LIVE BLOG | Steaua – Manchester City 0-5. Lecția lui Guardiola și a fotbalului mare! Un Național Arena plin i-a aplaudat pe englezi la finalul meciului

LIVE BLOG | Steaua - Manchester City 0-5. Lecția lui Guardiola și a fotbalului mare! Un Național Arena plin i-a aplaudat pe englezi la finalul meciului
  • Publicat:
  • Actualizat:

Steaua – Manchester City 0-5 (David Silva 13, Aguero 42, 79, 89, Nolito 49)

  • Steaua:: Niță – Enache,   Tamaș,   Toșca, Momcilovic – Achim (Bourceanu 46), Muniru (Ov. Popescu 67)- A. Popa, N. Stanciu, Hamroun – Golubovic (   Tudorie 46)
  • Man. City: Caballero –   Zabaleta (Sagna 69), Stones, Otamendi,   Kolarov (Clichy 75) – D. Silva, Fernandinho – Nolito, De Bruyne (Fernando 80), Sterling – Aguero

23:33 FINAL DE MECI! Nu ne rămâne decât să aplaudăm o evoluție fantastică a lui Manchester City și să conștientizăm, în sfârșit, cât de mare e diferența între România și fotbalul cu adevărat important. Steaua – Manchester City se termină 0-5, după un meci fără istoric, în care Aguero a marcat de trei ori și a ratat și două penalty-uri. Cei 54.000 de fani de pe Arena Națională aplaudă și recunosc superioritatea unui adversar venit din altă lume.


23:30 GOL CITY! Aguero a fost enervat de cele două penalty-uri ratate, dar și de huiduielile publicului, așa că a decis să pedepsească defensiva Stelei. Starul argentinian face hat-trick-ul în minutul 89, după o acțiune individuală superbă, finalizată cu un șut plasat, care lovește și bară. Niță e învins a cinciea oară și Steaua își mai trece în palmares un eșec european usturător.


23:23 Curge cu ocazii la poarta lui Niță, cel mai bun jucător al Stelei. Goalkeeper-ul adus de la Chiajna mai are o intervenție bună, iar întreg stadionul începe să-l aplaude. 


23:23 GOL CITY! Nolito, Aguero, Nolito, Aguero și putem stinge lumina. Cei doi combină perfect, apărarea Stelei nu are absolut nicio șansă, argentinianul finalizează cu șut la colțul lung și Niță e învins pentru a patra oară.


23:17 Abia intrat pe teren, Ovidiu Popescu face o greșeală mare, îi oferă mingea pe tavă lui Aguero, dar Steaua are noroc și șutul superstarului argentinian e scos de Niță. Steaua e groggy, atacanții adverși se distrează pur și simplu în careul vicecampioanei, dar șutul lui Silva trece puțin peste. Mai sunt 15 minute din acest meci între două echipe din lumi cu totul și cu totul diferite.


23:08 Reghe mută ofensiv la 0-3 :). Da, chiar face asta. Iese Muniru, omul care a făcut un penalty și a greșit la golul al treilea, intră Ovidiu Popescu. Mai sunt 25 de minute și e de așteptat ca City să aștepte câteva atacuri periculoase.


23:01 Am aflat și motivul pentru care Golubovic a fost înlocuit la pauză cu Tudorie. Bosniacul din atacul Stelei a ieșit șifonat, foarte șifonat dintr-un duel aerian cu Fernandinho. 


22:58 Englezii trag frâna de mână. Nu mai au de ce să atace, și-au făcut treaba, dar nu se vor da înapoi dacă vor avea șansa să mai marcheze. Tudorie se face și el remarcat și ia un galben după un fault la Zabaleta.


22:51 GOL CITY! Continuă seara neagră a apărării lui Reghecampf. Muniru ratează intervenția la mijlocul terenului, De Bruyne pasează superb pentru Nolito, Enache îl scoate din ofsaid, mijlocașul ofensiv adus de la Celta Vigo îl driblează ușor pe Niță și face 3-0. Partea proastă e că ne aflăm abia în minutul 49.


22:46 S-a reluat meciul. Reghe încearcă să salveze ce mai e de salvat și face două schimbări. Ies Achim și Golubovic, intră Tudorie și Bourceanu.


22:31 Se termină prima repriză, una în care am văzut exact unde ne aflăm. Prăpastia dintre cea mai bună echipă a României în acest sezon și fotbalul mare e mult prea mare, iar diferența de valoare nu poate fi surmontată doar prin voință și un stadion plin. Ne întoarcem peste 15 minute.


22:28 GOL CITY! Kun Aguero își ia revanșa pentru cele două penalty-uri ratate, trage perfect de la marginea careului de 16 metri și-l învinge pe Niță pentru a doua oară în această seară. Englezii țin de minge, iar fotbaliștii lui Reghecampf sunt vizibil depășiți de situație.


22:24 Dacă cineva avea vreun dubiu asupra șanselor Stelei, cred că acum s-a lămurit cum stă treaba. Manchester City lovește pentru a treia oara bara, la o lovitură de cap a lui Kolarov, apoi Sterling ratează din postură de singur cu portarul, Niță având un nou reflex uluitor. Englezii au posesie 65% și au trecut deja de 200 de pase.

Pe larg, despre cum s-a ajuns în situația în care Steaua a fost umilită pe propriul teren de ultrașii lui Dinamo:


22:19 Steaua prinde puțin curaj, iese din propria jumătate, dar apărarea lui City nu trebuie să facă prea mult pentru a anihila atacurile. E din ce în ce mai clar că mesajul de la tribuna a doua e opera dinamoviștilor, care pregătesc meciul de duminică. Probabil nu vom vedea niciodată în fotbalul românesc o „umilință”, ca să folosim un termen specific ultrașilor, mai mare decât aceasta.


22:15 Cea mai mare ocazie a Stelei! City are puține momente în care nu ține balonul, dar atunci întâmpină probleme. Popa duce mingea în marginea careului, pasa lui Stanciu îl lasă pe Hamroun singur cu Caballero, dar algerianul trage direct în portarul englezilor și irosește cea mai importantă ocazie a carierei.


22:07 AGUERO RATEAZĂ‚ ÎNCĂ‚ UN PENALTY! Diferența dintre mijlocașii ofensivi ai lui City și fundașii Stelei e mult prea mare, Enache intră „sanie” în propriul careu, îl faultează clar pe Kolarov și se dictează un nou penalty. Trage același Aguero, dar nu face decât să trimită peste poartă.


21:59 GOL MANCHESTER CITY! Alin Toșca face o greșeală mare, Sterling recuperează, intră din nou în careu, îl driblează pe fundașul Stelei și pasează în careu, de unde David Silva înscrie cu un șut bun, cu stângul. Mesaj ciudat afișat pe tribuna a doua de pe Arena Națională: „Doar Dinamo București”. Nu ne-am mira ca fanii din Ștefan cel Mare să le fi făcut o aroganță rivalilor.


21:54 APĂ‚RĂ‚Ă‚Ă‚ NIȚĂ‚! Aguero execută lovitura de la 11 metri, o face în dreapta lui Niță, la fel ca în meciul cu Sunderland, dar Niță ghicește colțul și respinge! Imediat, mingea ajunge la Nolito, dar mijlocașul spaniol trage în bara transversală!


21:52 Penalty pentru Manchester City! Sterling intră în careu, Muniru se repede nepermis, faultează și se dictează penalty. Același Sterling a scos un penalty și în meciul de campionat, cu Sunderland.


21:48 Steaua are prima ocazie a meciului. Stanciu scoate o minge din picioarele lui Fernandinho, nu stă mult pe gânduri și caută poarta, dar șutul său, la care Caballero rămâne spectator, trece puțin pe lângă poartă. Steaua începe bine, iar Zabaleta vede un cartonaș galben încă din minutul 4.


21:45 A început meciul, a început cea mai mare partidă din istoria recentă a Stelei.


21:40 Cinci minute până la marele meci. Fanii de la tribuna a doua pregătesc o coregrafie impresionantă. Pe larg despre vedetele pe care le întâlnește Steaua în această seară.


21:25 Ciprian Marica și Viorel Păunescu sunt gata de meci. Primul refuză să vorbească acum, ca și cum ar pune cineva mare preț pe ce va zice la final, al doilea e optimist.


21:13 Joe Hart și o imagine cu care nu e prea obișnuit. Goalkeeper-ul englez iese la încălzire din postura de portar de rezervă. Titular e Willy Caballero, mutare care-l surprinde, pe undeva, pe Cristi Scutariu, care consideră că Guardiola își asumă un risc atunci când alege să joace cu un portar de valoare inferioară.


21:05 40 de minute până la startul meciului, timp destul să aruncăm un ochi și peste cote. Manchester City nu e chiar atât de mare favorită, cel puțin așa spun bookmakerii.

 


20:52 Avem și echipa Stelei. Nicio surpriză în formula lui Reghecampf.


20:50 E meci mare, motiv pentru care Gigi Becali apelează din nou la religie. De data aceasta finanțatorul Stelei s-a rugat la „Sfinții Brâncoveni” .


20:40 Manchester City a anunțat echipa de start cu care atacă meciul cu Steaua. Toate vedetele apte se vor afla pe teren.


20:15 Owen Hargreaves, ultimul fotbalist care s-a transferat de la United direct la City, a venit la București pentru a urmări Steaua – City. Costin Ștucan nu a ratat ocazia de a reliza un interviu cu mijlocașul care a trecut pe la ambele echipe din Manchester, dar și pe la Bayern. Îl puteți citi aici.


20:05 Fost antrenor la Paris Saint Germain între 1991 și 1999, Paul Le Guen se află la meci din postura de comentator Canal +. Fostul fundaș, ajuns la 52 de ani, a vorbit despre duelul dintre echipa lui Reghecampf și cea a lui Guardiola: „Chiar vreau să văd și eu cum arată Manchester City după venirea lui Guardiola. Din păcate, nu știu mare lucru despre Steaua, însă cred că aceasă perioadă de început a lui Guardiola este cel mai bun moment în care Steaua poate juca cu Manchester City”, a spus Le Guen pentru ProSport.


19:55 Așa arată Arena Națională cu fix două ore înaintea unuia dintre cele mai importante meciuri pe care le-a găzduit vreodată. Cristi Scutariu ne informează că atmosfera în rândul angajaților Stelei nu e chiar cea mai liniștită. Se tem de ceva?


19:30 Manchester City a renunțat la mare parte dintre biletele primit pentru acest meci, doar 4-500 de fani ai englezilor urmând să vină pe Arena Națională. Astfel, biletele rămase, aproximativ 3.000, vor ajunge tot la fanii Stelei, vicecampioana scoțându-le deja la vânzare la casele de tichete din Bulevardule Basarabia și Mihai Coravu.


19:25 Costin Ștucan și Cristi Scutariu se află pe Arena Națională, de unde ne vor transmite cele mai importante informații de dinainte și din timpul meciului.


18:40 România e un tărâm complet necunoscut pentru majoritatea starurilor lui Manchester City, dar nu și pentru Bacary Sagna. Fundașul francez e anunțat titular pe Arena Națională, la doar două săptămâni după ce și-a terminat vacanța în România, țară de care s-a îndrăgostit.

Mai jos, Bacary Sagna surprins în unul dintre cluburile de pe litoral.


18:20 Claudiu Keșeru și-a făcut un obicei din a le transmite mesaje de încurajare foștilor colegi și, în particular, lui Nicușor Stanciu. Fostul vârf din Ghencea a făcut-o și înainte de meciul cu City:


17:55 Mircea Lucescu a jucat de șapte ori cu Guardiola. De două ori a plecat cu sacoșa plină (Barcelona – Șahtior 5-0 și Bayern – Șahtior 7-0), dar se poate spune că e familiar cu stilul de joc al lui Pep, de aceea și-a permis să-i ofere ofere câteva sfaturi lui Reghecampf:


16:53 Meciul dintre Steaua și City e unul dintre cele mai importante din istoria modernă a fotbalului românesc. De aceea, multe dintre vedetele autohtone se vor afla pe Arena Națională, iar unele dintre ele le-au transmis mesaje de încurajare fotbaliștilor vicecampioanei. Printre ei, Mihai Bendean, un personaj îndrăgit pe facebook.


Norocul a părăsit-o pe Steaua la tragerea la sorți pentru playoff-ul Ligii Campionilor. Vicecampioana României va juca pentru accederea în grupele Ligii Campionilor contra gigantului Manchester City, una dintre cele mai bogate echipe din lume. Primul meci se va disputa marți seară, de la 21:45 pe Național Arena, și vine ca un test cât se poate de relevant pentru echipa din România: se poate atinge o performanță istorică sau partida contra echipei lui Pep Guardiola rămâne o afacere excelentă pentru finanțator și un detour către grupele Europa League?

Cele două echipe se vor prezenta pe Național Arena fără probleme importante de lot. Laurențiu Reghecampf nu are foarte multe variante la dispoziție pentru defensivă, bătaia de cap fiind dată de accidentarea serioasă a lui Pintlii. Astfel, locul acestuia ar putea fi luat de Alexandru Bourceanu, cel care a fost trecut pe lista UEFA după ce în dubla cu Sparta Praga a fost indisponibil. Într-un sistem 4-2-3-1, Golubovic ar urma să fie vârf în fața unei linii de mijlocași ofensivi formată din Popa, Stanciu și Hamroun. De partea cealaltă, este de așteptat ca Guardiola să renunțe la ideea de a-l mai ține pe Hart pe bancă, iar Otamendi ar putea reveni în centrul defensivei în locul lui Kolarov.

55.000 de spectatori aduc circa 1,5 milioane de euro 

Indiferent de rezultatul partidei, Gigi Becali a avut deja grijă să se declare mulțumit de pe urma rețetei financiare de excepție pe care i-o oferă vânzarea biletelor. Acestea au fost epuizate rapid, astfel că este de așteptat ca tribunele să fie arhipline, cu aproape 55.000 de oameni în tribune. Cu prețuri ale biletelor ce au început de la 60 de lei, Gigi Becali estimează că va încasa aproximativ 1,5 milioane de euro de pe urma partidei, Steaua – City devenind astfel cel mai profitabil meci din istoria clubului, după Steaua – Chelsea 0-4 din grupele Ligii Campionilor, atunci când suma încasată a fost de 1,47 milioane de euro.

4,5 milioane de euro va încasa Steaua garantat în urma dublei cu Manchester City. 1,5 milioane din bilete, la care se adaugă un bonus de 3 milioane de euro acordat de UEFA pentru participarea în play-off (în cazul în care Steaua trece de City, bonusul e de doar două milioane de euro, la care se adaugă însă „premiul” pentru calificarea în grupe, în valoare de 12 milioane de euro)

Meciul va fi arbitrat de un italian

Arbitrul italian Daniele Orsato va conduce brigada ce va oficia la meciul dintre Steaua București și Manchester City, din manșa tur a play-off-ului Ligii Campionilor. Ceilalți cinci membri ai brigăzii conduse de Daniele Orsato sunt tot din Italia: Riccardo Di Fiore și Lorenzo Manganelli, arbitri adiționali vor fi Paolo Mazzoleni și Carmine Russo, în timp ce arbitru de rezervă va fi Matteo Passeri. Daniele Orsato a mai condus alte două echipe românești: pe CFR Cluj, în victoria cu 1-0 din ultima etapă a grupelor Ligii Campionilor, cu Manchester United, în sezonul 2012/2013 și formația Petrolul Ploiești, în partida de pe teren propriu, cu Dinamo Zagreb, în play-off-ul Europa League, din sezonul 2014/2015.

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut: 'Dacă era în București, poate puteam să fug jumătate de oră'
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut: 'Dacă era în București, poate…
Adio, Real Madrid! I-a spus „nu” lui Florentino Perez și pleacă la finalul sezonului
Adio, Real Madrid! I-a spus „nu” lui Florentino Perez și pleacă la finalul sezonului
Scene sfâșietoare la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce s-a întâmplat la cimitir, în timp ce sicriul cu trupul neînsuflețit al bărbatului era coborât în groapă?
Scene sfâșietoare la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce s-a întâmplat la cimitir, în timp ce sicriul cu trupul neînsuflețit al…
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și adio de la Antena 1
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și…
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma uriaşă e plătită de o companie a familiei conducătoare din Emirate
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma uriaşă e plătită de o…
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Ce studii are cea mai frumoasă femeie din România. Interdicţia pe care i-a pus-o soţului ei: Doar două ore, în weekend!
Ce studii are cea mai frumoasă femeie din România. Interdicţia pe care i-a pus-o soţului ei: Doar două ore, în…
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
Obligație fără excepții pentru PROPRIETARII de locuințe din România. Ai doar 30 zile să rezolvi
Obligație fără excepții pentru PROPRIETARII de locuințe din România. Ai doar 30 zile să rezolvi
Ce a moștenit fiica lui Costel Corduneanu, la doar 12 ani. Elisa a...
Ce a moștenit fiica lui Costel Corduneanu, la doar 12 ani. Elisa a...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post la altul după ce au cunoscut celebritatea
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post la altul după ce au…
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici în cazul reluării negocierilor de pace
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici în cazul reluării negocierilor de pace
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
Ce înregistrează, de fapt, „CUTIA NEAGRĂ” a mașinii? Devine obligatorie din iulie
Ce înregistrează, de fapt, „CUTIA NEAGRĂ” a mașinii? Devine obligatorie din iulie
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen