favorită clară, fanii lui Juventus nici nu concep încă o eliminare în fața unui mare dușman. Pentru că, deși Ancelotti a antrenat-o pe Juve între 1999 și 2001, managerul lui Real Madrid e văzut ca un inamic pe Juventus Stadium. „Când era copil, Ancelotti o susținea pe Inter. Când a jucat la Roma, s-a bătut cu Juve în patru campionate, luându-i un titlu, în 1983. La Milan, a făcut-o pe Juventus să aștepte șapte ani după un titlu. Asta nu l-a transformat într-un personaj popular printre bianconeri”, scrie jurnalistul James Horncastle. Ba chiar în 1999, Ancelotti a avut surpriza să vadă un graffiti într-una dintre piețele din Torino: „Un porc nu poate antrena”, aluzie clară la trecutul lui Ancelotti, un copil care a crescut într-o fermă din Emilia.


Ancelotti și Zidane la Juventus, în urmă cu 15 ani. Acum, italianul e antrenor la Real Madrid, iar Zidane e tehnicianul echipei secunde a madrilenilor și omul care are șansele cele mai mari pentru a-l înlocui pe Ancelotti

„Porcul e un animal sacru”

Tehnicianul lui Real se întoarce în Italia ca adversar, lucru pe care nu-l adoră, dar care îl motivează enorm. Fanii lui Juventus nu au uitat că ultima finală de Ligă pierdută de bianconeri, cea din 2003, a fost chiar în fața Milanului lui Ancelotti. „Porcul e un animal sacru”, a glumit Ancelotti, care se află în fața unui final de sezon decisiv pentru postul său. S-a zvonit tot mai des în presa spaniolă că șansele ca italianul să continue și din vară pe banca Realului sunt din ce în ce mai mici. Cam la fel ca în sezonul precedent, când Madridul a pierdut titlul de campioană, dar a salvat anul cu La Decima. Iar presiunea e mare. Modric, the midfield dynamo al lui Real, e accidentat și va lipsi de pe teren, iar Ramos va urca din nou în linia mediană, urmând să se angajeze într-o bătălie de uzură cu Pirlo, Vidal și Marchisio. În atac, Carletto e decis să joace cu Bale și Ronaldo, deși primul vine după o accidentare, mutarea fiind condiționată de accidentarea lui Benzema, încă nerefăcut. Dar cine stă în fața fericirii lui Ancelotti și în fața unei calificări istorice, în a cincea finală de Ligă din carieră?

Cum a transformat-o Max Allegri pe Juventus

Surprinzător, e vorba despre Max Allegri. Fostul tehnician al Milanului era considerat un paria, după un sezon catastrofal cu Milan, în care i-a dus pe diavoli până pe locul 11, o avanpremieră pentru ceea ce a urmat în actualul sezon. Inițial, Allegri a păstrat un modul tactic 3-5-2, dar startul fals din Ligă, cu eșecuri contra lui Olympiacos și Atletico Madrid l-au forțat pe tehnicianul de 47 de ani să schimbe un modul care nu îi oferea satisfacții și pentru care presa l-a caracterizat drept „manager fără suflet” în cel preferat, un 4-3-1-2. Juventus și-a alterat considerabil stilul de joc, transformându-se dintr-o echipă care pistona constant adversarul într-una care știe foarte bine să își dozeze efortul. Și, deși nu a atins performanțele lui Conte în campionat, Juve a câștigat titlul cu patru etape rămase de disputat în Serie A, joacă semifinala Ligii Campionilor cu Real și se gândește deja la finala Cupei cu Lazio Roma, unde ar putea deveni prima echipă din istoria Italiei cu 10 Cupe câștigate.

Iar Juve este extrem de motivată. Dacă Pep Guardiola a motivat căderea colosală din semifinala cu Real de anul trecut, scor general 0-6, prin faptul că jucătorii s-au deconectat după ce au câștigat titlul, situația a fost total alta la Juventus. Doar câteva sticle de șampanie, o petrecere în limite perfect normale și o întoarcere de la Genoa în ziua meciului, pentru o refacere totală, au fost ingredientele care au caracterizat sărbătoarea celui de-al 31-lea titlu de campioană al bianconerilor. 

Milan, Torino, Juve și Roma au scos-o pe Real în ultimii 27 de ani

Iar juventinii știu că au șansa lor să elimine Realul. Măcar din punct de vedere statistic. Pentru că în ultimele șapte „duble” cu echipe italiene în cupele europene – șase dintre ele în C1 și trei contra lui Juve – Real a pierdut per total! În perioada 1995-2005, Juventus a scos-o de trei ori pe Real din Ligă, o dată în optimi, o dată în sferturi și o dată în semifinale. Iar ultima echipă din Serie A care a câștigat în fața madrilenilor a fost Roma, în optimile Ligii de acum șapte sezoane, după un dublu 2-1.

CUM A PIERDUT REAL ULTIMELE ȘAPTE „DUBLE” CU ECHIPE ITALIENE

  • 1988-1989: AC Milan: 1-1, 0-5 (semifinale, Cupa Campionilor)
  • 1989-1990: AC Milan: 0-2, 1-0 (turul II, Cupa Campionilor)
  • 1991-1992: AC Torino: 2-1, 0-2 (semifinale, Cupa UEFA)
  • 1995-1996: Juventus: 1-0, 0-2 (sferturi, Liga Campionilor)
  • 2002-2003: Juventus: 2-1, 1-3 (semifinale, Liga Campionilor)
  • 2004-2005: Juventus: 1-0, 0-2 (optimi, Liga Campionilor)
  • 2007-2008: AS Roma: 1-2, 1-2 (optimi, Liga Campionilor)

Juventus – Real Madrid (ora 21:45, TVR 1, Digi Sport 1 și Dolce Sport 1)

ECHIPELE PROBABILE

Juventus: Buffon – Lichtsteiner, Bonucci, Chiellini, Evra – Pirlo, Marchisio, Vidal – Pereyra – Tevez, Morata
Rezerve: Storari – Barzagli, Padoin, Sturaro, Coman, Matri, Llorente
Antrenor: Massimiliano Allegri

Real Madrid: Casillas – Carvajal, Varane, Pepe, Marcelo – James Rodriguez, Sergio Ramos, Kroos, Isco – Bale, Cristiano
Rezerve: Keylor Navas – Arbeloa, Coentrao, Nacho, Illarramendi, Jese, Chicharito
Antrenor: Carlo Ancelotti

Adrian Costeiu / Redactor
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Mirel Dragomir, declaraţii halucinante: 'Nu îmi pare rău că sunt aici'
Mirel Dragomir, declaraţii halucinante: 'Nu îmi pare rău că sunt aici'
”Cea mai frumoasă femeie din România”, gata de un gest necugetat după ce soțul ei a fost umilit: ”I-am văzut mașina”
”Cea mai frumoasă femeie din România”, gata de un gest necugetat după ce soțul ei a fost umilit: ”I-am văzut…
„Ne pare rău de fata aceea” Tatăl lui Mirel a izbucnit în plâns după ce și-a vizitat fiul în arest. Nu își mai poate privi copilul în ochi
„Ne pare rău de fata aceea” Tatăl lui Mirel a izbucnit în plâns după ce și-a vizitat fiul în arest.…
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
E cutremur! Cine este blonda care aspiră la titlul de "noua doamnă Şoşoacă". Avem imagini-bombă!
E cutremur! Cine este blonda care aspiră la titlul de "noua doamnă Şoşoacă". Avem imagini-bombă!
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să nu îl citești!
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să nu îl citești!
Bărbatul care a ucis-o pe administratora blocului credea că l-a păcălit să semneze acte prin care să îi ia casa
Bărbatul care a ucis-o pe administratora blocului credea că l-a păcălit să semneze acte prin care să îi ia casa
Bestia COSMICĂ din INIMA galaxiei noastre S-A TREZIT
Bestia COSMICĂ din INIMA galaxiei noastre S-A TREZIT
A venit decizia în procesul de custodie a fiicei Ronei Hartner! Cu cine va sta Rita! Acuzaţii teribile la adresa tatălui fetei
A venit decizia în procesul de custodie a fiicei Ronei Hartner! Cu cine va sta Rita! Acuzaţii teribile la adresa…
Mirel din Timişoara, renegat de familie după crima oribilă! Gestul făcut de fiecare membru în parte
Mirel din Timişoara, renegat de familie după crima oribilă! Gestul făcut de fiecare membru în parte
Devine obligatoriu în România. Anunț la Guvern chiar azi, 29 martie: Voi scrie în lege ca să fie clar
Devine obligatoriu în România. Anunț la Guvern chiar azi, 29 martie: Voi scrie în lege ca să fie clar
Primele declarații ale familiei lui Mirel Dragomir, după tragedia de la Timișoara! Tatăl tânărului:
Primele declarații ale familiei lui Mirel Dragomir, după tragedia de la Timișoara! Tatăl tânărului: "Nu pot să-l privesc în ochi"
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
FABULOS! Cum a folosit primul pacient implantul cerebral Neuralink?
FABULOS! Cum a folosit primul pacient implantul cerebral Neuralink?
Prețul amețitor cu care se vinde un garaj din lemn în Brașov: „E inclusă și mașina în preț?
Prețul amețitor cu care se vinde un garaj din lemn în Brașov: „E inclusă și mașina în preț?"
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Chinezii au lansat mașina care bate TESLA (la PREȚ și DESIGN)! - GALERIE FOTO
Chinezii au lansat mașina care bate TESLA (la PREȚ și DESIGN)! - GALERIE FOTO
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup