Semifinalele Champions League | Barcelona – Bayern 3-0. Pep, îngenuncheat de dubla lui Messi și golul lui Neymar. Catalanii devin mari favoriți la calificarea în finală

Semifinalele Champions League | Barcelona - Bayern 3-0. Pep, îngenuncheat de dubla lui Messi și golul lui Neymar. Catalanii devin mari favoriți la calificarea în finală
  • Publicat:
  • Actualizat:

Barcelona – Bayern 3-0 (Messi 77, 80, 90+3)

  • Barcelona: Ter Stegen –   Dani Alves, Mascherano (Bartra 88),   Pique, Alba – Rakitic (Xavi 82), Busquets, Iniesta (Rafinha 87) –   Neymar, Suarez, Messi
     
  • Bayern: Neuer – Rafinha,   Benatia,, Boateng,   Bernat – Lahm,   Xabi Alonso, Schweinsteiger  –   Thiago  – Muller (Gotze 78), Lewandowski


23:39 S-a terminat partida de pe Camp Nou. 3-0 pentru Barcelona, după o partidă pe care echipa lui Luis Enrique a dominat-o în mare parte, dar în care a avut nevoie de 77 de minute pentru a deschide scorul. A făcut-o Messi, în minutul 77, cu un șut superb la colțul scurt. Același argentinian a dus scorul la 2-0, după o scăriță de senzație, pentru ca Neymar să stabilească scorul final în minutul 93.


23:27 GOOOOOOOOOOOOOOOOL BARCELONA (NEYMAR 93). Prelungirile meciului mai aduc un gol în poarta apărată de Manuel Neuer. Nici de această dată neamțul nu a avut prea multe șanse în fața lui Neymar, lăsat singur de o pasă a lui Messi. Brazilianul a finalizat calm, printre picioarele goalkeeper-ului, iar calificarea în finală pare jucată încă din manșa tur, cu toate că în minutul 76 tabela arăta doar 0-0.


23:29 Iese de pe teren Iniesta, intră Rafinha, fratele lui Thiago Alcantara. Cei doi frați vor fi adversari direcți în ultimele cinci minute ale meciului.


23:23 GOOOOOOOOOOOOOOOOL BARCELONA (MESSI 80). Nu trec decât patru minute, statisticienii nu apucă să facă toate calculele și starul Barcei recidivează. Trece elegant de Boateng, pe care-l ridiculizează cu un dribling scurt, apoi îl execută pe Neuer cu o scăriță superbă. E 2-0, iar Pep e îngenuncheat de fotbalitul pe care l-a antrenat atât timp.


23:19 GOOOOOOOOOOOOOOOOL BARCELONA (MESSI 77). Stângul superstarului argentinian iese din nou la rampă. Dani Alves recuperează o minge în flancul drept, pasează la Messi, care șutează din afara careului, la colțul scurt, mult prea puternic și mult prea bine plasat pentru ca Neuer să mai poate face ceva. E 1-0 și Guardiola face prima schimbare, cu Gotze în locul lui Thomas Muller.


23:17 75 de minute și nici măcar o schimbare. Spune și asta multe despre importanța partidei. Între timp, Bayern trage pe poarta Barcei, dar cu ajutorul lui Iniesta, care deviază un șut al lui Thiago Alcantara.


23:13 70 de minute și Bayern, deși pare incredibil, nu a șutat încă pe spațiul porții lui Ter Stegen. 51-49 raportul posesiei în favoarea bavarezilor, 5-0 la șuturi pe poartă pentru catalani.


23:05 Din nou Neuer citește incredibil jocul. Stă avansat, iese la timp și intervine în fața lui Neymar, în momentul în care brazilianul scăpase singur spre poartă.


22:57 Se păstrează tradiția? Nouă dintre cele 10 goluri marcate de Bayern în Ligă contra Barcelonei au venit în partea secundă. Și acum elevii lui Guardiola au început tare ultimele 45 de minute.


22:44 Rezumatul primei reprize, într-o singură fotografie. Până acum e meciul lui Neuer, să vedem dacă atacul stelar al Barcei va reuși să-l învingă în partea secundă a meciului.


22:31 Pauză pe Camp Nou, după 45 de minute de fotbal superb. Barcelona a avut mai multe ocazii, cele mai importante prin Suarez, Neymar și Dani Alves, iar Bayern-ul a lovit pe contraatac, prin Lewandowski, care a trecut la câțiva centrimentri pe lângă deschiderea scorului.


22:27 Încă o șansă bună pentru catalani, încă o intervenție genială a lui Neuer. Dani Alves primește în careu, preia pe piept, apoi șutează din cădere, dar goalkeeper-ul campion mondial e din nou la post și respinge cu piciorul. Ne apropiem de pauză.


22:24 Barca și Real sunt în semifinalele Champions League, dar campionatul Spaniei poate avea probleme în acest final, din cauza neînțelegerilor dintre guvern și Federația Spaniolă de Fotbal. Pe larg, mai jos.


22:21 Ce luptă se dă pe Camp Nou, incredibil! Două dintre cele mai bune echipe ale lumii oferă unul dintre cele mai echilibrate și spectaculoase meciuri ale acestei ediții de Liga Campionilor. Xabi Alonso e primul fotbalist care vede cartonașul galben, abia în minutul 35. Argentinianul bate apoi o lovitură liberă de la distanță, dar nu îndeajuns de bine pentru a-i pune probleme lui Neuer.


22:04 Ce ocazie are și Bayern! În doar doi fotbaliști, Muller și Lewandowski, bavarezii destabilzează întreaga defensivă a catalanilor. Muller pasează superb în centrul careului, unde Lewandowski era complet liber, dar polonezul ajunge cu o fracțiune de secundă mai târziu și ratează execuția, din poziție de 1 vs. 1 cu Ter Stegen.


22:02 E rândul lui Neymar să rateze o oportunitate mare. Brazilianul primește o centrare bună în careu, reia bine din șase metri, dar Rafinha respinge în ultima secundă.


21:57 Ocazie imensă pentru Barcelona. Suarez scapă singur cu Manuel Neuer, are tot timpul din lume pentru a-și pregăti execuția, șutează, dar neamțul respinge, cumva, cu piciorul. Putea fi 1-0, dacă starul uruguayan era puțin mai atent. Meciul are un ritm excelent. Contul de twitter al lui Bayern e entuziasmat de intervenția lui Neuer.


21:50 Prima fază controversată apare în minutul 4. Boateng pune o mână pe Suarez, uruguayanul se prăbușește în careul lui Neuer, dar arbitrul Nicola Rizzoli nu dictează penalty, iar reluările îi dau dreptate.


21:45 Accidentat de Weidenfeller în semifinala Cupei Germaniei, pierdută de Bayern la penalty-uri cu Dortmund, polonezul Lewandowski va juca astăzi cu o mască pe față, pentru a se proteja. A început partida!


21:43 Cum vă anunțam mai devreme, coregrafia fanilor blaugrana cuprinte mesajul Suntem pregătiți, scris în limba engleză. Frumos, oricum.


21:40 Fanii lui Bayern de pe Camp Nou. Întotdeauna la nivel înalt, la fel ca echipa pe care o susțin.


21:35 Mai avem 10 minuet până la meci. E timpul pentru pronosticuri. Colegul Cristi Mihală e puțin mai excentric și merge pe o victorie clară a Barcelonei, un 7-1, mizând pe revanșa pe care catalanii o au de luat. Noi, ceilalți, mergem pe scoruri mai liniștite. Așteptăm și pronosticurie voastre în secțiunea de comentarii.

  • Cristi Mihală: 7-1
  • Cristi Voicu:  2-0
  • Sorina Oprițescu: 3-1
  • Valentin Vrabie: 1-3
  • Sorina Stângă: 2-3
  • Cezara Paraschiv: 1-0

21:32 Camp Nou cu puțin timp înaintea începerii partidei. La fel ca aseară, pe Juventus Stadium, mesajul We are ready va apărea pe una dintre peluze, făcând parte dintr-o campanie Nike.


21:27 O veste tristă, Mihai Petre, cel care i-a descoperit pe Dan Petrescu și Ilie Dumitrescu a murit, astăzi, la vârsta de 35 de ani. Ilie e în studioul Digi Sport, de unde va comenta partida Barca – Bayern.


 


21:24 Statisticile lui Messi cu Pep pe bancă și statistice argentinianului în meciuriel în care a fost antrenat de alt tehnician. Interesant.


20:49 Astăzi este ziua lui Dani Alves. Brazilianul împlinește 32 de ani și face o alegere, să-i spunem pretențioasă, în privința vestimentației. Vă las pe voi să comentați mai multe.


20:45 Avem echipele de start trimise în teren de Luis Enrique și Pep Guardiola. Nu sunt mari surprize. Catalanii joacă în formula standard, în timp ce bavarezii trimit cea mai bună formație pe care o pot alinia în acest moment, un prim 11 valoros, în ciuda numeroaselor accidentări.


20:43 Bună seara! E din nou timpul pentru Liga Campionilor, e din nou timpul spectacolului. După ce aseară am asistat la victoria lui Juventus în fața Realului, 2-1 la Torino, astăzi, peste mai puțin de o oră, se va juca meciul dintre Barcelona și Bayern Munchen, finala din semifinale, așa cum mulți specialiști au catalogat-o. Rămâneți, așadar, pentru o partidă care anunță multe goluri, dar și echilibru.


Sunt trei ani de când a plecat de la Barcelona și aproape doi de când managerul spaniol a ales să o pregătească pe Bayern Munchen. Însă în cele aproape 700 de zile de când antrenează în Bavaria, drumurile lui Pep nu s-au intersectat niciodată cu cele ale catalanilor pe care îi iubește atât de mult. Dar Pep parcă a presimțit că finalul actualului sezon îl va readuce, oarecum, extrem de aproape de Camp Nou. Nu s-a întâmplat în sferturi. În finală, meciul s-ar fi disputat la Berlin. Însă tragerea la sorți pentru semifinale nu a cruțat. Barca va juca împotriva lui Bayern, iar Pep Guardiola parcă a anticipat acest lucru, când a mers în luna martie pe Camp Nou, pentru a viziona meciul Barcei cu Manchester City. Atunci, toate camerele au fost ațintite asupra lui, iar gesturile de uimire la tehnica senzațională a lui Messi au făcut înconjurul internetului.

Acum, Guardiola vine pe Camp Nou pentru a-și învinge propria creație. Cine ar putea, altfel, să-l oprească pe Messi mai ușor decât omul care l-a creat? Doar că bilanțul lui Bayern în fața Barcei, altfel unul excelent, cu 5 victorii, 2 egaluri și un singur eșec, ar putea avea de suferit. Infirmeria bavarezilor este plină, iar din acest motiv doctorul Hans Muller-Wolfhart, cel care a lucrat aproape 40 de ani la Bayern, a fost concediat de campioana Germaniei. În fiecare meci din acest sezon, cel puțin un sfert din lotul lui Bayern a fost accidentat, iar echipa nu a avut un „clean bill” de sănătate în perioada Guardiola. Din aceste motive, tehnicianul spaniol pare că va avea o tactică destul de defensivă în meciul din această seară, cu un modul 4-5-1, care va aglomera mijlocul, se va apăra pe două linii, cu spații mici, pentru a nu-i lăsa pe adversari să joace prea mult între linii.

Barcelona – Bayern (ora 21:45, Digi 1 și Dolce 1)

Barcelona: ter Stegen – Dani Alves, Pique, Mathieu, Jordi Alba – Rakitic, Busquets, Iniesta – Messi, Suarez, Neymar

Bayern: Neuer – Rafinha, Benatia, Boateng, Bernat – Muller, Lahm, Xabi Alonso, Schweinsteiger, Thiago – Lewandowski
 

Adrian Costeiu / Redactor
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul lor
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul lor
Se pregătește o lovitură fără precedent în Formula 1
Se pregătește o lovitură fără precedent în Formula 1
Mama lui Mirel face primele declarații, după ce fiul ei a ucis-o pe studenta la Medicină cu zeci de lovituri de cuțit. Ce a mărturisit în fața sediului de poliție, în ziua în care Andreea a fost condusă pe ultimul drum
Mama lui Mirel face primele declarații, după ce fiul ei a ucis-o pe studenta la Medicină cu zeci de lovituri…
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă îi dă cineva!"
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă…
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul.
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de el, şi de fata aceea…
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Să-i fie ţărâna uşoară! Vedeta mutilată cu ciocanul de soţul ei, mesaj şocant despre tatăl celor două fete ale sale!
Să-i fie ţărâna uşoară! Vedeta mutilată cu ciocanul de soţul ei, mesaj şocant despre tatăl celor două fete ale sale!
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe ultimul drum al tinerei
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe ultimul drum al tinerei
Va deveni INTERZIS PRIN LEGE. Decizia se pregătește acum în ROMÂNIA. E un gest iubit de mulți
Va deveni INTERZIS PRIN LEGE. Decizia se pregătește acum în ROMÂNIA. E un gest iubit de mulți
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
Gușă - Vizer, conflictul ia amploare: interviul exploziv care adâncește ruptura din judo
Gușă - Vizer, conflictul ia amploare: interviul exploziv care adâncește ruptura din judo
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Praful saharian ar putea afecta această piesă a mașinii
Praful saharian ar putea afecta această piesă a mașinii
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup