LIVE BLOG | Viktoria Plzen – FCSB 1-4. Vicecampioana merge în play-off-ul Ligii după 90 de minute superbe în Cehia! Teixeira, Tănase și Alibec, din penalty, au rezolvat calificarea în opt minute

LIVE BLOG | Viktoria Plzen - FCSB 1-4. Vicecampioana merge în play-off-ul Ligii după 90 de minute superbe în Cehia! Teixeira, Tănase și Alibec, din penalty, au rezolvat calificarea în opt minute
  • Publicat:
  • Actualizat:

Viktoria Plzen – FCSB 1-4 (Krmencik 64 / Bălașa 27, Teixeira 71, Fl. Tănase 76, Alibec pen. 79)

  • Viktoria Plzen:    Bolek –   Reznik, Hejda, Hajek,   Havel –   Zivulic (Horava 63),   Hrosovsky –   Petrzela (Zeman 56), Kolar (   Bakos 77), Kopic –   Krmencik
  • FCSB: Niță –   Ov. Popescu (Achim 72), Bălașa, Momcilovic, Junior Morais – Pintilii, Teixeira – Enache, Man (Larie 46), Fl. Tănase (Gnohere 83) –   Alibec

LISTA POSIBILILOR ADVERSARI DIN PLAY-OFF-UL LIGII

CRONICA MECIULUI

23:02 FINAL DE MECI! FCSB bate la Plzen, 4-1, după o partidă începută foarte greu, dar pe care a terminat-o pasând elegant, la trecerea timpului. Mihai Bălașa a dat startul petrecerii cu un gol superb, din lovitură liberă, Krmencik a egalat în minutu l64, dar vicecampioana a închis dubla în doar opt minute, când Teixeira (71), Tănase (76) și Alibec (79) au ucis sperențele cehilor.


22:59 Krmencik cedează nervos, îl lovește cu cotul în figură pe Momcilovic, e văzut de arbitru, vede cartonașul roșu și pune capăt unei duble manșe în care i-a chinuit teribil pe fundașii lui Nicolae Dică. Sunt minutele de final ale meciului și nu foarte multe lucruri se vor mai întâmpla.


22:55 Cehii mai au de doi lei speranțe, au renunțat complet la intențiile ofensive, dar veștile proaste vin de la Alibec. Căpitanul FCSB-ului face un fault aproape de poarta adversă, nu se dă din fața mingii în momentul în care un adversar vrea să execute lovitura liberă și vede un cartonaș galben complet gratuit.


22:51 GOOOOL FCSB! Cehii sunt la pământ, greșesc incredibil în defensivă, Teixeira e secerat în careu și vicecampioana face rost și de un penalty care să pună capăt dubiilor. Alibec execută violent, sub bară, nu-i dă nicio șansă lui Bolek și jucătorii lui Dică nu trebuie decât să mai stea pe teren în următoarele 10 minute, pentru că play-off-ul e asigurat.


22:48 GOOOOL FCSB! La cinci minute de la reușita lui Teixeira cehii rămân aceeași echipă inertă, cu probleme în apărare, Alibec scoate din joc trei oameni, pasează pe culoar pentru Tănase, iar fostul fotbalist de la Viitorul înscrie din poziție de unu vs. unu cu Bolek! FCSB-ul lui Dică e ca și calificat în play-off!


 


22:43 GOOOOOL FCSB! Vicecampioana mută jocul în jumătatea adversă, Morais pasează pentru Tănase, șutul mijlocașului ofensiv e deviat cu noroc până la Teixeira, iar veteranul portughez înscrie cu o execuție superbă, sub bară, de la 13 metri! Teixeira e eroul dublei manșe, iar coordonatele s-au schimbat din nou și Achim e introdus în locul lui Ovidiu Popescu.


22:40 FCSB acuză golul primit de la Krmencik, jocul se desfășoară tot în jumătatea lui Niță, Enache greșește și-i dă o șansă bună lui Kolar, dar șutul decarului ceh trece puțin pe lângă poartă. Dică mai are la dispoziție doar 20 de minute, iar primul jucător chemat de la încălzire e Vlad Achim. Nu Gnohere…


22:36 GOL VIKTORIA PLZEN! Cehii apelează din nou la o centrare în careu, Momcilovic adoarme cu mingea la picior, o pierde la doar trei metri de poarta lui Niță, Reznik recuperează și centrează în fața porții, de unde vârful Krmencik nu face decât s-o trimită în plasă. E un gol primit prostește, fanii s-au trezit la viață și Plzen rămâne în atac. Cum nu se poate mai prost.


22:34 Cehii încearcă pe flancuri, dar Popescu și Enache, în dreapta, respectiv Momcilovic, ajutat de Morais, fac o treabă foarte bună și mingile sunt, în continuare, departe de pericolul numit Krmencik. Plzen are mingea, dar e o echipă prea rutimentară pentru a putea construi faze periculoase.


22:26 Plzen e o echipă destul de ciudată. În startul meciului, când 0-0 era un rezultat bun, formația lui Pavel Vrba era foarte ofensivă și ajungea foarte des la poarta lui Niță. Paradoxal, după golul lui Bălașa, când ea a devenit echipa care are nevoie să înscrie, Plzen atacă într-un ritm mult mai scăzut, nu găsește culoarele și mingile spre Krmencik sunt din ce în ce mai puțin utile.

FCSB nu face decât să se apere foarte bine, iar contraatacul va fi o soluție.


22:17 A început repriza a doua, iar Nicolae Dică face o schimbare care atrage după sine multe permutări în echipa FCSB-ului. Man rămâne la vestiare, locul său e luat de Larie, iar asta înseamnă că Momcilovic trece fundaș stânga, Junior Morais e trecut la mijlocul terenului, iar Teixeira va juca mai avansat, în spatele lui Alibec.


22:01 Pauză la Plzen! FCSB termină în atac cele 45 de minute, iar Alibec mai încearcă o centrare pentru Man, de data aceasta reținută de Bolek. Starul FCSB-ului iese șchiopătând de pe teren, acuzând dureri chiar după ultima fază în care a fost implicat.

1-0 e un scor foarte bun, în condițiile în care începutul de joc le-a aparținut cehilor. Cu siguranță startul reprizei a doua va aduce o reacție din partea băieților lui Vrba.


21:55 Ocazie incredibilă ratată de Man! Alibec își folosește forța pentru a da la o parte doi adversari, centrează perfect în fața porții, în forță, mingea ajunge la Man, dar puștiul adus de la UTA nu are reacție, o lovește prost și semnează o ratare uluitoare, singur cu poarta goală. FCSB e echipa care domină în aceste momente, dar trebuie avut grijă la jocul defensiv.


21:50 Golul marcat de Bălașa a trezit echipa lui Nicolae Dică și îi încurcă teribil pe cei de la Plzen. Cehii nu au reacție, Bălașa mai face rost de o lovitură liberă de la 25 de metri, execută din nou foarte, foarte bine, dar de data aceasta mingea se duce puțin pe lângă vinclu. Putea fi 2-0 doar grație fundașului central.


21:43 GOOOOL FCSB! Bălașa îmbracă rolul lui Budescu din meciul tur, execută absolut fabulos o lovitură liberă de la aproape 30 de metri, mingea nu se învârte, își face loc spre vinclu și Bolek e fără reacție! 1-0 pentru vicecampioană. Nemeritat, dar e de bine 🙂

CLICK AICI PENTRU A VEDEA GOLUL


21:34 FCSB scapă din nou! Momcilovic e surprins de o pasă superbă a lui Hrosovsky, Krmencik reușește cumva să-l depășească în viteză, scapă singur cu Niță, dar ratează finalizarea și trimite modest. Mai vine o ocazie, a lui Kolar, dar Niță e atent și respinge. Partea bună pentru FCSB e că tabela arată 0-0, iar partea proastă e că ocaziile cehilor vin din ce în ce mai des.


21:30 Prima ocazie pentru FCSB! Momcilovic joacă o minge lungă pe Alibec, vârful îl păcălește pe Hejda, își închide unghiul și e nevoit să centreze în fața porții, face acest lucru foarte bine, dar Enache ajunge prea târziu pentru a deschide scorul.


21:25 Au trecut primele zece minute și ideea care se desprinde e că Plzen atacă de parcă rezultatul din tur nu le-ar fi favorabil. FCSB e obligată să stea în apărare, Alibec e izolat și Pintilii are mari probleme la mijlocul terenului.


21:20 Startul e al lor. Alibec pierde foarte ușor o minge la mijlocul terenului, contraatacul cehilor vine imediat, Krmencik îi transformă în jaloane pe Pintilii, Morais și Momcilovic, apoi șutează cu stângul, din careu, dar Niță e foarte atent și respinge. Vine și prima situație bună a FCSB-ului, dar Alibec e prins în ofsaid în momentul în care sprintează după o pasă bună a lui Morais.


21:15 A început meciul de la Plzen, iar prima minge jucată de cehi a fost o centrare pe uriașul Krmencik. Morais a ratat o intervenție în propriul careu, Krmencik a prelungit până la Kopic, mijlocașul ofensiv a rămas singur cu Niță, dar goalkeeper-ul roș-albastru a ieșit la timp din poartă și a rezolvat o situație foarte, foarte periculoasă.


21:10 Vedem imaginile de la Plzen și observăm că fanii cehi creează o atmosferă foarte frumoasă. Totuși, nu e genul de stadion din Grecia sau Turcia, iar asta ar trebui să-i ajute puțin pe Alibec și colegii săi.

Din păcate, avem vești proaste de la Nicosia:


21:00 15 minute până la meci și stadionul începe să se umple de fani cehi care speră la calificare. Casele de pariuri o văd favorită pe Plzen, iar cota pentru victoria gazdelor a început să scadă în ultimele ore.


20:36 Pe această bancă de rezerve vor lua loc și fotbaliștii și antrenorii FCSB-ului în această seară (bine, și Mihai Stoica). Ideea sponsorului a fost pusă rapid în aplicare, iar cehii se pot mândri cu una dintre cele mai amuzante idei din ultimul timp. Acum faceți un mic exercițiu de imaginație și gândiți-vă cum ar fi reacționat Gigi Becali dacă ar fi primit o asemenea propunere 🙂


20:17 Nu, nu e haos la FCSB. La FCSB totul e organizat la milimetru și nimic nu e lăsat la voia întâmplării. De aceea, ca la fiecare club important al Europei, banderola s-a mutat din nou. Nu mai stă nici pe brațul lui Pintilii, liderul din gândirea lui Mihai Stoica, și a ajuns, pentru meciul din Cehia, din nou la Alibec. Acel Alibec care protestează prea mult și încasează cartonașe galben inutil. Acel Alibec pe care Gigi Becali l-a lăsat fără banderolă sâmbătă….


19:53 S-a reluat dialogul fabulos dintre Gigi Becali și oamenii aflați în studioul Digi Sport. Într-o încercare de a spune că Dică nu-i ascultă ordinele, finanțatorul vicecampioanei a anunțat echipa pentru partida din această seară. Ei bine, Larie, omul criticat de Becali, a sărit din schemă, iar fundaș central va juca Marko Momcilovic. În dreapta, joacă Ovidiu Popescu pe postul de fundaș, iar Gabi Enache e trecut în linia ofensivă care-i mai conține pe Man, Tănase și Alibec. Un prim 11 care nu arată deloc bine.


19:46 O oră și 30 de minute ne despart de startul meciului, timp suficient pentru puțin circ cu Gigi Becali și Radu Naum. Se întâmplă că vrem fotbal profesionist în România anului 2017, iar finanțatorul unei echipe care în această seară își joacă sezonul european e trezit din somn de un telefon venit de la o televiziune de sport din România. Ce urmează? Un dialog ireal, în care Gigi Becali încearcă să-l convingă pe moderatorul Radu Naum că nu știe echipa de start a lui Nicolae Dică pentru partida cu FCSB. Neconvins, jurnalistul insistă, iar compromisul vorbește de la sine: Becali va fi sunat din nou, peste cinci minute, când va afla echipa, pentru a-o spune în direct la televizor.


19:06 Dacă Viitorul va avea de înfruntat o atmosferă foarte ostilă în Cipru, FCSB răsuflă puțin ușurată din acest punct de vedere. Mai sunt două ore și 15 minute până la meci, iar fanii cehi nu vor lua cu asalt stadionul GSP, șansele ca arena să se umple fiind foarte mici.

Pe de altă parte, nici FCSB nu va avea o galerie foarte numeroasă. Echipa lui Dică va fi susținută de aproximativ 200 de suporteri, dintre care 30 sunt veniți din România.


18:00 Fotbal Club FCSB. Aceasta e denumirea folosită de cehi în momentul în care se referă la echipa antrenată de Nicolae Dică. La fel ca FIFA și UEFA, cehii iau în serios hotărârile instanțelor și nu folosesc decât numele transmis de Becali celor două foruri. În tur, pe biletul de meci vicecampioana trecuse în dreptul ei denumirea „FCSB”.


Bani! Despre bani pare să fie vorba în primul rând atunci când cei de la FCSB vorbesc despre eliminarea Viktoriei Plzen. După 2-2 la București, fără Budescu, vicecampioana României încearcă să treacă de cehi pentru a debloca sumele importante de bani puse la dispoziție de UEFA. Calculul lui Gigi Becali, public de altfel, a fost simplu. Accederea în playoff-ul Ligii Campionilor este un succes din punct de vedere financiar pentru că și o eliminare în această fază a competiției asigură prezența în grupele Europa League, deci un pot care începe de la peste 5,5 milioane de euro. Cu toate că încercarea calificării în grupele Ligii Campionilor este încă un obiectiv pentru Dică și pentru jucători, numele potențialilor adversari sunt de natură să linișească și cel mai optimist fan al FCSB-ului, așa că Europa League poate fi o țintă abordabilă.

Totuși, pentru a întoarce un 2-2 obținut greu pe Național Arena, echipa lui Nicolae Dică are de depășit două obstacole majore. Primul este, fără îndoială, accidentarea lui Constantin Budescu, mijlocaș ofensiv care a marcat în tur și care va lipsi de la Plzen. Este motivul principal de îngrijorare pentru antrenor, cel care a pregătit o linie ofensivă cu care speră să suplinească absența fotbalistului adus în această vară de la Astra. Astfel, echipa giurgiuveană este responsabilă pentru furnizarea a trei dintre cei patru fotbaliști de profil ofensiv care vor intra pe teren, în spatele lui Denis Alibec urmând să joace  Teixeira, Florin Tănase și William de Amorim.

Cealaltă problemă majoră pentru FCSB este fragilitatea liniei defensive, în special în zona centrală. Dacă Momcilovic va juca în stânga și este, oricum, unul dintre jucătorii în formă ai acestui start de sezon, nu același lucru se poate spune și despre ceilalți trei componenți ai apărării. Ionuț Larie a comis mai multe gafe uriașe în doar câteva meciuri în tricoul roș-albastru, Bălașa nu a fost nici el constant în evoluții, iar Gabi Enache este criticat pentru joc atât de finanțatorul echipei, cât și de suporteri. Situația este cu atât mai dificil de gestionat cu cât după ce a primit două goluri pe teren propriu, FCSB are nevoie de o apărare foarte exactă în retur pentru a putea spera la calificare în situația în care atacanții vor marca.

Cristian Scutariu / Redactor
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti Miuța
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti Miuța
Se pregătește o lovitură fără precedent în Formula 1
Se pregătește o lovitură fără precedent în Formula 1
Mama lui Mirel face primele declarații, după ce fiul ei a ucis-o pe studenta la Medicină cu zeci de lovituri de cuțit. Ce a mărturisit în fața sediului de poliție, în ziua în care Andreea a fost condusă pe ultimul drum
Mama lui Mirel face primele declarații, după ce fiul ei a ucis-o pe studenta la Medicină cu zeci de lovituri…
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă îi dă cineva!"
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă…
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul.
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de el, şi de fata aceea…
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Să-i fie ţărâna uşoară! Vedeta mutilată cu ciocanul de soţul ei, mesaj şocant despre tatăl celor două fete ale sale!
Să-i fie ţărâna uşoară! Vedeta mutilată cu ciocanul de soţul ei, mesaj şocant despre tatăl celor două fete ale sale!
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul lor
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul lor
Va deveni INTERZIS PRIN LEGE. Decizia se pregătește acum în ROMÂNIA. E un gest iubit de mulți
Va deveni INTERZIS PRIN LEGE. Decizia se pregătește acum în ROMÂNIA. E un gest iubit de mulți
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
Gușă - Vizer, conflictul ia amploare: interviul exploziv care adâncește ruptura din judo
Gușă - Vizer, conflictul ia amploare: interviul exploziv care adâncește ruptura din judo
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Praful saharian ar putea afecta această piesă a mașinii
Praful saharian ar putea afecta această piesă a mașinii
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup